-
Το νιάτο στην τελευταία φώτο είναι 69 ετών μόλις...
-
Δηλώνω κ εγώ την αρέσκειά μου (και;;; ) στις κλασικές πόρσε κ ιδίως τα παπάκια και τις 924 944. Ένα πρωινό θα κάτσω να σκαλίσω τα προηγούμενα ποστς. Τώρα απλά ταξιδεύω μέσα από βιβλιογραφία και ένα μικρό αρχείο εικόνων βλέποντας τα αγαπημένα μου αμάξια της παιδικής ηλικίας και ενίοτε χαζεύοντας τα μοντέλα της συλλογής μου.
-
Η απλή 928 τι κόστος συντήρησης έχει πάνω κάτω? Βλέπω τώρα στις αγγελίες με ιστορικά μερικές σε τιμές μεταξύ 9-12 χιλιάδες και μου ανοίγει η όρεξη αλλά καθότι άσχετος με το χώρο δεν ξέρω να υπολογίσω τι απαιτήσεις έχει ένα παλιό αμάξι σε χρόνο και χρήμα παρα μόνο από την εμπειρία ενος φίλου που πήρε μια Jaguar MK2 της δεκαετίας του 50 και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο τρέχει να βρει μικροπράγματα και το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση (τουλαχιστον μια φορά που με πήγε βόλτα ως το Σούνιο) εσωτερικά και εξωτερικά.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Η απλή 928 τι κόστος συντήρησης έχει πάνω κάτω? Βλέπω τώρα στις αγγελίες με ιστορικά μερικές σε τιμές μεταξύ 9-12 χιλιάδες και μου ανοίγει η όρεξη αλλά καθότι άσχετος με το χώρο δεν ξέρω να υπολογίσω τι απαιτήσεις έχει ένα παλιό αμάξι σε χρόνο και χρήμα παρα μόνο από την εμπειρία ενος φίλου που πήρε μια Jaguar MK2 της δεκαετίας του 50 και σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο τρέχει να βρει μικροπράγματα και το αυτοκίνητο είναι σε άριστη κατάσταση (τουλαχιστον μια φορά που με πήγε βόλτα ως το Σούνιο) εσωτερικά και εξωτερικά.Τζιζ!
Να μιλήσω από την πλευρά του καμένου, καλύτερα μην μπλέκετε με αυτοκίνητα τα οποία είναι είτε ακριβα είτε πολύπλοκα (συνήθως το ένα φέρνει το άλλο), ειδικά αν δεν έχετε ψάξει λεπτομερώς πρώτα τι μπορούν να κρύβουν από κάτω που δεν μπορείς να το διαγνώσεις με έναν απλό έλεγχο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το 928 στην πρώτη επαφή που θα έχεις θα σου κάνει τόσο έντονη εντύπωση που θα 'ξεχάσεις' να δεις πολλά πράγματα και πιθανώς θα την πατήσεις...Να στο πω με απλά λόγια, το 928 είναι ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται να χρησιμοποιείται και να έχει τη φυσιολογική φθορά, για την οποία να του κάνεις την αντίστοιχη συντήρηση. Είναι ακριβό αυτοκίνητο και αρκετά πολύπλοκο...
Αν σκοπεύεις να αγοράσεις ένα ίσα ίσα για να το βλέπεις και να το κυκλοφορείς ελάχιστα καλύτερα να μην μπλέξεις. Πολύ περισσότερο δε όταν μιλάμε για παλιότερο μοντέλο που μπορεί να έχει ένα κάρο γκρέμλιν που να κάνουν πολύ εκνευριστική την ιδιοκτησία του γενικότερα (απο ηλεκτρικά μέχρι σκευρωμένα υλικά κλπ κλπ). Γνώμη μου, αν δεν έχεις τα όβολα για ένα πιο καινούργιο μοντέλο (πχ S4) ασ'το και κοίτα καλύτερα ένα 944 (το οποίο επίσης θέλει να χρησιμοποιείται αλλά δεν έχει καμία σχέση σε πολυπλοκότητα-χωρίς να σημαίνει ότι δε σε βγάζει στη σέντρα για πλάκα και αυτό, όμως, έτσι; )...
Το μόνο πλεονέκτημα που έχουν αυτά τα πρώτα 928 έναντι των πιο καινούργιων, είναι ότι λόγω συμπίεσης στο 4.5 δεν έχεις το φόβο να σου καρφώσει καμμία βαλβίδα όπως στα επόμενα (βέβαια, αυτό με προσεκτική συντήρηση δεν είναι και σοβαρό πρόβλημα αλλα έχει ασφαλώς μπολικο κόστος να άλλαζεις ιμάντες/εντατήρες σε ένα 928).
Κράτα υπόψη σου ότι η κατασκευή του από πλευράς υλικών είναι μεικτή έχοντας σημαντικά μέρη του αμαξώματος από αλουμίνιο...συνεπώς, αν είναι χτυπημένο κάπου, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η απισκευή του, ούτε γίνεται από τον καθένα... -
Ευχαριστώ πολύ για τη λεπτομερή απάντηση, καταρχήν είναι το μόνο πόρσε της περιόδου που με ενδιαφέρει καθώς δεν έχω εμπειρία με πίσω κίνηση επομένως η 911 εκείνων των χρόνων είναι σκοτώστρα στα χέρια μου και δεύτερον επειδή αν ποτέ επενδύσω χρόνο και χρήμα σε ένα κλασσικό όχημα δεν θέλω να είναι 4κύλινδρο και λίγα κυβικά όπως το καθημερινό μου αμάξι. Θέλω να είναι τουλάχιστο 3λιτρο και ιδανικά 8κύλινδρο για να απολαμβάνω ήχο και ροπές. Για τη φανοποιία το είχα φανταστεί λόγω αλουμινίου, τα ηλεκτρικά είναι αναμενόμενα σε κάθε αμάξι αλλά θεωρητικά τα παλιά έχουν λιγότερα καθότι δεν έχουν τόσα πολλά συστήματα όσο τα καινούργια. Τώρα η χρήση που θα έκανα σε ένα κλασσικό θα ήταν αγώνες regularity και συναντήσεις - βόλτες όσο επιτρέπεται. Αυτοκίνητα που μου αρέσουν είναι οι BMW 6άρες και η πιο παλιά 3.0 si, η Αλφα Ρομέο Μόντρεαλ, η 928, οι κορβέτες τα τσάρτζερ και τα καμάρο και γενικότερα αυτοκίνητα χαρακτήρα GT με 2+2 ή 4 θέσεις και κουπέ αμάξωμα. Απο καινούργια μου αρέσουν και βρίσκω στα λεφτά που διαθέτω Jaguar XK8 ή ΧΚR και όλα τα nissan/datsun Z κυρίως όμως το 350Ζ. Απλώς το κόστος διατήρησης ενός τέτοιου αυτοκινήτου ως δεύτερου τρίτου με πινακίδες υπουργείου είναι σχεδόν απαγορευτικό για αυτό αν έκανα το βήμα θα το έκανα πιο εύκολα με κλασσικό. Μεγάλωσα μέσα σε μια BMW 2000 του 1976 η οποία ήταν δύο γενιές στην οικογένεια και όταν την έδωσε ο πατέρας μου κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90 είχε κάνει περίπου 1250000 χλμ!!! με ένα μόνο ρεκτιφιέ (πολλά ηλεκτρικά όμως). Τον θυμάμαι μικρός να τριγυρνάει στη Φραντζή για ανταλακτικά. Σόρρυ για το οφτόπικ.
-
Υπαρχει παντως μια 928 στις 3000ευρω.
Δεν θα σου πω αν ειναι καλη διοτι δεν γνωριζω απο δαυτες αλλα ειναι αρκετα χρονια παρατημενη και πινακιδες μονο φιλπα -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
...τα ηλεκτρικά είναι αναμενόμενα σε κάθε αμάξι αλλά θεωρητικά τα παλιά έχουν λιγότερα καθότι δεν έχουν τόσα πολλά συστήματα όσο τα καινούργια.Πολύ σωστά αλλά το 928 δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε 'παλιό αυτοκίνητο'. Ούτε ηλεκτρολογικά, ούτε μηχανολογικά...
... Απο καινούργια μου αρέσουν και βρίσκω στα λεφτά που διαθέτω Jaguar XK8 ή ΧΚR και όλα τα nissan/datsun Z κυρίως όμως το 350Ζ.
Χμμμ.... σε παρεξήγησα... Από αυτά που γράφεις κατάλαβα ότι σε γαργάλησε για 928 τώρα που οι τιμές έχουν πέσει. Προφανώς για να 'παίζεις' σε αυτή την ομάδα έχεις να διαθέσεις χρήμα, οπότε ίσως δεν είναι και τελείως απίθανο να συντηρήσεις μια 928. Απλά μην πιστεύεις ότι είναι ένα αυτοκίνητο της τάξης των 9-12Κ που θα το πληρώσεις αρχικά (όσο π.χ. ένα άριστο MGB). Μίλα μία με τον art911.
-
D-Jet έχω να διαθέσω όνειρο... χρήμα και ειδικά αυτή την εποχή λίγοι έχουν άπλετο εγώ έχω ένα εγκλωβισμένο ποσό στο χρηματιστήριο της τάξης των 25000 χιλιάδων που μπορεί να αποτελέσει την μαγιά, κατα τα άλλα απλώς μισθωτός με ωραία όνειρα όσο για τα σύγχρονα βρίσκεις σε αυτά τα λεφτά 12-15 χιλιάρικα αυτά που λέω εχω δεί κάνα δυο. πάλι οφφ είμαι όμως. Σε σταθερή βάση θα μπορούσα να διαθέτω ένα ποσό περί τις 2-3 χιλιάδες ετησίως για τη συντήρηση της 928 αφού εξαντληθούν τα αρχικά 25 στην αγορά βρίσκω αρκετές χαμηλά και βρίσκεται στο καρ και μία με αλμυρή τιμή 22.000 που λέει όμως ότι έχει κάνει πρόσφατα πολλές εργασίες. Απο γερμανία και ιταλία οι τιμές είναι παραπλήσιες ξεκινάνε γύρω στις 10000 αυτές με χαρτιά ιστορικού και φτάνουν ως 16-17 (το απλό μοντέλο που με ενδιαφέρει). Θα στείλω πμ και στο μέλος που μου είπες να ρωτήσω για τη συντήρηση και που να πάω να ελέγξω τα 2-3 αυτοκίνητα που έχω δει εδώ Ελλάδα να διαφημίζονται.
-
-
Γνωριζει κανεις τις συγκεκριμενες 912?
Κοστος συντηρησης χονδρικα για ενα αυτοκινητο καλης καταστασης?http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1427682/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2040545/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/914815/ -
Δεν ξέρω καμμία αλλά σαν πρώτη εντύπωση η δεύτερη μου μοιάζει καλύτερη επιλογή από τις τρεις. Για το κόστος συντήρησης καλύτερα να απαντήσει κάποιος κάτοχος ή κάποιος μηχανικός που γνωρίζει. Παντώς εκεί που είναι οι τιμές τώρα και εμένα μου έχει μπει το μικρόβιο και ψάχνω μήπως αγοράσω κάτι.
-
Η 3η μόνο 912 δεν είναι έτσι όπως την κατάντησε ο τύπος. Πωλείτο πριν χρόνια στην Θεσσαλονίκη πολύ λιγότερα από αυτά που ζητάει η μάντρα.
-
-
Porsche 924 Carrera GTS
Από τα καλύτερα οδηγικά σασί των classic Porsche. Απίστευτα ζυγισμένο -
Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Porsche ... απεβιωσε την Παρασκευη 6 Απριλιου.Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
-
και εδώ με το δημιούργημά του -
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
944 σε 968 look, με ζαντες 911 turbo.
-
Η μαϊμουδίτσα έχει και το μοτέρ της 968 πάντως. Αν ήταν 944 κάμπριο, μικρό το κακό, φοβάμαι μην ήταν καμιά 924 και αυτό που βλέπουμε είναι αποτέλεσμα χειροτεχνίας (ομολογουμένως επιτυχημένο)
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
944 σε 968 look, με ζαντες 911 turbo.
Το είχα στα χέρια μου πριν λίγο καιρό. Όλα πάνω της είναι 968. Ολκληρωτική μετατροπή από...924...
Πολλή δουλειά
Classic Porsche Forum