-
Καλημέρα,
Απλά έχω δει πολλά λάθη από συγκεκριμένη λέσχη, δίχως όμως οι υπόλοιπες να είναι σωστές. Δυστυχώς δεν ελέγχουν τίποτα.
Αν έχεις κάποια σχέση με ΕΟΟΕ παρακαλώ να τους ενημερώσεις ότι στη Θήβα υπάρχει ένα λευκό Celica TA22 το οποίο εκτός του ότι έχει βιαστεί με βελτιώσεις εμφανισιακά, έχουν κόψει το μπροστά υποπλαίσιο και έχουν κολήσει ολόκληρο το υποπλαίσιο από Skyline.
Και κυκλοφορεί με πινακίδες ΕΟΟΕ. Θα το εκτιμούσα αν έφτανε αυτό στους κατάλληλους ανθρώπους, καθώς αυτό το αμάξι και κυκλοφορεί παράνομα, και για να έχει μοτέρ Skyline σίγουρα χρησιμεύει και ως κοντρά/ντριφτ άμαξο και άμα γίνει τίποτα δε μας ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.Υπάρχουν και φωτογραφίες εφόσων χρειαστεί, και αν θυμάμαι καλά έχω και τον αριθμό των πινακιδών.
Δεν στο λέω ως επίθεση, αλλά θεωρώ ότι να το πω σε κάποιον που είναι σε μια λέσχη, έχει άλλη ισχύ με το να πάω εγώ ως άσχετος και να το καταγγείλω.
Σε ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Άκουσα τις προάλες ότι στην ΕΟΟΕ δίνουν πινακίδες στο ΜΧ5 μου ως youngtimer .
Eπίσης έχω δει με τα μάτια μου BMW E34 (η πεντάρα των nineties), Mercedes E ίδιας εποχής και μερικά ακόμα με πινακίδες ΕΟΟΕ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ. ΓΙα κάποια υπάρχουν και φωτογραφίες.Παιδιά για πείτε λεπτομέρειες καθώς με ενδιαφέρει το θέμα -και πιστεύω πολλούς απο εμάς-. Έχω ένα a112 abarth 7ος του 84 και νε ενδιαφέρει να έχω χαμηλότερο κόστος στα ασφάλιστρα κ.τ.λ. καθώς με βάση όσα ισχύουν τώρα το κόστος είναι αρκετά μεγάλο....
-
Ο χρήστης delan έγραψε:
Eπίσης έχω δει με τα μάτια μου BMW E34 (η πεντάρα των nineties), Mercedes E ίδιας εποχής και μερικά ακόμα με πινακίδες ΕΟΟΕ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ. ΓΙα κάποια υπάρχουν και φωτογραφίες.Παιδιά για πείτε λεπτομέρειες καθώς με ενδιαφέρει το θέμα -και πιστεύω πολλούς απο εμάς-. Έχω ένα a112 abarth 7ος του 84 και νε ενδιαφέρει να έχω χαμηλότερο κόστος στα ασφάλιστρα κ.τ.λ. καθώς με βάση όσα ισχύουν τώρα το κόστος είναι αρκετά μεγάλο....
Και το θες να το κυκλοφορεις καθε μερα;
-
Θέλω να το κυκλοφορώ όποτε μου κάνει κέφι χωρίς περιορισμούς . Άλλωστε για αυτό και σκοπεύω να κρατήσω τις κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας . Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα το έχω 'καθημερινό' αυτοκίνητο όμως θέλω να το χαρώ όποια στιγμή έχω την διάθεση άλλωστε για αυτό τον λόγο επένδυσα πολλά χρήματα για την ανακατασκευή του και όχι για να το έχω ακινητοποιημένο σε κάποιο γκαράζ με σκοπό να αποκτήσει κάποια στιγμή μεγάλη συλλεκτική αξία.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κατηγορώ ή είμαι αντίθετος με όποιον ανακατασκευάζει τα όποια αυτοκινητά του και τα έχει ακινητοποιημένα σε γκαράζΑπλά θέμα προτεραιοτήτων του καθενός μας-προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μόνο.
-
Αν θες να κρατησεις τις κανονικες πινακιδες αλλαζει το πραγμα (και δεν ξερω τι ισχυει),νομιζα οτι ηθελες να βαλεις ιστορικου.
Τι λεει η Φιλπα για τις ειδικες πινακιδες
Η ουσία της Υπ. Αποφάσεως
Η περί ειδικών πινακίδων Υπ. Απόφασις προβλέπει, ότι παλαιά μηχανοκίνητα οχήματα (αντίκες), όπως αυτά καθορίζονται από τους εν Ελλάδι επισήμους εκπροσώπους των FIA και FIVA βάσει των διεθνώς ισχυόντων όρων των δύο αυτών οργανώσεων, μπορούν να κυκλοφορούν μόνον για την συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις καθώς και για τις αναγκαίες για την συντήρηση και επισκευή δοκιμές με ειδικές αριθμημένες πινακίδες κυκλοφορίας, που δικαιούνται να χορηγούν οι δύο προαναφερόμενοι εκπρόσωποι βάσει πιστοποιητικού καταχωρίσεως.
Παρατηρούμε ότι:
α) Ως παλαιό μηχανοκίνητο όχημα η Πολιτεία αποδέχεται εκείνο που ορίζουν διεθνώς οι FIA και FIVA.
β) Επιτρεπόμενη χρήση είναι:
- η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των οποίων έχει εκδοθεί άδεια από το αρμόδιο υπουργείο (επίσημες) και,
- οι α ν α γ κ α ί ε ς, όχι μετακινήσεις γενικώς, αλλά δ ο κ ι μ έ ς για την επισκευή, αλλά και για την συντήρηση.
Ποιο χαρακτηρίζεται ως Παλαιό (Ιστορικό) Όχημα κατά την FIVA;
Εκείνο που έχει ηλικία τριάντα (30) ετών, διατηρεί τ’ αρχικά του χαρακτηριστικά και είναι άριστα συντηρημένο. Άρα, εκείνο, για το οποίο η FIVA δια των κατά χώρες εκπροσώπων της αποδέχεται να εκδώσει Πιστοποιητικό Αναγνωρίσεως.
«Ράδιο-Αρβύλα»
Παραθέτουμε μερικές από τις συνηθέστερες διαδόσεις, που κυκλοφορούν γύρω από τον θεσμό των ειδικών πινακίδων παλαιών οχημάτων. Πρόκειται περί αυθαιρεσιών, οι οποίες δεν έχουν καμμία βάση.
-Μπορώ να κυκλοφορώ κατά τα σαββατοκύριακα.
-Δεν μπορώ να κυκλοφορώ μόνον κατά τα σαββατοκύριακα, διότι είναι κλειστά τα συνεργεία.
-Μπορώ να κυκλοφορήσω οποιαδήποτε στιγμή με άδεια της ΦΙΛΠΑ.
-Αν πάρω τις πινακίδες από τον επίσημο εκπρόσωπο της τάδε διεθνούς ομοσπονδίας, μπορώ να κάνω ευρύτερη χρήση.
-Ανάλογα από ποιον θα πάρω τις πινακίδες, θα μπορώ να συμμετέχω σε περισσοτέρων, ή ολιγοτέρων τύπων εκδηλώσεις.
-Μπορώ να πάρω πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και να σταθμεύσω το αυτοκίνητο έξω από το σπίτι μου, για να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας. (Διευκρίνιση: Ο μη καταβάλλων Τ.Κ. χάνει το δικαίωμα χρήσεως δημοσίων οδών. Εξαιρείται, βεβαίως, η περιωρισμένη χρήση, που προαναφέρεται).
Ασφάλιση:
Όλα τα φέροντα ειδικές πινακίδες οχήματα πρέπει να είναι ανελλιπώς ασφαλισμένα. Η ΦΙΛΠΑ ασφαλίζει μέσω της ALLIANZ δωρεάν το πρώτο αυτοκίνητο εκάστου Μέλους και εξασφαλίζει για τα υπόλοιπα κάλυψη με ιδιαίτερα χαμηλό ασφάλιστρο, ανάλογο, ασφαλώς, της πολύ περιωρισμένης χρήσεως.
-
delan έχει ενδιαφέρον αυτό το θέμα με την ασφάλιση των youngtimers, αλλά δεν έχω ακούσει να ισχύει ακόμη κάτι αντίστοιχο στην Φιλπα ή την Ελπα. Τώρα για την Εοοε......
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
delan έχει ενδιαφέρον αυτό το θέμα με την ασφάλιση των youngtimers, αλλά δεν έχω ακούσει να ισχύει ακόμη κάτι αντίστοιχο στην Φιλπα ή την Ελπα. Τώρα για την Εοοε......Νικο αν δεν κανω λαθος τα μελη της φιλπα μπορουν να ασφαλισουν τα αυτοκινητα τους με 50 ευρω (πινακιδες υπουργειου).Δεν ξερω βεβαια αν αυτο προυποθετει καρτα fiva ,που ετσι και αλλιως δεν νομιζω να μην την δωσουν μια και εδω μιλαμε για το περιφημο smash no1
Αληθεια για να βγαλεις καρτα ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ θελει παλι 30χρονια? -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Eπίσης έχω δει με τα μάτια μου BMW E34 (η πεντάρα των nineties), Mercedes E ίδιας εποχής και μερικά ακόμα με πινακίδες ΕΟΟΕ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ. ΓΙα κάποια υπάρχουν και φωτογραφίες.Δεν δίνουν πινακίδες. Μόνο πιστοποιητικό καταγραφής ως youngtimer και φθηνότερο ασφαλιστήριο για να σε ενθαρρύνουν να το κρατήσεις για ιστορικό.
Επίσης διαβάζοντας εδώ για τα διάφορα αυτοκίνητα με πινακίδες ΕΟΟΕ και ΦΙΛΠΑ και με αφορμή μια W115 με πινακίδες ΕΟΟΕ στην Λ. Βουλιαγμένης που ούτε για σκραπ δεν έκανε και το πράσινο φορτηγάκι που είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό να κουβαλάει παλιοσίδερα στην Λ. Αθηνών, ρώτησα στην EOOE.
Προτρέπουν να τους δίνουμε τις πινακίδες και τα μέρη στα οποία τα βλέπουμε διότι αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα πήραν πινακίδες πριν από κάποια χρόνια και μετά εξαφανίστηκαν.
Δεν έχουν ούτε συνδομές πληρωμένες, ούτε ασφαλιστήρια και τα τηλέφωνά τους 'δεν αντιστοιχουν σε συνδρομητή'
Οπότε τουλαχιστον για μια μερίδα αυτών των 'συλλεκτών' δεν βλέπω γιατί να φταίει μία λέσχη.Δεν κρίνω επαρκή αυτή την απάντηση, ότι δηλαδή ήρθαν, τις πήραν και εξαφανίστηκαν. Μήπως θα έπρεπε πρώτοι να καταγγέλουν το όποιο μέλος κρατά τις πινακίδες χωρίς να είναι εντάξει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, οπότε ελοχεύει ο κίνδυνος κυκλοφορίας ενός απαράδεκτου -μηχανολογικά και νομικά- οχήματος?
Δεν υπάρχει καμια συνυπευθυνότητα? Η μήπως ελπίζουμε να διακόψει κάποτε την απουσία του και να ξαναρχίσουμε το πάρε-δώσε? -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
delan έχει ενδιαφέρον αυτό το θέμα με την ασφάλιση των youngtimers, αλλά δεν έχω ακούσει να ισχύει ακόμη κάτι αντίστοιχο στην Φιλπα ή την Ελπα. Τώρα για την Εοοε......
Νικο αν δεν κανω λαθος τα μελη της φιλπα μπορουν να ασφαλισουν τα αυτοκινητα τους με 50 ευρω (πινακιδες υπουργειου).Δεν ξερω βεβαια αν αυτο προυποθετει καρτα fiva ,που ετσι και αλλιως δεν νομιζω να μην την δωσουν μια και εδω μιλαμε για το περιφημο smash no1
Αληθεια για να βγαλεις καρτα ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ θελει παλι 30χρονια?Βέβαια υπάρχει μειωμένη ασφάλιση για αυτοκίνητα με κανονικές πινακίδες και κάρτα FIVA, αλλά η 30ετία ισχύει κατά βάση για την κάρτα FIVΑ (η οποία είναι προυπόθεση για την χορήγηση ιστορικών πινακίδων). Άρα το smash δεν παίρνει. Έπαιρνε όμως πέρυσι που ήταν 25ετία. Για λίγο το έχασε ο delan
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Eπίσης έχω δει με τα μάτια μου BMW E34 (η πεντάρα των nineties), Mercedes E ίδιας εποχής και μερικά ακόμα με πινακίδες ΕΟΟΕ και πινακίδες ΦΙΛΠΑ. ΓΙα κάποια υπάρχουν και φωτογραφίες.Δεν δίνουν πινακίδες. Μόνο πιστοποιητικό καταγραφής ως youngtimer και φθηνότερο ασφαλιστήριο για να σε ενθαρρύνουν να το κρατήσεις για ιστορικό.
Επίσης διαβάζοντας εδώ για τα διάφορα αυτοκίνητα με πινακίδες ΕΟΟΕ και ΦΙΛΠΑ και με αφορμή μια W115 με πινακίδες ΕΟΟΕ στην Λ. Βουλιαγμένης που ούτε για σκραπ δεν έκανε και το πράσινο φορτηγάκι που είχε αναφερθεί πριν από λίγο καιρό να κουβαλάει παλιοσίδερα στην Λ. Αθηνών, ρώτησα στην EOOE.
Προτρέπουν να τους δίνουμε τις πινακίδες και τα μέρη στα οποία τα βλέπουμε διότι αρκετά από αυτά τα αυτοκίνητα πήραν πινακίδες πριν από κάποια χρόνια και μετά εξαφανίστηκαν.
Δεν έχουν ούτε συνδομές πληρωμένες, ούτε ασφαλιστήρια και τα τηλέφωνά τους 'δεν αντιστοιχουν σε συνδρομητή'
Οπότε τουλαχιστον για μια μερίδα αυτών των 'συλλεκτών' δεν βλέπω γιατί να φταίει μία λέσχη.Δεν κρίνω επαρκή αυτή την απάντηση, ότι δηλαδή ήρθαν, τις πήραν και εξαφανίστηκαν. Μήπως θα έπρεπε πρώτοι να καταγγέλουν το όποιο μέλος κρατά τις πινακίδες χωρίς να είναι εντάξει στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του, οπότε ελοχεύει ο κίνδυνος κυκλοφορίας ενός απαράδεκτου -μηχανολογικά και νομικά- οχήματος?
Δεν υπάρχει καμια συνυπευθυνότητα? Η μήπως ελπίζουμε να διακόψει κάποτε την απουσία του και να ξαναρχίσουμε το πάρε-δώσε?Δεν νομίζω οτι η έκδοση πινακίδων ιστορικού οχήματος συναρτάται με άλλες υποχρεώσεις, τουλάχιστον αυτό δεν συμβαίνει στην ΕΛΠΑ π.χ. Αυτό που ισχύει, είναι η υποχρέωση ανανέωσης της κάρτας FIVA κάθε 10 χρόνια. Στην κάρτα FIA δεν αναφέρεται υποχρέωση ανανέωσης. Αρα αυτός που πήρε πινακίδες μπορεί να 'εξαφανιστεί' για τουλάχιστον 10 χρόνια, χρονική διάρκεια αρκετή για πολλούς πονηρούς...
-
Και ομως εχει μια σφραγιδα πανω στην καρτα και λεει οτι ισχυει για εναν χρονο και καθε χρονο πρεπει να πηγαινεις και να στην ανανεωνουν.
Βεβαια και τις 2 φορες που εκανα ανανεωση πηγα χωρις το αυτοκινητο και οχι δεν ειχα γνωστο
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Και ομως εχει μια σφραγιδα πανω στην καρτα και λεει οτι ισχυει για εναν χρονο και καθε χρονο πρεπει να πηγαινεις και να στην ανανεωνουν.Βεβαια και τις 2 φορες που εκανα ανανεωση πηγα χωρις το αυτοκινητο και οχι δεν ειχα γνωστο
Αυτό που λες Στέλιο έγινε εδώ και 1-2 χρόνια, παλιότερα δεν υπήρχε. Μιλάμε για την ΕΛΠΑ πάντα.
-
Η δικιά μου κάρτα FIA (9ος 2008) δεν γράφει τίποτα για ανανέωση. Ισως επειδή δεν έχω πάρει πινακίδες
-
Tις πινακίδες συνοδεύει είναι υποτυπώδες βιβλιάριο, όπου αναγράφεται η διάρκεια ισχύος. Για την κάρτα FIA δεν ξέρω γιατί δεν την πήρα ποτέ και αγνοώ την τύχη της....
-
Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο γνωστό συμπέρασμα ότι στη χώρα μας μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά μας ένα όχημα χωρίς φρένα, μόνο και μονο επειδή έχει καλογυαλισμένα χρώμια (FIVA) ή είναι πάνω από 25 - 30 ετών (FIA). Αν κάνω λάθος ή αν τα παραλέω, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.
Αναρωτιέμαι τι πρέπει να περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε κρατικές ιστορικές πινακίδες -όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη- όλοι εμείς που θέλουμε περισσότερο μέσα στη ζωή μας το πραγματικό ιστορικό αυτοκίνητο, πέρα από εκθεσούλες και ραλλάκια... -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Η δικιά μου κάρτα FIA (9ος 2008) δεν γράφει τίποτα για ανανέωση. Ισως επειδή δεν έχω πάρει πινακίδεςκαι οι δικες μου καρτες μαρινο, ουδεποτε εγραφαν κατι για ανανεωση, αλλα νομιζω πως αυτο ( ανανεωση) ισχυει απο το 2009
-
Σημερα το μεσημερι , ειχε καποιο 'αγωνα' η ΕΟΟΕ στην λεωφορο Βουλιαγμενης ......
Και μη μου πειτε για συνεργειο ,γιατι κανεις δεν παει συνεργειο με γυναικα συνοδηγο.....
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Και μη μου πειτε για συνεργειο ,γιατι κανεις δεν παει συνεργειο με γυναικα συνοδηγο.....
σε αυτο διαφωνουμε!
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Καταλήγουμε λοιπόν πάλι στο γνωστό συμπέρασμα ότι στη χώρα μας μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά μας ένα όχημα χωρίς φρένα, μόνο και μονο επειδή έχει καλογυαλισμένα χρώμια (FIVA) ή είναι πάνω από 25 - 30 ετών (FIA). Αν κάνω λάθος ή αν τα παραλέω, παρακαλώ να με διορθώσει κάποιος.
Αναρωτιέμαι τι πρέπει να περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε κρατικές ιστορικές πινακίδες -όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη- όλοι εμείς που θέλουμε περισσότερο μέσα στη ζωή μας το πραγματικό ιστορικό αυτοκίνητο, πέρα από εκθεσούλες και ραλλάκια...Κάνεις λάθος Νίκο. Ούτε καλογυαλισμένα χρώμια απαιτούνται, ούτε όριο ηλικίας. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά...
Και ποιός περιμένεις να ξεσηκωθεί? Όλοι αυτοί (και είναι πολλοί) που έχουν βολευτεί μια χαρά με τις ιστορικές πινακίδες? Ή να κάνουν κάτι οι λέσχες που βλέπουν τους πελάτες τους να αυξάνονται ραγδαία? Έχουν νομίζεις συμφέρον να εξετάζουν λεπτομερώς το κάθε αυτοκίνητο? -
Εκανα λαθος δεν ειναι η καρτα αλλα το πιστοποιητικο ιστορικου αυτοκινητου
και εχει εκδοθει τον 9/2008 ενω το 500αρακι που εκδοθηκη το 2006 δεν γραφει τιποτα τετοιο μεσα.
Σε ερωτηση μου τι ακριβως προυποθετει η ανενεωση της μου ειπαν οτι στο μελλον θα πρεπει υποχρεωτικα να εχεις παρει μερος σε 2 τουλαχιστον αγωνες (θα το πιστοποιουν οι λεσχες)διαφορετικα θα επιβαρυνεσαι με ενα ποσο γυρω στα 20ευρω
Οποτε προκειται για αλλη μια φορα για εισπραχτικο μεσο μια και οπως φανταζομαι οταν γινει αυτο δεν θα αναγνωριζουν αγωνες τησ ΦΙΛΠΑ αλλα μονο της ΕΛΠΑ και αυτο σημαινει 2 αγωνες επι 20ευρω η licence =40
Ας περιμενουμε ομως και θα δουμε
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες