-
ε τώρα δύσκολα μας βάζεις........
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Και πώς καθορίζεται αν ένα αυτοκίνητο θα αγωνίζεται σε sporting ή regularity όταν παρουσιαστεί για τεχνικό έλεγχο???Eίναι τελείως διαφορετική η αίτηση, ο έλεγχος ο οποίος γίνεται βάσει της ομολογκασιόν και του παραρτήματος για την ασφάλεια, και πολλά άλλα.
Και τα οφθαλμοφανή είναι το roll cage και τα λοιπά που διαχωρίζουν sporting με regularity
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
πχ για το ritmo στην ελπα μου ειπαν οτι δεν μπορει να βγαλει ιστορικες πινακιδες στο site της fiva ειδα οτι μπορει να παρει kai exei ομολογατιον το 1984 ειδα σε αγωνες corolla ae 86 με ιστορικες ελπα και εχει και αυτη 1984 omologation .
Άλλο όριο ισχύει για τα αγωνιστικά και άλλο για τα regularity. Aυτό όσον αφορά την ΕΘΕΑ. Για τον ΕΟΟΕ κτλ δεν ξέρω.
σωστα!
και ποια ειναι αυτη η αε86? μηπως ειχε πριν εθεα πινακιδες?οσο για αυτο που ρωτα ο αγγελος
ενα αυτοκινητο πρεπει να ειναι συμφωνο με την τοτε ομολογκασιον
δεν αρκει να εχει μονο κλουβι ζωνες και πυροσβεση
και στο τελος τι σημαινει αυτο? το θεωρεις ευκολο να κανεις ενα αυτοκινητο σπορτινγκ? -
συγνωμη δεν ειχα δει το 2ο ποστ του γιαννη
ξαναγραψα τα ιδια πραγματα... -
Αυτό λέμε, δεν είναι δύσκολο λοιπόν για ένα αυτοκίνητο 20ετίας να συμμορφωθεί με τον κανονισμό ασφαλείας και να βγάλει πινακίδες...
-
Βαγγέλη η κάθε ομολογκασιόν αναφέρεται στη μάξιμουμ απόκλιση που έχει το αυτοκίνητο που συμμετάσχει στον αγώνα απο το εργοστασιακό. Αν εγώ θέλω να τρέξω το Lada εντελώς νορμάλ (με εξοπλισμό ασφαλείας) δε μπορεί να με εμποδίσει κανείς ούτε να γίνει αιτία να μη χαρακτηριστεί το αυτοκίνητο 'sporting'.
Ξαναθυμίζω τη νεότερη περίπτωση Pinto dos Santos που έτρεξε αγώνες WRC το 2000 με R4 GTL με νορμάλ λάστιχα (δρόμου!!) και μέχρι και τον παπά της μάνας του!!! -
πιστευεις δηλαδη οτι καποιος θα εκανε το αυτοκινητο του σωβρακο...και θα δαπανουσε τοσα πολλα χρηματα για να κανει το αυτοκινητο του σπορτινγκ με σκοπο να παρει ιστορικες???
και μετα τι???
θα τα ξαναξηλωσει για να ξαναγινει πολιτικο? που δεν γινεται ποτε ξανα..... -
Δεν το πιστεύω βέβαια...αλλά κάνω υποθετικά σενάρια που μάλλον είναι εφικτά. Σώβρακο γιατί? Για ένα ρολλ-κέιτζ και ζώνες? Εδώ άλλοι τα βάζουν πάνω για 'μούρη' μόνο! Και πόσο δαπανηρός είναι αλήθεια ο μίνμουμ εξοπλισμός ασφαλείας?
Οι πινακίδες ΕΘΕΑ που ανέφερες ήταν άλλη ιστορία, αν θυμάμαι καλά δινόταν μόνο για τον αγώνα και επιστρεφόταν μετά (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). -
Οι πινακίδες ΕΘΕΑ όντως δίνονταν μόνο για τον αγώνα και επιστρέφονταν.
Φυσικά και μπορείς να βάλεις roll cage, ζώνες, καθίσματα, πυροσβεστήρες, αγγιστρα κτλ. Η ομολογκασιόν δείχνει μέχρι που μπορείς να φτάσεις, δεν σε υποχρεώνει να βάλεις όλα όσα περιγράφει.
Επειδή όμως βγαίνει κάρτα FIA με φωτογραφίες φρένων, κινητήρα, αναρτήσεων και πολλά άλλα, κανονικά, όταν άλλάξεις κάτι μετα την έκδοση της πρέπει να στείλεις καινούργιες φωτο κτλ -
οτι ενεργεια ειχα κανει ηταν δια τηλεφωνου μια και το αυτοκινητο ειναι στην φαση της αναπαλαιωσης και σκοπος μου ειναι να ειναι original με εξοπλισμο ασφαλειας
ειναι 1984 μοντελο και εχει omologation 1984
καποια στιγμη ειχα διαβασει για ιστορικα ονοματα αυτοκινητων και για περιορισμενη παραγωγη ανεξαρτητου ηλικιας χαρακτηριζονται συλεκτικα ισχυει αυτο?(συμφωνα με το υπουργειο μεταφορων μονο 7 130tc εχουν εκτελωνιστει στην ελλαδα και συμφωνα με ενα club στην αγγλια 10000 εχουν κατασκευασθει)
δηλαδη clio williams του 1994 μπορει να παρει πινακιδες ελπα και αν ναι ποιος χαρακτηριζει το αυτοκινητο περιορισμενης παραγωγης
Υπαρχει καπου καποια εγκικλιος που να γραφει τον κανονισμο για αποκτηση πινακιδων ελπα φιλπα γιατι στα site και των 2 δεν βρηκα κατι -
Iσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις , είναι να πάς από την Ελπα στην μεσογείων, στον 2ο όροφο, και να τα ρωτήσεις όλα αυτά.
Απ όσο ξέρω το ρίτμο δεν βγάζει ακόμα ΙΟ, αλλά καλό θα είναι να πάς αυτοπροσώπως εκεί να πάρεις μια απάντηση. -
Η ΕΟΟΕ δινει ιστορικες πινακιδες σε καποια 'ιδιαιτερα' αυτοκινητα οπως το δικο σου.Απ οτι ξερω ομως πρεπει να εχει συμπληρωσει 25ετια.
-
οταν ενα αυτοκινητο δεν εχει αδεια επιβατικου αλλα εμπορικου ή αγροτικου, μπορει να παρει ιστορικες πινακιδες; και αν ναι πως;
-
Ο χρήστης chrstnkr έγραψε:
οταν ενα αυτοκινητο δεν εχει αδεια επιβατικου αλλα εμπορικου ή αγροτικου, μπορει να παρει ιστορικες πινακιδες; και αν ναι πως;μπορείς να καταθέσεις πινακίδες - ή να αποσύρεις οριστικά- ένα τέτοιο αυτοκίνητο?
Αν ναι, και αν καλύπτει όλες τις απαιτούμενες παραμέτρους από πλευρά κάταστασης και αυθεντικότητας, τότε... ΝΑΙ
-
-
Πρωτη φορα τις βλεπω.Αν ξερει κανεις κατι,με τρωει η περιεργεια.
-
τις έχω ξαναδεί στο Μπραχάμι, πάνω σε κάτι ερειπωμένες Mercedes έξω από ένα συνεργείο
Μεγάλη ΜΟΥΦΑ μου μυρίζει...
εν τω μεταξυ υ συγκεκριμένη πρέπει να ήταν πάνω σε μια W123φαντάζομαι θα χρησιμεύει σε κάτι σαν register των MB με ταυτόχρονη χρήση σαν ιστορική πινακίδα σε κάποιες εκδηλώσεις του Συλλόγου
Μάλλον όμως ο τυπος την έβαλε πάνω στην Σπριντ για να μην του την πάρει ο Δήμος
-
Φίλος με ρωτούσε αν μπορεί να βγάλει ιστορικές πινακίδες σε Lambretta.(κύριε Spitfire προς εσάς κυρίως η ερώτηση!). Σε μοτοσυκλέτα έχω δεί μόνο ΕΟΟΕ, γνωρίζει κάποιος αν βγάζει κανείς άλλος?
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Φίλος με ρωτούσε αν μπορεί να βγάλει ιστορικές πινακίδες σε Lambretta.(κύριε Spitfire προς εσάς κυρίως η ερώτηση!). Σε μοτοσυκλέτα έχω δεί μόνο ΕΟΟΕ, γνωρίζει κάποιος αν βγάζει κανείς άλλος?βγαζουν και η ελπα και η φιλπα!
-
το Lambretta Club Hellas, δεν το γνωρίζει ο φίλος σου?
http://www.lambretta-club.gr και σύντομα θα υπάρξει και σελίδα ολοκληρωμένη
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες