-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Παραδεχτήτε επιτέλους ότι τα ιταλικά είναι για πέταμα...Εγώ στο Punto έχω πάντα μαζί μου τα εξής:
άγκυρα
αλεξίπτωτο
XL πυροσβεστήρα
ελβετικό σουγιά
10 λίτρα λάδι ( για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα)
έναν έξτρα κινητήρα
4 σετ φρένων (για 10 στροφές )Επίσης οδηγώ με ειδική στολή και έχω περάσει από ειδική εκπαίδευση για σιγουριά αφού διαφορετικά δε μου το πουλάγανε...
O πυροσβεστήρας είναι σαν τον παρακάτω;
Γενικά, με κάθε Fiat σου δίνουν ένα τέτοιο πυροσβεστήρα για καλό και για κακό, οι λόγοι είναι δύο:
-
Μπορεί το αυτοκίνητο να πιάσει φωτιά (ως γνωστόν οι ιταλικοί κινητήρες, επειδή καίνε πάντα λάδι, πιάνουν εύκολα φωτιά, όποιος έχει δοκιμάσει να τηγανίσει πατάτες θα ξέρει.... Και μου το λεγε εμένα η μακαρίτισσα η γιαγιάκα μου, 'μακριά καλη'ώρας απ'τα Φιατ, όλου χαλάν κι παίρν'φουτιά!Πάρι γιαπουνιεζικουουυυ'
-
Αν μείνεις από φρένα (επίσης συχνό φαινόμενο όπως βλέπουμε και από τις φωτό... ), ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις είναι ν' ανοίξεις την πόρτα και να φρενάρεις με το πόδι. Την ίδια τεχνική χρησιμοποίησε και ο συντάκτης του περιοδικού όπως φαίνεται στη φωτό, γι' αυτό και μέχρι να φρενάρει...νύχτωσε (χωρίς φεγγάρι...) ενώ έμεινε κι από ευθεία... Πάλι καλά που ήταν και ο λόφος... Ε, μετά από τέτοιο φρενάρισμα ποδαράτο, το πόδι έχει πάρει φωτιά γι' αυτό και ο πυροσβεστήρας είναι απαραίτητος!
-
-
Λαθος. Ανοιξε και τις 2 πορτες ως αεροφρενα. Επειδη ομως αργησε να φρεναρει, νυχτωσε και επιπλεον αποδειχτηκε κατασκευαστικο λαθος στις πορτες αφου η δεξια ειναι πιο μεγαλη απ την αριστερη γιαυτο και η παρεκληση απ την ευθεια πορεια του.
Ο πυροσβεστηρας ηταν απλως ενα στοιχημα των φωτογραφων για το σημειο που θα στρηψει στα χωραφια.
Στη φωτο φαινεται ξεκαθαρα η ομαδα που κερδισε το στοιχημα καθως την ειχε 'στησει' κοντα στο δικο της σημαδι... -
Αυτός ο πυροσβεστήρας είναι για ερασιτέχνες!
Ο δικός μου είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερος αφού θα πρέπει να σβήσω και τα δίπλα αυτοκίνητα που θα αρπάξουν από την έκρηξη....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[...]
2. Αν μείνεις από φρένα (επίσης συχνό φαινόμενο όπως βλέπουμε και από τις φωτό... ), ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις είναι ν' ανοίξεις την πόρτα και να φρενάρεις με το πόδι.
[...]Εξ ού και τα Ιταλικά Παπούτσια
Έχουν κεραμικό αριστερό τακούνιΦορούσε Prada λοιπόν ο συντάκτης; Η τπτ νάικις αμερκανιές και έχασε τα φρένα;
-
Γιατί δεν κάνουν και οι 4Τ ένα αντίστοιχο τεστ;
-
ρε σεις κάνετε πλάκα αλλά φαντάζεστε (λέμε τώρα...αφού είμαστε βασιλιάδες στην αξιοπιστία και αυτά συμβαίνουν μόνο στους άλλους...) να συνέβαινε αυτό σε κάνα 'Σ' car και να περιμένανε και κάνα μήνα να έρθει το ανταλλακτικό για τα φρένα;;;
Ή ακόμα χειρότερα να έπρεπε το γραφείο τύπου( πρέπει να έχουν τέτοιο...) να απαντήσει; Θα περιμένανε για να αποκατασταθεί η φήμη της εταιρείας το...facelift.Πέρα από πλάκα αυτό είναι μεμονωμένο γεγονός που ΦΥΣΙΚΑ δεν θα αποτελεί το κανόνα αλλά την σπάνια εξαίρεση. Θεωρώ όμως δεδομένο το πλήγμα στις πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας τουλάχιστον στην χώρα μας που τα συγκεκριμένα έντυπα -κυρίως το εβδομαδιαίο- επηρεάζουν τους μη 'ψαγμένους' με την αγορά αυτοκινήτου. Προσωπικά αποκλείω το θέμα της διαφήμισης αφού τότε θα έπρεπε τα 'Σ' cars να είχαν μπει στην μαύρη λίστα στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλλον πρόκειται για κάτι βαθύτερο που έχει τις ρίζες του στην προηγούμενη δεκαετία(θυμίζω το 'σκάνδαλο' μαρέα)
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πέρα από πλάκα αυτό είναι μεμονωμένο γεγονός που ΦΥΣΙΚΑ δεν θα αποτελεί το κανόνα αλλά την σπάνια εξαίρεση.To ερώτημα που προκύπτει: ΕΙΝΑΙ γεγονός?
-
Ακόμα και αν το συμβάν είναι αληθινό ( ;;:hmmm:), το ότι συνέβει σε ένα αυτοκίνητο, εμένα δε μου λέει απολύτως τίποτα!
Μια αστοχία υλικού, κάτι ελλατωματικό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο Έλεος... -
Καλα σε τοσο στενο δρομο κανουν τεστ κοποσεως στα φρενα;Και νυχτα;Και γιατι 'εφυγε' το αμαξι δεξια και οχι ευθεια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καλα σε τοσο στενο δρομο κανουν τεστ κοποσεως στα φρενα;Και νυχτα;Και γιατι 'εφυγε' το αμαξι δεξια και οχι ευθεια;Ο οποίος είναι σχεδόν χωματόδρομος...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Ακόμα και αν το συμβάν είναι αληθινό ( ;;:hmmm:), το ότι συνέβει σε ένα αυτοκίνητο, εμένα δε μου λέει απολύτως τίποτα!
Μια αστοχία υλικού, κάτι ελλατωματικό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο Έλεος...+1
Το αμάξι του πατέρα μου όταν ήταν 3ετίας με το που ξεκινάει και έχει 20 χαω περίπου σπάει ο εμπρός αριστερά τροχός και μπλοκάρει στο θόλο η ρόδα. Αν το πάθαινε αυτό στην εθνική πιθανώς να είχαμε άλλα. Αστοχία υλικού βεβαίως. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι όλα τα bmw είναι επικίνδυνα. Το ένα από το άλλο απέχει παρασάγκας.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μια αστοχία υλικού, κάτι ελλατωματικό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο Έλεος...Υποδηλώνει όμως άλλα πράγματα... Ότι κάτι δεν γίνεται σωστά στο εργοστάσιο. Αναφέρομαι σαφώς στον ποιοτικό έλεγχο και στο final check του αυτοκινήτου, όπως και στον τεχνικό έλεγχό του από την εδώ αντιπροσωπεία πριν αυτό διατεθεί στην κυκλοφορία.
Μην ξεχνάμε πως πρόσφατα παρέλαβε και μέλος του forum ένα Grande Punto και αντιμετώπισε διάφορα χαζοπροβλήματα που συνηγορούν στο παραπάνω. Έγραψε και στο τοπικ του Bravo σχετικά με αυτό.
-
Υπερβολές και υπερβολικές αντιδράσεις...
_
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Το αμάξι του πατέρα μου όταν ήταν 3ετίας με το που ξεκινάει και έχει 20 χαω περίπου σπάει ο εμπρός αριστερά τροχός και μπλοκάρει στο θόλο η ρόδα. Αν το πάθαινε αυτό στην εθνική πιθανώς να είχαμε άλλα. Αστοχία υλικού βεβαίως. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι όλα τα bmw είναι επικίνδυνα. Το ένα από το άλλο απέχει παρασάγκας.Και όμως, τις προάλλες άκουσα και άλλο περιστατικό με BMW ακριβώς ίδιο με αυτό που λες. 5αρα έσπασε τον μπροστά τροχό και τσάκισε όλο τον θόλο και το αυτοκίνητο φυσικά σερνόταν για μέτρα.
Άρα, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό για τη μάρκα...
Υ.Γ. Τώρα την πουλάει με 270.000 χιλιόμετρα και την ψάχνει για C5.
-
Παιδιά, κατά προσωπική μου άποψη το θέμα δεν είναι υπερβολή, είναι το αποκορύφωμα της βλακείας...
Δεν πιστεύω τίποτα απο όλα αυτά και το 'έχασε' τα φρένα δεν μου λέει τίποτα, τι έχασε δηλαδή, πως και πού? π@π@ριεσ.....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Υπερβολές και υπερβολικές αντιδράσεις..._
+1
-
Εμένα το άρθρο αυτό μου θυμίζει Reichstag.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το αμάξι του πατέρα μου όταν ήταν 3ετίας με το που ξεκινάει και έχει 20 χαω περίπου σπάει ο εμπρός αριστερά τροχός και μπλοκάρει στο θόλο η ρόδα. Αν το πάθαινε αυτό στην εθνική πιθανώς να είχαμε άλλα. Αστοχία υλικού βεβαίως. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι όλα τα bmw είναι επικίνδυνα. Το ένα από το άλλο απέχει παρασάγκας.
Και όμως, τις προάλλες άκουσα και άλλο περιστατικό με BMW ακριβώς ίδιο με αυτό που λες. 5αρα έσπασε τον μπροστά τροχό και τσάκισε όλο τον θόλο και το αυτοκίνητο φυσικά σερνόταν για μέτρα.
Άρα, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό για τη μάρκα...
Υ.Γ. Τώρα την πουλάει με 270.000 χιλιόμετρα και την ψάχνει για C5.
Αιδεσιμότατε, εγκαθετότατε...
-
Μα καλά, σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στο χωματόδρομο δεν υπάρχει ίχνος φρεναρίσματος από το αυτοκίνητο και τα χαλίκια που οριοθετούν τις ροδιές; Αν έχασε τα φρένα όπως υποστηρίζουν θα έπρεπε να έχει κάτι σημάδια ΝΑ μετά συγχωρήσεως από τα ελαστικά και τα χαλίκια να έχουν σκορπιστεί.
-
Προφανώς ήρθε έτσι διαγώνια εκεί, περνώντας πάνω από το συρματόπλεγμα που διακρίνεται στο αριστερό άκρο της πρώτης φωτογραφίας...
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων