-
Καλορίζικο! Είναι το πρώτο σου 2κυκλο?
-
Οχι εχω μεγαλη εμπειρια, και εχω αλλαξει πολλες μοτο,το συγκεκριμενο αντικατεστησε ενα παπι 110 κ.εκ.
-
Ευτυχή κάτοχος εδώ και 10 χρόνια ενός Malaguti Firefox 50cc.
Δεν στρώθηκε ποτέ βγάζει ακόμα δικάβαλο 70 χλμ και μόνο μια φορά άλλαξα ελατήρια χωρίς πιστόνι.Παλιότερα άλλαζα μόνο μπουζί προληπτικά κατά τα άλλα έχω να αλλάξω τακάκια πάνω από 4 χρόνια και τα υπόλοιπα δεν μ έχουν απασχολήσει ποτέ ...
-
Το καλοκαίρι πήρα ένα fly 50αράκι (4 χρονο) για τις μετακινήσεις μου σε νησί του σαρωνικού. Πολύ καλό για τα λεφτά του (ήθελα απλά να κάνω την δουλειά μου).
Το μόνο πολύ κακό είναι τα φώτα του.
Στο πρώτο σέρβις μου είπαν ότι κάηκε λάμπα. Το 'είπαν ότι κάηκε' το λέω γιατί ποτέ δεν πήρα την παλιά λάμπα 'ως καμένη' και την μέρα που το παρέδωσα για σέρβις δούλευε μια χαρά. Ωστόσο έκανα τα στραβά μάτια γιατί είναι ο μόνος αντιπρόσωπος στο νησί... Τέλος πάντων μου άλλαξαν λάμπα, μου έβαλαν μία καπως πιο δυνατή και καλύπτει μεγαλύτερη έκταση στον δρόμο αλλά και πάλι επειδή το νησί δεν έχει καλό φωτισμό, σε περιοχές δεν έχει καθόλου φωτισμό θέλω κάτι καλό.Τους είχα ρωτήσει τους ίδιους για xenon για να πάρω μια ιδέα και λένε πως όλο το κιτ πάει στα 170€ περίπου και πως έχει μικρή επιβάρυνση στην μπαταρία. Τώρα να δώσω τόσα δεν το κάνω. Υπάρχει κάτι φθηνό που μπορώ να το βάλω και εγώ (πιάνουν αρκετά τα χέρια μου ευτυχώς) και να έχει τις εξείς προδιαγραφές:
1)Σε λογικά πλαίσια χρήματα
2)Αν μπορώ να το βάλω εγώ (λάμπα πχ) ακόμα καλύτερα
3)Η λάμπα να έχει μέσα 2 αντιστάσεις (μικρή και μεγάλη σκάλα)
4)Γενικά η μικρή σκάλα να έχει καλό φωτισμό σε όλη την διάμετρο του δρόμου και όχι σε ένα σημείο αλλά να μην τυφλώνει τους απέναντι (η μεγάλη σκάλα να φωτίζει παντού για να κάνω συνιάλο ή να αφήνω τελείως ανοιχτή όταν είναι ζωάκια απέναντι που κυκλοφορούν μονίμως με προβολείς )Γενικά πρόβληματα με την μία λάμπα είναι ότι η μικρή είναι αρκετά καλή μπροστά σου μόνο, στα πλάγια χάνει πολύ και πως ο προβολέας φωτίζει μακριά και όχι σε όλη την έκταση μπροστά (ελπίζω να καταλάβατε την διαφορά), προφανώς ή λόγω της έλλειψης ισχύως ή του κατόπτρου.
Φωτογραφία που φένεται η λαμπίτσα θέσεως και η κύρια:
Περιμένω τις προτάσεις σας!!
-
Οπως εχω γραψει παραπανω,εχω αγορασει ενα KYMCO AGILITY 125 ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ειμαι πολυ ευχαριστημενος εχοντας κανει μεχρι στιγμης 1400 χλμ. αλλα θελω να σσς πω για τις τιμες των σερβις του.Λοιπον Α` σερβις στα 300 χλμ. μονο αλλαγη λαδιων σε εξουσιοδοτημενο κοστισε 15 ευρω, περνει ουτε 1 λιτρο. Στο σερβις των 1000 χλμ. που περιλαμβανει αλλαγη λαδιων κινητηρα και μεταδοσης,μπουζι, σφιξιμο καπακιου ρυθμιση βαλβιδων το κοστος εφτασε τα ...80 ευρω ποσο που θεωρω υπερβολικο, 60 ε η εργασια και 20 τα υλικα. Αλλαγη λαδιων θελει καθε 2000 χλμ. βεβαια δεν προκυται να με ξαναδουν με τετοιες τιμες απλως το αναφερω να το ξερουν μελλοντικοι αγοραστες.
-
Ακουγα ενα μεταλικο θορυβο στο ρελαντι και καθως εψαξα το σκουτερ γυρω -γυρω ειδα οτι ειχε φυγει μια βιδα απο τον προφυλακτηρα της εξατμισης, εβαλα αλλη και εβαλα και Loctite, kai ψαχνοντας ολες τις βιδες ειδα οτι οι περισσοτερες ηθελαν σφιξιμο, στο σερβις δεν εκαναν τον κοπο να τις σβιξουν αλλα 60 ευρω τα πηραν οι γελοιοι για εργασια, τα τελευταια που πηραν απο μενα προσοχη στους μελλοντικους αγοραστες KYMCO
-
Αγαπητοί συνοδοιπόροι…….Προγραμματίστε την ζωή σας και ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ .……………**www.0300.gr/el/newsdetail.php?id=1392 ** ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε να απολαμβάνετε ΚΑΙ την καθημερινή οδήγηση του scooter σας. Θα μάθετε πώς να αποβάλετε εκείνο το τσίμπημα της αβεβαιότητας του…… θα στρίψω ή όχι και που θα πάω τώρα????? Αυτό μεταξύ των άλλων .Στο τέλος της ημέρας, παρόλο που θεωρώ τον εαυτό μου έμπειρο αναβάτη, μετά από 30 χρόνια σε δυο τροχούς, επαναπροσδιόρισα τον όρο « έμπειρος».Απόλαυσα την εμπειρία και νοιώθω πολύ πιο «πλούσιος».
Εμπειρία………. για την ζωή μας.
Μακάρι να ήταν υποχρεωτικό για όλους τους νέους οδηγούς που παίρνουν δίπλωμα για να μάθουν, αν προλάβουν, να οδηγούν στον δρόμο.
-
APRILIA ATLANTIC 500ie SPRINT. 15.000ΧΛΜ μεσα σε 1.5 χρονο.Προβληματα δεν εχει βγαλει εκανε και κανα 3 ταξιδακια μεχρι Καστορια μονοκομματα (ναι με 15lt και σταθερα 130χλμ εβγαλε 210χλμ)το μονο παραπονο ειναι οτι με την μαμα ζελατινα αν εισαι πανω απο 1.75 εχεις προβλημα με τον αερα στο κεφαλι!!!Αν θελεις περισσοτερο νευρο αλλαγη μπιλιες και βαριατορ και εισαι ενα κλικ πισω απο T-MAX με τα μισα λεφτα!!!!
-
ANGEL13
δώσε λεπτομέρειες...κόστος ώρες κ εντυπώσεις για το california έχω ακούσει καλά λογια
αλλά όχι αυτόματα μόνο μηχανες με κιβώτια
ΤΙ Παιζει με τα scooter? -
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
ANGEL13δώσε λεπτομέρειες...κόστος ώρες κ εντυπώσεις για το california έχω ακούσει καλά λογια
αλλά όχι αυτόματα μόνο μηχανες με κιβώτια
ΤΙ Παιζει με τα scooter?Κάνε έναν κόπο να μπείς στην σελίδα που παρέθεσα ........αν δεν σε καλύψει μου λές.
Είναι μία μέρα σχεδόν ολόκληρη, με θεωρία και πράξη απο ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ δασκάλους και το κόστος είναι το μόνο που δεν με ενδιέφερε όταν πήγα. Για μένα **άξιζαν 1000% **τα 100 € ππου μου ζήτησαν.
Ηταν μια απόλαυση που ακόμη ονειρεύομαι....... μήπως να πάω και στο επόμενο να τα ξανακάνω....
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ................ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..........ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ....
-
-
-
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το ταλαιπωρημένο μου δίχρονο 50αράκι μου Peugeot Eliseo με ένα καινούριο.
Αυτά που σκέφτομαι είναι αυτόματο, διθέσιο και ίσως 4χρονο αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει να είναι σχετικά μεγάλο σε μέγεθος, ποιοτικό και με καλό aftersales. Η χρήση του είναι σχεδόν καθημερινή για το κέντρο της πόλης, δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, μιας και οι ικανότητες μου φτάνουν έως τα 50 cc και γενικά το θέμα δικυκλο για εμένα σημαίνει εναλλακτικό των ΜΜΜ και τίποτα παραπάνω.
