-
-
Εκθεση με Πορσε στις ΗΠΑ.
http://www.sportscardigest.com/porsche- ... 6rYh7es.C0
-
http://www.youtube.com/watch?v=IHq9s1Sw7xA
Χεράς ο τύπος! Σε εξωφρενικό οδόστρωμα και με μηχανάκι μέσα στην ειδική!
Μπορείτε να θαυμάσετε το απίστευτο στήσιμο που έχει αυτό το αμάξι αλλά και το καταπληκτικό κιβώτιο της 914 σε δράση!
50% επιτυχία στο ανέβασμα 75% στο κατέβασμα.
(υπάρχουν δυο τρία πραγματακια που προφανώς δεν τα άλλαξε όταν το έκανε race-prep...επίσης, δεν είναι εξάρα, βέβαια) -
Kακε ! να σε δουμε κι εσενα στην φτερη να σε θαυμασουμε σε καποιο βιντεο , αλλα .......κατηφορα ,στο δεξι καθισμα (στο αριστερο ουτε μεχρι τα αμπελια δεν σε βλεπω να φτανεις), να θαυμασουμε και το δικο σου χερι , σαν το χερι του ετοιμοθανατου που προσπαθει να κρατηθει στην ζωη
Αλλα εισαι κακος .... δεν θελεις να δεχτεις κι οτι το οχημα προερχεται απο εξαιρετικη συλλογη αγωνιστικη και προετοιμασια !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Kακε ! να σε δουμε κι εσενα στην φτερη να σε θαυμασουμε σε καποιο βιντεο , αλλα .......κατηφορα ,στο δεξι καθισμα (στο αριστερο ουτε μεχρι τα αμπελια δεν σε βλεπω να φτανεις), να θαυμασουμε και το δικο σου χερι , σαν το χερι του ετοιμοθανατου που προσπαθει να κρατηθει στην ζωηΑλλα εισαι κακος .... δεν θελεις να δεχτεις κι οτι το οχημα προερχεται απο εξαιρετικη συλλογη αγωνιστικη και προετοιμασια !
Mε το μπαρδόν μάστορα αλλά τον τύπο τον παραδέχομαι επειδή ξέρω απολύτως με τι παλεύει εκειμέσα!
Εγώ όχι μόνο φτάνω μέχρι τα αμπέλια αλλά ανεβαίνω και πάνω τους άμα λάχει (ζεις στην δική σου πραγματικότητα APR: όταν σου λέω ότι μια φορά στη ζωή μου την πήγα πάνω από 140 στην εθνική κιόλας πιστεύεις πραγματικά ότι θα είχα τα κότσια του τύπου να το πάω αεροπορία στον κατσικόδρομο; )
Μνημονεύω το ελεεινό μοχλικό του σαζμαν της 914 (θα τολμούσα να πω ότι είναι πριν το '73) στο οποίο ΠΙΣΤΕΥΩ ότι του έχει ξεφύγει μια πολύ μικρή λεπτομέρεια (και το λέω από τη μακρά εμπειρία μου σε μασημένα δόντια, καμένους συμπλέκτες και κομμένες βάσεις).Φιλάκια!
-
Aν μπορουσες να δεις την φατσα καποιων ,που ξερουν η μαλλον εχουν δει απ'εξω το τουτου αυτο και τι εγκωμια του εχουν πλεξει ολοι μαζι , ...., μονον οτι κερδισε το λε μαν δεν ειχα ακουσει .........για Ντειτονα , το ακουσα !
Ι !
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
:lol:
Aν μπορουσες να δεις την φατσα καποιων ,που ξερουν η μαλλον εχουν δει απ'εξω το τουτου αυτο και τι εγκωμια του εχουν πλεξει ολοι μαζι , ...., μονον οτι κερδισε το λε μαν δεν ειχα ακουσει .........για Ντειτονα , το ακουσα !Ι !
Καλέ μου APR, δεν ξέρω ως τι το περνάνε άραγε το αμάξι αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι όλη η κολώνα του τιμονιού (αν μπορώ να τη δω καλά) είναι από 4άρα... Ως τι την πλασάρουνε, δλδ;
-
Τόσο μέτριο αυτοκίνητο είναι η 914; Δηλαδή σε σχέση με μια 924 της δεκαετίας του 70 υστερεί;
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Τόσο μέτριο αυτοκίνητο είναι η 914; Δηλαδή σε σχέση με μια 924 της δεκαετίας του 70 υστερεί;Τι εννοείς 'μέτριο';
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τόσο μέτριο αυτοκίνητο είναι η 914; Δηλαδή σε σχέση με μια 924 της δεκαετίας του 70 υστερεί;
Τι εννοείς 'μέτριο';
Πιο πάνω διάβασα για σασμάν που λειτουργεί με ποσοστά ευστοχίας για σχεδόν απάλευτο μοχλό ταχυτήτων και για εσένα ότι φοβάσαι να το πας πάνω απο 140 στην εθνική. Έτσι κι εμένα που έχω μεγάλη αδυναμία στις κλασσικές Πόρσε και θα προτιμούσα μια 914 από οποιαδήποτε σύγχρονη Boxster, μου κάθισε λίγο περίεργα
-
Nταξει κι αυτο το παιδι (d-jet) (απο matra ξερει) μην φανταζεσαι οτι εχει μεγαλη γνωση απο 914 .... σε φωτογραφιες τις εχει προσεξει !
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Τι εννοείς 'μέτριο';
Πιο πάνω διάβασα για σασμάν που λειτουργεί με ποσοστά ευστοχίας για σχεδόν απάλευτο μοχλό ταχυτήτων και για εσένα ότι φοβάσαι να το πας πάνω απο 140 στην εθνική. Έτσι κι εμένα που έχω μεγάλη αδυναμία στις κλασσικές Πόρσε και θα προτιμούσα μια 914 από οποιαδήποτε σύγχρονη Boxster, μου κάθισε λίγο περίεργα
Το σανζμάν δεν έχει κανένα πρόβλημα (συγκεκριμένο). Το πρόβλημα εστιάζεται στο μοχλικό που είναι τεράστιο και ταξιδεύει κάτω από την καμπίνα, κάτω από το μοτέρ και κάτω από το transaxle για να πάει και να πιάσει στην ουρά του διαφορικού (τα πρώτα 2 χρόνια και στα 6κύλινδρα) ή από το πλάι (αλλά και πάλι πολύ πίσω) στα μεταγενέστερα 4κύλινδρα. Πέρα από το ότι αν δεν έχουν αντικατασταθεί οι τεφλονένιες σφαίρες που έχει στις αρθρώσεις του ψαρεύεις γενικώς και αορίστως τις ταχύτητες, όταν ζεσταίνεται αυτό το πράγμα έχει διαφορετική συμπεριφορά από ό,τι κρύο. Όσες 914 έχω δοκιμάσει έχουν διαφορετική αίσθηση (καλύτερη σαφώς στις μετά -72) με κοινό γνώρισμα τη δυσκολία στην πρωτη-τρίτη ( η πρώτη είναι σχεδόν στην ίδια θέση αλλα μπαίνει αγκιστρωτά) καθώς και στην τρίτη-δευτέρα (βάζεις τέταρτη εκεί που ψάχνεις να κατεβάσεις και σε κρεμάει).
Σαν αυτοκίνητο είναι μακράν ανώτερο από την 924 και θα τολμήσω να πω και από την 911 της εποχής της αλλά είναι φανερό ότι από τότε που το εγκατάλειψε η Ρorsche δεν είχε την ευκαιρία της εξέλιξης. Οι ιδιώτες, όμως, τη λατρεύουν τόσο για την ευελιξία της (πρακτικά οτιδήποτε από φρένα/μοτερ από 911 αγωνιστικές και μη μπορεί να προσαρμοστεί στην 914) όσο και για τη συμπεριφορά της (πολύ ταχύτερη στις αντιδράσεις από ένα 924 και έτη φωτός πιο γρήγορο από μια 911). Σε εργοστασιακή μορφή είναι το πιο αδύναμο από όλα και πιο αργό αλλά σε αίσθηση είναι σαφέστατα πιο 'Porsche' από τις 924 και σίγουρα πιο vintage. Την εικόνα χαλάει το σχετικά λαστιχένιο πλαίσιο (διορθώνεται με ένα κλουβάκι) και φυσικά το μοχλικό του σανζμάν (υπάρχουν άπειρες πατέντες, με ντίζες με μοχλικό από gt και άλλα όμορφα, ή απλά το συνηθίζεις).
Ενώ το 924 έδωσε βάση για να φτιαχτούν ορισμένα εξαιρετικά αυτοκινητα δρόμου, το 914 αποτέλεσε βάση για ορισμένα εξαιρετικά αποτελεσματικά αγωνιστικά, αυτό, νομίω, τα λέει όλα. Α η 6άρα έχει και την κακή συνήθεια να πετάει φωτιές και να ανατινάζει τα φιλτροκούτια!Τώρα, εγώ δεν την έχω πάει ποτέ τέρμα αφενός μεν γιατί είμαι κουλομαρίας ολκής αφετέρου γιατί όταν έχεις τα κουλουράκια για λάστιχα (165R15) και τις εργοαστιακές αναρτήσεις είναι φτερό στον άνεμο. Δεδομένης και της αεροδυναμικής ντουλάπας που έχει (μπρος, πίσω, πλάι τον ίδιο συντελεστή έχει ) όσες φορές το επιχείρησα γέμισα το σώβρακο και είπα μέσα μου 'άσε καλύτερα'.
Apr, την ξέρω δεν την ξέρω - σίγουρα έχω φάει πολλές ώρες απο κάτω της βλαστημώντας.
-
Δεν πιστευω γερμανοδασκαλε οταν λες να υπονοεις κατι σαν αυτα που βαζουν κατι ΚΠιδες στα τελευταια τους κλασικ ?
Παντως να σου πω την δικη μου αποψη για τα 924 ? Μονο δυο βαρεμενοι φιλοι μου , αντεχουν και συντηρουν και τρεχουν μ'αυτες τις γερμανικες αηδιες ! αυτους που σκεφτηκαν και αποφασισαν να βγαλουν σε παραγωγη αυτο το ανουσιουργημα επρεπε να τους ειχαν κανει σαπουνι οι συμπατριωτες τους
Αμ το αλλο ? 50 χρονια σκαραβαιοι πολυτελειας ,τα λεει ολα !
-
Εδώ έχει μερικές
https://www.google.gr/search?q=porsche+ ... 600%3B1200
-
Edit flame bait [mod]
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Edit flame bait [mod]Γιατί flame bait αγαπητέ mod?
ΟΚ με βρίζει (ΟΚ τρόπος του λέγειν) αλλά πλέον αφήνει κατ'επανάληψη μομφές επί προσωπικού. Τουλάχιστον ας ξέρω γατί τυγχάνει τέτοιας προστασίας. Εύλογο ερώτημα δεν είναι?
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το καλύτερο σχόλιο: >how stupid do u have to be to call car wash a restoration?
-
Porsche at Le Mans in the 1950s
http://www.sportscardigest.com/porsche- ... s-profile/
Λίγη ιστορία δεν βλάπτει.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5900132/ Αν και σε γενικές γραμμές δεν εμπιστεύομαι τη VT Motors καθώς φίλος έχει πάρει Boxster με γυρισμένο κοντέρ πριν από χρόνια, μήπως γνωρίζει κανείς για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Όπως για παράδειγμα που έχουν γίνει οι μετατροπές, πότε κτλ;
Classic Porsche Forum