-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Δεν νομιζω οτι δηλωνεις το αυτοκινητο που εχεις καταθεσει τις πινακιδες του (θα το μαθω και αυτο...)
Ενημέρωσε μας Γιώργο για ότι μάθεις.Σε αντίθεση μ'αυτό που λέει ο Νίκος,ο φοροτεχνικός μου επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητο να δηλώνεις κάθε χρόνο τα αυτοκίνητα που έχεις σε προσωρινή ακινησία
Στην εφορια δηλωνουμε τα οχηματα στα οποια ειμαστε κατοχοι (αρα πρεπει να τα δηλωνουμε)αφου το χαρτακι της προσωρινης ακινησιας το βαζουμε -φωτοτυπια-μονο το οικονομικο ετος κατα το οποιο εγινε η ακινησια.
Απο κει και περα πρεπει να το δηλωνουμε με 0 μηνες χρησης καθε χρονο,αλλιως θα πρεπει να προσκομισουμε υπ.δηλωση πωλησης του .
Η απορια μου ομως ειναι αν το πουλησουμε με κατατεθημενες πινακιδες και εχοντας το αυτοκινητο πινακιδες φιλπα-ιο πως μπορουμε να το βγαλουμε απο το ονομα μας?(παντα για εφορια μιλαμε) -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Η απορια μου ομως ειναι αν το πουλησουμε με κατατεθημενες πινακιδες και εχοντας το αυτοκινητο πινακιδες φιλπα-ιο πως μπορουμε να το βγαλουμε απο το ονομα μας?(παντα για εφορια μιλαμε)Προφανώς ξαναπαίρνοντας τις πινακίδες, με κανονική μεταβίβαση.
-
Συμφωνώ. Αγοροπωλησίες μόνο με κανονική μεταβίβαση.
Επίσης έχω κι εγώ τη γνώμη ότι οχήματα σε προσωρινή ακινησία πρέπει να δηλώνονται πάντα με 0 μήνες κυκλοφορίας. Η απορία μου είναι άλλη κι αυτό Γιώργο ίσως μπορούσες να το ψάξεις. Πώς μπορείς να δηλώνεις μια πινακίδα που έχει λογικά καταστραφεί μετά από ένα χρόνο; Και για πόσο καιρό μπορείς να το κάνεις αυτό; Υποτίθεται ότι η ακινησία ισχύει για ένα χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; τι γίνεται μετά τον ένα χρόνο πλην της καταστροφής των πινακίδων; -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Δεν σε ενδιαφερει κατι σε 208 ή 308?
μπα,αν τα συγκρινεις το 348 ειναι ετη φωτος μπροστα απο αυτα,ουτως η αλλως τα λεφτα που θα γλιτωνω απο τα τελη θα φευγουν στους ηλεκτρολογους.εφοσον δεν γινεται,κοιταω για την 355.σκεψου,στην αμερικη 355 και 308 δεν εχουν τρελη διαφορα στην τιμη,δλδ με τα λεφτα που αγοραζεις RX8 μπορεις να εχεις αλογακι!!!!
για ιστορικό ξεκινήσαμε σε 355 και RX8 καταλήξαμε, τώρα αν γράψω θα φταίω εγώ, αν γράψω λέω.
εγω απλα ρωτησα αν μπορω να βγαλω ι.ο πινακιδες σε 348.νομιζα οτι χρειαζεται να συμπληρωσει 20ετια.
δεν θελω ενα οποιοδηποτε ιστορικο ferrari.το σχολιο περιττευει πιστευω. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Συμφωνώ. Αγοροπωλησίες μόνο με κανονική μεταβίβαση.
Επίσης έχω κι εγώ τη γνώμη ότι οχήματα σε προσωρινή ακινησία πρέπει να δηλώνονται πάντα με 0 μήνες κυκλοφορίας. Η απορία μου είναι άλλη κι αυτό Γιώργο ίσως μπορούσες να το ψάξεις. Πώς μπορείς να δηλώνεις μια πινακίδα που έχει λογικά καταστραφεί μετά από ένα χρόνο; Και για πόσο καιρό μπορείς να το κάνεις αυτό; Υποτίθεται ότι η ακινησία ισχύει για ένα χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; τι γίνεται μετά τον ένα χρόνο πλην της καταστροφής των πινακίδων;κοιτα δεν ξερω γιατι η εφορια μετα απο εναν χρονο παει και ανακυκλωνει τις πινακιδες, το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι βαριουνται να ψαχνουν που τις εβαλαν και εβαλαν νομο οτι τις πετανε. Σιγα μην ψανχουν δλδ. Ομως δεν πα να τις πετα, την Διευθυνση μεταφορων δεν την ενδιαφερει αν εσυ εχεις καταθεσει προσωρινα τις πινακιδες σου, δεν αλλαζει κατι για αυτην, οποτε ο φακελος του οχηματος με τον συγκεκριμενο αριθμο κυκλοφοριας υπαρχει και ζει και βασιλευει.... αρα κα μετα απο 45 χρονια ακινησιας να θες να ψαξεις να αυτοκινητο, με τον αριθμο που ειχαν τελευταια φορα εκδωσει την αδεια σου, αυτος ειναι ο αριθμος κυκλοφοριας σου. οποτε και να καταστρεφει τις πινακιδες σου η εφορια ο αριθμος του οχηματος σου ειναι παλι ο ιδιος μεχρι που να ερθει η ωρα να ζητησεις νεο απο την διευθυνση μεταφορων. Αρα αν το δηλωνεις καθε χρονο με 0 μηνες χρησης θα χρησιμοποιεις παντα τον αριθμο που ειχες, δεν χανεται......
-
Ετσι ακριβως ειναι. Στο χρονο πανω καταστρεφονται απο την εφορια οι πινακιδες οχι ομως και ο φακελος.
Το εχω κανει εγω με δικο μου αυτοκινητο. Πηγα μετα απο 2 χρονια ακινησια, πηρα τα χαρτια απο την εφορια, πηγα υπουργειο, πληρωσα φρεσκο σημα και με 30 ευρω πηρα νεες πινακιδες και αδεια. -
αντιγράφω από το facebook της ΦΙΛΠΑ για όσους ρωτούν από πια χρονολογία μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο ιστορικό, περισσότερα εδω.http://www.facebook.com/topic.php?uid=9 ... 0446279830
Μπορείτε να γίνετε μέλος της ΦΙΛΠΑ
α) έχοντας ουσιαστική αγάπη και ενδιαφέρον για το παλιό αυτοκίνητο.
β) εάν έχετε αμάξι κατασκευασμένο μέχρι και 31/12/1984 όπου μπορείτε να το εγγράψετε μέχρι και το τέλος του έτους 2009 ενώ από το 2010 δεχόμαστε αυτοκίνητα κατασκευασμένα μέχρι και τις 31/12/1980. H οδηγία αυτή έρχεται από την παγκόσμια ομοσπονδία FIVA (http://www.fiva.org)
γ) το αμάξι πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση δηλαδή, όχι τρακαρισμένο, σκουριασμένο γενικότερα εγκαταλελειμμένο.
δ) και πρέπει να είναι αυθεντικό, χωρίς μετατροπές οι οποίες δεν πληρούν τις εργοστασιακές προδιαγραφές της εποχής.
16 Ιουνίου 2009 στις 7:32 μ.μ.ΥΓ. η μεγενθυση είναι δική μου.
-
http://greekmotorsport.blogspot.com/201 ... _1215.html
ε ρε τι εχει να γινει μολις βγαλουν και τα transit ιστορικα νουμερα!!!
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
http://greekmotorsport.blogspot.com/2010/03/blog-post_1215.htmlε ρε τι εχει να γινει μολις βγαλουν και τα transit ιστορικα νουμερα!!!
υπάρχει transit με ιστορικό νούμερο.
η πινακίδα του φαίνεται ευκρινώς, υπάρχει κάποιος αρμόδιος να του κόψει τον κώλο. -
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1980 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? ΕΑΝ ΗΤΑΝ THAMES 400?? Η CARAVELLE??? H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ANGLIA????
-
To πρόβλημα δεν είναι αν διακαιούται να βγάλει.
Αν είναι σε άριστη κατάσταση και χωρίς μαϊμουδιές φυσικά και καλό είναι να βγάλει.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ / ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. -
Ο χρήστης katman έγραψε:
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 1980 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? ΕΑΝ ΗΤΑΝ THAMES 400?? Η CARAVELLE??? H ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ANGLIA????δεν κατάλαβες καλά φίλε
με ιστορικό δεν > -
-
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
http://greekmotorsport.blogspot.com/2010/03/blog-post_1215.htmlε ρε τι εχει να γινει μολις βγαλουν και τα transit ιστορικα νουμερα!!!
είχα μια με άνθρωπο της ΦΙΛΠΑ που υποσχέθηκε άμεση τακτοποίηση για την φώτο που έβαλε ο lef205,το εύχομαι.
πρωτίνο πάντως να τους ενημερώνετε και εσείς για ότι στραβό βλέπετε από το http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=90446279830
χωρίς βοήθεια από εμάς σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. -
ΚΟΛΑΖΟΜΑΙ.......
ΕΛΠΙΖΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ DEFENDER 110 ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΠ'ΕΞΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ε??
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΦΙΑΤ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΩΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....
... ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.... ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ
-
πρωτίνο πάντως να τους ενημερώνετε και εσείς για ότι στραβό βλέπετε από το http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=90446279830
χωρίς βοήθεια από εμάς σίγουρα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Kαι λες να ασχοληθούν ε; εμένα δύο φορές που τους έστειλα email με φωτογραφίες δεν μπήκαν καν στον κόπο να μου απαντήσουν.....
-
ίσως κάτι να άλλαξε, από εχτές σε επικοινωνία με τον κ. Κωνσταντη Πασχαλιδη μου απάντησε αμέσως και ιδικά μετά την φώτο του lef έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρων
θα δούμε στην συνέχεια.
σας βάζω την απάντηση του κ πασχαλιδη η οποία ήρθε άμεσα.Kostadis Paschalidis
Kostadis Paschalidis23 Μαρτίου 2010 στις 2:39 π.μ.
Απάντηση: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ι.Α.
Kαλησπερα!
Δυστυχως το εχω προσωπικα καταλαβει οτι καποιοι θα μπορουσαν να κανουν κατι τετοιο απο την στιγμη που νομιζουν οτι βγαζοντας πινακιδες ιστορικου αυτοκινητου μπορουν να το κινουν καθημερινα σαν να ειναι ενα συμβατικο αυτοκινητο αλλα το προβλημα ειναι οτι μπορει να ειναι οχι απαραιτητα της ΦΙΛΠΑ αλλα αλλων οργανισμων οπως ΕΟΟΕ η ΕΛΠΑ, οποτε θα ηθελα να μαθω τι πινακιδα φοραει ο συγκε κριμενος 'κυριος' και τον αριθμο οποτε να πραξω αναλογως. Αν δηλαδη ειχε πινακιδες ΦΙΛΠΑ θα μπορουσα να κανω κατι και να τις παιρναμε πισω, αν ειναι αλλες και παλι θα μπορουσα να καταγγειλλω τις πινακιδες και να μην θεσουμε σε κινδυνο αυτους οπως εμενα προσωπικα που αγαπαμε το κλασσικο αυτοκινητο.
Θα χαρω να μαθω περισσοτερες πληροφοριες. -
Όταν είδα στον δρόμο Opel Ascona με πινακίδες ΕΛΠΑ και ρολμπάρ, χαμηλά ελατήρια κ.α. να κάνει επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων σε δημόσιο δρόμο, τρελάθηκα...
Ένα-δυο να του πάρουν τις πινακίδες, θα συνετιστούν και οι υπόλοιποι γιατί έχει παραγίνει το κακό. -
ίσως κάτι να άλλαξε, από εχτές σε επικοινωνία με τον κ. Κωνσταντη Πασχαλιδη μου απάντησε αμέσως και ιδικά μετά την φώτο του lef έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρων
θα δούμε στην συνέχεια.εξαρτάται από τον βαθμό διαπλοκής του ιδιοκτήτη.
Στο παρελθόν παρόμοια καταγγελία στην ΦΙΛΠΑ για κρετίνο που διαλαλούσε πως το ρημάδι του έβγαλε πινακίδες και πως εχουνε βγάλει και άλλα... δεν οδήγησε πουθενά.στην κορινθία αυτή την στιγμή κυκλοφορούν αυτοκίνητα με ΙΟ σε καθημερινή βάση, με εναν εκ των ιδιοκτητών προσπάθησα να συζητήσω και να του δώσω να καταλάβει πως θέτει σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους που τα έχουμε κλειδωμένα και το αποτέλεσμα ήταν να τσακωθώ και να συνεχίσει να κυκλοφορεί επιδεικτικά. Το κακό είναι πως δεν είναι ένας - δυο, αλλά πολλαπλασιάζονται, και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα τρίκ. Προφυλακτήρες και μαμά ζάντες στις φωτογραφίες και μετά, τα πετάμε όλα βάζουμε και ενα μπουρι Φ100 και πάμε.
Αλήθεια οι ηλιοροφές webasto ηταν εργοστασιακό αξεσουάρ εποχής?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες