-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
όπως μου είπε 'πολλοί κάνουν την ακινησία για να πάρουν πινακίδες ΕΛΠΑ και να κυκλοφορούν με αυτές'. Άρα η κατάχρηση αυτή έχει πλέον γίνει ευρέως γνωστή και θα την πατήσουμε όλοι στο τέλος....'Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ' λέει το σύγχρονο ρητό!!!
Ξέρεις στην δημοκρατία, λέμε οτι η ελευθερία σου πρέπει να τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Μένει λοιπόν να το εφαρμόσουμε, γιατί είμαστε πολύ καλοί στο να θεωρητικολογούμε για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι...
Και καλά εμένα αν καταργηθεί κάτι τέτοιο δεν θα με χαλάσει πολύ, γιατί δεν έχω δαπανήσει και κανένα σοβαρό ποσόν μέχρι στιγμής.
Υπάρχουν όμως άτομα με το ψώνιο που έχω και εγώ και τα έχουν χώσει γερά...αυτοί τι φταίνε? και αν αρχίσουν και 'δίνουν' όποιον την έχει κάνει σκεπτόμενος κουτοπόνηρα και εξυπνακίστικα...τι θα πούμε??? ότι είναι καρφιά???
Πάντως εμένα στην λέσχη που έβγαλα τα νούμερα, μου είπαν πολύ σοβαρά ότι απαγορεύεται αυτό το όχημα να παράξει έργο...και ότι αν με δει κανένας δικός τους στο μάρκετ να γεμίζω το πορτ μπαγκάζ θα με δώσει αλύπητα...και καλά θα κάνει!!! -
Ο χρήστης PEGAN έγραψε:
Έτσι είναι ακριβώς. Δεν γίνεται σε αυτή τη χωρα να αλλάξει η κατάσταση άν ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του ώφελος και το βολεμά του. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου έχει αποδειχθεί πως φροντίζοντας το γενικό κοινωνικό ώφελος, προστατεύεται και το προσωπικό.Επιτέλους πια ανακοινώθηκε πως δέν σβήνεται καμία κλήση, δέν γίνεται να θέλουμε να παρανομούμε παρκάροντας μπροστα απο διαβασεις για ανάπηρους, πεζοδρόμια κλπ για να μην πληρώσουμε το Parking στο Κολωνάκι και μετα να απαιτούμε απο το βύσμα να σβήσει την 'άδικη' κλήση.
Έκανες παράβαση έν γνώση σου, να πληρωσεις τότε!of topic άλλα τι είπες
ότι δεν σβήνονται οι κλήσεις.......αλήθεια το πιστεύεις αυτό............άσε τον σκύλο σου να του ρίξει ένα κατούρημα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πάντως επειδή το θέσατε το θέμα ότι το αμάξι είναι πολύ να θεωρηθεί από το Νόμο ιστορικό
θα δημοσιεύσω σε αυτή τη σελίδα προσεχώς φωτογραφίες από διάφορα αμάξια BMW π.χ που δεν δικαιολογούνται ως ιστορικά και όμως είναι. Αυτοί δηλαδή οι λίγοι έξυπνοι πρέπει να κυκλοφορούν ?Και πως γνωρίζεις οτι αυτά τα αυτοκίνητα έχουν έρθει από το εξωτερικό και δεν είχαν ελληνικές πινακίδες ή ήταν από ΟΔΔΥ;
Αλλά ακόμα και αν αυτοί οι τύποι είναι απατεώνες (αν είσαι απολύτως σίγουρος για αυτό τότε βάλ'τους να τους καμαρώσουμε και εμείς) δεν αποτελεί δικαιολογία για εσένα να κάνεις τα ίδια, ε;Η γενική αλήθεια είναι ότι βρήκανε κολπάκι, πολλοί λεβέντες, να φέρουν φτηνό αμάξι για να πουλάνε τη μούρη τους. Λόγω της μαλακισμένης πολιτικής, τόσα χρόνια, γύρω από το αυτοκίνητο, λόγω της πείνας του Έλληνα να νιώσει και αυτός λίγο λόρδος ρε παιδί μου, γεμίσαμε ρολς και φερράρι. Σε άλλα, πιο πολιτισμένα κράτη, ο όρος ¨ιστορικό όχημα¨ έχει τελείως διαφορετική έννοια από ο,τι στην Ελλάδα:
Στην πατρίδα μας, ιστορικό είναι το αμάξι που το φέρνεις τζάμπα απ'εξω και μπορείς να το κυκλοφορείς χωρίς να φοβάσαι την εφορία, χωρίς να πληρώνεις τέλη και χωρίς να σε απασχολεί η ασφάλεια (για τις σαχλαμάρες ιστορικά που αγοράζει ο έλληνας και θεωρεί οτι 'δεν αξίζει' να το ασφαλίσει για την αξία του... συνήθως δε, δεν έχει και άδικο σε αυτό γιατι σαν τις νοικοκυρές αγοράζει 'φτηνά και καλά' - τα left overs δλδ του καλού του κόσμου). Δυστυχώς, για τον περισσότερο κόσμο τουλάχιστον, αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να είναι παλιό και ευχαρίστως θα το αντάλλαζε με ένα αντίστοιχο σύγχρονο αν είχε τα ίδια προνόμια... (τι να μας πει ένα 124spider που είναι 'ΦΙΑΤ' μπροστα σε μια Μπόξτερ).Στις χώρες που έχουν μια κάποια παράδοση με τα ιστορικά οχήματα, ό όρος 'ιστορικό αυτοκίνητο' αφορά πολύ απλά τα αυτοκίνητα που έχουν ιστορική σημασία...
Π.Χ. Στην Ελλάδα ένα W123 MB αποχαρακτηρισμένο ταξί από το Μόναχο που βρίσκεται στην πέμπτη μηχανή του και έχει αλλάξει 14 φορές χρώμα είναι ένα 'ιστορικό αυτοκίνητο' ενώ μια από τις 207 037 Stradale δεν είναι.
Λίγα τα λόγια σου για τα αποχαρακτηρισμένα ταξί, έτσι Αλέξανδρε?
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Λίγα τα λόγια σου για τα αποχαρακτηρισμένα ταξί, έτσι Αλέξανδρε?Είπα αποχαρακτηρισμένο, όχι αποχαρακτηρισμένο και αποκατεστημένο... ε;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Λίγα τα λόγια σου για τα αποχαρακτηρισμένα ταξί, έτσι Αλέξανδρε?
Είπα αποχαρακτηρισμένο, όχι αποχαρακτηρισμένο και αποκατεστημένο... ε;
Είσαι και διπλωμάτης..
-
Τελικά δεν βγάζω αυτοκίνητο ιστορικό. Δυστυχώς δεν βρέθηκε το κατάλληλο αμάξι. Ξέρει κανείς αν συμφέρει η εισαγωγή αυτοκινήτου από Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα η αγορά αυτοκινήτου trans am V6 3.1 L 1990 και μετά (EURO 1)?
-
την τσεπη σου ρωτάς όχι εμάς.
-
Βαθυστόχαστο.
-
Αν είχατε διαβάσει όλη την συζήτηση στην παρούσα ενότητα , θα σας είχαν λυθεί όλες οι απορίες σας ( λέσχες, τι πως και γιατί) .
Φυσικά επιλέξατε να ρωτάτε πράγματα που έχουν γραφτεί και απαντηθεί εδώ και πολύ καιρό.
Επίσης μάλον δεν ακολουθήσατε το λινκ( http://www.detroitcruisers.gr/forum/index.php ) που σας έδωσα για τα αμερικάνικα αυτοκίνητα , όπου έχει έχουν χιλοιειπωθεί τα ίδια πράγματα , αποκλειστικά για αμερικάνικα αυτοκίνητα .......... .
Ας είναι,, ρίξτε μια ματιά και εδώ και διαβάστε προσεκτικά :
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
-
Από το ίδιο λινκ αντιγράφω :
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
**Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
**
**Α) Φορολογία Αυτοκινήτων Οχημάτων (Τέλος ταξινόμησης):
Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης
Τμήμα Δ΄ - Φορολογίας Αυτοκινήτων & Λοιπών Προϊόντων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-32.45.486, 33.12.459
Fax: 210-32.45.460
E-mail: finexcis@otenet.grΒ) Προσωρινή εισαγωγή - χρήση επιβατικών αυτοκινήτων/ Μετοικούντες :
Διεύθυνση Τελωνειακών Οικονομικών Συστημάτων (18η)
Τμήμα Β΄ - Προσωρινής Χρήσης Επιβατών και Μετοικούντων προσώπων
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-32.45.552, 32.45.587
Fax: 210-32.45.593
E-mail: ipr@otenet.grΓ) Θέματα Φόρου Προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.):
Διεύθυνση Δασμολογική (17η)
Τμήμα Ε' - Φ.Π.Α./Εισαγωγών-Εξαγωγών
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-32.45.412
Fax: 210-32.45.408
E-mail: gdt-dasmo@otenet.grΔ) Θέματα Εισαγωγικού Δασμού:
Διεύθυνση Δασμολογική (17η)
Τμήμα Α΄ -Δασμολογικό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 32.45.411
Fax: 210-32.45.408
E-mail: gdt-dasmo@otenet.grΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου
Τηλεφωνικό κέντρο: 210-65.08.000
και κατά τόπους, στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, στις Νομαρχιακές ΑυτοδιοικήσειςΔιεύθυνση Προσδιορισμού Αξίας Εμπορευμάτων (Δ.Ι.Π.Α.Ε) Πειραιά
Για θέματα τιμής χονδρικής πώλησης οχημάτων κατά το χρόνο κυκλοφορίας στη διεθνή αγορά
Τηλέφωνα: 210-45.36.532 (Πειραιάς)
2310- 530.230 (Θεσ/νίκη)** -
Ο χρήστης PEGAN έγραψε:
Έτσι είναι ακριβώς. Δεν γίνεται σε αυτή τη χωρα να αλλάξει η κατάσταση άν ο καθένας κοιτάζει το προσωπικό του ώφελος και το βολεμά του. Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου έχει αποδειχθεί πως φροντίζοντας το γενικό κοινωνικό Εδώ και μήνες βλέπω ατό το Volvo αμετακίνητο σε ένα δρόμάκι της Αγ. Παρασκευής και αναρωτιέμαι, αυτή είναι η εικόνα του κλασσικού αυτοκινήτου και του ιδιοκτήτη του στην Ελλάδα? Όταν αγαπάς ένα αυτοκίνητο, το θεωρείς ιστορικό και βγάζεις τέτοιες πινακίδες δέν το παρατάς για μήνες στο δρόμο, εκτός και άν έβγαλες τις πινακίδες για να μην πληρώνεις τέλη και ασφάλεια για το χρεπάκι σου που δέν το αγοράζει κανείς.χωρις να γνωριζω τον ιδιοκτητη του volvo και δεν ειμαι εγω βεβαια αλλα βλεπω ενα οχημα σε πολυ καλη κατασταση τουλαχιστον 25 ετων το οποιο ο ιδιοκτητης εβγαλε ΙΟ πινακιδες και δεν κανει καταχρηση αυτων!!!!!.
Πολυ απο μας βλεποντας ενα αυτοκινητο στο safari λεμε αν μπορουμε να το σωσουμε εγω βλεπω ενα αυτοκινητο που σωθηκε απο το διαλυτηριο ο ανθρωπος δεν το μεταχειριζεται για να παει στην δουλεια του και ας με πει και καποιος ρομαντικο ισως και να μην εχει και χρονο να παει σε καποια εκδηλωση..Φιλικα παντα
-
Δεν έχεις κι άδικο Στέλιο! Όταν βλέπουμε αυτοκίνητο με ιστορικές πινακίδες να κυκλοφορεί, γκρινιάζουμε, όταν το βλέπουμε να μην κυκλοφορεί, πάλι γκρινιάζουμε.
-
δικιο εχετε σε αυτα που λετε για τις ιστορικες, αλλα βρε παιδια εχει στειλει ποτε κανεις (μαζι και εγω) εστω ενα mail με μια φωτογραφια των 'παρανομων' αυτοκινητων με ιστορικες πινακιδες στη λεσχη που τις εχει εκδοσει, με το ερωτημα 'πως πηρε πινακιδες αυτο?' για να τους ταρακουνισουμε λιγο??
ολο μεταξυ μας τα λεμε και ανακυκλωνουμε τα ιδια παραπονα πισω απο τις οθονες των υπολογιστων μας.
Σημερα παλι ειδα την αλφα 75 που κυκλοφορει στη γειτονια μου με πινακιδες εοοε παρκαρισμενη σε κεντρικοτατο σημειο της λεωφορου μαραθωνος και σκεφτηκα ακριβως αυτο που σας εγραψα παραπανω.
Τι καθομαι και νευριαζω αφου εγω ο ιδιος δεν κανω κατι .
ολοι αυτοι ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ και πρεπει πρωτα απο ολους να φροντισουμε να τους το κοψουμε εμεις και να προστατεψουμε το δικαιωμα μας ειδικα οταξν γνωριζουμε οτι ο ρολος του Ελληνικου κρατους ειναι εδω και χρονια κατασταλτικος παρα προληπτικος, και αν αποφασισουν να ενεργησουν κατασταλτικα θα δεν θα μεινει πινακιδα ουτε για σουβενιρ απο ολους . -
Το πιο πιθανό, Λευτέρη, είναι να σου απαντήσουν ότι πήρε ιστορικές πινακίδες, γιατί καλύπτει τις προϋποθέσεις της τάδε διάταξης περί πινακίδων κλπ κλπ. Και άντε μετά να αποδείξεις το αντίθετο, ότι δεν έπρεπε να πάρει...
-
Ελάτε αγαπητοί μου μην αγχώνεστε.Οσονούπω θα τις καταταργήσουν μετά την εκρηκτική αύξηση εντός του προσεχούς τριμήνου και δεν θα ''χουμε λόγο να γκρινιάζουμε.
-
[quote='Lef205']δικιο εχετε σε αυτα που λετε για τις ιστορικες, αλλα βρε παιδια εχει στειλει ποτε κανεις (μαζι και εγω) εστω ενα mail με μια φωτογραφια των 'παρανομων' αυτοκινητων με ιστορικες πινακιδες στη λεσχη που τις εχει εκδοσει, με το ερωτημα 'πως ....
εγω εχω δωσει εναν στην φιλπα(επειδη την εχουν δει καπως)
Στελιος ο καρφης!!!
-
Ωραία, να ανοίξουμε νέο θέμα με τίτλο ' Σαφάρι για κυνηγούς κεφαλών ή Εσύ ποιόν κάρφωσες σήμερα ???'
-
Μηπως να ονομάσουμε την νέα συζήτηση ο Δήμος Σταρένιος εξομολογείται
-
προτεινετε εσεις λυσεις (εκτος της γκρινιας παρακαλω)
Υγ δεν ειναι καρφωμα να τους επισημανει κανεις κατι που οχι απλα ηδη ξερουν αλλα οι ιδιες οι λεσχες το εχουν κανει.
'Ξυπνητηρι' θα μπορουσε να λεγεται για να μην νομιζουν οτι κοιμομαστε . .. . ολοι. -
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες