-
@ Ritmo και P6B.
Διαφωνω καθετα!
Οποιος θελει να πληρωσει το 15αρι μπορει να παει να ασφαλιστει οπου γουσταρει. Υπαρχουν ασφαλειες που κανουν συμβολαιο στα ιστορικα αλλα με 70 ή 100 ευρω χωρις να εισαι μελος. Ασ πανε εκει.
Δεν γινεται ομως και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος.
Η Allianz ΔΕΝ ασφαλιζει αν δεν εισαι μελος λεσχης και κανει μονο ομαδικες ασφαλειες.
Η λεσχη μας για παραδειγμα μειωσε την συνδρομη απο τα 60 στα 50 για να τραβηξουμε μελη. Αν δεν παιρναμε το 15αρι, θα επρεπε να ανεβασουμε τη συνδρομη στα 65 ή 70 και να πληρωνουν ολοι. Τουλαχιστον ετσι πληρωνουν μονο αυτοι που εκμεταλευονται τη φτηνη ασφαλεια. -
Και γιατι να μην πληρωνουν ολοι , δηλαδη τι τα εχετε τα μελη αν δεν πληρωνουν ????
-
229 σελιδες ανακαλυψης του τροχου απ την αρχη. Γιατι οχι ετσι?
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
229 σελιδες ανακαλυψης του τροχου απ την αρχη. Γιατι οχι ετσι?Ωωωω πυρηνική φυσική!!
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Καλησπέρα!Στην κεντρική σελίδα του 'Κλασσικά κα Ιστορικά μοντέλα' πάνω πάνω έχει το τόπικ 'Προϋποθέσεις Ιστορικών οχημάτων '.
Ξεκίνα από εκεί και λογικά θα σου λυθούν οι απορίες.Σε ευχαριστω πολυ φιλε, το θεμα που με παρεπεμψες ηταν κατατοπιστικότατο.
Απο οτι κατλαβα τα αμαξια που χαρακτηριζονται αντικες και γραφονται σε καποια γνωστη λεση
- Μπορουν να κινηθουν ανεξαρτητου ημερας και ανεξαρτητου χμ. στα πλαισια προετοιμασιας για αγωνες και γενικοτερης συντηρησης...
- Πληρωνουν πολυ λιγα σφαλιστρα το χρονο καπου 35-50 €
- Δεν πληρωνουν εκτακτες εισφορες και δεν επιβαρυνουν με τεκμηρια.
Το μονο που δεν ειναι ξεκαθαρο στο αλλο θεμα και θα ηθελα να μαθω ειναι τα εξης:
- Ειναι αλλη διαδικασια η εκδοση καρτας FIVA και αλλη το να γραφτεις σε καποια λεση?? Η 1η πρυποθετει τη 2η?
- Κοστος εκδοσεως καρτας FIVA και αν ξερετε συγκεκριμενες τιμες για εγγραφη και ετησια συνδρομη στα 3-4 γνωστα club.
- Αν χαρακτηριστει ενα αμαξι αντικα μετα μπορει να επανελθει σε κανονικη χρηση?? (Οχι οτι με ενδιαφερει αλλα εγκυκλοπεδικα ρωταω)
Επρεπε να το ειχαμε κανει απο περυσι ρε γαμωτο... το Δεκεμβρη σιγουρα θα το κανω αντικα γιατι ειναι πολλα τα κερατιατικα και δεν θελω να πουλησω την ιστορικη μερσεντες που εμαθα να οδηγω και οσο να πεις μετραει σαν αμαξι... 40 χρονια αμαξι και αντεχει τα παντα... σε αντιθεση με ολα τα σουπερ καινοτομα νεα μοντελα που στην 10ετια ειναι για πεταμα.
Ευτυχως ο πατερας την προσεχει σαν τα ματια του και δεν την εχει πειραξει καθολου οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μην γραφτουμε κι οσο για μετακινησεις ειναι ηδη τοσες λιγες που οντως μπορω να πω οτι ειναι για την συντηρηση του... να μην σκουριασει στο γκαραζ!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
229 σελιδες ανακαλυψης του τροχου απ την αρχη. Γιατι οχι ετσι?Σκέψου τί θα βλέπαν τα ματάκια μας, έτσι και αποφάσιζε κάποιος 'μηδενικά τέλη κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα πριν το (ας πούμε) 1980)...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
229 σελιδες ανακαλυψης του τροχου απ την αρχη. Γιατι οχι ετσι?
Σκέψου τί θα βλέπαν τα ματάκια μας, έτσι και αποφάσιζε κάποιος 'μηδενικά τέλη κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα πριν το (ας πούμε) 1980)...
Άγγελε, αν απαιτούσε και αυστηρό ΚΤΕΟ κάθε χρόνο, τα ματάκια μας θα έβλεπαν μόνο ωραία πράγματα.
-
Ο χρήστης Verde έγραψε:
- .............................. και αν ξερετε συγκεκριμενες τιμες για εγγραφη και ετησια συνδρομη στα 3-4 γνωστα club.
'ΟΡΚΑ' (Οργάνωση εκδηλώσεων κλασικών αυτοκινήτων - Χαλάνδρι)
Α' Εγγραφή εφάπαξ 30ε
Β' Συνδρομή ετήσια 80ε
Σημ. Η συνδρομή περιλαμβάνει και την ασφάλιση ιστορικού αυτοκινήτου με πινακίδες ΦΙΛΠΑ ή ΕΛΠΑ. -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Και γιατι να μην πληρωνουν ολοι , δηλαδη τι τα εχετε τα μελη αν δεν πληρωνουν ????Στον ΣΙΣΑ καποια μελη εχουν ιστορικες και καποια δεν εχουν.
Καποια μελη δεν κανουν χρηση του δικαιωματος τους για φθηνη ασφαλεια αλλα ειναι μελη για να ψηφιζουν και να πληρωνουν λιγοτερα στους αγωνες. Αυτοι γιατι να πληρωνουν μια βεβαρυμενη συνδρομη σε σχεση με αυτους που ειναι μελη μονο και μονο για την φθηνη ασφαλεια ή μονο για τις ιστορικες πινακιδες? -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Αυτοι γιατι να πληρωνουν μια βεβαρυμενη συνδρομη σε σχεση με αυτους που ειναι μελη μονο και μονο για την φθηνη ασφαλεια ή μονο για τις ιστορικες πινακιδες?Aυτό σηκώνει πολύ συζήτηση Μιχάλη!
Κανονικά, για τα αυτοκίνητα και τα μέλη που μένουν καιρό ανενεργά και έιναι μέλη μόνο για να έχουν πινακίδες και ασφάλεια θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη απο την Ομοσπονδία, γιατί αφού δεν εμφανίζονται οχι σε αγώνα, αλλά ουτε στην ετήσια κοπή πίττας ή σε μια συνάντηση, και κοντεύουμε να ξεχάσουμε και τι φάτσα τους, το κυκλοφοράνε το αμαξάκι τους...αλλά που και πότε??Και ξέρεις καλά ότι μιλάω εκ πείρας και από θέση ανάλογη με τη δική σου σε λέσχη...
-
Και γιατι να μην πληρωνουν ολοι , δηλαδη τι τα εχετε τα μελη αν δεν πληρωνουν ????
Στον ΣΙΣΑ καποια μελη εχουν ιστορικες και καποια δεν εχουν.
Καποια μελη δεν κανουν χρηση του δικαιωματος τους για φθηνη ασφαλεια αλλα ειναι μελη για να ψηφιζουν και να πληρωνουν λιγοτερα στους αγωνες. Αυτοι γιατι να πληρωνουν μια βεβαρυμενη συνδρομη σε σχεση με αυτους που ειναι μελη μονο και μονο για την φθηνη ασφαλεια ή μονο για τις ιστορικες πινακιδες?Δηλαδη τα μελη που δεν κανουν χρηση της ασφαλειας ποσο πληρωνουν ??εστω και με πμ η απαντηση
-
Ο χρήστης Simon έγραψε:
- .............................. και αν ξερετε συγκεκριμενες τιμες για εγγραφη και ετησια συνδρομη στα 3-4 γνωστα club.
'ΟΡΚΑ' (Οργάνωση εκδηλώσεων κλασικών αυτοκινήτων - Χαλάνδρι)
Α' Εγγραφή εφάπαξ 30ε
Β' Συνδρομή ετήσια 80ε
Σημ. Η συνδρομή περιλαμβάνει και την ασφάλιση ιστορικού αυτοκινήτου με πινακίδες ΦΙΛΠΑ ή ΕΛΠΑ.Να υποθεσω οτι ισχυει για ενα αυτοκινητο , το δευτερο τι πληρωνει ??
-
To λεγόμενο 'πιστοποιητικό αυθεντικότητας' είναι η κάρτα FIVA ή υπάρχει και κάτι άλλο? Η ΕΛΠΑ πχ δεν εκδίδει κάρτα FIVA.
-
θυμηστε μου
εαν εχεις παρει πιστοποιητικο ιστορικου αλλα εχεις κρατησει τις συμβατικες πινακιδες δικαιουσαι την 'ομαδικη ασφαλιση' και τις προνομιακες τιμες;;σε 7 μηνες συμπληρωνω 30ετια και θα το 'ιστορικοποιησω'...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
To λεγόμενο 'πιστοποιητικό αυθεντικότητας' είναι η κάρτα FIVA ή υπάρχει και κάτι άλλο? Η ΕΛΠΑ πχ δεν εκδίδει κάρτα FIVA.Βασικά με ενδιαφέρει μόνο και μόνο ώστε σε περίπτωση τρακαρίσματος (και αφού ξεπεράσω το εγκεφαλικό) να αποζημιωθώ ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου. Το πιστοποιητικό που αναφέρει πχ το υπ. οικονομικών για τα τεκμήρια είναι η FIVA ή κάτι άλλο? Δεν θέλω να βγάζω τζάμπα χαρτιά που δεν τα χρειάζομαι..
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
θυμηστε μου
σε 7 μηνες συμπληρωνω 30ετια και θα το 'ιστορικοποιησω'...ωραια νεα λεξη!
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Δηλαδη τα μελη που δεν κανουν χρηση της ασφαλειας ποσο πληρωνουν ??εστω και με πμ η απαντησηΣτελιο δεν εχω προβλημα να το πω και δημοσια.
Οι συνδρομη μεχρι το 2010 ηταν 60 ευρω.
Τοτε πηραμε αποφαση να μειωθει στα 50 και να 'παραγραφουν' οσες οφειλες μελων υπηρχαν μεχρι τοτε, κανοντας καινουργια αρχη. Πληρωνεις την τρεχουσα χρονια και εισαι ενημερος.
Απλα υπαρχει αποφαση σαν 'ισοδυναμο' (ειναι και της μοδας η λεξη ) μετρο της μειωσης, οσοι κανουν χρηση της φθηνης ασφαλειας να πληρωνουν λιγο παραπανω. -
Μία ερώτηση και απο εμένα, γιατί χθες στην παραλία μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Πιάσαμε κουβέντα με κάποιον που έχει συνεργείο και αντιπροσωπεία μηχανών, κάτοχο και μίας bmw 250 με ιστορικά νούμερα και μου είπε ότι στις μηχανές δεν ισχύει η 30ετία, αλλά η 25ετία...
Απλή ερώτηση: Αληθεύει? ή εκτός απο το ράδιο Αρβύλα θα δημιουργηθεί και ράδιο παραλία (και με καύσωνα)?Περιμένη η 25χρονη κόρη μου (Honda Transalp 600, 1987)
-
Δηλαδη τα μελη που δεν κανουν χρηση της ασφαλειας ποσο πληρωνουν ??εστω και με πμ η απαντηση
Στελιο δεν εχω προβλημα να το πω και δημοσια.
Οι συνδρομη μεχρι το 2010 ηταν 60 ευρω.
Τοτε πηραμε αποφαση να μειωθει στα 50 και να 'παραγραφουν' οσες οφειλες μελων υπηρχαν μεχρι τοτε, κανοντας καινουργια αρχη. Πληρωνεις την τρεχουσα χρονια και εισαι ενημερος.
Απλα υπαρχει αποφαση σαν 'ισοδυναμο' (ειναι και της μοδας η λεξη ) μετρο της μειωσης, οσοι κανουν χρηση της φθηνης ασφαλειας να πληρωνουν λιγο παραπανω.Δηλαδη πριν το 2010 πληρωναν τα μελη 60 ευρω και τωρα 50 ευρω η συνδρομη +15 το καθε αμαξι η επιβαρυνση =65
νομιζω οτι ετσι (αν το καταλαβα καλα)εχουν επιβαρυνση τα μελη σας 5 ευρω !!!!.
Πια μελη σας που εχουν ιστορικο δεν κανουν χρηση της ασφαλειας ???δεν νομιζω οτι συμφερει κανεναν μας να μην κανει χρηση .Τελος παντων Μιχαλη σορρυ αλλα υπαρχουν λεσχες που το 15αρι δεν το παιρνουν και εχουν συνδρομη 50 ευρω , η αλλες που με 80 περιλαμβανουν και ασφαλεια (80-35=45!!!).
Οποτε ας δεχτουμε οτι κανετε καποιους ωραιους αγωνες εχετε καποια ωραια σεμιναρια αλλα ειστε λιγο πιο ακριβοι απο τους αλλους !!! -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μία ερώτηση και απο εμένα, γιατί χθες στην παραλία μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Πιάσαμε κουβέντα με κάποιον που έχει συνεργείο και αντιπροσωπεία μηχανών, κάτοχο και μίας bmw 250 με ιστορικά νούμερα και μου είπε ότι στις μηχανές δεν ισχύει η 30ετία, αλλά η 25ετία...
Απλή ερώτηση: Αληθεύει? ή εκτός απο το ράδιο Αρβύλα θα δημιουργηθεί και ράδιο παραλία (και με καύσωνα)?Περιμένη η 25χρονη κόρη μου (Honda Transalp 600, 1987)
Δε νομιζω να ισχυει 25ετια.
Καλυτερα ομως να επικοινωνησει κανεις με την Εοφιλπα 2106529084 http://www.filpafederation.gr/ για να μην συνεχιστει το Ραδιο Αρβυλα
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες