-
για την RR αναφέρεσαι
-
Αν γνωρίζει κάποιος, ας μου λύσει μια απορία. Όταν εκτελωνίσουμε ένα αυτοκίνητο ατελώς, ως ιστορικό όχημα και παραλάβουμε τις ιστορικές πινακίδες, διατηρούμε το δικαίωμα να το εκτελωνίσουμε κανονικά ως ΙΧ κάποια στιγμή στο μέλλον πληρώνωντας το προβλεπόμενο τέλος ;
-
ΟΧΙ
ή το ένα ή το άλλο επιλέγεις
-
Ερωτηση : Γνωριζετε αν η νεα αυξηση στο φορο πολυτελειας για τα εισαγομενα μεταχειρισμενα ΙΧ θα ισχυσει το ιδιο και για αυτα που προοριζονται για ιστορικα ?
-
ούτε κι αυτοί θα ξέρουν αν τους ρωτήσεις
-
Σήμερα στις 9:45 στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι,λευκή Mercedes σειράς 123,ψιλοάθλια,πανβρώμικη με ψιλοελλείψεις και πινακίδες ΙΟ 18...Το ωραιότερο όμως είναι,.............................ότι ήταν 240 D
-
Πετυχες 240 D!!!
.
.
.
Σπανιο εργαλειο!!! -
Ο χρήστης PEGAN έγραψε:
Πετυχες 240 D!!!
.
.
.
Σπανιο εργαλειο!!!Έλα ρε;;; Για πες!
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Σήμερα στις 9:45 στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι,λευκή Mercedes σειράς 123,ψιλοάθλια,πανβρώμικη με ψιλοελλείψεις και πινακίδες ΙΟ 18...Το ωραιότερο όμως είναι,.............................ότι ήταν 240 DΤην έχω πετύχει κι εγώ σχετικά πρόσφατα.
Συμπέρασμα: Πάντα υπάρχει τρόπος να παρακάμψουμε την απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη -
μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε?εχω βαλει στο ματι μια φεραρι 348 του 89.δεν σκεφτομαι φυσικα να την χρησιμοποιησω για καθημερινο αυτοκινητο,μπορω να της βγαλω πινακιδες ελπα η φιλπα,εφοσον ηδη εχει κλεισει 20ετια?επιπλεον,μπορει ενα τετοιο αυτοκινητο να συμμετασχει σε εκδηλωσεις και περιηγησεις,η δεν θεωρειται κλασσικο?με μια πινακιδα ΙΟ ποιο θα ειναι το ετησιο κοστος?θα χρειαζεται ασφαλιστρο ΙΧ η θα ειναι ασφαλισμενο ως κλασσικο??ευχαριστω για τον χρονο σας.
-
πρώτη δημοσίευση και μιλάς για ferrari
κάπως νέα δεν είναι για να γίνει ιστορικό -
Ο χρήστης zmuggler έγραψε:
μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε?εχω βαλει στο ματι μια φεραρι 348 του 89.δεν σκεφτομαι φυσικα να την χρησιμοποιησω για καθημερινο αυτοκινητο,μπορω να της βγαλω πινακιδες ελπα η φιλπα,εφοσον ηδη εχει κλεισει 20ετια?επιπλεον,μπορει ενα τετοιο αυτοκινητο να συμμετασχει σε εκδηλωσεις και περιηγησεις,η δεν θεωρειται κλασσικο?με μια πινακιδα ΙΟ ποιο θα ειναι το ετησιο κοστος?θα χρειαζεται ασφαλιστρο ΙΧ η θα ειναι ασφαλισμενο ως κλασσικο??ευχαριστω για τον χρονο σας.Το αμάξι έχει τουλάχιστον 30χιλιάρικα έξω, να το πάρεις, ενώ κάθε σέρβις θα σου στοιχίζει άλλο ένα καφετί στο νερό (το οποίο θα το κάνεις θες δε θες- όπως και να το χρησιμοποιείς, έστω γύρω γύρω στο τετράγωνο, αν δε θέλεις να ξεραθούν όλα εκει μέσα και να σου πάρει το κεφάλι το συνεργείο την επόμενη φορά).
Ε, τώρα τι τσιγκουνεύεσαι; το χιλιάρικο για τα ΄τελη+ασφάλεια; Αυτά για ένα αυτοκίνητο με ήδη ελληνικά νούμερα (που από όσο γνωρίζουν παίζουν κοντά στο 50ρικο...) Αν, όμως μιλάς για αυτοκίνητο με ξένα νούμερα τότε, δυστυχώς δεν προβλέπεται να βγάλεις νόμιμα ιστορικές πινακίδες.
Όπως και εσύ, επίσης βρισκώ χαζό και άδικο να μη μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα υλικό, ενώ έχει τα χρήματα, μόνο και μόνο επειδή το κράτος θέλει να βγάλει φράγκα από αυτό αλλά τι να κάνουμε...Αν έχεις τον καημό για τη φερράρι (και μπορείς) στρέψου σε κάτι πιο παλιό (π.χ. 308) ή κάνε υπομονή άλλα 10 χρόνια.
Σκέψου ότι η παράνομη εισαγωγή ενος οχήματος στη χώρα είναι πράξη λαθρεμπορίας με βαρύτατες ποινές και αναλογίσου αν αξίζει τον κόπο να υποστείς τις πιθανές συνέπειες, ακόμα και για ένα φερράρι... -
ναι,συμφωνω με αυτα που λες,απλα αναρωτιεμαι πως ειχατε αναφερθει σε ενα 730 του 87 με πινακιδες κλασσικου και τζαμια φυμε και δεν συμμαζευεται...δλδ εκεινο ειναι fit για κλασσικες πινακιδες και το 348 δεν ειναι???αν ισχυει κατι τετοιο τοτε... δεν θελω σωνει και καλα να βγαλω ιστορικες πινακιδες για να βγαλω το αχτι μου (να εχω μια ferrari) απλα συλλεγω πληροφοριες...εφοσον ειναι εφικτο και μονο!!!δλδ το αμαξι πρεπει να ειναι 30 και ανω?τι παιζει με το bmw τοτε?
-
Ο χρήστης zmuggler έγραψε:
ναι,συμφωνω με αυτα που λες,απλα αναρωτιεμαι πως ειχατε αναφερθει σε ενα 730 του 87 με πινακιδες κλασσικου και τζαμια φυμε και δεν συμμαζευεται...δλδ εκεινο ειναι fit για κλασσικες πινακιδες και το 348 δεν ειναι???αν ισχυει κατι τετοιο τοτε... δεν θελω σωνει και καλα να βγαλω ιστορικες πινακιδες για να βγαλω το αχτι μου (να εχω μια ferrari) απλα συλλεγω πληροφοριες...εφοσον ειναι εφικτο και μονο!!!δλδ το αμαξι πρεπει να ειναι 30 και ανω?τι παιζει με το bmw τοτε?Αν τον άλλο δεν το νοιάζει να κοιμάται με βαρύ το κεφάλι του αυτό δε σημαίνει ότι όλοι έχουμε την ίδια άνεση! Φυσικά και είναι παράνομη η κυκλοφορία ενός τέτοιου αυτοκινήτου είτε φερράρι είναι είτε σκόντα. Ο κύριος με το εν λόγω αυτοκίνητο μπορεί να του κρέμασε τις πινακίδες ενός κανονικού ιστορικού... ποιος ξέρει;
Και ναι, ένα αυτοκίνητο, για να μπορεί να βγάλει ιστορικά νούμερα και να θεωρείται ιστορικό (τώρα άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας βέβαια αλλά τέλοπάντων πρέπει να υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο) πρέπει να είναι σε άψογη αυθεντική κατάσταση και να είναι τουλάχιστον 30 ετών για να εισαγχθεί ατελώς ή τουλάχιστον μοντέλο '81 και παλιότερο (παλαιότερα ίσχυε η 25ετία αλλά νομίζω πως πρόσφατα έγινε κάποια αναπροσαρμογή από τη διεθνή ομοσπονδία αν και υπάρχουν αρμοδιότεροι να σου απαντήσουν σε αυτό) εφόσον έχει τις ελληνικές ήδη.
Τέλος, δε βρίσκω τίποτα κακό στο να έχεις άχτι να πάρεις κάποια στιγμή μια φερράρι... -
αν ειναι ετσι τοτε ενταξει...απλα ειχα πληροφορηθει (λαθος μαλλον) οτι πρεπει το αμαξι να ειναι 20ετιας και πανω...ευχαριστω για τον χρονο σας
-
Φίλοςμου είδε τις προάλες BMW E30 με πινακίδες λέσχης...
Τουλάχιστον μου λέει, είχε σιδερένιες ζάντες και μεταλλικούς προφυλακτήρες.
-
τοσο καλα...καλα,απο απατεωνια σκιζουμε σ αυτη τη χωρα δεν μπορω να πω....
-
Δεν σε ενδιαφερει κατι σε 208 ή 308?
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Φίλοςμου είδε τις προάλες BMW E30 με πινακίδες λέσχης...Τουλάχιστον μου λέει, είχε σιδερένιες ζάντες και μεταλλικούς προφυλακτήρες.
E, εντάξει, αυτό θα μπορούσε να ήταν μοντέλο '82 και να είχε ήδη ελληνικά νούμερα, οπότε, εφόσον ίσχυε η 25ετία για τα ελληνικά ιστορικά δεν έχει κάνει και κάτι παράνομο...
-
Τι κοστος εχει η εκδοση καρτας fiva?
Εχω ακουσει roll bar αυτοκολητακια κτλ δεν γινονται δεκτα απο την φιλπα ,ισχυει?
Αν ενα αυτοκινητο εχει καρτα FIA για να παρει FIVA πρεπει να ξαναπερασει ελεγχο ?
Τι μου προσφερει περισοοτερο η μια απο την αλλη καρτα?
Η καρτα fiva θα εχει τον αριθμο κυκλοφοριας του υπουργειου η της ΕΛΠΑ?
Στο εξωτερικο που υποθετω οτι υπαρχουν οι αναλογες ομοσπονδιες η εκπροσωποι τους, ισχυει το ιδιο στους αγωνες ?Sorry για τον βομβαρδισμο ερωτησεων ο μοναδικος λογος που σκεφτομαι να βγαλω καρτα ειναι μερικοι αγωνες που θα ηθελα να παω αλλα δεν εχω την αναλογη καρτα.
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες