-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και τι δουλειά δλδ είχε να αναφερθεί η Merc?Ως σημείο αναφοράς ρε συ Κώστα.
corsair δεν είναι επικίνδυνο ένα αυτοκίνητο που έμεινε χωρίς φρένα μετά από 2 φρεναρίσματα (σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα)?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
corsair δεν είναι επικίνδυνο ένα αυτοκίνητο που έμεινε χωρίς φρένα μετά από 2 φρεναρίσματα (σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα)?
Εεε και ποιος θα χρειαστει πανω απο 2 φρεναρισματα?
Sorry... δικο μου λαθος... ηθελα να πω... γιατι ειναι υποπτο? γιατι σωνει και καλα πρεπει να απαντησουν επειδη καποιος ειπε κατι...
-
Ο χρήστης SSK έγραψε:
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ VAG, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΜΑΞΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΤΕ!
Και εμένα μου την δίνουν στα νεύρα τέτοια 'κόλπα' για να με πείσουν να πάρω κάτι.
Ενώ έχω και Γερμανικό αμάξι και ενώ μου αρέσουν τα Γερμανικά μόνο απο αντίδραση στο κατεστημένο που πάνε να κάνουν και με τον τρόπο που πάνε να με πείσουν, θα διαλέξω απο αλλη χώρα αμάξι.Είμαι καταναλωτής και περιμένω αντι να προσπαθήσουν να με πείσουν να αγοράσω το προϊόν τους με τέτοιους τρόπους, απαιτώ να βγάλουν καλύτερα προϊόντα αν θέλουν να τους ξαναεπιλέξω.
Πολύ θα ήθελα έστω μία ένδειξη, ούτε καν απόδειξη, ότι η VW έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτό..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εεε και ποιος θα χρειαστει πανω απο 2 φρεναρισματα?
Sorry... δικο μου λαθος... ηθελα να πω... γιατι ειναι υποπτο? γιατι σωνει και καλα πρεπει να απαντησουν επειδη καποιος ειπε κατι...
Δεν είναι ακριβώς 'κάποιος' αυτός που το είπε. Δεν το είδαμε γραμμένο σε ένα forum από κάποιον χρήστη πυροτέχνημα, αλλά σε ένα μέσο του ειδικού τύπου. Δέχομαι ότι το συγκεκριμένο μέσα δεν έχει δώσει ιδιαίτερα δείγματα αξιοπιστίας, αλλά αυτή η κατηγορία απέχει πολύ από μία 'λάθος' μέτρηση 0-100..
-
Δημήτρη, νομίζεις οτι ζεις σε όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο. Όταν συνειδητοποιήσεις οτι ο χώρος του αυτοκινήτου είναι από τους πιο βρώμικους και με τα περισσότερα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, θα καταλάβεις...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν αναφέρουν τι έπαθε ακριβώς. Έβρασαν τα υγρά, έμεινε από τακάκια, έχασε, υγρά, τι;
Θα το ξαναπώ... εμένα με προβληματίζει που δεν ξαναέκαναν το τεστ για να τσεκάρουν πώς θα αντιδράσει. Ό,τι να 'ναι κατάσταση δλδ...
kid, μπορεί-δε μπορεί να κόψει πωλήσεις το Μπράβο από το Γκολφ, όπως και να έχει, οι Γερμανοί το φοβούνται. Αν μπεις μέσα θα καταλάβεις. ΙΜΗΟ, σε κάποιους τομείς (ακόμα και ποιοτικά) το έχει φτάσει και το έχει ξεπεράσει. Γιατί λοιπόν να μην κάνουν ένα τράβηγμα στο χαλάκι κάτω από τα πόδια της Φίατ? Εδώ άλλα και άλλα έχουν κάνει....
Από αυτά που διάβασα στο τεστ, μερικά πράγματα θα σημείωνα:
-Για να χάσει ένα αυτοκίνητο τα φρένα ,κάτι που μπορεί να συμβεί, ένα κύκλωμα είναι κι αυτό και μπορεί ν' αστοχήσει, πρέπει να ΣΥΜΒΕΙ κάτι! Οπως το λέει το καλό περιοδικό, ο αδαής, θα νομίζω πως το Bravo έχει σκ@τ@ φρένα...
-Αφού κάτι πρέπει να ΣΥΜΒΕΙ, έψαξαν από περιέργεια να δουν τι; Είχε υγρά; Κάπνιζαν τα τακάκια; Οταν πέρασε κάποια ώρα, τα φρένα επανήλθαν; Η τρόμπα δούλευε εντάξει; Το σερβό δούλευε εντάξει;
-Ακόμη και καμία από αυτές τις απορίες να μην μπορούσαν να λύσουν από μόνοι τους, έπρεπε να φωνάξουν μια οδική ή έναν μηχανικό να το τσεκάρει και παράλληλα να ειδοποιήσουν και την Fiat Hellas , και αυτοί ας έκοβαν το λαιμό τους να βρουν τι έφταιξε...
-Εντύπωση επίσης κάνει που δεν ενημέρωσαν τι συνέβει μετά... Δηλαδή το αυτοκίνητο το επέστρεψαν στην Fiat φορτωμένο; Τα φρένα λειτουργούν;
-Τι νόημα είχε η αναφορά για την Α-class; Και από πότε είναι επιτυχημένη συμπεριφορά αυτό που έκανε τότε η Mercedes (και που επανέλαβε με το Smart... ).
-Εμένα δεν μου αρέσουν καθόλου οι συνωμοσίες, ούτε μπαίνω σ' αυτή τη λογική... Αλλά θέτω ερωτήματα που αφορούν το ίδιο το κείμενο και τα συμπεράσματα που βγάζει και πως τα βγάζει... Θεμελειώδη ερωτήματα δεν απαντώνται, ενώ ο συγγραφέας αναλίσκεται σε ευχολόγια και μπαρουφολογίες...
-Επίσης, κάτι π@παριές του στυλ 'δοκιμάζουμε εξονυχιστικά ΟΛΑ τ' αυτοκίνητα', με το συμπάθειο, αλλά δεν τις πιστεύω...
-Η δοκιμή αλήθεια που έγινε; Σε κάποια ευθεία; Στην ευθεία της Θήβας; Στα Τουρκοβούνια; Δηλαδή κάνεις δοκιμή για τα φρένα και δεν έχεις χώρο διαφυγής; Αν σκάσει πχ ένα λάστιχο την ώρα που φρενάρεις;
-Τελικά ο συντάκτης (ποιος από όλους τους χαρούμενους είναι;) ΠΩΣ σταματησε το αυτοκίνητο; Τράβηξε πχ χειρόφρενο;
-Τελικά πάντως, οι περισσότερες αναφορές και πηγές για το πόσο 'άχρηστα' είναι τα ιταλικά, έχουν σχέση με το AutoTriti!Εργολαβία το έχει πάρει!
Τέσπα, καλή καρδιά λέω εγώ, αλλά ελπίζω (και μάλλον με την ελπίδα θα μείνω...) πως η Fiat θα πάρει κάποια στιγμή θέση στο ζήτημα...ΥΣ: Δεν ξέρω αν θυμάστε παλιότερα που το Auto Motor und Sport είχε ανοίξει πόλεμο με την Fiat γιατί και καλά δεν του έδινε αυτοκίνητα για τεστ, ενώ όταν τους έδωσε ήταν....τσιπαρισμένα!
Θυμάμαι καλά τότε, έλεγε, το Fiat Tempra 1.6 βγάζει 100++ άλογα γιατί το έχει πειράξει η Fiat και το δίνει στα περιοδικά για να φαίνεται γρήγορο ενώ στους αγοραστές σέρνονται κλπ κλπ...
Τα λέω από μνήμης, αλλά αυτά είχαν γίνει πάνω κάτω...
Μήπως, λέω μήπως, αυτά είναι κολπάκια για διαφήμιση; Είναι γνωστό ότι τα περιοδικά από κει βγάζουν το ψωμάκι τους πλέον...Τέσπα, θα δούμε...
ΕΔΙΤ: έχει δίκιο ο Σπύρος! Οχι Tempra, αλλά Marea (σαν του...Πάσχου! ).
-
Μας το δώσανε να το οδηγήσουμε σε μια ευθεία γιατί δεν ήταν σίγουροι για τα φρένα του. Είναι τρελοί? Το αυτοκίνητο έχει κάνει εκατομμύρια χλμ δοκιμών και βγάζουνε ένα συμπέρασμα παιδιάστικο. Αν ήμουν Φίατ δεν θα τους αναγνώριζα σαν αυτοκινητιστικό περιοδικό (που για εμένα δεν είναι) και δεν θα τους έδινα αυτοκίνητα για δοκιμή.
'Αυτό είναι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα επικίνδυνο βέβαια, αφού ακόμα και ένας ιδιαίτερα έμπειρος οδηγός δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.' Να υποθέσουμε ότι τα 'test' τους γίνονται σε ευθεία. γιατί για να φρενάρεις από τα 100km/h επί 10 φορές θές μια ευθεία 500m, έτσι ώστε αν τη 10η φορά γίνει κάτι, μια στο εκατομύριο (θεός φυλαξει), να έχεις την ευχέρεια να αντιδράσεις (πχ τραβόντας το χειρόφρενο) αλλά οι του AMS τον υποκινούμενοι.
Κλείνοντας καλό είναι να θυμηθούμε όλοι την συμπεριφορά της Mercedes σε αντίστοιχη περίπτωση: όταν η νέα A class τούμπαρε στην Σουηδία, (προσπαθώντας να αποφύγει ένα τάρανδο:yesiibb:) κατά την διάρκεια των πρώτων δημοσιογραφικών test, η Mercedes σταμάτησε την διάθεση του μοντέλου για δύο μήνες , εφοδίασε την A class με ESP και πέρασε στην συνέχεια με επιτυχία κάθε test «ταράνδου», σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση σε σχέση με όλα τα ανταγωνιστικά της μοντέλα.:superman:
Η περίπτωση της μάλιστα διδάσκεται πλέον στα πανεπιστήμια, στα κεφάλαια του Crisis-management. -
Την ίδια εποχή η παραπανίσια δύναμη των VW ήταν 'ευχάριστη έκπληξη'΄...
-
Πάντως ο χρόνος θα δείξει... Το άρθρο θα δημοσιευτεί στο περιοδικό, ή ξαφνικά θα εξαφανιστεί και η ηλεκτρονική αναφορά?
Αν γίνει το πρώτο και μάλιστα η FIAT δεν απαντήσει επίσημα με αναφορές σε ολόκληρο τον τύπο είναι ύποπτη και στην ουσία δέχεται το δημοσίευμα...
Αν γίνει το δευτερο πάλι η FIAT οφείλει ν'απαντήσει και φαντάζομαι δεν θα της είναι ιδιαίτερα δύσκολο ακόμα και να κλείσει το περιοδικό... -
Πάντως αν και έχω Grande Punto θεωρώ ότι ο ποιοτικός έλεγχος της FIAT είναι από τους χειρότερους ειδικά στα καινούργια της αυτοκίνητα. Ίσως να φταίει ότι έχει αυξηθεί πολύ η παραγωγή και να μην προλαβαίνουν. Πάντως από τότε που πήρα το αυτοκίνητο, υπήρξαν πάρα πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα (από κακές τοποθετήσεις εξαρτημάτων, ανεξήγητοι τριμοί, ανακλήση τροχαλίας στροφαλοφόρου, αλλαγή λογισμικού γιατί υπήρχε πρόβλημα και δυσκολευόταν να ξεκινήσει το αμάξι), μέχρι και το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα, το αμάξι να μην τραβάει όταν έχει πολύ κρύο ή ζέστη. Από αυτά που είδα με το Grande Punto, δεν θα ήταν περίεργο το αυτοκίνητο που τεστάρανε να είχε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα, χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας και χωρίς να σημαίνει ότι τα Bravo είναι επικίνδυνα. Απλά ο ποιοτικός έλεγχος της Fiat δεν είναι καλός
-
Συμφωνώ με τον harskouf. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον μηχανισμό των φρένων ή την απόδοσή τους ως σύστημα γενικότερα, όσο με τον ποιοτικό έλεγχο και το Final Check αυτών όταν βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο. Αλλά και ο έλεγχος που γίνεται στην αντιπροσωπεία πριν το αυτοκίνητο παραδοθεί σε κυκλοφορία.
-
Eίναι επίσης εντελώς γελείοι να κατακρίνεις τον τρόπο λανσαρίσματος μιας εταιρίας επειδή εσένα δε σου κάθεται καλά. Aν είναι συνατόν να κατακρίνουν το οτι το Bravo με τον T-Jet ήρθε νωρίτερα απο οτι το ατμοσφαιρικό. Δύσκολο είναι να κρίνει μια εταιρία πως θέλει να το λανσάρει με αυτόν το τρόπο καθώς αυτό είναι το δυνατό της χαρτί και θέλει να προλάβει τα Linea,Punto και όχι μόνο;
Είναι λογική να έρχεσαι τώρα να λες πως ήταν ύποπτη η μη ολοκληρωμένη δοκιμής στην Ιταλία; Είναι υπέυθυνο ένα περιοδικό(ο Θεός να το κάνει) όταν συνδιάζει αυτά τα δυο γεγονότα (αν όντως έχουν συμβεί) και βγάζει τόσο εύκολα συμπεράσματα; Αν είναι ποτέ δυνατόν...Ένα έχω να πω, πάλι καλά που γύρισε σώος και αβλαβής ο Σπ.Λεμάνης ,των 4Τ, από την Ιταλία και πίσω οδηγώντας το Bravo.
-
Πρέπει η Fiat να αντιδράσει. Δεν μπορούν να της διαβάλλουν έτσι ένα εμπορικό προϊόν και αυτή να κάθεται!αλλά έχω να πω το εξής. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι σαν χόμπι με τα αυτοκίνητα, νόμισα ότι έμπαιναν σε ένανα κόσμο τεχνολογίας και εξέλιξης. Αλλά, με όλα αυτά που βλέπω σιχάθηκα πια...
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Πρέπει η Fiat να αντιδράσει. Δεν μπορούν να της διαβάλλουν έτσι ένα εμπορικό προϊόν και αυτή να κάθεται!αλλά έχω να πω το εξής. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι σαν χόμπι με τα αυτοκίνητα, νόμισα ότι έμπαιναν σε ένανα κόσμο τεχνολογίας και εξέλιξης. Αλλά, με όλα αυτά που βλέπω σιχάθηκα πια...Είναι ένας απίθανος συνδιασμός από το παντελώς άχρηστο PR της FIAT Hellas σε συνδιασμό με ένα εκπληκτικά προχειρογραμμένο αρθρο του AMS.
To auto-triti το έχει ήδη αφαιρέσει από το site
-
Re paidia gia to auto triti milame....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πρέπει η Fiat να αντιδράσει. Δεν μπορούν να της διαβάλλουν έτσι ένα εμπορικό προϊόν και αυτή να κάθεται!αλλά έχω να πω το εξής. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι σαν χόμπι με τα αυτοκίνητα, νόμισα ότι έμπαιναν σε ένανα κόσμο τεχνολογίας και εξέλιξης. Αλλά, με όλα αυτά που βλέπω σιχάθηκα πια...
Είναι ένας απίθανος συνδιασμός από το παντελώς άχρηστο PR της FIAT Hellas σε συνδιασμό με ένα εκπληκτικά προχειρογραμμένο αρθρο του AMS.
To auto-triti το έχει ήδη αφαιρέσει από το site
Ακόμα υπάρχει νομίζω.
-
Ναι και εμένα κανονικά μου το ανοίγει.
Σε λιγότερο από 24ώρες και έχει 5188 αναγνώσεις! Όταν έγινε παράθεση του link χθες είχε μόλις 80 αναγνώσεις...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
skullone φαίνεται πολύ τραβηγμένο σενάριο αυτό που υποστηρίζεις. Και ρισκάρουν και πολλά αν αποκαλυφθεί πως έγινε για αυτό το λόγο. Αν ήταν έτσι όμως θα είχε συμβεί στη Γερμανία. Στη χώρα μας δεν πιστεύω πως έχει τόσο μεγάλη επίδραση αυτή η εξέλιξη στη VW. Και γιατί να ρισκάρουν σε τοπικό επίπεδο (Ελλάδα) υπονομεύοντας έναν ανταγωνιστή, τη στιγμή που οι πωλήσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο;Μιλώ με βάση το παρελθόν της Motorpress. Το έχουν ξανακάνει αρκετές φορές και, επιπλέον, δεν υπάρχει καμμία απολύτως συνωμοσία. ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ υπάρχει περισσευούμενη εκεί στη Motorpress και - είμαι βέβαιος - στην αντιπροσωπεία της VW. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο παρελθόν κάθε φορά που συκοφαντούσαν κάποιο ιταλικό, ταυτόχρονα αβαντάρανε κάτι από VW.
Επίσης, όπως το'χει τούμπανο όλος ο κόσμος των περιοδικών αυτοκινήτου, η σύμπραξη μεταξύ AMS και γερμανών κατασκευαστών είναι ιστορική και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, με την εμπλοκή και του TUV. Μιλάμε για συναλλαγή σε επίπεδο συνεργασίας. Καταλαβαίνεις φυσικά τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στη διαφάνεια των άρθρων και την ορθή κριτική. Αυτά για τη γερμανική έκδοση. Πιστεύει κανένας ότι η 'ελληνική' μένει ανεπηρέαστη; 17 ολόκληρα χρόνια κυκλοφορεί το AMS και έχει δώσει ως τώρα τα χειρότερα και αθλιότερα δείγματα γραφής, με τα οποία αποδεικνύει σε κάθε τεύχος ότι οι ιθύνοντες της Motorpress και οι 'συντάκτες' τους είναι αρπακτικά και δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να ανεβάσουν την κυκλοφορία τους και να υπηρετήσουν πιο καλά το χέρι που τους ταΐζει. Την πρώτη τους απόπειρα βέβαια την πλήρωσαν -σκάνδαλο με πειραγμένα Marea, οκτώβριος 1996, πάνω στην έκδοση του πρώτου drive-, καθώς τα δικαστήρια επεδίκασαν μια σοβαρή αποζημίωση για την Fiat.
Κι αν ήθελαν να κάνουν μια αντικειμενική αναφορά, ιδού ο τρόπος (που ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ, αλλά ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μην τον ακολουθήσουν):
Πας σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο, το εξετάζει ο μηχανικός, βγάζει ενυπόγραφη αναφορά εμπειρογνωμοσύνης με ανάλυση των αιτίων της αστοχίας και μετά στέλνεις το μπιλιετάκι στη Fiat μαζί με το αυτοκίνητο ζητώντας διερεύνηση του προβλήματος. Αν, τώρα, δεν προλαβαίνεις να διεξάγεις δοκιμή σε περισσότερα αυτοκίνητα για να βγει σωστό συμπέρασμα, αναφέρεις σε ένα πλαίσιο στο κείμενο της δοκιμής το συμβάν, ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό, χωρίς υστερίες, ανακρίβειες, γενικεύσεις και ακρότητες. Και, πάνω απ'όλα, χωρίς -εδώ γελάμε- εγκωμιαστική αναφορά σε ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης - βλ. A-Class - για να καταδείξεις το δήθεν κοντράστ μεταξύ 'κακής' Fiat και 'καλής' Mercedes. Βάζεις και μια υποσημείωση ότι θα επιδιώξεις να δοκιμάσεις και άλλα αυτοκίνητα του ίδιου τύπου για να διαπιστώσεις αν όντως υπάρχει πρόβλημα και ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.
Νομίζει κανείς ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι τόσο ηλίθιες ώστε, αν υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα να μην κάνουν την επόμενη κιόλας στιγμή ανάκληση;
Εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον την απάντησή της η Fiat θα τη δώσει δικαστικά και, όπως και το 1996, το AMS θα υποχρεωθεί να ξηλωθεί... Αλλά τη ζημιά θα την έχει ήδη κάνει.
Όπως έλεγε άλλωστε και ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, 'πείτε ψέματα, πείτε ψέματα. Όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος'.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όπως έλεγε άλλωστε και ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, 'πείτε ψέματα, πείτε ψέματα. Όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος'.πχ 'Η εξαγορά της VW έχει σχέση με το ότι το bravo έμεινε από φρένα'
-
Καλά, εσύ ζεις στον κόσμο σου, στον οποίο - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά σου - δε φταίνε οι έμποροι ναρκωτικών, αλλά τα παιδιά που αγοράζουν.
Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, φοβήθηκαν τα καλά παιδιά της εδώ αντιπροσωπείας της VW ότι άπαξ και κηρυχθεί παράνομος ο 'νόμος VW' θα δημιουργηθεί σύγχυση στην αγορά και φήμες περί εξαγοράς της, οπότε σου λέει 'κάτσε να κάνουμε έναν αντιπερισπασμό'. Όπως το κάνανε και το 1996 άλλωστε με το Marea που ήταν... 'τσιπαρισμένο' κι έβγαζε περισσότερα άλογα. Όταν όμως τα Ibiza 1.4 βγάζανε παραπάνω απ'ό,τι δηλωνόταν, ήταν 'ευχάριστη έκπληξη'.
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων