-
-
Τα raid arrays είναι πολύ παλιά τεχνολογία
fanboys...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τα raid arrays είναι πολύ παλιά τεχνολογίαfanboys...
Ακόμα χειρότερα τότε.
-
Τον ίδιο κωδικό λάθους μου έβγαλε χτες ένα μηχάνημα. Το άνοιξα και κούνησα το καλώδιο του ρεύματος στον ένα δίσκο του RAID και μετά έφτιαξε - ξεκίνησε ο δίσκος. Το συγκεκριμένο (κωλο)μηχάνημα έχει πρόβλημα με τις τροφοδοσίες των δίσκων (άλλαξα και καλώδια).
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα Vista δεν πολυχωνεύουν την καινούρια τεχνολογία
manosk μόλις παραγγείλεις + εσύ mac (aka βάλεις μυαλό) έλα να συζητήσουμε, προς το παρόν, λύσε το πρόβλημα του Wagner & των πολυαγαπημένων σου Vista (aka θέλω 4GB ram για να δουλέψω).
Ίσα ίσα που θέλουν state of the art μηχάνημα για να δουλέψουν απρόσκοπτα.Κάτι σαν τους Macs χωρίς προβλήματα όμως...
Πλάκα - πλάκα , είχα στήσει σε ένα φορητό ΙΒΜ το Tiger και μπορώ να πω ότι ειναι ένα καλό λειτουργικό , φαινομενικά σταθερό που όμως δεν ξέρεις τι να το κάνεις ή για να το πω καλλίτερα , πρέπει να στήσει VPC ή VMWare ή BootCamp να τρέξεις Windows για να δουλέψεις.
-
Τι παραπάνω μπορείς να κάνεις δηλαδή στα Windows που δεν μπορείς να το κάνεις στο MacOS?
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
manosk μόλις παραγγείλεις + εσύ mac (aka βάλεις μυαλό) έλα να συζητήσουμε, προς το παρόν, λύσε το πρόβλημα του Wagner & των πολυαγαπημένων σου Vista (aka θέλω 4GB ram για να δουλέψω).
Ίσα ίσα που θέλουν state of the art μηχάνημα για να δουλέψουν απρόσκοπτα.Κάτι σαν τους Macs χωρίς προβλήματα όμως...
Πλάκα - πλάκα , είχα στήσει σε ένα φορητό ΙΒΜ το Tiger και μπορώ να πω ότι ειναι ένα καλό λειτουργικό , φαινομενικά σταθερό που όμως δεν ξέρεις τι να το κάνεις ή για να το πω καλλίτερα , πρέπει να στήσει VPC ή VMWare ή BootCamp να τρέξεις Windows για να δουλέψεις.
Εχεις ενα δικιο, βλεποντας ομως το iMac 24''... να σου πω... αξιζει να το εχεις απλα για να το βλεπεις. Φατε ματια ψαρια...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι παραπάνω μπορείς να κάνεις δηλαδή στα Windows που δεν μπορείς να το κάνεις στο MacOS?Δουλειά ;
Βασικά σε client λειτουργικά εγώ παίζω μόνο παιχνίδια ( όποτε και αν ) και μπαίνω στο Internet. Αντίθετα με την βάση του MacOS , το Unix , ο Μac έχει κατά βάσιν μόνο client λειτουργικά. Δεν έχει server λειτουργίες προκειμένου να διαχειριστείς ένα περιβάλλον. Προφανώς επεξεργασία κειμένου και DTP ή ότι σχετικό τα κάνεις εξίσου καλά ( με εφαρμογές Microsoft ή άλλες ) αλλά του λείπει η πληθώρα εφαρμογών των Windows καθώς και τα παιχνίδια.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τι παραπάνω μπορείς να κάνεις δηλαδή στα Windows που δεν μπορείς να το κάνεις στο MacOS?Δεν εχει Onenote
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εχεις ενα δικιο, βλεποντας ομως το iMac 24''... να σου πω... αξιζει να το εχεις απλα για να το βλεπεις. Φατε ματια ψαρια...
Όντως. Δεδομένου ότι έχουν Intel hardware πλέον , ήθελα να ψωνίσω έναν και να στήσω 2003 ή 2008 server επάνω και να το φχαριστιέμαι.
-
Σίγουρα για gaming δεν κάνει το mac, αλλά για τον average user (ακόμα και για κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα) ένα mac μηχάνημα είναι ισάξιο ή και καλύτερο από ένα αντίστοιχο με XP ή οποιοδήποτε Unix-οειδές.
-
Τότε Ubuntu.
Όποτε χρειάζομαι κάποια απλή εφαρμογή (πχ κάτι σαν το OneNote), κάνω ένα γρήγορο ψάξιμο στο Synaptic, το βρίσκω και το κατεβάζω, δωρεάν εννοείται. Η ποικιλία στις εφαρμογές μεγαλώνει διαρκώς.
Για σερφάρισμα, απλές εργασίες γραφείου και πολυμέσα είναι επαρκέστατο. Όσον αφορά το χρόνο εκμάθησής του, είναι όσος χρειάζονται πχ τα Vista. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τότε Ubuntu.
Όποτε χρειάζομαι κάποια απλή εφαρμογή (πχ κάτι σαν το OneNote), κάνω ένα γρήγορο ψάξιμο στο Synaptic, το βρίσκω και το κατεβάζω, δωρεάν εννοείται. Η ποικιλία στις εφαρμογές μεγαλώνει διαρκώς.
Για σερφάρισμα, απλές εργασίες γραφείου και πολυμέσα είναι επαρκέστατο. Όσον αφορά το χρόνο εκμάθησής του, είναι όσος χρειάζονται πχ τα Vista.Το Ubuntu είναι ένα τυπικό Linux τελευταίας γενεάς. Η αλήθεια είναι ότι η ο καλός πυρήνας του καθώς και η φιλικότητα στην εγκατάσταση πακέτων και drivers είναι αυτή που έφερε κοντά στο Linux ορκισμένους παραθυράδες.
-
Να σας πω τι τον κάνω εγώ;
- Internet surfing. (πολύ καλύτερο από τα windows IMHO)
- Office productivity (εξίσου καλό με τα windows)
- Οργάνωση και editing του υλικού στις φωτοθήκες μου. (έτη φωτός καλύτερο από τα Windows)
- Οργάνωση και ακρόαση της μουσικής μου (πολύ καλύτερο από τα windows)
Πέραν αυτών των βασικών όμως, υπάρχει κάτι στην χρήση του Mac που με 'φτιάχνει'. Δεν είναι μόνο ο πολύ όμορφος σχεδιασμός, ή το γεγονός ότι τα πάντα λειτουργούν όπως πρέπει, ούτε καν η απλότητα στις λειτουργίες.
Τους τελευταίους 9 μήνες παρατηρώ ότι δεν δουλέυω πλέον εγώ για το computer, αλλά το computer για εμένα. Και το κάνει με πολύ διακριτικό τρόπο, σπάνια θα ασχοληθείς μαζί του, με προβλήματα του, με παραξενιές και ιδιαιτερότητες του. It just works.
Παρόλα αυτά, δέχομαι ότι τα Mac δεν κάνουν για όλους. Αν είσαι gamer, είναι λάθος επιλογή (αν και μπορείς πάντα να τρέξεις Vista μέσω bootcamp, πολλές φορές καλύτερα και από windows μηχανήματα). Επίσης φαντάζομαι ότι υπάρχουν προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Mac, ή που είναι πολύ εξειδικευμένα και είναι δύσκολο να τα 'βρεις'.
Επίσης, μπορεί να σου αρέσει να κάθεσαι να ασχολείσαι με την τεχνολογία και να παίζεις με διάφορα configuration στον υπολογιστή σου, να ψάχνεσαι για antivirus, να αλλάζεις κάθε 3 & λίγο firewall, να κάνεις overclocking... Αν όντως είσαι τέτοιος τύπος, το Mac πραγματικά δεν είναι για εσένα.
Αν όμως είσαι σαν εμένα, και θέλεις ένα computer που να κάνει τα πράγματα που θέλεις χωρίς να σε χτικιάζει, ή να σε μπλέκει, τότε την πρώτη φορά που θα δεις Mac OS-X να τρέχει σε Mac υπολογιστή, θα συνειδητοποιήσεις τι έχανες τόσα χρόνια.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Να σας πω τι τον κάνω εγώ;- Internet surfing. (πολύ καλύτερο από τα windows IMHO)
- Office productivity (εξίσου καλό με τα windows)
- Οργάνωση και editing του υλικού στις φωτοθήκες μου. (έτη φωτός καλύτερο από τα Windows)
- Οργάνωση και ακρόαση της μουσικής μου (πολύ καλύτερο από τα windows)
Πέραν αυτών των βασικών όμως, υπάρχει κάτι στην χρήση του Mac που με 'φτιάχνει'. Δεν είναι μόνο ο πολύ όμορφος σχεδιασμός, ή το γεγονός ότι τα πάντα λειτουργούν όπως πρέπει, ούτε καν η απλότητα στις λειτουργίες.
Τους τελευταίους 9 μήνες παρατηρώ ότι δεν δουλέυω πλέον εγώ για το computer, αλλά το computer για εμένα. Και το κάνει με πολύ διακριτικό τρόπο, σπάνια θα ασχοληθείς μαζί του, με προβλήματα του, με παραξενιές και ιδιαιτερότητες του. It just works.
Παρόλα αυτά, δέχομαι ότι τα Mac δεν κάνουν για όλους. Αν είσαι gamer, είναι λάθος επιλογή (αν και μπορείς πάντα να τρέξεις Vista μέσω bootcamp, πολλές φορές καλύτερα και από windows μηχανήματα). Επίσης φαντάζομαι ότι υπάρχουν προγράμματα που δεν υπάρχουν σε Mac, ή που είναι πολύ εξειδικευμένα και είναι δύσκολο να τα 'βρεις'.
Επίσης, μπορεί να σου αρέσει να κάθεσαι να ασχολείσαι με την τεχνολογία και να παίζεις με διάφορα configuration στον υπολογιστή σου, να ψάχνεσαι για antivirus, να αλλάζεις κάθε 3 & λίγο firewall, να κάνεις overclocking... Αν όντως είσαι τέτοιος τύπος, το Mac πραγματικά δεν είναι για εσένα.
Αν όμως είσαι σαν εμένα, και θέλεις ένα computer που να κάνει τα πράγματα που θέλεις χωρίς να σε χτικιάζει, ή να σε μπλέκει, τότε την πρώτη φορά που θα δεις Mac OS-X να τρέχει σε Mac υπολογιστή, θα συνειδητοποιήσεις τι έχανες τόσα χρόνια.
Συμφωνώ απολύτως με την άποψη ότι φαίνεται ότι διακριτικά δουλεύει για εσένα.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω έχει να κάνει με αυτό που λες για το Internet surfing , τη διαχείριση των φωτογραφιών σου και την μουσική σου , λέγοντας πολύ καλλίτερα τι εννοείς ; Υπάρχουν εφαρμογές ( που λόγω νομοθεσίας περί μονοπωλίων δεν μπορούν να ενσωματωθούν στα Windows ) που κυκλοφορούν έξω που κάνουν τέλεια δουλειά. Η εφαρμογή που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή ο Mac , αύριο μπορεί να μην υπάρχει με την ίδια λογική που δεν μπαίνει στα windows. Για την μουσική τι εννοείς ; Ότι έχει καλλίτερη κάρτα ήχου ; Για το browsing ; Με FF δεν δουλεύεις και στον Mac ( γιατί ο Safari δεν μου είπε και πολλά στον Mac όταν τον είδα ) ;
-
To iPhoto που είναι ενσωματομένο σε κάθε καινούργιο Mac, ειδικά το 08, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να οργανώσεις τις φωτοθήκες σου και να κάνεις ελαφρύ editing, με τον ίδιο τρόπο που το iTunes είναι -ΙΜΗΟ- ο κορυφαίος τρόπος να οργανώσεις την μουσική σου. Ναι, παραδέχομαι ότι δεν έχει τις 850.529 visualisations του windows media player. So F... what?
Στο internet μπαίνω με safari. Η πρώτη μου επαφή με αυτό μου άφησε την εντύπωση ότι λείπουν πολλά πράγματα όντας συνηθισμένος στον firefox. Με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι περιέχει μόνο όσα χρειάζονται, και τίποτα παραπάνω, ή παρακάτω. Είναι γρήγορο, έχει ένα εξαιρετικό RSS reader και πολύ όμορφο και intuitive layout. Κλασικό παράδειγμα της φιλοσοφίας της apple. Less is more, και πραγματικά δουλεύει.
Υπόψιν ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανένα να κάνει το switch. Απλά καταγράφω την δικιά μου εμπειρία.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εεεε μα ρε ανθρωπε μου, 20000rpm τους ειχες τους RAPTOR.... χτυπησαν μπιελα και τα γειωσαν ολα
Το Bsod στο install? η οταν ξεκινησες περασμα drivers?
Ναι.... Με τους οδιγους το παθα....
Δεν εχω κανει 'κατι' στους δισκους....
Απλα με τοι Raid δουλευουν οι δυο δισκοι, σαν ενας, με διπλασειες επιδωσειςΚαλωσήλθες στον μαγικό κόσμο των Windows.
Ηξερα οτι τα Ultimate SVista ηταν μαπα....
Δεν μου κανε εκπλυξη.
Αλλα σε McBacon δεν παω!!!!
Τα ιδια και χεορωτερα ειναι!!! -
Βάλε DOS.
-
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]