-
εχεις δικιο
το θεμα ομως ειναι οτι μερικες φορες ειναι ηλίου φαεινότερο πως γίνεται άσκοπη χρήση των ιστορικών πινακιδων
δηλαδή αν το ατύχημα γίνει έξω από το Frangelico στις 4 το πρωί του Σαββάτου... τι θα τους πεις? πως το βγαλες για χιλιόμετρα συντήρησης?
Η αν κάνεις ατύχημα το 15αύγουστο στο χωριό σου, τι θα τους πεις? Θα δουν πως η μονιμη κατοικια σου ειναι Αθηνα κι εσύ βρεθηκες στα Φιλιατρά...ειναι δυσκολο βεβαια να αποδειξει η ασφαλιστικη πως κατα την ωρα που εγινε το ατυχημα εσυ ΔΕΝ χρησιμοποιούσες το αυτοκινητο συμφωνα με την υπουργικη αποφαση, αλλα εκανες χρηση κανονικου 'καθημερινου' αυτοκινητου... αλλα δε θα ηθελα πραγματικα να μπλεξω σ αυτην την αντιδικια με την ασφαλιστικη
φύλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα λενε
ας προσπαθησουμε να διαφυλαξουμε αυτα τα προνομια λοιπον. ειναι πολυ σημαντικα για ολους μας
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
ας προσπαθησουμε να διαφυλαξουμε αυτα τα προνομια λοιπον. ειναι πολυ σημαντικα για ολους μας
+1
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
εχεις δικιοτο θεμα ομως ειναι οτι μερικες φορες ειναι ηλίου φαεινότερο πως γίνεται άσκοπη χρήση των ιστορικών πινακιδων
δηλαδή αν το ατύχημα γίνει έξω από το Frangelico στις 4 το πρωί του Σαββάτου... τι θα τους πεις? πως το βγαλες για χιλιόμετρα συντήρησης?
Η αν κάνεις ατύχημα το 15αύγουστο στο χωριό σου, τι θα τους πεις? Θα δουν πως η μονιμη κατοικια σου ειναι Αθηνα κι εσύ βρεθηκες στα Φιλιατρά...ειναι δυσκολο βεβαια να αποδειξει η ασφαλιστικη πως κατα την ωρα που εγινε το ατυχημα εσυ ΔΕΝ χρησιμοποιούσες το αυτοκινητο συμφωνα με την υπουργικη αποφαση, αλλα εκανες χρηση κανονικου 'καθημερινου' αυτοκινητου... αλλα δε θα ηθελα πραγματικα να μπλεξω σ αυτην την αντιδικια με την ασφαλιστικη
φύλαγε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα λενε
Δεν διαφωνω μαζι σου, καθε αλλο, συμφωνω απολυτως, ΟΜΩΣ δεν πρεπει κιολας να περναμε και στο αλλο ακρο της παραπληροφορησης για να διαφυλαξουμε καποια προνομια, ωφειλουμε να λεμε τα πραγματα ως εχουν, χωρις να κρυβουμε ή να αλλοιωνουμε κατι . Αν τωρα χαθει το προνομιο λογω καποιων ανεγκεφαλων συμπολιτων μας........κατ εμε ας ειναι, να το χασουμε, εδω εχουμε χασει αλλα και αλλα για ολλιγους εξυπνους......
Δεν μπορω να δεχομαι και δεν θελω να ανεχομαι αυτα που λενε οι ασφαλιστες και προπαντων καποιες λεσχες (ή οποιος αλλος 'καλοθελητης') και να παραπληροφορουν....... -
Τολμώ να αλλάξω λίγο την κατεύθυνση της συζήτησης, σε κάτι που κυλάει αυτές τις ημέρες, μιας και παρόλο που παρακολουθώ το νήμα εδώ και πολύν καιρό, μάλλον είναι η πιο επίκαιρη ερώτηση και στιγμή:
Σε ηλεκτρονική εφαρμογή γνωστού περιοδικού σχετικά με τη φορολογική δήλωση, διαπίστωσα ότι σε σχετικό πεδίο, γίνεται ανφορά και υπάρχει χώρος για δήλωση ΙΧ - ΑΝΤΙΚΑΣ.
Γιατί ζητείται από το κράτος πλέον κάτι τέτοιο?
Ποιες είναι οι συνέπειες?
Θα μας επηρρεάσει κάτι / κάπως φορολογικά?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
ELPA πινακίδες
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2490684/
Νταξ, ότι πεις παλικάρι -
Ο χρήστης Dragonflyer έγραψε:
Τολμώ να αλλάξω λίγο την κατεύθυνση της συζήτησης, σε κάτι που κυλάει αυτές τις ημέρες, μιας και παρόλο που παρακολουθώ το νήμα εδώ και πολύν καιρό, μάλλον είναι η πιο επίκαιρη ερώτηση και στιγμή:
Σε ηλεκτρονική εφαρμογή γνωστού περιοδικού σχετικά με τη φορολογική δήλωση, διαπίστωσα ότι σε σχετικό πεδίο, γίνεται ανφορά και υπάρχει χώρος για δήλωση ΙΧ - ΑΝΤΙΚΑΣ.
Γιατί ζητείται από το κράτος πλέον κάτι τέτοιο?
Ποιες είναι οι συνέπειες?
Θα μας επηρρεάσει κάτι / κάπως φορολογικά?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Aν καταλαβα καλα μιλας γι'αυτο που ισχυει ηδη, οτι δηλαδη για τα ιστορικα με πιστοποιητικο αυθεντικοτητας δεν υπαρχει τεκμηριο...
-
νομος 3842/2011 αρθρο 16 εχει ξαναγινει αναφορα πριν λιγο καιρο
-
Αυτό γίνεται για να μην ισχύει το τεκμήριο για τις αντίκες. Φέτος δεν έχω δει ακόμη την φόρμα του Ε1, αλλά πέρυσι πάντως τέτοια επιλογή δεν υπήρχε στο Ε1
-
MoT scrapped for pre-1960 classics
http://www.classicandsportscar.com/news ... 0-classics
Αυτά να βλέπουν μερικοί που μου θέλουν και ΚΤΕΟ για τα ιστορικά......
-
Γεια και από εμένα. Διάβασα όσο μπόρεσα από τα προηγούμενα post για να αποκτήσω μια γνώμη. Βρήκα μία Mustang fastback του '68 προς πώληση. Είναι όμως ένα χάλι και μισό. Σκουριασμένη, βαθουλώματα, χωρίς μηχανή και γενικώς θέλει μπόλικη δουλειά για να γίνει άνθρωπος. Προτίθεμαι να την αγοράσω και να ρίξω μπόλικη δουλειά πάνω της και να τη διατηρήσω όσο πιο κλασσική γίνεται. Διάβασα ότι υπάρχει μια ανεκτικότητα όσον αφορά την εργοστασιακή κατάσταση του οχήματος μιας και είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις εργοστασιακό ένα παλαιό όχημα. Αν όντως τα καταφέρω θα κινούσα το όχημα μία φορά το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε δε σε συμφέρει να κινείς τέτοια οχήματα καθημερινά, αλλά πάνω απ' όλα δε θέλω ο ίδιος. Τι λέτε; Υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο για 'μένα; Τι θα μου προτείνατε όσον αφορά τις πινακίδες; Τι ισχύει για κάθε είδος; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις που θα πρέπει να πληρεί το όχημα ώστε να κυκλοφορεί νόμιμα (ασφάλειες, τέλη κλπ); Επίσης μια λίστα με τα απαραίτητα τεχνικά θέματα που θα πρέπει να καλύπτει το όχημα θα ήταν καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Για να ενημερωθείς για το θέμα των πινακίδων, το ποια οχήματα τις δικαιούνται και την νόμιμη χρήση τους, πήγαινε στην κεντρική σελίδα του 'Κλασικά και ιστορικά μοντέλα' και πάνω πάνω θα βρεις το 'Προϋποθέσεις Ιστορικών οχημάτων '.
Θα σου λύσει τις απορίες σχετικά με το θέμα. -
Καλησπέρα.
Να φανταστώ την μαύρη του Δημήτρη θέλεις ε?
Αν καταφέρεις να το φτιάξεις φυσικά και θα πάρεις πινακίδες. Φυσικά μιλάμε σωστά και όχι με V8 από BMW έτσι.
Δεν υπάρχει κάτι να ανυσηχείς. Θα πάρεις την υπεύθυνη δήλωση σου από τον τωρινό ιδιοκτήτη. Να ξέρεις ότι άμα μιλάμε για το ίδιο αμάξι θα χρειαστείς πολλά λεφτά και πολλά ανταλλακτικά που δε θα βρεις στην Ελλάδα. Μοτέρ θα βρούμε. Αλλά φανοποιεία, πατώματα, μάσκες, χρώμια κτλ το εξωτερικό είναι μονόδρομος. Ευτυχώς για τα Mustang υπάρχουν τα πάντα και για όλες τις τσέπες.Επίσης να ξέρεις ότι εφόσων θέλεις Mustang fastback 67-68 αυτό το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος. Τα τελευταία 6-7 χρόνια έχω δει να αλλάζουν χέρια αρκετά Mustang (όπως και αυτό άλλωστε). Από fastback όμως μόνο 69άρια και 71αρια ήταν τα πιο συχνά (μη φανταστείς ποσότητες, αλλά 2-3 αντί για 1).
Αν σου αρέσουν τα αμερικάνικα υπάρχει αυτό το forum: http://www.detroitcruisers.gr
Είμαστε μία παρέα με άτομα που γουστάρουν τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, την μουσική κτλ. Εκεί μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο σχετικά με τα τεχνικά θέματα που θα χεις με το αμάξι, κτλ. Και εφόσων μιλάμε για αυτό, γνωρίζουμε και το αυτοκίνητο.
Για το θέμα της χρήσης των ιστορικών πινακίδων κτλ με κάλυψε ο Στέφανος από πάνω.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Για να ενημερωθείς για το θέμα των πινακίδων, το ποια οχήματα τις δικαιούνται και την νόμιμη χρήση τους, πήγαινε στην κεντρική σελίδα του 'Κλασικά και ιστορικά μοντέλα' και πάνω πάνω θα βρεις το 'Προϋποθέσεις Ιστορικών οχημάτων '.
Θα σου λύσει τις απορίες σχετικά με το θέμα.Κι όμως πάλι έχω απορίες. Αλλού διάβαζα ότι δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας τα Ι.Ο. και στο link που μου έδωσες είδα αυτό -> '(Φυσικά οικονομικές υποχρεώσεις όπως τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια υφίστανται.)' Τελικά τι παίζει με τα τέλη; Οι λέσχες ασφαλίζουν φθηνά τα οχήματα, δηλαδή πόσο περίπου; Σε τι διαφέρουν αυτές οι 3 πινακίδες δε μπορώ να καταλάβω. Πάνω κάτω τα ίδια λένε. Άκουσα ότι δε μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο νύχτα. Αληθεύει; Δηλαδή όχι βόλτα Σάββατο βράδυ;
.....
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!!!
Αυτό για το εξωτερικό με πλήγωσε αφάνταστα. Δε μπορώ δηλαδή να ρίξω εγώ δουλειά πάνω της; ΟΚ, τα ανταλλακτικά τα φέρνουμε από το εξωτερικό, αλλά το να φύγει όλο πακέτο έξω δε μπορώ να το κάνω. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βγει έξω τότε άσ' το καλύτερα. Έριξα μια ματιά στη αίτηση για κάρτα FIVA. Της Παναγιάς τα μάτια ζητάνε να μάθουνε!! Χαχαχα!! Καλά και κάνουνε. Υπάρχει καμιά εναλλακτική λοιπόν; -
Πρέπει να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά. Αυτό που διάβασες ανήκει στην παράγραφο με τίτλο:
'Όσον αφορά το πιστοποιητικό σε όχημα με κανονικές πινακίδες.'Επίσης λίγο πιο κάτω γράφει ακριβώς ποια είναι η επιτρεπόμενη και νόμιμη χρήση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ράδιο αρβύλα. -
Πρέπει να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά. Αυτό που διάβασες ανήκει στην παράγραφο με τίτλο:
'Όσον αφορά το πιστοποιητικό σε όχημα με κανονικές πινακίδες.'Επίσης λίγο πιο κάτω γράφει ακριβώς ποια είναι η επιτρεπόμενη και νόμιμη χρήση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ράδιο αρβύλα.My bad. Δίκιο έχεις. Είμαι κομπλέ τώρα. Ευχαριστώ.
-
Ρε συ ποιος σου είπε να στείλεις το αμάξι έξω...
Διάβαζε καλύτερα και μην αγχώνεσαι. Τα ανταλλακτικά που θα χρειαστείς για την φανοποιεία σου θα τα βρεις ΜΟΝΟ έξω. Ευτυχώς υπάρουν τα πάντα, και για όλες τις τσέπες (με την ανάλογη διαφορά στην ποιότητα φυσικά, και στην ευκολία τοποθέτησης). Μηχανικά βρίσκουμε και εδώ. Δουλειές μόνος σου σε αυτό το αμάξι δεν μπορείς να κάνεις και πολλές, εκτός και αν είσαι φανοποιός. Το μισό αμάξι θα κοπεί και θα αντικατασταθεί με καινούργια ανταλλακτικά. Εκτός από το να ολοκληρώσεις το λύσιμο και να τρίψεις ότι μπορείς για να αφαιρέσεις χρώματα και στόκους, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μόνος. Περισσότερα θα πούμε αφού πάρεις το αμάξι.
Για πινακίδες δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Το αμάξι δε θα το βγάλεις αύριο στο δρόμο. Μέχρι να το πάρεις, και να το αναπαλαιώσεις για να μπορεί να κινηθεί, μπορεί να έχει αλλάξει το υπάρχον σύστημα. Διάβασε ΚΑΛΑ το θέμα που σου υπέδειξε ο Στέφανος και εκεί θα σου απαντηθούν όλες σου οι απορίες. Αλλά διάβασε ΚΑΛΑ. Η ασφάλεια είναι ανάλογα με τη λέσχη που είσαι γραμμένος και τη συμφωνία που έχει κλείσει από όσο ξέρω.
Να ξέρεις ότι το αμάξι που θες του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ξέρω αρκετά καλά. Θέλει πολλά λεφτά και δουλειά, αλλά είναι ένα σπάνιο αμάξι για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον και πολλές, και ειδικά fastback.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ρε συ ποιος σου είπε να στείλεις το αμάξι έξω...Διάβαζε καλύτερα και μην αγχώνεσαι. Τα ανταλλακτικά που θα χρειαστείς για την φανοποιεία σου θα τα βρεις ΜΟΝΟ έξω. Ευτυχώς υπάρουν τα πάντα, και για όλες τις τσέπες (με την ανάλογη διαφορά στην ποιότητα φυσικά, και στην ευκολία τοποθέτησης). Μηχανικά βρίσκουμε και εδώ. Δουλειές μόνος σου σε αυτό το αμάξι δεν μπορείς να κάνεις και πολλές, εκτός και αν είσαι φανοποιός. Το μισό αμάξι θα κοπεί και θα αντικατασταθεί με καινούργια ανταλλακτικά. Εκτός από το να ολοκληρώσεις το λύσιμο και να τρίψεις ότι μπορείς για να αφαιρέσεις χρώματα και στόκους, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά μόνος. Περισσότερα θα πούμε αφού πάρεις το αμάξι.
Για πινακίδες δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Το αμάξι δε θα το βγάλεις αύριο στο δρόμο. Μέχρι να το πάρεις, και να το αναπαλαιώσεις για να μπορεί να κινηθεί, μπορεί να έχει αλλάξει το υπάρχον σύστημα. Διάβασε ΚΑΛΑ το θέμα που σου υπέδειξε ο Στέφανος και εκεί θα σου απαντηθούν όλες σου οι απορίες. Αλλά διάβασε ΚΑΛΑ. Η ασφάλεια είναι ανάλογα με τη λέσχη που είσαι γραμμένος και τη συμφωνία που έχει κλείσει από όσο ξέρω.
Να ξέρεις ότι το αμάξι που θες του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ξέρω αρκετά καλά. Θέλει πολλά λεφτά και δουλειά, αλλά είναι ένα σπάνιο αμάξι για τα ελληνικά δεδομένα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον και πολλές, και ειδικά fastback.
Φαίνεται ότι το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά το εν λόγω αμάξι. Δεν είμαι φανοποιός αλλά έχω φίλο φανοποιό. Σέβομαι το αμάξι και δε θέλω απλώς να κάνω τσαπατσοδουλειές, αλλά θέλω να μείνει στην οικογένεια (που θα κάνω στο μέλλον). Κάθε, και το εννοώ- ΚΑΘΕ εξάρτημα θα λυθεί, θα ξυστεί, θα βαφτεί με ειδική μπογιά, και γενικά θα περάσει κύματα για να είναι έτοιμο. Εννοείται ότι θα γυμνωθεί τελείως το αμάξωμα και μιλάμε για πλήρη ανακατασκευή. Οτιδήποτε εξάρτημα μπορεί να αναστηθεί, θα αναστηθεί. Πάνω απ' όλα ασφάλεια και όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερη αξιοπιστία. Μιας και το ξέρεις πάρα πολύ καλά το αμάξι και μόλις σου περιέγραψα τι προτίθεμαι να κάνω με αυτό, μπορείς να μου πεις περίπου τι εξαρτήματα θα χρειαστεί από εξωτερικό και πάνω-κάτω πόσο θα πάει το μαλλί; Δε δεσμεύεσαι με την απάντησή σου, απλώς θέλω να έχω μια εικόνα χωρίς να πηγαίνω στα τυφλά. Για περισσότερες τεχνικές συμβουλές μάλλον θα ήταν καλύτερα να πούμε στο forum που μου είπες μιας και ειδικεύεται σε αμερικάνικα αυτοκίνητα απ' ότι κατάλαβα. Σχετικά με τις πινακίδες είμαι ΟΚ αν και μέχρι να έρθει εκείνος ο καιρός παίζει να έχουν αλλάξει πολλά.
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση και για τις διευκρινήσεις σου. -
Αφού η προχωράτε στα τεχνικά, να προτείνω, αν θέλετε, να συνεχίσετε την συζήτηση στο στο σχετικό topic?
-
Αφού η προχωράτε στα τεχνικά, να προτείνω, αν θέλετε, να συνεχίσετε την συζήτηση στο στο σχετικό topic?Agreed
-
Καλησπερα σας,
ειμαι νεος στο φορουμ αλλα διαβαζω κατα καιρους οσο μπορω σχετικα με τα θεματα παλαιων αυτοκινητων και τωρα θελω την βοηθεια σας σχετικα με μια απορια μου,ισως εχει απαντηθει πιο παλια αλλα σε 250σελιδες δυσκολο να την βρω
Θελω να ρωτησω αν αμαξι το οποιο εχει ηδη πινακιδες ΦΙΛΠΑ μπορει αργοτερα να δηλωσει αλλο μοτερ?
Το συγκεκριμενο μοτερ δηλωνεται στο συγκεκριμενο αμαξι αλλα αφου εχεις εκδωσει πινακιδες ΦΙΛΠΑ γινεται αυτο να γινει?
Τωρα το αμαξι ειναι 1.200cc και το αλλο μοτερ 1.600cc.
Στην περιπτωση που δεν μπορει να γινει αφου εχει ηδη πινακιδες ΦΙΛΠΑ γινεται πχ ενας κατοχος του ιδιου αυτοκινητου και με το 1.600cc δηλωμενο μοτερ να εκδωσει πινακιδες ΦΙΛΠΑ?
Και τελος στην περιπτωση που μπορει να δηλωθει στην ΦΙΛΠΑ τι διαδικασιες πρεπει να ακολουθησω?
Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες