-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Με τα mac, ότι και να γίνει, δεν θα πάθεις τίποτα, όσο άσχετος κι αν είσαι.Συμφωνώ...αλλά θα είμαι πιστεύω καλύτερα με μία δωρεάν διανομή linux.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Με τα mac, ότι και να γίνει, δεν θα πάθεις τίποτα, όσο άσχετος κι αν είσαι.
Συμφωνώ...αλλά θα είμαι πιστεύω καλύτερα με μία δωρεάν διανομή linux.
Ναι. Αλλά αν θες να τρέξεις εμπορικές εφαρμογές (CAD, Photoshop) δεν μπορείς να το κάνεις σε linux.
-
Σκέφτομαι να αγοράσω PDA και θέλω γνώμες. Λεφτά μέχρι 800 ευρώ.
Απαραίτητες προυποθέσεις να έχει κανονικό πληκτρολόγιο (αυτό το συρόμενο που έχουν τα HTC μου αρέσει πολύ), να έχει Excel, Word κτλ και να υποστηρίζει πλοήγηση GPS.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αυτο ειναι υποκειμενικο....
Μεχρι πριν απο μια βδομαδα δεν ηξερα οτι υπαρχει καλυτερο interface απο αυτο των ΧΡ.... Μετα περασα τα VistaΝα υποθέσω ότι δεν έχεις τρέξει ποτέ κάποιο Unix-based λειτουργικό? Επειδή από εφετζιλίκια + interface, τo linux είναι πιο μπροστά (thanks to beryl).
RedHAT, BeOS, SuSE ....και παει λεγοντας....
Και εμεινα στα ΧΡ και σε κανα 6μηνο~1χρονο περναω σε VistaΓια μενα καμια
Ενδιαφέρεσαι για τους ιούς, trojans + τα διάφορα backdoors?
Μπα.... Εχω προστασεια απο δαυτα!
Παιρνεις ενα πακετο με εφαρμογες...τζαμπα... με antivirus, anti-spyware και firewall.... Κ εισαι ΟΚ....
Οτι εφαρμογη θες, την βρησκεις 'τζαμπα' στο νετ.
Και δεν χρειαζεται να δωσεις κωλο για ενα πακετο αναβαθμισης απο Bugs v1.2 σε Μore bugs 1.3Όπως βρίσκεις εφαρμογές για XP έτσι βρίσκεις και για mac. Μόνο που δεν ψάχνεις ούτε antivirus/spyware μπλα μπλα..
**Νταξ.... Αυτο ειναι λογικο.... Ειχα βρει το Panther καποια στιγμη... **Ποσα εδωσες για το Mac????
Όσα ακριβώς θα δώσεις για ένα Vaio.
Αλλη υπερτιμημενη μαλακια...... Ρε.... Για PC μιλαμε.... Οχι για Μαρκετιστικα παιχνιδια! με 2.5~3 χιλιαρικα στηνω μιχανημα που θα γ..μει!
Ειτε για Laptop μιλαμε ειτε για σταθερο!Εγω περιμενω να φαλιρησει η Apple.... Αλλα απ οτι βλεπω το μαρκετιγκ την κραταει στη ζωη....
Δεν είναι (μόνο) θέμα marketing η επιτυχία της Apple.
Ε ναι.... Το μαρκετιγκ καπου απευθυνεται....
Αυτη που τσιμπανε με τα μαρκετιστικα παιχνιδακια, ειναι που εκαναν την Apple αυτο που ειναι τωρα.... -
αυτο που ξερω απο πρωτο χερι μιας και εχω σχεση με την aplle ειναι οτι ειναι πολυ καλα οργανωμενη σαν εταιρεια.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω PDA και θέλω γνώμες. Λεφτά μέχρι 800 ευρώ.Απαραίτητες προυποθέσεις να έχει κανονικό πληκτρολόγιο (αυτό το συρόμενο που έχουν τα HTC μου αρέσει πολύ), να έχει Excel, Word κτλ και να υποστηρίζει πλοήγηση GPS.
PPC - HTC TyTN II η Smartphone - HTC S730
To TYTN II στο Πλαισιο το χουν 800ευρακια
Για το S730 δεν ξερω, αλλα λογικα στα 500ευρακιαExcel, Word κτλ εχουν ολα, ως τεκνα της Microsoft με WM6
Gps ενσωματομενω εχει το TYTN IIΕγω θελω αυτο
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
δεν χρειάζεται antivirus, anti-spyware, 3 ανοιχτά firewallsΑπλα θα σταθω στα παραπανω και θα πω: μην το λες... o καιροc γαρ εγγυc
Ηδη φαινεται η αναγκη και εκει...
Κατηγορεις ομως με τρομακτικη ευκολια την MS, ξεχνας ομως πως εξασφαλιζει η πλατφορμα της Compatibility με προγραμματα μια και δυο γενεες πισω, εχει να απευθυνθει σε ενα ευρυ κοινο με hardware non standard. H apple ειχε μεχρι προτεινος μια μικρη ομαδα mac zealots που οτι σκατα και να εβγαζε, απλα το υιοθετουσαν και το υπερασπιζοντουσαν ενθερμα μαλιστα!!! Για την Apple ηταν ευκολο να πεταξει στα σκουπιδια τις εμμονες της (με το αποκλειστικο hardware, και καλα επικαλουνταν ανωτεροτητα ) και να υιοθετησει νεο hardware και software! Και οπως αποδειχτηκε... το πετυχε με αρκετη ευκολια! Αυτο ομως ΔΕΝ γινεται ετσι απλα οταν μιλαμε για το customer base της MS.
Σιγουρα το OS X ειναι ενα αξιολογοτατο λειτουργικο, και προσωπικα θα ελεγα πως κερδιζει στα σημεια τα Vista (εχει ομως δρομο ακομα ως πλατφορμα, μπροστα στα Win) αλλα ως εκει...
Η apple παντως θα πρεπει να ανοιξει καποια στιγμη το λειτουργικο της η εστω να βγαλει προσιτα κουτια (ντενεκες μονο) αλλιως δεν θα καταφερει να αποκτησει ουσιαστικα ποσοστα. -
εχει ηδη καινουργιο λειτουργικο και δοκιμαζεται.
-
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
εχει ηδη καινουργιο λειτουργικο και δοκιμαζεται.Overpriced Bugs v.1.4
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Παρ' όλα αυτά δείξε μου ενα φορητό με XP ο οποίος μπουτάρει στο λειτουργικό σε 15 δευτερόλεπτα,
δεν ξέρω εάν το κάνει...αλλά εάν το κάνει σε 1 λεπτό θα χαθεί ο κόσμος;
κάνει instant sleep και wake up με 10 προγράμματα να τρέχουν απο πίσω,
δεν το κατάλαβα...αλλά στον φορητό του πατέρα μου κάνει αυτά που λες ...αυτό με το προγράμματα δεν το πιασα.
έχει εξίσου όμορφο και εύχρηστο interface και φυσικά πλήρες UNIX certification (για κάποιους αυτό έχει σημασία), τρέχει X window εφαρμογές,
σχετικό αυτό που λες...
δεν χρειάζεται antivirus, anti-spyware, 3 ανοιχτά firewalls, key generators, registrations, activations, μαλακίες τούμπανα κλπ. και ευχαρίστως να τον αγοράσω.
firewall βάζεις του ρουτερ. Tώρα ένα antispy & ένα antivirus δεν νομίζω ότι το φορτώνει τόσο το σύστημα ειδικά τώρα που όλα τα λαπτοπ έχουν για πρωινό τα 2 γίγα μνήμης. Για τα άλλα που αναφέρεις δεν νομίζω ότι φταίνε τα παραθύρια...
Απλά ελπίζω κάποια στιγμή η καταραμένη Rainbow να φαληρίσει και να ανοιξει η Apple δική της αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
εάν ο Μπιλάκος κατηγορείται για μονοπώλια σκέψου τι πρέπει να πούμε για τον Στηβ...βλέπε iphone, ipod κτλ κτλ
Εάν είχε το ποσοστό του Gates θα μας απαύτωνε for sure.Κι όμως όλα αυτά που ανέφερα ΕΧΟΥΝ σημασία.
Εγώ π.χ. hibernate ΑΜΕΣΟ δεν εχω καταφέρει να δω στα ΧΡ ούτε φυσικά στα Σβηστα.
Δηλαδή: τρέχω mp3 player, 2-3 browsers, windowed World Of Warcraft (!), κλεινω το lid, σε 2 sec εχει κάνει hibernate, ανοίγω το lid του φορητού μετά απο 2 μέρες και 2 sec αργότερα συνεχίζω απο εκεί που ήμουν ότι έκανα...
Όσον αφορά antivirus, antispyware, firewalls και μαλακίες, ΝΑΙ καθυστερούν το σύστημα. Ειδικά στους φορητούς με σκληρούς 4200 και 5400rpm ειναι τραγικό να το ακούς το μηχάνημα να καβουρδίζει.
Άλλο σπαστικό: παίρνεις εναν Windows φορητό και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις ειναι φορμάτ, τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ χρόνια τώρα. Τo ποση σαβούρα, άχρηστα shareware, ηλίθια utilities και λοιπά βάζουν πλέον απλά δε παλεύεται.
Μην τρελαθούμε τελείως, ειναι γνωστό φυσικά οτι αν δινόταν η ευκαιρία στον Στηβ θα γινόταν χειρότερος απο τον Μπίλ, οτι τα προιοντα της Apple ειναι ακόμα -σχετικά- ακριβά, οτι συνεχίζει να κάνει κάποιες ηλίθιες κινήσεις ως εταιρία κλπ κλπ.
Αυτό ΔΕΝ αναιρεί οτι το OS X ειναι πραγματικό διαμάντι, σταθερότατο, γρήγορο και... it just works.
Τα μηχανήματα ειναι τυπικά Intel machines με εντυπωσιακό design, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
@corsair: δεν το βλέπω ως κοντρα, ήμαρτον δηλαδή, βλέπω εμένα ως καταναλωτή και χρήστη τι με συμφέρει.
Προφανώς και η Microsoft έχει να λάβει υπόψιν της 1002 configurations κλπ. Μαγκιά τους.
Τα DRM, τα activations, το ηλίθιο security με τα pop-ups κλπ τι τα ήθελαν???
Εμένα με νοιάζει το τελικό αποτέλεσμα, και σε αυτό το OSX ειναι μπροστά παντού θα έλεγα.
Όσον αφορά τους ιούς και λοιπά, λογικό ειναι καθώς αυξάνεται το userbase να εμφανίζονται ιοί.
Γι αυτό τελικά καλύτερα να μην πάρετε Macs, βοηθάτε έμμεσα εμάς που έχουμε να γλυτώσουμε απο μελλοντικούς ιούς.
-
silencer51
Εγώ που θέλω ένα PowerBook (βασικά το θέλω εδώ και χρόνια αλλά τώρα που γερνάει ο Toshibas είναι ευκαιρία) και δεν την παλεύω με τις τιμές της Rainbow, πού αλλού μπορώ να κοιτάξω;;
-
Powerbook???
Δηλαδή με τους παλιούς επεξεργαστές PowerPC???
Δεν υπάρχει λόγος... MacBook με Intel CPU
Κοίταξε στα Media Markt, στην Systemgraph στην Μεσογείων, στην Document... Γενικά υπάρχουν εναλλακτικές στην Rainbow...
Η Systemgraph εχει και δικό της - πολύ καλό απ' ότι ακούγεται - σέρβις...
-
Τα Vista αυτο το ηλιθιο πραγμα με τα popups και τα system freeze για να πατησεις ΝΑΙ-ΟΧΙ το πηγαν ενα βημα παραπερα....
Αντεγραψαν αυτουσιο το Linux και καθε φορα που πας να αλλαξεις μια ρυθμιση, σου ζηταει Admin Pass...
Ημαρτον! -
Στο OS X μπορείς να επιλέξεις ποιές ρυθμίσεις θες να κλειδώσουν και ποιες να ειναι μπάτε σκύλοι αλέστε...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Acronis True Image 11 Home
mininova.org/tor/911880για serial, δειτε στα comments
Thanx και παλι....
Αλλα....
Το κατεβασα, μαζεψα και τα νουμερακια που ειπες να βρω στα comments... Και δεν μπορω να βρω που τα περναω αυτα τα νουμερα;;;;;;;;Βασικα να ξεκαθαρισω τι θελω....
Εχω 3 μιχανακια σπιτι μου με LAN και θα ετοιμασω εναν backup server αργοτερα.
Θελω ενα προγραμμα με το οποιο να τραβω backup -καθε μερα, αυτοματα και γρηγορα αν γινεται- απ ολα τα μηχανακια, να τα αποθυκευω σε αλλους σκληρους δισκους -ως image- και στην περιπτωση που καποιο μιχανημα καψει δισκο, να μπορω να το επαναφωρω -απο το image- με ελαχιστη (~0%)απολεια δεδομενων....Υπαρχει κατι τετοιο;;;
-
Το Acronis αυτό ακριβώς κάνει.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Το Acronis αυτό ακριβώς κάνει.Εσυ εισαι Mac User...
Η γνωμη σου δεν μετραει....
Ειναι παραπλανιτικη....
Το λες μονο και μονο για να καταστρεψω τα τρια μιχανακια και να παρω 3 BigMac....Μαλλον θα ξεκινησω το ψαξιμο του Acronis απο αυριο
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Τα Vista αυτο το ηλιθιο πραγμα με τα popups και τα system freeze για να πατησεις ΝΑΙ-ΟΧΙ το πηγαν ενα βημα παραπερα....
Αντεγραψαν αυτουσιο το Linux και καθε φορα που πας να αλλαξεις μια ρυθμιση, σου ζηταει Admin Pass...
Ημαρτον!Σήμερα ασχολούμουν με ένα καινούριο Vistolaptop για να εγκαταστήσω διάφορα προγράμματα και το ότι κατάφερα να μην το πετάξω από το παράθυρο το θεωρώ μεγάλο μου επίτευγμα.
-
απενεργοποιήστε το UAC
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
απενεργοποιήστε το UAC+1
- καντε clean install τα Vista γιατι οι κατασκευαστες τα φορτωνουν με 1 τονο σκουπιδια και τα αχρηστευουν...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]