Οι εναλλακτικές είναι τα:
_Piaggio Liberty 50 2T ή 4T http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodotti/liberty/liberty_50_4t/default.aspx
_Yamaha Why 2Τ http://www.yamaha-motor.gr/products/scooters/Under50cc/why.jsp?view=explorer&subview=gallery
_Κymco People 50 2T http://www.kymco.gr/product.asp?catid=878
_SYM Symphony 50 http://www.gorgolis.gr/symphony.htm
Εκείνο που με σταματαει για το Piaggio είναι το κόστος συντήρησης αλλά και για την άσχημη εμπειρία που είχα προ ετών με το aftersales με ένα εταιρικό Free 50άρι που ήταν παραπάνω απο κάθε λογική ελλατωματικό.
Για Yamaha και Kymco δεν γνωρίζω όσο για τη SYM έχω ακούσει αρκετά καλά λόγια. Τα Peugeot τα αποκλείω ως δύσκολη και ακριβή η συντηρηση του και απο ποιοτητα (κρίνοντας απο το Eliseo) όχι και τόσο καλή.
Αν έχετε να προτείνεται κάτι απ' αυτά ή κάποιο άλλο, οι προτάσεις δεκτές.
Ευχαριστώ. -
Για καθημερινή χρήση αν θες σκυλί θα έλεγα να κινηθείς σε ιαπωνική κατασκευή κάτι σε suzuki, honda, yamaha. Καλό θα ήταν να πάρεις 4χρονο και τουλάχιστον 100άρι. Να μπορείς να βάλεις και ένα ακόμα πίσω και να ανεβαίνεις και μια ανηφόρα ή να κάνεις μια προσπέραση. Αυτό που έχεις τώρα είναι 2χρονο συνεπώς αρπάζει στροφές πιο εύκολα. Αν πας δε τετράχρονο θα πρέπει να ανέβεις κυβικά.
-
Έχω δίπλωμα για 50ράκι μόνο και δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες για άλλο δίπλωμα. Το 50ράκι μου μου έχει δείξει ότι μου αρκεί για την χρήση που του κάνω.
Οπότε 2χρονο. Κανένα πρόβλημα απο εμένα. Η άγνοια μου και η σχεδόν μηδενική τεχνική μου γνώση στα σκούτερ μου έλεγε ότι ίσως ο 4χρονος θα ήταν καλύτερος σε ποιότητα και ... θορυβο (βλέποντας ότι είναι και ακριβότερα τα 4χρονα 50ράκια άρα και καλύτερα) αν και έχω ακούσει ότι ο 4χρονος θέλει παραπάνω κυβικά. -
Με το δίχρονο μετά από μεγάλη διαδρομή θα μυρίζουν τα ρούχα σου λαδίλα.
-
Τα δίχρονα είναι ακριβότερα. Αρπάζουν εύκολα ψηλές θερμοκρασίες και όταν γίνεται αυτό χάνουν επιδόσεις. Καίνει ΠΟΛΥ λάδι, πρέπει να ελέγχεις το ψυγειάκι τους τακτικά αφού τα περισσότερα είναι υδρόψυκτα.
Η φωτό που έχω ποστάρει στην προηγούμενη σελίδα είναι από το 4τ σκούτερ μου. Έχει άπειρο αποθηκευτικό χώρο από κάτω και στα πόδια, στην χειρότερη του βάζεις και παγκαζιέρα... Κάνει μόλις 1300ε ενώ ένα σοβαρό 2τ που για μένα μπορεί να το κοντράρει είναι το gillera runner που κάνει γύρω στα 2500± .
Θα σου κάνω και μία σύγκριση με το liberty. Το liberty έχει μεγαλύτερες ρόδες και είναι λίγο πιο λεπτο. Ελάχιστος χώρος κάτω από την σέλα, μικρή σέλα και λίγο μεγαλύτερη τιμή από το Fly.
Γνώμη μου και εμένα είναι ένα σκούτερ 150-250cc. Αλλά αφού χρειάζεσαι, δεν λέω τίποτα άλλο
-
Καλησπέρα παιδιά.
Σκέφτομαι να προβώ σε μια αλλαγή. Έχω το Piaggio Beverly 200 το πρώτο-πρώτο και σκέφτομαι να αγοράσω το νέο 300ie Tourer.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι αλλαγές έχουνε κάνει στον κινητήρα και εάν αξίζει σαν αγορά???
Από προβλήματα πως τα πάει??? Και η κατανάλωση για κίνηση κυρίως μέσα σε πόλη??? -
Η εξάτμιση στα scooters θέλει κάποια συντήρηση. Κάπου είχε πάρει το αυτί μου ότι μετά από καιρό μπουκώνει και θέλει άλλαγμα. Ισχύει αυτό ή παπάς?
-
Για τα δίχρονα ισχύει αυτό.
SCOOTERS