-
Εκπομπη της ΕΡΤ1 του 1987 οπου στο συγκεκριμενο επεισοδιο μιλαει για τα νεκροταφεια αυτοκινητων. Οι αποψεις των ατομων που μιλανε αποτελουν,κατα τη γνωμη μου, ενα προοιμιο της εποχης της αποσυρσης της περιοδου 1991-1993 και δυστυχως μιλανε και ατομα τα οποια ασχολουνταν και εξακολουθουν να ασχολουνται σοβαρα με τον χωρο του αυτοκινητου και διατυπωνουν αποψεις επιεικως απαραδεκτες! Ταυτοχρονα βλεπει κανεις καθαρα οτι διαλυθηκαν τοτε αυτοκινητα που δεν επρεπε!
http://www.ert-archives.gr/V3/public/pa ... 2430&tsz=0
-
Ποτέ δεν συμπάθησα τον Κ.Κ., και πάντα τον θεωρούσα $#%#@%@, αλλά νομίζω ότι με αυτό το βίντεο έπιασε πάτο για μένα.
Ξέρω, πολλοί θα διαφωνήσουν, μπορεί και να πουν ότι έχει δίκιο, ή ότι είναι μία άποψη και αυτή, αλλά για μένα είναι απλά μία απόδειξη του πόσο #$%#$^%$5 είναι.Ανάμεσα στα διάφορα αυτοκίνητα που έδειξε πεταμένα ήταν το Σικάγο (που ευτυχώς έχει σωθεί και βρίσκεται στο ΝΟΗΣΙΣ), ένα Matra Bagheera, μία Flavia sedan, ένα Capri MK1 facelift, μία Trans Am, μία 1950 Plymouth και ένα Karmann Ghia. Πιθανών να είχε άλλα, αλλά με την ανάλυση του βίντεο μόνο αυτά μπόρεσα να 'ξεχωρίσω' ως ενδιαφέροντα.
-
Ο Καβαθάς απλά .
Πρόδρομε υπήρχαν και 2 DS ΜΟΝΟΦΑΝΑΡΕΣ και η μία μάλιστα πρέπει να ήταν Αμερικάνικων προδιαγραφών (έξτρα προβολάκια). Αν και μην νομίζεις ότι και τα αυτοκίνητα που έδειχνε στον δρόμο έχουν σωθεί... Άρα σύν δύο GS... -
Ολιγον καταθλιπτικο και ρομαντικο το βιντεο απο μια αυτοκινητιστικη Ελλαδα ,αλλης εποχης. Νιωθω τυχερος που εχω εικονες ,εντονες μαλιστα σα παιδι που ημουν τοτε και που εζησα αυτοκινητα αυτης της εποχης.
Παρατηρειστε σε τι κατασταση μαλιστα ηταν τα αυτοκινητα που αποσυρονταν. Πραγματικα ξεπερναγαν τις δυνατοτητες τους σε μια χωρα που δεν αλλαζες αμαξι ετσι ευκολα..
Παντως με την αποσυρση του '91- χαθηκαν παρα πολλα αυτοκινητα.. -
Ενδεχομένως η απάντηση σε φίλους που σχολίασαν αυτό το βίντεο να είναι εκτός θέματος. Ενδεχομένως να δημιουργήσουν οι μοντς μία, ίσως, χρήσιμη διάσπαση...
Απάντηση λοιπόν προς τα νέα παιδιά με αρχαιολογικές ανησυχίες: (μάλλον καταλάβατε ότι βαριέμαι σήμερα )
Εκείνα τα χρόνια που αρθρογραφούσε ο ΚΚ, υπήρχε η τραγική τριτοκοσμική πραγματικότητα των 'σούργελων' 'η 'νεκροταφείων με 4 ρόδες'.
Αυτό συνέβαινε γιατί οι φόροι ήταν εξοντωτικοί και η απόκτηση ενός αξιοπρεπούς, ασφαλούς, μετ/νου αυτοκινήτου, απλά αδύνατη...
Μια εποχή που το να ήθελες διπλό και τριπλό πρεσάρισμα στο πεντάλ του φρένου για να σταματήσεις, ήταν ρουτίνα. Το να σου δίνει κάποιος που σου δάνειζε το αυτοκίνητό του την οδηγία: - Πρόσεχέ το λίγο στα φρένα, τραβάει δεξιά, παίρνε το τιμόνι ανάποδα κάθε φορά που πατάς φρένο...ήταν συνηθισμένο...
Το ότι έπρεπε κάθε φορά που έψαχνες για μετ/νο να σκαλίζεις την άφθονη πίσσα στο πάτωμα για να δεις αν είναι κολλημένο στα δύο...φρικτή πραγματικότητα...
Υπήρχαν και άλλα θέματα, σαν αποτέλεσμα των παραπάνω:
Μηνιαίο επιτόκιο 3,5-4-5 % απο τους μαντράδες
Μαϊμουδιές και αυτοκίνητα κομμένα στα δύο και ραμένα...
Παραχωρήσεις σε καίρια σημεία ασφάλειας
Παλιατζήδες εκ Γερμανίας να σου προσφέρουν την ευκαιρία να μετατρέψεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιο νεότερο μοντέλο σχετικά φθηνά...ε εντάξει αν ο κινητήρας είναι μεγαλύτερος και τα φρένα δεν επαρκούν...θα προσέχουμε...
Ανταλλακτικά ιμιτασιόν όπου μπορούσες χωρίς μεγάλο κόστος να αλλάξεις μετώπες, φτερά καπό, μάσκες, φανάρια και να το κάνεις το επόμενο μοντέλο...
Δεν μπορώ να τα θυμηθώ όλα (ας προσφερθεί κάποιος)
Αλλά ο ΚΚ εκείνη την εποχή ταξίδευε στο εξωτερικό και παρακολουθούσε τις εξελίξεις της αυτοκίνησης, παρακολουθούσε την ασφάλεια που παρείχαν τα καινούργια μοντέλα, παρακολουθούσε ότι ο μέσος Ευρωπαίος με τα ίδια χρήματα που χρειαζόταν ο Ελληνας, άλλαζε κάθε 3 χρόνια αυτοκίνητο.
Πάνω σε αυτή την λογική κρίνετε τις δηλώσεις του, δηλαδή στο όνειρό του να μπορεί ο κάθε Έλληνας να αποκτά ένα καινούργιο αυτοκίνητο΄...ήταν μεγάλο απωθημένο του...
Μου έρχονται πολλά στο μυαλό, αλλά θα βγούμε τελείως εκτός, οπότε το σταματώ εδώ... -
Εdit MOD
-
Φιλε tsargy αν και θα συνφωνησω εν μερει μαζι σου δεν νομιζω οτι η πρασινη jaguar ή η plymouth του 1950 που δειχνει μεσα στο νεκροταφειο εντασσονται στην κατηγορια που ειπες. Εκεινο που ισως σκοπιμα δεν αναφερει ο Κ.Κ ειναι την ευαισθησια που ειχαν ανεκαθεν οι ευρωπαιοι για τα oldtimer αυτοκινητα,κατι που φυσικα ισχυε και το 1987, και επισης ουτε λεξη για την ΦΙΛΠΑ η οποία υφίσταται σαν λεσχη απο το 1972 και θα μπορουσε να δωσει την δυνατοτητα στον ιδιοκτητη αυτης της plymouth π.χ που ηταν ανω των 30 ετων αυτοκινητο να το διατηρησει ως αντικα. Η σωστη αποσυρση θα γινοταν αν επιτρεποταν να δωθουνε για καταστροφη μονο εκεινα τα αυτοκινητα που κοβοταν απο το ΚΤΕΟ (και βεβαια δεν ηταν λιγα αυτα). Αντιθετως στην πραξη μονο αυτο δεν συνεβη.
-
Κατ' αρχήν τα αυτονόητα :
α. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να συμμερίζεται την αγάπη μας για το ιστορικό όχημα.
β. Την υποχρέωση να εμφανίσει και την αντίθετη άποψη (των συλλεκτών, της ΦΙΛΠΑ κλπ) την έχει ο δημοσιογράφος που έκανε την έρευνα (Στάθης Τσαγκαρουσιάνος).Ας κρίνουμε, όμως την συγκεκριμένη εκπομπή σε σχέση με την εποχή της (όπως έγραψε και ο tsargy). Τότε το όνειρο του νεοέλληνα για καινούριο αυτοκίνητο, ήταν εντονότερο από ότι είναι σήμερα και σίγουρα δυσκολότερα πραγματοποιήσιμο. Η χρήση του παλιού αυτοκινήτου ήταν αναγκαίο κακό και όχι 'χόμπι' και αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες του ήταν ταλαίπωροι και όχι 'μουράτοι' ή λιγότερο 'μουράτοι' και ρομαντικοί εραστές της αυτοκίνησης.
Στα πλαίσια αυτά, το προφανές ήταν να γίνει ένα ρεπορτάζ όπως αυτό που τελικά έγινε, παρουσιάζοντας δηλαδή τα παλιά αυτοκίνητα ως παλιοσίδερα και δίνοντας βάση στην ανακύκλωσή τους.(περίμενα φυσικά, κάτι πιό ψαγμένο από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο). -
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Φιλε tsargy αν και θα συνφωνησω εν μερει μαζι σου δεν νομιζω οτι η πρασινη jaguar ή η plymouth του 1950 που δειχνει μεσα στο νεκροταφειο εντασσονται στην κατηγορια που ειπες. Εκεινο που ισως σκοπιμα δεν αναφερει ο Κ.Κ ειναι την ευαισθησια που ειχαν ανεκαθεν οι ευρωπαιοι για τα oldtimer αυτοκινητα,κατι που φυσικα ισχυε και το 1987, και επισης ουτε λεξη για την ΦΙΛΠΑ η οποία υφίσταται σαν λεσχη απο το 1972 και θα μπορουσε να δωσει την δυνατοτητα στον ιδιοκτητη αυτης της plymouth π.χ που ηταν ανω των 30 ετων αυτοκινητο να το διατηρησει ως αντικα. Η σωστη αποσυρση θα γινοταν αν επιτρεποταν να δωθουνε για καταστροφη μονο εκεινα τα αυτοκινητα που κοβοταν απο το ΚΤΕΟ (και βεβαια δεν ηταν λιγα αυτα). Αντιθετως στην πραξη μονο αυτο δεν συνεβη.Μα όλοι όσοι είμαστε ολίγον μεγαλύτεροι, είχαμε αγάπη προς τα αυτοκίνητα και ζήσαμε εκείνες τις εποχές, λίγο πολύ την ίδια γνώμη έχουμε και συμφωνούμε. Θυμάμαι ότι πριν έρθει η ΕΟΟΕ το να ανήκεις στην ΦΙΛΠΑ ήταν τρομερά δύσκολο.
Το 1979 όταν ήμουν οδηγός ασθενοφόρων σε ιδιωτικό ίδρυμα, μου χάριζε ο εργοδότης μου ένα Ford Falcon λευκό με γαλάζιο σαλόνι και 3 ταχύτητες (όχι αυτόματο). Αν ήταν εύκολο να γραφτώ σε λέσχη θα το έπαιρνα, θα κατέθετα πινακίδες και θα το κράταγα μέχρι το 90, αλλά δεν ήταν εύκολο...έπρεπε να με προτείνουν επιφανή μέλη της λέσχης κλπ (και ήμουν μόνο 19 ετών)...κάτι σαν μασονία δηλαδή.
Τέλος πάντων, δεν είναι εκεί το θέμα...
Το θέμα είναι ότι ο ΚΚ πάλευε με νύχια και με δόντια να πείσει όλους αυτούς που μας κυβερνούσαν κατά καιρούς ότι έπρεπε κάποια στιγμή η αυτοκίνηση να μην θεωρείται πολυτέλεια... και έπεφτε σε τοίχους. Αν και όλοι ξέρουμε ότι κατέχει καλά την ιστορία, εκείνη την στιγμή προτίμησε να γίνουν αποσύρσεις (αν αυτή ήταν η πρόταση) προκειμένου να γίνουμε πολιτισμένο κράτος στον τομέα της αυτοκίνησης...Το μη χείρον βέλτιστον...
Μετά το 92 με την απόσυρση και το 99 με τις μειώσεις φόρων που έγινε εφικτή η απόκτηση αυτοκινήτου απο τα μικρομεσαία στρώματα και κατέβηκε ο μ.ο. του στόλου κατά πολλά χρόνια, τοτε αρχίσαμε όλοι να ασχολούμεθα και με τα παλιά που χάνονταν... -
-
Ο Προδρομος παραπανω αναφερθηκε οτι αυτο εχει σωθει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο Προδρομος παραπανω αναφερθηκε οτι αυτο εχει σωθει.Έχεις δίκιο. Αν ο Πρόδρομος δεν έβριζε στο συγκεκριμμένο ποστ θα πρόσεχα περισσότερο τι έγραψε!
-
Δεν έβρισα ρε Νίκο. Δύο ^$%#%$^& έγραψα...
-
Νοσταλγικές σκηνές απο την 10ετια του 80...
Παρατηρήσεις:
Ποιο είναι το εργοστάσιο που δείχνει? το αυτοκίνητο μοιάζει με 309.
Οι εικόνες απο το Σαλόνι αυτοκινήτου είναι απο αρκετα παλιότερη χρονια (Uno MK I καινούριο!)
Στεφανής 'Συνοδηγός Ραλλίστας' .... τα είπε καλά παντως...Δεν είδα να σχολιάζει κανείς την ανακατασκευή της Stratos (προφανώς την πρωην Σιρόκο την εποχη που ήταν βαμένη σε χρωματα AVIN - μηπως κατα την μετατροπή της σε 'πολιτική'?)
1-2 σκηνές απο την κίνηση στους δρομους έχει και στην μία ο ένας τύπος έχει βγάλει αριστερό φλάς και πάει δεξιά και στην αλλη μια GS προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα και ο πίσω δεν την αφήνει με τίποτα!!! Ελληνάρες πάντα και τότε νομίζω χειρότεροι σε συμπεριφορά....
Ωραίο video!
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
1-2 σκηνές απο την κίνηση στους δρομους έχει και στην μία ο ένας τύπος έχει βγάλει αριστερό φλάς και πάει δεξιά και στην αλλη μια GS προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα και ο πίσω δεν την αφήνει με τίποτα!!! Ελληνάρες πάντα και τότε νομίζω χειρότεροι σε συμπεριφορά....Το είδα κι εγώ...
-
Εγώ αντίθετα το βρήκα απελπιστικά αργό -τουλάχιστον για τηλεοπτική εκπομπή-, ίσως επηρεασμένο από τον Αγγελόπουλο που μεσουρανούσε ακόμη εκείνη την εποχή. 28 λεπτά εκπομπής για να την παρουσίαση δύο αντικρουόμενων απόψεων με μόλις δύο ολιγόλογες απόψεις. Πολύ ωραία πλάνα αλλά ελλιπές και μινιμαλιστικό για εκπομπή της τηλεόρασης.
-
Συγνωμη αλλα δεν πειθομαι με τιποτα οτι η αποσυρση εγινε γιατι το ελληνικο κρατος συγκινηθηκε με το δραμα του καημενου του ελληνα που ειχε απωθημενο να αποκτησει καινουριο αυτοκινητο. Αντιθετως ξερω τα εξης:
- Η αποσυρση βοηθηκε μια ομαδα 'λαμογιων' εμπορων μεταχειρισμενων αυτοκινητων που τα προηγουμενα χρονια ειχαν φερει κομμενα ή παραποιημενα αυτοκινητα απο το εξωτερικο να μην μπουνε φυλακη, καθως εφοσον καταστραφηκαν τα αυτοκινητα καταστραφηκαν και τα 'ιχνη' τους. Για να ειναι και βεβαιοι οτι δεν εμεινε κανενα 'ιχνος' καποια στιγμη μεσα στη μαντρα της αποσυρσης στην αττικη ξεσπασε μια μεγαλη πυρκαγια καταστρεφοντας πολλα κουφαρια αυτοκινητων. Η πυρκαγια βεβαιως αποδοθηκε σε τυχαια αιτια.
- Η αποσυρση ανεδειξε μια νεα ομαδα 'λαμογιων' οι οποιοι εκαναν εικονικες αποσυρσεις αυτοκινητων, δηλ το ιδιο αυτοκινητο βρισκοταν πολλες φορες να εχει αποσυρθει 6-7 φορες, ενω σε ορισμενες περιπτωσεις ξαναδινοταν για κυκλοφορια και ουκ ολιγες φορες οι παλιοι ιδιοκτητες τους λαβαιναν κλησεις παραβασης για ενα αυτοκινητο που πλεον δεν ειχαν.
- Μια μικρη ομαδα 'ελιτ' συλλεκτων και αρθογραφων σε περιοδικα αυτοκινητου, ολα ατομα με πολιτικες διασυνδεσεις περιδιαβαιναν τις μαντρες αποσυρσης πριν πανε τα αυτοκινητα στην πρεσσα και 'ξεδιαλεγαν' θησαυρους. Τα αυτοκινητα που βρισκοταν επι χρονια στο λιμανι της Θεσσαλονικης ειναι αποτελεσμα αυτου του 'ξεδιαλεγματος'. Φυσικα κανενας δεν ξερει εαν αυτοι οι συλλεκτες κρατησαν ή οχι για τον εαυτο τους τα καλυτερα παιρνοντας τα ουσιαστικα δωρεαν. Οσο για αυτα που κατεληξαν στο λιμανι της Θεσσαλονικης δημοπρατηθηκαν μεν αλλα τα κομματια που αξιζαν ηταν 'κλεισμενα' πριν καν βγουνε στον πληστηριασμο
- Οι μονοι που ουσιαστικα οφεληθηκαν απο την αποσυρση ειναι οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων που πουλησαν οσο ποτε αλλοτε, και σιγουρα ατομα του επιπεδου του Κ.Κ διατηρουσαν φιλιες με τους επιχειρηματιες αυτους.
-Τελος το γεγονος οτι ουσιαστικα ο ελληνας φορτωθηκε με 'πλαστικα' αυτοκινητα τα οποια πολλες φορες δεν μπορουσαν να συντηρηθουν πουθενα αλλου παρα μονο σε συνεργειο της αντιπροσωπειας, δηλ extra κερδη για τους επιχειρηματιες.
-
Απλά να αναφέρω ότι πολλά από τα παρατημένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (θυμάμαι μάλιστα να τα έχω δει την πρώτη φορά που πήγα Θεσσαλονίκη με πούλμαν στην τρίτη γυμνασίου) κατέλληξαν στο νόησις. Από εκεί σώθηκε και το Σικάγο.
Σε βίντεοκλιπ των Ξύλινων Σπαθιών μάλιστα υπάρχουν εικόνες που δείχνουν τα αυτοκίνητα εκεί. Σε αυτό το βίντεοκλιπ φαίνεται και το 1 από τα τρία Opel Kapitan sedan (1938-49) που έχω δει στην Ελλάδα εκτός από το δικό μου κάμπριο. Αν κάποιος ξέρει τι απέγινε ας βοηθήσει.
Σε οικόπεδο στην Κοζάνη (κρυμμένο από όλα και από όλους εκτός από τον γάτο ) υπάρχουν καμία δεκαριά τουλάχιστον αυτοκίνητα (ανάμεσα τους Mustang GT 1964-66, Jaguar S-type, Peugeot 403, Volvo Amazon, Ford Cortina MK1, Opel Rekord B coupe, Morris/Wolseley/Austin, Autobianchi, Mercedes διάφορες, Land Rover τα κοντά με τα φανάρια στο κέντρο κ.α.) και οι φήμες λένε ότι βγήκαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τυχαίνει να ξέρω τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα που παρότι αποσύρηθηκαν τότε συνεχίζουν να υπάρχουν. Το ένα μάλιστα παραλίγο να το αγοράσω.
-
Εμένα πάντως αυτή η > άποψη προέκταση του εγώ , ονειρόξεις παραισθήσεις μπορεί να με στείλει απλά αγαπάμε το αυτοκίνητο και αν στις φλέβες σου ρέει βενζίνη και όχι τσάι της άπο ανατολής τότε σαφώς και σε συγκινεί το θέμα . Το συνεργείο που είναι το mkii gti και 80άρια είναι η Καρέντα ; από τότε μπουρδέλα τέλος πάντων δίχνει την Ελλάδα μιας άλλης εποχής και κατά κάποιο τρόπο φανερώνει την πείνα του έλληνα για αυτοκίνητο και εν μέρη εξηγείται η μετέπιτα υπερκατανάλωση .
-
Πέραν της αγάπης που τρέφουμε όλοι μας για τις αρχαιλογίες και ανεξάρτητα απο το πόσο πολύ θα θέλαμε τωρα να έχουμε πολλά απο αυτα τα αυτοκίνητα που φαίνονται στο βίντεο να κυκλοφορουν στους δρόμους, φίλε cortinakia νομίζω οτι τα λες λάθος:
Πολυ καλά έκανε και έγινε η απόσυρση διότι πάψαμε να κυκλοφορούμε με 4τροχους χάρους, να σκοτωνόμαστε στους δρόμους με αυτοκίνητα - συναρμολογούμενα, να αναπνέουμε καρκίνο.... Τώρα αν λόγω της απόσυρσης έγιναν και όλα αυτα που αναφέρεις (αν και με τα περισσότερα διαφωνώ) θεωρώ οτι το τελικό ισοζύγιο ήταν θετικό...
Ο χρήστης cortinakias έγραψε:
Συγνωμη αλλα δεν πειθομαι με τιποτα οτι η αποσυρση εγινε γιατι το ελληνικο κρατος συγκινηθηκε με το δραμα του καημενου του ελληνα που ειχε απωθημενο να αποκτησει καινουριο αυτοκινητο. Αντιθετως ξερω τα εξης:- Η αποσυρση βοηθηκε μια ομαδα 'λαμογιων' εμπορων μεταχειρισμενων αυτοκινητων που τα προηγουμενα χρονια ειχαν φερει κομμενα ή παραποιημενα αυτοκινητα απο το εξωτερικο να μην μπουνε φυλακη, καθως εφοσον καταστραφηκαν τα αυτοκινητα καταστραφηκαν και τα 'ιχνη' τους. Για να ειναι και βεβαιοι οτι δεν εμεινε κανενα 'ιχνος' καποια στιγμη μεσα στη μαντρα της αποσυρσης στην αττικη ξεσπασε μια μεγαλη πυρκαγια καταστρεφοντας πολλα κουφαρια αυτοκινητων. Η πυρκαγια βεβαιως αποδοθηκε σε τυχαια αιτια.
- Η αποσυρση ανεδειξε μια νεα ομαδα 'λαμογιων' οι οποιοι εκαναν εικονικες αποσυρσεις αυτοκινητων, δηλ το ιδιο αυτοκινητο βρισκοταν πολλες φορες να εχει αποσυρθει 6-7 φορες, ενω σε ορισμενες περιπτωσεις ξαναδινοταν για κυκλοφορια και ουκ ολιγες φορες οι παλιοι ιδιοκτητες τους λαβαιναν κλησεις παραβασης για ενα αυτοκινητο που πλεον δεν ειχαν.
- Μια μικρη ομαδα 'ελιτ' συλλεκτων και αρθογραφων σε περιοδικα αυτοκινητου, ολα ατομα με πολιτικες διασυνδεσεις περιδιαβαιναν τις μαντρες αποσυρσης πριν πανε τα αυτοκινητα στην πρεσσα και 'ξεδιαλεγαν' θησαυρους. Τα αυτοκινητα που βρισκοταν επι χρονια στο λιμανι της Θεσσαλονικης ειναι αποτελεσμα αυτου του 'ξεδιαλεγματος'. Φυσικα κανενας δεν ξερει εαν αυτοι οι συλλεκτες κρατησαν ή οχι για τον εαυτο τους τα καλυτερα παιρνοντας τα ουσιαστικα δωρεαν. Οσο για αυτα που κατεληξαν στο λιμανι της Θεσσαλονικης δημοπρατηθηκαν μεν αλλα τα κομματια που αξιζαν ηταν 'κλεισμενα' πριν καν βγουνε στον πληστηριασμο
- Οι μονοι που ουσιαστικα οφεληθηκαν απο την αποσυρση ειναι οι αντιπροσωπειες αυτοκινητων που πουλησαν οσο ποτε αλλοτε, και σιγουρα ατομα του επιπεδου του Κ.Κ διατηρουσαν φιλιες με τους επιχειρηματιες αυτους.
-Τελος το γεγονος οτι ουσιαστικα ο ελληνας φορτωθηκε με 'πλαστικα' αυτοκινητα τα οποια πολλες φορες δεν μπορουσαν να συντηρηθουν πουθενα αλλου παρα μονο σε συνεργειο της αντιπροσωπειας, δηλ extra κερδη για τους επιχειρηματιες.
Classic Videos