-
Να συνεχίσω με την ταινία αυτή γιατί με έφερε πολλά χρόνια πίσω, τότε υπηρετούσα και στα γυρίσματα ήταν φίλος Πειραιώτης που υπηρετούσαμε μαζί με άδεια, ο Διον.Δεναξάς, και μου είπε τον χαμό που έγινε, τέλος πάντων, πάμε συνέχεια...
Στην 1η σκηνή στο λιμάνι του πειραιά, όταν ο Μπελμοντό πηγάει τα κάγκελα και μπαίνει στο αμάξι φαίνεται στο βάθος ένα πλοίο του Καβουνίδη, αυτή η ναυτιλιακή δεν υπάρχει πια.
Στο τότε τελωνείο Πειραιά, ( γίνονται οι εκθέσεις εκεί τώρα ) σε μια σκηνή φαίνεται και η εκκλησία του Αγ.Νικολάου, οι Πειραιώτες θα αναγνωρίσουν και άλλα μέρη.
Στην αρχή που σφυράει ο τροχονόμος στο φανάρι, έρχονται από το Δημοτικό θέατρο στην κατηφόρα της Γεωργίου τότε, στρίβουν δεξιά και απέναντι είναι το κτίριο του ΝΑΤ και δεξιά μετά το συντριβάνι που είχε τότε, είναι η Αγ.Τριάδα, στη συνέχεια μετά από 2-3 στροφές φτάνουν στο τελωνείο Πειραιά και φάτσα είναι η Αη.Νικόλας.
Στο 2.05 βρίσκονται στο τέλος της Συγγρού στον κύκλο, είναι μπερδεμένη στο μοντάζ η ταινία, γιατί πριν τον κύκλο πέρασαν το γεφυράκι του Ηλισσού από Μοσχάτο προς Ν.Φάληρο που ήταν τότε η σχολή Παντάνασσα ( τώρα είναι το κτίριο του Σκαϊ ) στο 2.34 βρίσκονται πάλι στο γεφυράκι αυτό και αμέσως μετά είναι στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ν.Φάληρο και στο βάθος φαίνεται ο λόφος του Προφήτη Ηλία, μετά την εκκλησία που γίνεται η κηδεία και μου διαφεύγει το όνομα της, μετά το φορτηγό που χάνει τα βαρέλια του, βρίσκονται στο πλακόστρωτο της Γεωργίου τότε και στο σημείο που γλυστράνε περνάνε τα τρόλλεϋ από εκεί, το σπίτι δεξιά ήτανε τότε του πολιτευτή Παπαπολίτη με το κόμμα της Ένωσης Φιλελευθέρων, ο γιός του ο Σάββας ήτανε μετά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και η αδελφή του η Γιούλα ήταν συμμαθήτρια με την αδελφή μου στην Ράλλειο Ακαδημία, απέναντι τότε άπό το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και δίπλα στην κατηφόρα της Γεωργίου εκεί που τώρα είναι πάρκινγκ, ήτανε το ζαχαροπλαστείο Χαραγκιώνης, νομίζω πατέρας του γνωστού αρχιτέκτονα και συλλέκτη ιστορικών Χαραγκιώνη.
Καλά τώρα δίνω μαθήματα ιστορίας, άνοιξε η μνήμη μου, τότε μέναμε στην οδό Καρατζά και Παλαιών Πατρών Γερμανού, δίπλα στο πλακόστρωτο της Γεωργίου, απέναντι από το κλειστό καταφύγιο, και στο ισόγειο/υπόγειο ( ο δρόμος πρέπει να είχε κλίση τουλάχιστον 30ο ) έμενε, μάλλον σαν ατελιέ το είχε, ο Γιάννης Τσαρούχης, εγώ δεν πήγαινα σχολείο ακόμα και μου έδινε όποτε ερχότανε γιατί έλειπε συνήθως, και έπαιζα με μακέτες σκηνικών (απολύτου όγκου για όσους καταλαβαίνουν τι λέω), και διάφορα σκίτσα, ( ο αδελφός μου ο μεγάλος ζωγράφιζε πολύ καλά, ίσως να είχε επηρρεαστεί από τον μεγάλο Τσαρούχη, ποιός ξέρει ? δεν ζεί πια για να τον ρωτήσω για τις επιρροές του) που να ήξερα τότε ποιός ήτανε ο Τσαρούχης και τι θα γίνει, να τα έχω τώρα τα έργα αυτά να θησαυρίσω, τέλος πάντως, σταματάω εδώ γιατί ο κόμπος στο λαιμό ανέβηκε ψηλά.
-
Αυτές οι αφηγήσεις σου είναι πάντα καταπληκτικές !
-
Αυτές οι παλιές ταινίες σου ξυπνάν κατι μνήμες, που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν...
Οι τροχονόμοι στο στρογγυλό τους, οι πινακίδες με νούμερα μόνο, οι δρόμοι του λεκανοπαιδίου, τα αυτοκινητα της εποχης, τα τρικυκλα, τα ποδηλατα, τα ταξί, τα πειρατικά...
Μήπως παραμεγαλωσαμε??? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αυτές οι παλιές ταινίες σου ξυπνάν κατι μνήμες, που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν...
Οι τροχονόμοι στο στρογγυλό τους, οι πινακίδες με νούμερα μόνο, οι δρόμοι του λεκανοπαιδίου, τα αυτοκινητα της εποχης, τα τρικυκλα, τα ποδηλατα, τα ταξί, τα πειρατικά...
Μήπως παραμεγαλωσαμε???Θυμάται κανείς πότε έγινε η νέα μεγάλη παραλιακή από Ιππόδρομο μέχρι Καραϊσκάκη?
Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή περάσαμε με τον πατέρα μου με το ταξί, έτσι για να τη δω εγώ, και δε συναντήσαμε παρά ελάχιστα αυτοκίνητα έως κανένα.
Επίσης θυμάμαι πολύ καλά τον εαυτό μου σε ηλικία 3 περίπου ετών, γύρω στο 1973, όρθιο στο μπροστινό μονοκόμματο κάθισμα του ταξί, να περιμένουμε να ανοίξει το φανάρι της Καβάλας, το επόμενο από της Σ. Πάτση, με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι, και να μη φαίνεται μπροστά κανένα αυτοκίνητο. Νόμιζα τότε ότι ο μπαμπάς θα τρέξει, αλλά τίποτα, ο ταρίφας πάλι μέχρι 45 πήγε. Εδώ που τα λέμε καλά έκανε, γιατί έτσι έχω εγώ μέχρι τώρα το φορντάκι. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
................Καλά τώρα δίνω μαθήματα ιστορίας, άνοιξε η μνήμη μου, .....................οταν μπορεσεις για παμε ξανα!!!
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Μήπως παραμεγαλωσαμε???Θυμάται κανείς πότε έγινε η νέα μεγάλη παραλιακή από Ιππόδρομο μέχρι Καραϊσκάκη?
Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή περάσαμε με τον πατέρα μου με το ταξί, έτσι για να τη δω εγώ, και δε συναντήσαμε παρά ελάχιστα αυτοκίνητα έως κανένα.
Επίσης θυμάμαι πολύ καλά τον εαυτό μου σε ηλικία 3 περίπου ετών, γύρω στο 1973, όρθιο στο μπροστινό μονοκόμματο κάθισμα του ταξί, να περιμένουμε να ανοίξει το φανάρι της Καβάλας, το επόμενο από της Σ. Πάτση, με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι, και να μη φαίνεται μπροστά κανένα αυτοκίνητο. Νόμιζα τότε ότι ο μπαμπάς θα τρέξει, αλλά τίποτα, ο ταρίφας πάλι μέχρι 45 πήγε. Εδώ που τα λέμε καλά έκανε, γιατί έτσι έχω εγώ μέχρι τώρα το φορντάκι.Αν θυμάμαι καλά τα έργα έγιναν μαζί με το νέο Καραϊσκάκη για τους Πανευρωπαϊκούς του 1968, ή λίγο μετά 1970-71.
-
4 HOURS OF MONZA 1971 PART 1
Youtube Video -
Παρέλαση!!!
6. Trofeo Luigi Fagioli 1971 Gubbio 1. 1a Parte
http://www.youtube.com/watch?v=q-rXRap0 ... annel_pageΚάψωσα!!
Corsa in salita Gubbio 1971. Seconda parte
http://www.youtube.com/watch?v=XU6ov-aY ... annel_page -
TOUR AUTO 2009!!!!!!!!!!
http://www.dailymotion.com/relevance/se ... -2009_auto -
-
-
-
-
-
Στα τρία πρώτα επαναλαμβάνεσαι αγαπητέ P6B, αλλά δεν πειράζει, μία επανάληψη δεν βλάπτει, άλλωστε αυτές οι σκηνές δεν χορταίνονται ποτέ!
-
Νικόλαε, εγώ δεν νομίζω να τα έχω ποστάρει ξανά, κάποιος άλλος πολύ πιθανόν, αλλά μάλλον έχει περάσει καιρός από τότε.
Κι εγώ τα ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά αλλά πάλι κάθομαι και τα ξαναβλέπω άνετα! -
Ναι δεν εκφράστηκα σωστά άλλοι τα έχουν βάλει, μεταξύ των οποίων κι εγώ!
-
-
-
Δεν μας ξεγελάς με τη σέπια Γιάννη..... το πούλμαν παραδίπλα παραείναι κανούριο!
Classic Videos