-
Είχα πάντα μία απορία: πώς ορίζονται τα 'χιλιομέτρα συντήρησης' που προβλέπονται για ένα όχημα με ιστορικές πινακίδες;
-
Με το κιλό...
Αν είσαι έμπειρος και με το μάτι!!! Τόσα θέλει, πεεεεερίπου!Σημείωση
Στο εξωτερικό είναι προκαθορισμένα βάσει της ασφάλειάς σου.
Σε άλλες χώρες σου επιτρέπουν ενα range γύρω από την έδρα στάθμευσης του αυτοκινήτου σου, εκτός από τις περιπτώσεις εκδηλώσεων.Ζήτω η Ελλάς!
(ε ρε ξύλο που θέλουμε, που θέλουμε και ιστορικά ώρες ώρες!) -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Αφού το έχεις σε υπόστεγο και το βάζεις και μπρος που και που νομίζω ότι είσαι εντάξει για όλη την περίοδο αναμονής. Εγώ θα σου έλεγα να του πάρεις και μία φτηνή ψιλή κουκούλα (όχι αδιάβροχη) από το πράκτικερ για να το προστατέψεις λίγο από την σκόνη και τον ήλιο (να την δέσεις όμως γιατί πετάει εύκολα )
Σκουριά φαντάζομαι δεν θα έχει σωστά; (αν είχε καλύτερα να την φρόντιζες από τώρα για να μην επεκταθεί). Κι αν του λείπει κάτι καλύτερα να κοιτάξεις το πάρεις και να το βάλεις στην άκρη από τώρα που υπάρχουν ακόμη ανταλλακτικά και φτηνά για να μην ψάχνεσαι αργότερα!Σκουριά δυστυχώς έχει.Αλλά είναι στην πόρτα του συνοδηγού, και έχω ήδη σταμπάρει ένα χωριανό απο εκεί που είχε στουκάρει το δικό του και το παράτησε στην γωνία,οπότε μπορώ να βρώ πόρτα και ανταλλακτικά σχετικά ευκολα.
-
Σκουριά στην πόρτα δεν είναι τόσο φοβερό, ούτε φαντάζομαι χρειάζεται ν'αλλάξεις πόρτα γι'αυτό, γιατί το βάψιμο της πόρτας θα το κάνεις ούτως ή άλλως!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Σκουριά στην πόρτα δεν είναι τόσο φοβερό, ούτε φαντάζομαι χρειάζεται ν'αλλάξεις πόρτα γι'αυτό, γιατί το βάψιμο της πόρτας θα το κάνεις ούτως ή άλλως!χμ... δεν είναι επιφανειακή σκουριά,έχει διαπεράσει την πόρτα απο την μία μεριά στην άλλη.anyway θα βρώ την λύση.Ευτυχώς πρίν το ακινητοποιήσω καθάρισα καλά τους θόλους και γενικότερα τα 'μυστήρια' σημεία και τα πέρασα με μία μπογιά για σασί αν είδα καλά κατά της σκουριάς.
Οπότε απο κάτω είμαστε σε άριστη κατάσταση.
Τέλος πάντων βγήκαμε και λίγο offtopic. -
**off-topic **(σβήστε τα ποστ, να πάμε καφενείο)
-
Σήμερα είδα W126 με πινακίδες ΦΙΛΠΑ
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Σήμερα είδα W126 με πινακίδες ΦΙΛΠΑ'79-91 είναι... αν είχε ριγέ φάσες στα πλαϊνά τότε είναι κομπλέ! (πριν το '86). Τι μοντέλο έγραφε;
-
Δε μπόρεσα να το δώ απο πίσω. Τυπικά μάλλον είναι σωστό, οπτικά δε μου γεμίζει όμως το μάτι για ιστορικό
-
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κάνεις προσωρινή ακινησία σ'ένα αυτοκίνητο ας πούμε για 2-3 χρόνια. Όταν το ξαναβάζεις στην κυκλοφορία το ΚΤΕΟ έχει λήξει προ πολλού. Τι περιθώρια έχεις για να το ξαναπεράσεις από ΚΤΕΟ και πώς αποδεικνύεις ότι όλο αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία για να μην σου ζητηθεί να πληρώσεις πρόστιμο σαν εκπρόθεσμος;
-
τους παραθετεις το χαρτι της ακινησιας..!!
-
Το οποίο χαρτί δεν το επιστρέφεις στην εφορία για να πάρεις πίσω τις πινακίδες; Και πόσο περιθώριο έχεις να περάσεις ΚΤΕΟ μετά την άρση της ακινησίας;
Άλλη ερώτηση. Αν κατά τη διάρκεια της προσωρινής ακινησίας μεγαλύτερης του έτους οι πινακίδες πάνε για καταστροφή, ποιά είναι η διαδικασία έκδοσης νέων πινακίδων; Καταστρέφεται και η άδεια κυκλοφορίας με τα στοιχεία που περιέχει (αριθμούς πλαισίου, μηχανής κπλ) ή αυτά διατηρούνται ώστε να βγει νέα άδεια;
-
Όχι υπάρχει ο φάκελος στην εφορία (εσαεί) αλλά βγαίνει καινούριος αριθμός. Η άδεια είναι ούτως ή άλλως νέα (βασισμένη στην παλιά αλλά αν θέλεις να αλλάξεις κάποια στοιχεία πχ χρώμα μπορείς να το κάνεις).
Για τη διαδικασία πληρώνεις ανάλογα με του φορ. ίππους, πληροφοριακά για 4L το 2006 (6 φορ. ίπποι) ήταν γύρω στα 140 αν θυμάμαι καλά -
νομιζω οτι διατηρουνται στο αρχειο του Υπουργειου τα στοιχεια,
για καλο και για κακο κρατα αντιγραφα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,
τωρα για την διαδικασια δωσε σε εναν διεκπαιρεωτη 30eyro και δεν κουνιεσαι απο το σπιτι σου..!! -
Τα στοιχεία διατηρούνται αλλά δε μπορείς να πάρεις τις παλιές πινακίδες (ο αριθμός αναγράφεται στην άδεια).
-
εγω παντως οταν τις χρειαστηκα μπορεσα και πηρα τις παλιες (ΟΟ-6666)
στις καινουριες εχεις και το κοστος εκδοσης των καινουριων -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Γιάννη οι διεκπεραιωτές εδώ στον Χολαργό είναι ληστές, μου ζήτησαν 65 ευρώ για μία μεταβίβαση !
Για να το κάνω μόνος μου πρέπει να πάω στην εφορία ή στο υπουργείο; -
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
εγω παντως οταν τις χρειαστηκα μπορεσα και πηρα τις παλιες (ΟΟ-6666)
στις καινουριες εχεις και το κοστος εκδοσης των καινουριωνΜήπως δεν είχε παρέλθει ο χρόνος για την καταστροφή τους?
Νίκο δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον μπλέκεις και με τα 2 -
Σα να μου φαίνεταί ότι για μικρά κυβικά δεν αξίζει και πολύ η ταλαιπωρία.... 140 ευρώ για νέες πινακίδες είναι σχεδόν 2 ετών τέλη κυκλοφορίας....
-
Δυστυχώς...εκτός αν το θέλεις για κυκλοφορία.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες