-
Έχετε δίκιο. Δεν το είχα σκεφτεί. Ευχαριστώ για την ΠΑΓ (Προστιθέμενη Αξία Γνώσης) .
-
σε προσφατη επικοινωνια παντως με ΣΙΣΠΑ μου ειπαν οτι μπορω να καταχωρησω το Καντετ σαν ιστορικο και να κρατησω τις συμβατικες πινακιδες....
τωρα για το τι προνομια θα εχω απο αυτη την κινηση θα το κοιταξω μετα τις γιορτες...
(βασικα θα με ενδιεφερε σε ατυχημα να αποζημιωθω για εξοδα φουλ επισκευης οσο και να πανε και οχι παρε 500 για να παρεις 'αλλο' και εληξε...)
-
Σε οποιοδηποτε φορεα μπορεις να κρατησεις τις συμβατικες πινακιδες σου και να βγαλεις μονο πιστοποιητικο καταχωρησης.
Πλεονεκτηματα:
- Κυκλοφορεις καθημερινα
- Εχεις καποια προτερηματα απεναντι στις ασφαλιστικες σε περιπτωση ατυχηματος
- Εχεις μειωμενη ασφαλεια σε σχεση με το να μην εχεις πιστοποιητικο
Μειονεκτηματα:
- Πληρωνεις τελη κυκλοφοριας (αν αυτο θεωρειται μειονεκτημα...)
- Το δηλωνεις εφορια
- Πληρωνεις περισσοτερη ασφαλεια σε σχεση με τις ιστορικες πινακιδες
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
σε προσφατη επικοινωνια παντως με ΣΙΣΠΑ μου ειπαν οτι μπορω να καταχωρησω το Καντετ σαν ιστορικο και να κρατησω τις συμβατικες πινακιδες....τωρα για το τι προνομια θα εχω απο αυτη την κινηση θα το κοιταξω μετα τις γιορτες...
(βασικα θα με ενδιεφερε σε ατυχημα να αποζημιωθω για εξοδα φουλ επισκευης οσο και να πανε και οχι παρε 500 για να παρεις 'αλλο' και εληξε...)
Δε θα έχεις και το σιγουρότερο χαρτί του κόσμου στα χέρια σου από το συγκεκριμένο φορέα....
Δε μιλάω ορμώμενος από τα προσωπικά μου πάθη, αλλά έχοντας υπόψιν αληθινό περιστατικό, κατά σύμπτωσιν με OPEL.
Είπαμε, άλλο το πού μας αρέσει να βρισκόμαστε και πού είναι γραμμένοι οι φίλοι μας, και άλλο το ποιοί είναι αναγνωρισμένοι. -
Τα ιστορικα εχουν τεκμηρια?
-
Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα youngtimer? Γνωρίζω οτι προς το παρόν δεν μπορούν να πάρουν πινακίδες ιστορικού και η βασική χρήση της κάρτας είναι για ασφαλιστικούς λόγους και για συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν έχει κάποια βαρύτητα σχετικά με τον εκτελωνισμό ενός τέτοιου οχήματος. Κατανοώ οτι εφόσον δεν είναι ιστορικό ακόμη σαφώς και δεν θα εκτελωνίζεται ατελώς μήπως όμως δικαιούται μειωμένα τέλη βέβαια για το ελληνικό κράτος αυτό είναι μάλλον . Συγκεκριμένα το ερώτημα είναι για ένα φίλο που έχει στην Αγγλία μια Μ5 του '88 αυθεντική σε άψογη κατάσταση αλλά φυσικά δεν μπορεί να την κατεβάσει στην Ελλάδα με ελληνικές με τους συντελεστές που ισχύουν για ρύπους και παλαιότητα.
-
Απαντηση στα 2 τελευταια ποστ.
Οχι και οχι.
Καλη χρονια παιδια! -
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Κάτι τελευταίο επειδή είμαι στα πρόθυρα αγοράς κλασσικού, τεκμήριο διαβίωσης δεν έχουν όπως είπαμε. Πόθεν έσχες για την αγορά υπάρχει?
-
Με το υπαρχον καθεστως, οχι.
Πρεπει να καταλεβεις οτι απο τη στιγμη που βιδωνεις πανω ιστορικη πινακιδα, παυει πια να ειναι αυτοκινητο αλλα συλλεκτικο αντικειμενο. Σαν ενα πιανο ή ενας πινακας (ακραιο παραδειγμα). Απλα τα παλια αυτοκινητα πρεπει να κινουνται για να συντηρουνται και αυτο το ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ δικαιωμα τους το δινουν οι ιστ. πινακιδες. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Πόθεν έσχες για την αγορά υπάρχει?Φυσικά και έχει! Και καναπέ ακριβό ή 1500κιλά φέτα να πάρεις έχουν...
Συγκεκριμένα: οποιαδήποτε δαπάνη για αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση κινητών πραγμάτων αξίας πάνω από 5.000 ευρώ (ήταν, δεν ξέρω αν μειώθηκε το ποσό).Μην μπλέκετε το πόθεν έσχες (τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ) με τα τεκμήρια διαβίωσης. Αν το μπιλιετάκι (είτε απόδειξη/τιμολόγιο αγοράς είναι αυτό είτε πωλητήρια δήλωση) είναι πάνω από ένα 5χίλιαρο πρέπει να το βάλεις σαν τεκμαρτή δαπάνη στη δήλωσή σου.
-
Χθες πηρα θετικη απαντηση απο ασφαλιστη να μας ασφαλιζει με 130 ευρω το χρονο τα potentialy historic 20-30 ετων εφοσον εχουν καρτα Fiva (youngtimer που λεμε μεταξυ μας). Επαναλαμβανω η καρτα θα εχει κοστος 60 ευρω για 10 χρονια.
Νομιζω ειναι μια θετικη εξελιξη ωστε να σωθουν καποια αξιολογα αυτοκινητα και αναμενατε στο ακουστικο σας εξελιξεις...
-
Πολυ ενδιαφερον αυτο Mike, να ξερεις θα σε ενοχλησω να κανουμε την αιτηση.
-
Εξαιρετικα νεα..
-
Kαλησπερα σε ολους και καλη χρονια!!!!!!!!!!! θα η8ελα να κανω μια ερωτηση,στο citroen GSA που εχω με πρωτη αδεια κυκλοφοριας το 1986,μετα απο ποσα χρονια μπορω να βγαλω πινακιδες ιστορικου?το αυτοκινητο ειναι σε αρκετα καλη κατασταση και φυσικα επειδη δεν κινειται συχνα,8α η8ελα τις πινακιδες αφου η χρηση που του γινεται ειναι σαν να της εχει.. τον τελευταιο καιρο κινειται που και που για να δουλεψει μονο,εχει κτεο καρτα καυσαεριων τα παντα και εχω σκοπο να το τελειοποιησω σιγα σιγα..επισης 8α η8ελα να ρωτησω αν μετραει μονο η πρωτη αδεια κυκλοφοριας,η,η χρονολογια που παρουσιαστηκε το μοντελο αυτο για παραδειγμα το gsa το 1979?...ευχαριστω εκ των προτερων! συγνωμη αν γινομαι κουραστικος!απλα 3ερω οτι μπορειτε να με βοη8ησετε στις αποριες μου!
-
Για να βγάλεις πινακιδες ιστορικου πρεπει να εχουν περάσει 30 χρόνια από την ημερομηνια παραγωγής του συγκεκριμένου οχηματος και όχι ημερομηνια εναρξης του μοντέλου αρα εχεις ακομα αλλα 4 χρονια. Μπορεις ομως να βγαλεις κάρτα junior classic ώστε να εισαι καλυμένος οτι θα αποζημειωθεις σωστά σε περίπτωση ατυχήματος με ευθυνη του άλλου και οχι 500 ευρώ λόγω παλαιότητας. Αν το ψάξεις λίγο ΄μέσα από κάποια λέσχη πιθανότατα να βρεις και φτηνη ασφάλεια αλλα μέχρι εκει. Σημα , τέλη και τεκμήριο κανονικά μεχρι τις ιστορικές πινακίδες....
-
Ερωτησεις απλες-ξεκαθαρες-συγκεκριμενες
Μπορω να αγορασω σημερα εν ετη 2012 ενα αμαξι του 1986 απο το εξωτερικο στο ονομα της γυναικας μου,να το εχω στο ονομα της γυναικας μου (αλλοδαπη μονιμη κατοικος στη χωρα μας) με ξενα νουμερα κυκλοφοριας και οταν συπληρωσει 30 χρονια το 2016 να το εκτελωνισουμε ως ιστορικο και να βγαλει ιστορικα νουμερα???
Αλλη ερωτηση....μπορω να το αγορασω εγω στο ονομα μου κατευθειαν σημερα,να το φερω Ελλαδα,να το βαλω στο γκαραζ (μιας και δεν θα μπορω να το εκτελωνισω λογω υψηλης φορολογιας το συγκεκριμενο) και να το εκτελωνισω το 2016 οταν θα γινει ιστορικο????
Γινονται τα 2 παραπανω ή γινεται μονο το ενα και ποιο???
Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις και το ενδιαφερον σας.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Για να βγάλεις πινακιδες ιστορικου πρεπει να εχουν περάσει 30 χρόνια από την ημερομηνια παραγωγής του συγκεκριμένου οχηματος και όχι ημερομηνια εναρξης του μοντέλου αρα εχεις ακομα αλλα 4 χρονια. Μπορεις ομως να βγαλεις κάρτα junior classic ώστε να εισαι καλυμένος οτι θα αποζημειωθεις σωστά σε περίπτωση ατυχήματος με ευθυνη του άλλου και οχι 500 ευρώ λόγω παλαιότητας. Αν το ψάξεις λίγο ΄μέσα από κάποια λέσχη πιθανότατα να βρεις και φτηνη ασφάλεια αλλα μέχρι εκει. Σημα , τέλη και τεκμήριο κανονικά μεχρι τις ιστορικές πινακίδες....Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου και την απαντηση!
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Χθες πηρα θετικη απαντηση απο ασφαλιστη να μας ασφαλιζει με 130 ευρω το χρονο τα potentialy historic 20-30 ετων εφοσον εχουν καρτα Fiva (youngtimer που λεμε μεταξυ μας).Παιδες, ανθρακες ο θησαυρος (προσωρινα...). Χτες που ζητησα εγγραφη επιβεβαιωση μου ειπε ο ασφαλιστης οτι του το απορριψανε. Συνεχιζουμε ομως να πιεζουμε εστω και με λιγο διαφορετικη τιμη.
Ζητω συγγνωμη για την αναστατωση και δεν ξαναγραφω τιποτε αμα δεν το εχω επισημα στα χερια μου... -
Μην αγχώνεσαι ΜΙΚΕ, η προσπάθεια αρκεί και το αποτέλεσμα θα έρθει:
Παρόλα αυτά, μπορούμε όμως να πιστοποιήσουμε το 20ετίας αυτοκίνητό μας μέσω μίας κάρτας φαντάζομαι...
(Προσωπικά, αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο απο τα 120 ευρώ τον χρόνο) -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Για να βγάλεις πινακιδες ιστορικου πρεπει να εχουν περάσει 30 χρόνια από την ημερομηνια παραγωγής του συγκεκριμένου οχηματος και όχι ημερομηνια εναρξης του μοντέλουΔεν είμαι σίγουρος οτι ειναι απόλυτα σωστό αυτό...
Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να βρεθει η ακριβής ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου... Εκεί τι γίνεται? Και αν το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί 'κάποτε' σαν μεταχειρισμένο δεν μπορείς να ακολουθήσεις ούτε την ημερομηνία 1ης αδείας (θα ήταν άδικο). Πιστεύω οτι θα υπάρχει και άλλος τρόπος για τέτοιες περιπτώσεις (πχ βεβαίωση της αντιπροσωπείας για τις χρονολογίες παραγωγής του μοντέλου).
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες