-
Mε αφορμή αυτό το αρθρο που βρήκα τυχαία
http://www.cretadrive.gr/newspost/autok ... kanapedes/
μου κίνησαν μερικά πράγματα κάποιες σκέψεις.
Μιας και είναι επίκαιρες οι μέρες.....έλεγε κάποια Ιστορία:'ζήτα και σου δίνεται'..
Αν εμείς αφήνουμε κενό το email της alfa romeo από προτάσεις και ιδέες,είναι ποτέ δυνατόν να μήν αναπολούμε το αγύριστο παρελθόν και να θυμόμαστε πώς αλλοτριωθήκαμε από...κοινωνικές καταστάσεις πουλώντας την καρμπυρατεράτη alfa και μήν τολμώντας να πάρουμεε άλλη διότι αν είναι καλή σπάνια τη δίνει ο άλλος και άντε να την ξανακάνεις καινούρια......
Ας σκεφτουμε σαν την alfa romeo. Εφόσον σχεδιάζουμε πάιρνουμε και έτιμες λύσεις από την Fiat και κανείς μας δέν μιλά, σου λέει ότι σχεδιάζουμε και ρίχνουμε στο εμπόριο τους αρέσει! Ήθελα να ήξερα εάν αυτοί που σχεδιάζουν κυρίως τα μηχανικά μέρη των σημερινών alfa,έχουν οδηγήσει κάποια alfa romeo giulia.....ή 33 καρμπυρατεράτη...
Μακάρι να ήταν εύκολο με το να το λέμε μεταξύ μας να φέρουμε την άνοιξη...προ κάτι μηνών είχα στείλει ένα email στην alfa romeo σε σπαστά αγγλικά-systranοειδή..με προτάσεις του στύλ:κρίμα,ξεχάσατε την ιστορία σας...alfa romeo giulia...
Τα 'παλιά' αυτοκίνητα κάναν περισσότερο ήχο(και εννίοτε μουσικούλα),άρα δέν μας έπερνε να μιλάμε σε κινητά, ούτε και μεταξύ μας. Το αμάξι ήταν για οδήγηση και τό δειχνε. Δέν μπορούσες να πάς για ώρα πάνω από 110km για πολύ διότι από τον ήχα θα σου κουδούνιζε το κεφάλι.Πράγμα που λειτουργούσε έμμεσα για την ασφάλειά μας.
Νομίζω ότι πέσανε θύματα της φιλικής στην γυναίκα οδήγησης.....Μάλλον στη διοίκηση των alfa έπαιξε γυναίκα(lol), και άν θες να πτύχεις σε κάτι στη ζωή σου, λέει μια παροιμία, πάρει τη συμβουλή μιας γυναίκας και κάνε το αντίθετο...
'Τσιμπήσαμε' όλοι στα σύγρονα 0-100 sec λές και η αίσθηση που προσφέρουν συγκρίνεται με οποιαδήποτε ματαιόδοξη μάχη στο φανάρι....φθοροποιά.....
Γιατί όχι και πάλι Dell'orto? Γιατί όχι και πάλι 1300 κυβικά. Και μή πούμε ότι υπάρχουν alfa 1300 diesel. Διότι diesel και ήχος alfa δέν γίνεται. Ας έχει η Fiat τα diesel στα πλαίσια της κοινής τους πολιτικής...... Το πετρέλαιο είναι βαρύτερο της βενζίνης και άρα κάνει χειρότερη ανάμιξη με τον αέρα άρα και χειρότερη καύση....απλά το διαφημήσζουν πολύ και κλασικά τσιμπάμε αλλά κάνει και για βαριές κατασκευές όπως φορτηγά και πλοία(από τα οποία δέν απέχουν και πολύ τα σημερινά αυτοκίνητα).
Στα σημερινά αυτοκίνητα ούτε το μοτέρ μπορείς να πλύνεις...ιδιοτροπία...μπορούμε να βελτισοποιήσουμε την τότε τεχνολογία και όχι να πετάμε την παλιά ώς παλιά.....
Πώς θα ήταν άραγε μια νέα alfa giulia σε μέτρα της παλιάς και όχι συνέχεια όλο και πιό μεγάλη, λές και θα βάλουμε μέσα δέν ξέρω και γώ τί....Με τα μεγάλα αυτοκίνητα φαινόμαστε αστείοι νομίζω. Ας δούμε πόσο χώρο πιάνουμε μέσα σε αυτά...Και κερδίζουμε και χώρο πάρκιν με τις λογικές διαστάσεις αλλά και σε κομψότητα.
Λιγότερη ηχομόνωση=περισσότερος ήχος, λιγότερη σαβούρα από σάτσαλα-μάτσαλα στο αμάξι........περισότερη ασφάλεια κλπ...
Ας βγάζουν λιγότερα μοντέλα(ελαίω κρίσης) και ας τα αντικαθιστούνε πιό αργά από το να βγάουνε πουρέδες και αυτοκίνητα της μπάρμπυ.
Ας μπούμε στον κόπο να γεμίσουμε με mail την alfa romeo...αλλιώς θα μείνουμε να ονειρευόμαστε με τις Αριστερές Λωρίδες του κ. Γ. Πολίτη... Γιατί? Δέν θέλουμε και πάλι...........................? -
Φίλε μου τι ψάχνεις.. χωρίς πλάκα πάντως πιο πιθανό είναι να αναβιώσει η 'παλιά φιλοσοφία' αν τους αγοράσει καμμιά VW παρά μέσα στο γκρούπο (κάνω λάθος;) Και η πανάκριβη 4C δεν είναι αναβίωση βέβαια.
Άλλο θέμα: όποιοι έχετε παλιά τεύχη 4Τ υπήρξε ποτέ δοκιμή ή παρουσίαση Junior σειράς 3 μοντ. '71-'74 και σε ποιο τεύχος; Κοιτώντας τα εξώφυλλα στην σελίδα που τα έχει τα περισσότερα είναι τόσο μικρά που σου βγαίνουν τα μάτια να δεις τα θέματα του περιοδικού
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Το πετρέλαιο είναι βαρύτερο της βενζίνης και άρα κάνει χειρότερη ανάμιξη με τον αέρα άρα και χειρότερη καύσηΝόμπελ θερμοδυναμικής 2013...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το πετρέλαιο είναι βαρύτερο της βενζίνης και άρα κάνει χειρότερη ανάμιξη με τον αέρα άρα και χειρότερη καύση
Νόμπελ θερμοδυναμικής 2013...
σωστά τα παραπάνω,για αυτό τα πετρέλαια καταναλώνουν 4-5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα,λόγο κακής καύσης.
ενω μια αλφα με delorto 15 με 20 λιτρα ανα 100 χιλ. -
-
-
Η διαφήμιση της Motor Hellas μου δίνει το έναυσμα να σας γνωρίσω τη δική μου 1750 Berlina.
Γεννήθηκε στο Arese στις 12 Δεκεμβρίου 1970, ντύθηκε σε Beige Cava (AR 821) και από τις 16 του ίδιου μήνα συντρόφευε στα ταξίδια του Ιταλό κύριο, κλάσης 1918, καθώς και την κυρία του, από και προς το Moncalieri, κοντά στο Torino.
Από τον Μάιο του 2010 συντροφεύει τα δικά μου ταξίδια, πραγματικά και φανταστικά, ξεκινώντας από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Alfa Romeo (το αν η Μάρκα παραμένει ζωντανή μετά το '86 είναι μια άλλη ιστορία).
Έως σήμερα έχει διανύσει περίπου 82.000 χιλιόμετρα, έχει τον αρχικό κινητήρα της και για μένα αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στον πατέρα μου και την πλέον χαμένη, όπως και ο ίδιος, Βerlina του, στο πίσω κάθισμα της οποίας μεγάλωσα.
-
Και δεν υπαρχει λαικ στα φορουμ!!!!
-
-
.............
-
Κούκλα !!!
-
Η κούκλα και ο άρχοντας, να είστε πάντα μαζί και αγαπημένοι, χωρίς προβλήματα και χωρίς διαζύγια, και αν σε πικραίνει καμμιά φορά κάνε της το service της, ρίχτης και νανένα πλύσιμο, χάίδεψε την με μαλακό πετσί και θα είστε μαζί για πάντα.
-
Ομορφιες.
Να την χαιρεσαι.
Εχει και το 'βυζωτο' ταμπλω που μου αρεσει!
-
Πανέμορφη!!!
-
bella machina.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Φίλε μου τι ψάχνεις.. χωρίς πλάκα πάντως πιο πιθανό είναι να αναβιώσει η 'παλιά φιλοσοφία' αν τους αγοράσει καμμιά VW παρά μέσα στο γκρούπο (κάνω λάθος;) Και η πανάκριβη 4C δεν είναι αναβίωση βέβαια.Άλλο θέμα: όποιοι έχετε παλιά τεύχη 4Τ υπήρξε ποτέ δοκιμή ή παρουσίαση Junior σειράς 3 μοντ. '71-'74 και σε ποιο τεύχος; Κοιτώντας τα εξώφυλλα στην σελίδα που τα έχει τα περισσότερα είναι τόσο μικρά που σου βγαίνουν τα μάτια να δεις τα θέματα του περιοδικού
Αντί για κλασσική αναβίωση, εάν αγοράσει καμιά VW την alfa romeo , μήπως παίξει οριστικό κλείσιμο των αυτοκινήτων με καρδια?? Όπως αγοράσαν και κλείσαν την NSU...
Εδώ έχω ένα παλιο περιδικό passione που λέει ότι οι γερμανοί δέν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι είχαν χάσει μέσα στη Γερμανία και καταργήσαν τον θεσμό του ITC ,τότε που τρέχαν οι 155... -
Ο χρήστης bulgnèis έγραψε:
Η διαφήμιση της Motor Hellas μου δίνει το έναυσμα......Μ αρέσουν και οι φωτο σου. Ικανές να προσηλυτίσουν κι άλλους που το σκέφτονται
Αν θες απαντάς ..
Ερώτηση 1: είσαι δηλαδή ο 2ος ιδιοκτήτης μετά τον Ιταλό;
Ερώτηση 2: σε τι κατάσταση ήταν όταν το πήρες? -
Ο χρήστης bulgnèis έγραψε:
Η διαφήμιση της Motor Hellas μου δίνει το έναυσμα να σας γνωρίσω τη δική μου 1750 Berlina.
Γεννήθηκε στο Arese στις 12 Δεκεμβρίου 1970, ντύθηκε σε Beige Cava (AR 821) και από τις 16 του ίδιου μήνα συντρόφευε στα ταξίδια του Ιταλό κύριο, κλάσης 1918, καθώς και την κυρία του, από και προς το Moncalieri, κοντά στο Torino.
Από τον Μάιο του 2010 συντροφεύει τα δικά μου ταξίδια, πραγματικά και φανταστικά, ξεκινώντας από τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Alfa Romeo (το αν η Μάρκα παραμένει ζωντανή μετά το '86 είναι μια άλλη ιστορία).
Έως σήμερα έχει διανύσει περίπου 82.000 χιλιόμετρα, έχει τον αρχικό κινητήρα της και για μένα αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στον πατέρα μου και την πλέον χαμένη, όπως και ο ίδιος, Βerlina του, στο πίσω κάθισμα της οποίας μεγάλωσα.
Ετσι.. για να φαινεται και στη νεα σελιδα..
-
Αν και δεν ειμαι λατρης της συγκεκριμενης σειρας,δεν μπορω να μην σε συχαρω για την αψογη κατασταση που την διατηρεις.
Ενα τετοιο αυτοκινητο και να μην σου αρεσει ,ειναι σιγουρο πως θα σε κανει να το ''χαζευεις''!
Και παλι μπραβο. -
classic Alfa Romeo