Jul 24, 2008, 7:22 PM

Ο χρήστης D-Jet έγραψε:

Άραγε με ένα μικρότερο αυτοκίνητο θα ήταν δυνατή μια τέτοια εξόρμηση;

Γιον, αν μπορείς σε παρακαλώ να ξεκλέψεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου κάποια στιγμη και , πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες (1300 είπες, ε? δε συμβιβαζόμαστε με κάτω από 100 εδώ!!!!), να μας βάλεις και στο κλίμα του σχεδιασμού του όλου εγχειρήματος με κάποια, πιο πεζά ίσως, θέματα αλλά τόσο απαραίτητα για την επιτυχή έκβασή του (π.χ. προετοιμασία, στοκ ανταλλακτικών, ασφάλειες, οδικές, εισητήρια, κόστοςκλπ κλπ).
Οπωσδήποτε, τόσο εσύ όσο και ο οδηγός της κόκκινης Αλφίτσας (μη μου πεις ότι είναι 'δε γγγγάμπιτ'; ) έχετε τον απόλυτο και ειλικρινή σεβασμό μου.

Η κοκκινη Αλφα ειναι η γνωστη του Αθανασιου.

Το κλασσικο Λε Μαν το ειχα αχτι με το φιλο μου τον Βασιλη (Ελιζ) απο πριν 2 χρονια. Δεν τα καταφεραμε τοτε για διαφορους λογους.

Φετος το κλεισαμε απο τον Σεπτεμβριο για να ειμαστε σιγουροι. Πριν το Πασχα προστεθηκε και ο Θανασης.

Απο προετοιμασια δεν εκανα τιποτε το τρομερο. Ενα handling kit Alfaholics και καινουργια τακακια τα ειχα στα σχεδια εδω και καιρο και τα εβαλα 1 εβδομαδα πριν το ταξιδι. Επισης εγινε και επισκευη στο δυναμο και ενας πολυ διεξοδικος ελεγχος στα ηλεκτρικα.
Το αυτοκινητο (GT 1600 Junior) δουλευε με τις ωρες στις 4.500-5.500 (στιγμιαια και 7.500) στροφες χωρις το παραμικρο προβλημα. Το κιτ εκανε θαυματα στα στροφιλικα και το Ρινγκ. Μονη παραφωνια ηταν οταν μου κοπηκε η ντιζα απο την μανιβελα του παραθυρου του οδηγου και ανεβοκατεβαζα το τζαμι με καποια δυσκολια.

Απο την ασφαλιστικη πηρα πρασσινη καρτα και ειχα ΕΛΠΑ οποτε εβγαλα και μια διεθνης καρτα απο εκει. Ανταλακτικα δεν κουβαλουσα. Μερικα εργαλεια, ασφαλειες, λαμπες και καλη θεληση. Στο ταξιδι γυρισε για πρωτη φορα το πενταψηφιο κοντερ.

Αναγκαιο κακο η βενζινη στην Ευρωπη. μεσος ορος γυρω στα 1.62 ευρω η 98αρα, και ριχναμε και additivo. Με 10-11 λιτρα τα 100 χλμ, πρεπει να εδωσα γυρω στα 800-900 ευρω για βενζινες!!!!

Χαλαλι. Αν εκανα το ιδιο ταξιδι με ενα νοικιαρικο Punto ντιζελ, δεν θα ηταν το ιδιο.