-
Mια μικρη ελαχιστη γευση απο Λε μαν.
Οι δυο ιταλιδες σε παρατεταμενο ντριφτ(!!!!!!) στο πρωτο σικεΐν της μεγαλης ευθειας της πιστας, το πρωι του Σαββατου, λιγο πριν κλεισει η πιστα για το κοινο.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Mια μικρη ελαχιστη γευση απο Λε μαν.Οι δυο ιταλιδες σε παρατεταμενο ντριφτ(!!!!!!) στο πρωτο σικεΐν της μεγαλης ευθειας της πιστας, το πρωι του Σαββατου, λιγο πριν κλεισει η πιστα για το κοινο.
Τωρα μολις το ειδα και ζαλιστηκα... Φιλε(-ας μου επιτραπει) ronnie σε ζηλευω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!Το να ντριφταρεις(!)σημερα,με τετοια(!)ιταλικα κουπε 34ετιας,στο σικειν του Λε μαν(!!!!)πιστευω οτι ειναι η υψιστη ευχαριστηση...ΕΥΓΕ!
-
Η φωτο ειναι στημενη. Τα αυτοκινητα δεν κινουνται, αλλα το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο οπως και να εχει.
Και μονο που οδηγουσαμε στο μεγαλυτερο κομματι της πιστας μαζι με εκατονταδες αλλους 'τρελους', ηταν πραγματικα μοναδικη εμπειρια.
-
Αναχωρηση απο την Πατρα.
Το μαγευτικο Πορτοφινο
Παρισι
Καμπινγκ κοντα στο Λε Μαν
Μουσειο Λε Μαν
Στον δρομο και στα παρκινγκ γυρω και μεσα στην πιστα κυκλοφορουσαν απιστευτα πραγματα....
Εκκινηση αγωνα αλα Λε Μαν απο τρεις χαζοχαρουμενους ελληνες, το Σαββατο το πρωι, πριν κλεισει η Πιστα.
Θα ανεβασω πολλες ακομα αλλα πνιγομαι χρονικα.
Υπομονη. -
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!
Η πεμπτουσία της ιστορικής αυτοκίνησης!!!!! -
Έχω μείνει άφωνος!
Σου προκάλει δέος να βλέπεις, και πόσο μάλλον να βιώνεις τέτοιες περιπέτειες με τις ιστορικες καλλονές.
Σας αξίζουν όλο τα εύσημα!
Μπράβο, μπράβο μπράβο!(Άραγε με το δικό μου που είναι 1300άκι Junior θα το χαιρόμουν τόσο? )
-
Το ίδιο ερώτημα πέρασε και από το δικό μου μυαλό, Στέφανε...
Άραγε με ένα μικρότερο αυτοκίνητο θα ήταν δυνατή μια τέτοια εξόρμηση;Γιον, αν μπορείς σε παρακαλώ να ξεκλέψεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου κάποια στιγμη και , πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες (1300 είπες, ε? δε συμβιβαζόμαστε με κάτω από 100 εδώ!!!!), να μας βάλεις και στο κλίμα του σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος με κάποια, πιο πεζά ίσως, θέματα αλλά τόσο απαραίτητα για την επιτυχή έκβασή του (π.χ. προετοιμασία, στοκ ανταλλακτικών, ασφάλειες, οδικές, εισητήρια, κόστοςκλπ κλπ).
Το ιστορικό ΛεΜαν, όπως και το Γκούντγουντ και άλλες δυο-τρεις (το πολύ) μεγάλες εκδηλώσεις, είναι όνειρο ζωής για πολλούς από εμάς.Οπωσδήποτε, τόσο εσύ όσο και ο οδηγός της κόκκινης Αλφίτσας (μη μου πεις ότι είναι 'δε γγγγάμπιτ'; ) έχετε τον απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό μου.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
(Άραγε με το δικό μου που είναι 1300άκι Junior θα το χαιρόμουν τόσο? )
Δε νομιζω σε τετοιες περιπτωσεις να παιζει σημαντικο ρολο η ιπποδυναμη.Θα το χαιροσουν το ιδιο.Η χαρα νομιζω πηγαζει απο τη θεα αυτων των καλονων,απο το ακουσμα του μοτερ,απο τις μυρουδιες,απο την αισθηση του να οδηγεις ενα τετοιο αυτοκινητο,να βλεπεις αυτο το ταμπλω,να πιανεις αυτο το τιμονι,σε ενα τετοιο απαραμιλλης ομορφιας περιβαλλον(αντικειμενικα και συναισθηματικα),και μαλιστα με τοσα και τετοια υπεροχα αυτοκινητα γυρω σου..
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Η φωτο ειναι στημενη. Τα αυτοκινητα δεν κινουνται, αλλα το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο οπως και να εχει.Και μονο που οδηγουσαμε στο μεγαλυτερο κομματι της πιστας μαζι με εκατονταδες αλλους 'τρελους', ηταν πραγματικα μοναδικη εμπειρια.
είστε απίστευτοι...μέχρι και τη σωστή κλίση έχετε δώσει στα κεφάλια σας...
Όποιος κι αν είναι ο προορισμός (ακόμη καλύτερα αν είναι σαν τον δικό σας!) το ταξίδι στην Ευρώπη με παλιό αυτοκίνητο είναι άλλη φάση...θα το κάνω κάποια στιγμή, πού θα πάει!.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Η φωτο ειναι στημενη. Τα αυτοκινητα δεν κινουνται, αλλα το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο οπως και να εχει.
Και μονο που οδηγουσαμε στο μεγαλυτερο κομματι της πιστας μαζι με εκατονταδες αλλους 'τρελους', ηταν πραγματικα μοναδικη εμπειρια.
είστε απίστευτοι...μέχρι και τη σωστή κλίση έχετε δώσει στα κεφάλια σας...
Όποιος κι αν είναι ο προορισμός (ακόμη καλύτερα αν είναι σαν τον δικό σας!) το ταξίδι στην Ευρώπη με παλιό αυτοκίνητο είναι άλλη φάση...θα το κάνω κάποια στιγμή, πού θα πάει!.
Εγώ πάλι προβληματίστηκα λίγο γιατί τα αυτοκίνητα δεν γέρνουν καθόλου αλλά μέχρι εκεί!
Ε, άμα είχατε επιστρατεύσει και ... γρύλλους για τη φωτογραφίαΝαι, ταξίδι στην Ευρώπη με παλιό αυτοκίνητο...
Όσο ήμουν Αγγλία είχα μπει πολλές φορές σε πειρασμό να φορτώσω το Austin για Ιταλία και...
Αλλά πάλι η περίοδος του διδακτορικού και ειδικά σε ελαφρώς προχωρημένη ηλικία (για σπουδές, να μην παρεξηγούμαστε ) είναι στενάχωρη από πολλές πλευρές, και την οικονομική.
Και άκουγα σχεδόν με ζήλια τις διηγήσεις της γυναίκας ενός φίλου που στις αρχές του '80 έφευγαν τα καλοκαίρια οικογενειακώς με τη DS 21 από Λάρισα με προορισμό το .... Λονδίνο.
Άλλες εποχές θα πεις...
Αλλά όπως λένε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Άραγε με ένα μικρότερο αυτοκίνητο θα ήταν δυνατή μια τέτοια εξόρμηση;
Γιον, αν μπορείς σε παρακαλώ να ξεκλέψεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου κάποια στιγμη και , πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες (1300 είπες, ε? δε συμβιβαζόμαστε με κάτω από 100 εδώ!!!!), να μας βάλεις και στο κλίμα του σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος με κάποια, πιο πεζά ίσως, θέματα αλλά τόσο απαραίτητα για την επιτυχή έκβασή του (π.χ. προετοιμασία, στοκ ανταλλακτικών, ασφάλειες, οδικές, εισητήρια, κόστοςκλπ κλπ).
Οπωσδήποτε, τόσο εσύ όσο και ο οδηγός της κόκκινης Αλφίτσας (μη μου πεις ότι είναι 'δε γγγγάμπιτ'; ) έχετε τον απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό μου.Η κοκκινη Αλφα ειναι η γνωστη του Αθανασιου.
Το κλασσικο Λε Μαν το ειχα αχτι με το φιλο μου τον Βασιλη (Ελιζ) απο πριν 2 χρονια. Δεν τα καταφεραμε τοτε για διαφορους λογους.
Φετος το κλεισαμε απο τον Σεπτεμβριο για να ειμαστε σιγουροι. Πριν το Πασχα προστεθηκε και ο Θανασης.
Απο προετοιμασια δεν εκανα τιποτε το τρομερο. Ενα handling kit Alfaholics και καινουργια τακακια τα ειχα στα σχεδια εδω και καιρο και τα εβαλα 1 εβδομαδα πριν το ταξιδι. Επισης εγινε και επισκευη στο δυναμο και ενας πολυ διεξοδικος ελεγχος στα ηλεκτρικα.
Το αυτοκινητο (GT 1600 Junior) δουλευε με τις ωρες στις 4.500-5.500 (στιγμιαια και 7.500) στροφες χωρις το παραμικρο προβλημα. Το κιτ εκανε θαυματα στα στροφιλικα και το Ρινγκ. Μονη παραφωνια ηταν οταν μου κοπηκε η ντιζα απο την μανιβελα του παραθυρου του οδηγου και ανεβοκατεβαζα το τζαμι με καποια δυσκολια.Απο την ασφαλιστικη πηρα πρασσινη καρτα και ειχα ΕΛΠΑ οποτε εβγαλα και μια διεθνης καρτα απο εκει. Ανταλακτικα δεν κουβαλουσα. Μερικα εργαλεια, ασφαλειες, λαμπες και καλη θεληση. Στο ταξιδι γυρισε για πρωτη φορα το πενταψηφιο κοντερ.
Αναγκαιο κακο η βενζινη στην Ευρωπη. μεσος ορος γυρω στα 1.62 ευρω η 98αρα, και ριχναμε και additivo. Με 10-11 λιτρα τα 100 χλμ, πρεπει να εδωσα γυρω στα 800-900 ευρω για βενζινες!!!!
Χαλαλι. Αν εκανα το ιδιο ταξιδι με ενα νοικιαρικο Punto ντιζελ, δεν θα ηταν το ιδιο.
-
μερικες φωτο ακομη απο τα παντοκ.
Αυτοκινητο με τουρμπινα. Απιστευτος ηχος
-
Aαα!
Είδα και την ταινία Le Mans πρόσφατα και ήρθε κι έδεσε. -
ΧΑΙΡΕΤΩ ! Ε ναι λοιπον εγω ειμαι ο ετερος 'ντριφτερ' με την κοκκινη κουκλα και συνταξιδιωτης του Γιον στο 'θαυμαστο ταξιδι'!!!
Ενα ταξιδι που τα ειχε ολα.Αξιοθεατα,dolce vita,πολλα χιλιομετρα με τα αγαπημενα μας αυτοκινητα,cb,χαβαλε,καλο παρεακι,περιπετεια και ανατριχιλα,
Και εννοω αυτο το μαγικο συναισθημα του να κυκλοφορεις το αυτοκινητο-κομματι του εαυτου σου,το οποιο αν δεν ειχε πεσει στα χερια σου ισως να χε παρει την κατω βολτα για τα καλα, στα μερη που 'γεννηθηκε' , σε δρομους αλλους που σαν να του ταιριαζουν καλυτερα θαρρεις... Και να παταει ασφαλτοταπητες σε πιστες θρυλους... Και να 'βρυχαται' σε διαδρομες απιστευτες τοσο σε φυσικο καλλος οσο και σε οδηγικη απολαυση ... Και να περνας μεσα απο γραφικα χωρια η πολεις ακουγωντας το 'bella macchina' σχολιο των περαστικων που θα πιστευε κανεις, πως τα συγκεκριμενα κουπε δεν θα τους συγκινουσαν ιδιαιτερα...Και να δουλευει τοσο ομαρφα,με τετοια ομοιογενεια σαν να χε πριν δυο μηνες βγει απ το ARESE , σαν και το ιδιο να προσπαθει να σε αποζημιωσει μεσα σε 12 μερες για ολα οσα εχεις κανει για αυτο 5 χρονια τωρα...
Και φυσικα ο προορισμος LE MANS...εδω τα λογια περιττευουν... οι φωτο μας και ιδιαιτερα αυτες του 'καλλιτεχνη' Γιον θα σας εχουν ηδη δωσει μια μικρη γευση απ αυτο το ομορφο πανηγυρι-γιορτη της αυτοκινησης,με την υποδειγματικη διοργανωση και το τεραστιο ενδιαφερον...χωρις να μπορουν σε καμια περιπτωση να περιγραψουν την ατμοσφαιρα,τους ηχους,την λεπτομερια οσων ζησαμε,αγγιξαμε και ειδαν τα ματακια μας!!! Γιατι οπως και να χει οταν βλεπεις αυτοκινητα πραγματικα εργα τεχνης που μεχρι τωρα τα χαζευες στα περιοδικα στα βιβλια η στην καλυτερη σε καποιες εκθεσεις ανα τον κοσμο να τα βαζουν μπροστα οι μηχανικοι,τοσο διπλα σου που εισαι ετοιμος να αρπαξεις εσυ την πεταλουδα του γκαζιου ... μενεις χαζος... ή οταν τα βλεπεις να φτανουν τα ορια τους σε καθε εσακι της πιστας και να κυνηγιουνται με λυσσα μεταξυ τους, σαν τοτε, πραγματικα μενεις με ενα ηλιθιο χαμογελο,τσιμπας την πετσα σου να σιγουρευτεις οτι δεν προκειται για παιχνιδια του βλαμμενου σου εγκεφαλου και γυρνας στον διπλανο σου λεγοντας του την ατακα του ταξιδιου 'ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ' ... -
Μερικες πορωτικες φωτο ακομα.
Τα προπολεμικα ηταν πραγματικα γλυπτα.
Video
http://www.youtube.com/watch?v=v-pYcg3a ... re=related' target='_blank -
Σταλια σταλια και αχόρταγααα τις πίνω τις φωτοοό σου... !!!
Eκπληκτικά πρέπει να ήταν...
-
Ronnie που χαθηκες?? Περιμενουμε κι αλλα!
-
Πολλά μπράβο παιδιά! Ευχαριστούμε για τις φωτό και τις περιγραφές. Είναι απίστευτες εμπειρίες αυτές.
-
Μπραβο σας παιδια, ευχαριστουμε πολυ !
-
Classic Events