-
Απορώ με μερικούς για τις απόψεις τους περι στημένων πρωταθλημάτων της ferrari. Είναι τουλάχιστον ιεροσυλία και αυτό αλλα και η σύγκριση της με τον Ολυμπιακό (ντρέπομαι και μόνο που το γράφω). Έχει ανάγκη η ferrari για στημένα πρωταθλήματα? Ποια? Η Ferrari!!! Που όταν η Ferrari ξεκίνησε να τρέχει στην F1 και να παίρνει πρωταθλήματα η McLaren δεν υπήρχε ούτε σαν 'ιδέα'. Επι Σουμάχερ μιλάτε για στημένα πρωταθλήματα? Που καθάριζε πρωταθλήματα απο το μέσο της σαιζόν? Αυτό ήταν ξεβράκωμα όχι στημένο πρωτάθλημα. Την ανικανότητα των άλλων πάντα την μεταφράζουμε σαν πονηριά του ικανότερου. ΕΛΕΟΣ. Και η Mercendes έχει λεφτά και η BMW έχει λεφτά και η RENAULT έχει λεφτά για να στήσουνε πρωταθλήματα αν το δούμε έτσι! Γιατί δεν το κάνουνε? Μήπως οι Chicago Bulls με την dream team τους στήνανε και αυτοί τα πρωταθλήματα? Μήπως ο Tiger Woods έχει τηλεκατευθυνόμενες μπάλες? Μήπως η Ρεαλ Μαδρίτης πλήρωνε για να την αποκαλούν τόσα χρόνια βασίλισσα της Ευρώπης? Μήπως ο Βαλεντίνο Ροσι πληρώνει και αυτός? Ας κάνουνε όλοι συνομοσιολόγοι ένα κρύο ντούς μπάς και ξυπνήσουνε... Τόσα χρόνια η Ferrari έχει τα σωστά άτομα στις σωστές θέσεις και έχει τα αποτελέσματα που έχει στην 'νεότερη' ιστορία της. Όταν φύγουνε αυτα τα άτομα μπορεί να ξαναπέσει σε περίοδο υφεσης, δεν μπορείς να είσαι πρώτος για πάντα... Παραγκοφεραρι, τι άλλο θα ακούσουμε!!! Formula 1 = Ferrari
-
καλημερα....!
λοιπον καταλαβες και εσυ οτι σε αυτοκινητα μεχρι τα 20Κ απλα δεν εχει φτασει σχεδον τιποτα απο την τεχνολογια και μου μιλας ολο για περιφεριακα εξαρτηματα οπως ελαστικα λιπαντικα ενεργητικες αναρτησεις και αντε τα φρενα(ναι εχεις δικιο στο Γκολφ μου το GT εχω κεραμικα...στην 325 μου οχι... )
ναι αν ειχα αυτοκινητο απο 150Κισως θα ειχε κατι μεσα....
μακαρι φιλε δημου να ημουν Στελβιο...αλλα τωρα ειναι και χιονισμενο...
αρα παραμενω στην συννεφιασμενη Μπολωνια..εχω και ενα καρο κλινικες ακομα.....
καλημερα.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
greo σας ευχαριστουμε που τρεχουμε διπλα με την φερραρι....
αυριο το πρωι θα παω στο μαρανελο**(20χλμ απο εδω)** να παω να τους το πω...γελασαμε παλι....
Ουαου!!! Εντυπωσιαστηκα!!!
Ο Αϊνστάιν βεβαια καποτε ειχε αναρωτηθει: Τι ξερουν τα ψαρια για το νερο, μεσα στο οποιο ζουν ολη τους τη ζωη;
Ή αλλιως: Τι βαση θα εδινες στη γνωμη καθε γκασταρμπάιτερ του Μοναχου σχετικα με την ομαδα σου;
-
ωχ βρε Γκρεο πρωι πρωι εχεις ορεξη να χαλασουμε τις καρδιες μας?γιατι ωρε παιδι?
δεν το εγραψα ουτε για να εντυπωσιασω ουτε για τιποτα αλλο πιστεψε με οταν εισαι τοσο κοντα και μιλας με κοσμο βγαινουν και αλλα στη φορα.
προβληματισμοι εντυπωσεις κλπ.οσον αφορα τους μεταναστες εργατες στους οποιους αναφερεσαι ισως να μην ξερουν πολλα...αλλα θα εδινα βαση γιατι μπορει να μαθαινα κατι.μην τους υποτιμας ετσι.δεν ειναι σωστο.
η παιδεια σου αν κρινω απο την υπογραφη σου δεν επιτρεπει τετειο ατοπημα.
καλημερα
-
Αν κρινω απο ποσο σωστα κρινουν τα πραματα οσοι ειναι κοντα στον Ηρακλη (που ξερω), αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι δε με απασχολει η γνωμη του καφετζη του Εντζο ή του μπακαλη του Ντενις (του φωτοτυπα του, ισως )
Δεν το ειπα προσβλητικα, απλα δεν το θεωρω επιχειρημα. Ενω το οτι οι αλλες ομαδες δινουν μερος απο τα κερδη τους στη Φερραρι αυτο ειναι γνωστο (δεν ξερω αν θα ισχυει και στη νεα Κονκορντ).
Επισης καλημερα
-
Ουφ... Κανένα μαγείρεμα. Ο Kimi πήρε 6 νίκες. Καθαρές και χωρίς υποσημειώσεις. Θα κέρδιζε στην Κίνα έτσι κι αλλιώς, κέρδισε και στο Interlagos
Πολλοι ενστερνιζονται την παραπανω αποψη.Δηλαδη η εμεις βλεπουμε αλλο πρωταθλημα f1 κι εσεις αλλο γιατι σε τουλαχιστον 2 αγωνες πηρε νικες που ανηκαν στον Μασσα.Αν εσεις ετσι μετρατε τις καθαρες νικες τοτε βλεπετε αλλο πρωταθλημα.
-
φιλε μου ΚΟΖ εγω δεν αμφισβητησα ποτε τον Κιμι....τον υποστηριζα και οταν ηταν να το παρει με τον Σουμι απεναντι...
Γκρεο δεν το ανεφερα σαν επιχειρημα αλλα σαν ενα απλο γεγονος...
οπως και να εχει μιλουσαμε για το οτι λογω κανονισμων η Φ1 εχει παψει να αποτελει εργαστηριο τεχνολογιων για τα καθημερινα αυτοκινητα.
-
Ωπ, νομίζω το quote είναι δικό μου.
Στους αγώνες που λες, δεν έκαναν καν racing από την αρχή του αγώνα. Δεν ήταν να πεις 10-20 secs μπροστά ο Massa, πάντα ελεγχόμενα στα 1-4 ήταν, ώστε να μπορούν να αλλάξουν.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Στους αγώνες που λες, δεν έκαναν καν racing από την αρχή του αγώνα. Δεν ήταν να πεις 10-20 secs μπροστά ο Massa, πάντα ελεγχόμενα στα 1-4 ήταν, ώστε να μπορούν να αλλάξουν.Στα δοκιμαστικα ΔΕΝ εκαναν racing? Που του εριχνε σταθερα 3 δεκατα (στο μικροτερο γυρο της σαιζον) με παρομοιο φορτιο?
-
Γι'αυτό κι έλεγα από την αρχή της χρονιάς ότι ο Kimi φέτος δε με έπεισε καθόλου για το σουπερ-ντούπερ που ακούμε συνέχεια ότι είναι.
Και για τη Ferrari ήταν δύσκολο να κάνει επιλογή Νο1 γιατί ναι μεν ο Massa ήταν σε απόλυτη ταχύτητα καλύτερος (ειδικά στην αρχή), αλλά ήταν και πιό αναξιόπιστος.
Προς το τέλος, όμως, που και ο Kimi ισορρόπησε τη σχέση ταχύτητας με το Massa και τα πράγματα είχαν κάπως ξεκαθαρίσει βαθμολογικά, η Ferrari έκανε τις επιλογές της. Κι εγώ τις ίδιες θα έκανα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.
-
Γι'αυτό κι έλεγα από την αρχή της χρονιάς ότι ο Kimi φέτος δε με έπεισε καθόλου για το σουπερ-ντούπερ που ακούμε συνέχεια ότι είναι.Ωπα ρε συ, γιατι δηλαδη να μην ειναι και οι 2 'σουπερ-ντουπερ', δηλαδη σε παρομοιο κορυφαιο επιπεδο?
ΥΓ Οταν ο Lewis ειναι στα ιδια με τον δις ειναι κι οι 2 γαματοι, οταν ο Kimi ειναι στα ιδια με το Massa ειναι κι οι 2 μετριοι?
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Γι'αυτό κι έλεγα από την αρχή της χρονιάς ότι ο Kimi φέτος δε με έπεισε καθόλου για το σουπερ-ντούπερ που ακούμε συνέχεια ότι είναι.
Ωπα ρε συ, γιατι δηλαδη να μην ειναι και οι 2 'σουπερ-ντουπερ', δηλαδη σε παρομοιο κορυφαιο επιπεδο?
ΥΓ Οταν ο Lewis ειναι στα ιδια με τον δις ειναι κι οι 2 γαματοι, οταν ο Kimi ειναι στα ιδια με το Massa ειναι κι οι 2 μετριοι?
Για χιλιοστή φορά, λοιπόν, ο δικός μου τρόπος να κρίνω οδηγούς όσονα φορά το ταλέντο και τις 'δυνατότητές' τους είναι με βάση την οδήγησή τους. Πολλά κα διαφορετικής φάσης onboard videos απ'όλους. Δεν περιμένω να συμφωνούν οι υπόλοιποι μαζί μου, απλά καταθέτω την άποψή μου και περιμένω την ιστορία σε βάθος χρόνου να κρίνει αν έχω δίκιο ή όχι.
Μπορεί και να είναι κορυφαίοι (μιλώντας με κριτήρια ιστορικά, δηλαδή 'κατηγορίας' Schumi-Senna-Hakkinen-Prost κτλ κτλ). Εγώ απλά δεν το βλέπω, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Δεν τους κρίνω σε σχέση με τους team mates τους, αλλά ατομικά. Άμα λάχει, κάνω και τις συγκρίσεις με τους team mates, αλλά δεν είναι το κριτήριο για να κατατάξω τον Kimi ή το Massa σε κάποια κατηγορία.
Στο μεταξύ, δεν θεωρώ τον Kimi ή το Massa μέτριους, τους κατατάσσω στους καλύτερους του τωρινού grid. Άλλο 'είναι μέτριος' κι άλλο 'απέδωσε μέτρια'. Μάλιστα, ο Massa φέτος έδειξε πόσο καλός είναι... και πόσο καλός ήταν ο Michael.
Ο Lewis είναι κορυφαίος και αν δουλέψει τα μειονεκτήματά του (είναι θέματα που διορθώνονται) θα γράψει λαμπρή ιστορία. Ο Fernando φέτος έγινε καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, κυρίως αναγκαστικά λόγω της πίεσης από τον team mate του.
-
Για χιλιοστή φορά, λοιπόν, ο δικός μου τρόπος να κρίνω οδηγούς όσονα φορά το ταλέντο και τις 'δυνατότητές' τους είναι με βάση την οδήγησή τους. Πολλά κα διαφορετικής φάσης onboard videos απ'όλους. Δεν περιμένω να συμφωνούν οι υπόλοιποι μαζί μου, απλά καταθέτω την άποψή μου και περιμένω την ιστορία σε βάθος χρόνου να κρίνει αν έχω δίκιο ή όχι.Μπορεί και να είναι κορυφαίοι (μιλώντας με κριτήρια ιστορικά, δηλαδή 'κατηγορίας' Schumi-Senna-Hakkinen-Prost κτλ κτλ). Εγώ απλά δεν το βλέπω, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Δεν τους κρίνω σε σχέση με τους team mates τους, αλλά ατομικά. Άμα λάχει, κάνω και τις συγκρίσεις με τους team mates, αλλά δεν είναι το κριτήριο για να κατατάξω τον Kimi ή το Massa σε κάποια κατηγορία.
Τελος παντων διαφωνω κατα βαση λογω του τροπου που τους κρινεις.
Θυμαμαι στα δοκιμαστικα στο Σπα εδειξε ολοκληρο γυρο onboard του Fisichella και λεω τι γαματος γυρος, και βλεπω αμεσως μετα καπακι τον Kova να του ριχνει 3-4 δεκατα... 1ον λοιπον ειναι πολυ ευκολο να γραψει καποιος καθαρο γυρο και να μην ειναι στο οριο (ξερω, θα απαντησεις οτι ξερεις καλυτερα γιατι εχεις εμπειρια, ειναι το χομπι σου κλπ κλπ) 2ον αμαξι απο αμαξι διαφερει αρα μονο για teammates στεκει η οποια οδηγικη συγκριση οχι για διαφορετικες ομαδες 3ον και εκει συνηθως δε στεκει γιατι εχουν διαφορετικα σεταπ βλ. Alonso-Lewis
4ον και κυριον (συνεχεια του 1) η πληροφορια που εχεις απο τα onboards ειναι ελαχιστη συγκριτικα με την τηλεμετρια και ειδικα τα g-g διαγραμματα που μαλιστα δε λενε ποτε ψεματα, αρα η κριση σου ειναι αφελης. Θες και αποδειξη? Οι ομαδες εχουν χιλιους σενσορες στο αμαξι αλλα ΔΕΝ παιρνουν feed απο καμερα, με αλλα λογια στα @@ τους τα onboard. Θα μου πεις τωρα πώς αλλιως θα τους κρινουμε εμεις οι κοινοι θνητοι χωρις αυτα και θα σου απαντησω δεν μπορουμε, παρα μονο ισως με τους αριθμους του live timing και τα αποτελεσματα που δινουν μια εικονα ειδικα ως προς τους teammates, γιατι στην τελικη ικανοτητα=αποδοση και τιποτε αλλο, ανεξαρτητα του πώς την πετυχαινει ο καθενας.
-
Γι'αυτό είπα 'πολλά και διαφορετικών φάσεων' onboards, γιατί από μεμονωμένες φάσεις δε μπορείς να κρίνεις. Επίσης, όταν λέμε onboards δεν εννοούμε μόνο qualifying. Στον αγώνα μέσα καταλαβαίνεις πολλά κι ενδιαφέροντα. Σε μάχες, σε γύρους που πρέπει να πιέσει κάποιος, σε διάφορα.
Χρειάζεται μια συνολική θεώρηση του πώς οδηγάει κάποιος, όχι μόνο αν ο γύρος ήταν καλός, αν έκανε καλό χρόνο κτλ. -
Ο χρήστης konnidis88 έγραψε:
dimou ωραια ολα αυτα που λες αλλα λιγα απο αυτα εχουν περασει στα καθημερινα αυτοκινητα.Εγω παντως πιστευω οτι αυτο με τους περιορισμους εχει καταντηση γελοιο.
Τα περισσότερα είναι ήδη ακόμα και σε μικρά αυτοκίνητα άλλο αν δεν διαφημίζονται (ποιός έχει δει διαφήμιση που να στηρίζεται πχ στο νέο αλουμινένιο κινητήρα που είναι 20% ελαφρύτερος από πριν....). Καύσιμα και λιπαντικά είναι εδώ. Οι ηλεκτρονικές επίσης.
+1 για τους περιορισμούς αλλά δεν είναι όμως υποκριτικό από τη μία να λέμε ότι η τεχνολογία σκοτώνει την Φ1 αλλά από την άλλη να χτυπιόμαστε για περισσότερους περιορισμούς ώστε να αναδεικνύεται ο οδηγός όταν πότε η μία ή η άλλη ομάδα φεύγει πολύ εμπρός....... ???
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
καλημερα....!λοιπον καταλαβες και εσυ οτι σε αυτοκινητα μεχρι τα 20Κ απλα δεν εχει φτασει σχεδον τιποτα απο την τεχνολογια και μου μιλας ολο για περιφεριακα εξαρτηματα οπως ελαστικα λιπαντικα ενεργητικες αναρτησεις και αντε τα φρενα(ναι εχεις δικιο στο Γκολφ μου το GT εχω κεραμικα...στην 325 μου οχι... )
ναι αν ειχα αυτοκινητο απο 150Κισως θα ειχε κατι μεσα....
μακαρι φιλε δημου να ημουν Στελβιο...αλλα τωρα ειναι και χιονισμενο...
αρα παραμενω στην συννεφιασμενη Μπολωνια..εχω και ενα καρο κλινικες ακομα.....
καλημερα.
Καλησπέρα!!!
Στο αμάξι μου τον 22k έχω α) ESP β) Traction Control γ) λιπαντικά Shell των 20k χιλιομέτρων δ) κινητήρα από αλουμίνιο (συν κάποιες κεραμικές επιστρώσεις στο εσωτερικό των κυλίνδρων) ε) αμορτισέρ αερίου με μεταβλητό ποσοστό απόσβεσης στ) ανάποδης πλέξης ελατήρια ζ) επίπεδο πάτωμα η) υποτυπώδη διαχύτη πίσω και αεροτομή θ) ακροπτερύγια εμπρός και εκτροπείς ροής ι) ηλεκτρονική διαχείριση κινητήρα ια) full digital display ιβ) σασί με ενισχύσεις από ατσάλι υπερυψηλής αντοχής στο σασί. ιγ) καπώ πίσω από σύνθετα υλικά (εντάξει και η BX & AX το είχανε αλλά αν το έβλεπες από κοντά καταλάβαινες με τη μία ότι ήταν πλαστικό)
Δεν έχω ακόμα κεραμικά φρένα!!!
Στα οχήματα των 150k θα βρείς και άλλα περισσότερα.
Ωραία η Bologna (το Stelvio είναι όντως μακρυά...).
-
Είναι δυνατόν να κρίνεις ποιότητα οδηγών από onboard camera ? Νομίζω πως μόνο αν είσαι αντίστοιχος οδηγός μπορείς να το κάνεις αυτό... Δηλαδή βλέπεις (ΟΚ όχι ένα αλλά πολλά) onboard του Schumacher και ένα του Raikkonen και καταλαβαίνεις ποιός είναι καλύτερος ?
Σε σχέση με αυτό που λέει ο pininfarina: δηλαδή το πως οδηγούσε ο Senna (αργόοοοο apex, ελάχιστος χρόνος χωρίς γκάζι, μικρές γκαζιές στο όριο της πρόσφυσης) μπορείς να το καταλάβεις χωρίς τηλεμετρία ? (ΟΚ ίσως το apex ναι).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@PhaethonΕίναι δυνατόν να κρίνεις ποιότητα οδηγών από onboard camera ? Νομίζω πως μόνο αν είσαι αντίστοιχος οδηγός μπορείς να το κάνεις αυτό... Δηλαδή βλέπεις (ΟΚ όχι ένα αλλά πολλά) onboard του Schumacher και ένα του Raikkonen και καταλαβαίνεις ποιός είναι καλύτερος ? :dizzy
Το έχουμε συζητήσει κι άλλη φορά το θέμα. Εγω πιστεύω ότι μπορείς. Όχι εύκολα, θέλει πολλές ώρες μελέτη, αλλά μπορείς. Όμως δε νομίζω ότι βγάζει πουθενά αυτή η συζήτηση.
Σε σχέση με αυτό που λέει ο pininfarina: δηλαδή το πως οδηγούσε ο Senna (αργόοοοο apex, ελάχιστος χρόνος χωρίς γκάζι, μικρές γκαζιές στο όριο της πρόσφυσης) μπορείς να το καταλάβεις χωρίς τηλεμετρία ? (ΟΚ ίσως το apex ναι).
Βγάζει μάτια.
(δεν πήγαινε πάντα σε αργό apex, λειτουργούσε ανάλογα με το συνδυασμό ευθείας-στροφών, αλλά ναι, η γενική τάση του ήταν στο late apex)
Αυτά εσείς πού τα διαβάσατε? Κάποιοι τα είδαν και τα είπαν για τους οδηγούς. Κι αυτοί δεν ήταν πάντα μηχανικοί τους, ούτε καν οδηγοί αγώνων.Αλλά το θέμα δεν είναι το 'στυλ' (αν και σε αυτό έχει ο καθένας τις 'αισθητικές' προτιμήσεις του), αφού με διαφορτικό στυλ μπορεί ο καθένας να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Είναι το οριακό του θέματος, τα πεταμένα ή μη δέκατα σε κάθε στροφή, η σταθερότητα σε συνεχόμενους γύρους, οι επιλογές μέσα σε μάχες (το θεωρώ πολύ βασικό αυτό για την 'κατηγορία' των κορυφαίων) κ.α.
-
Γρήγορα στο itv...χαραμίζεσαι. Οκ πολλοί έχουμε πάθος με την F1 αλλα δεν μπορεί κανένας να συγκρίνει τα δέκατα του δευτερολέπτου, το πατα ασε στο γκάζι την τεχνοτροπία των οδηγών ακόμα και τις γραμμές που ακολουθούνε μέσα απο βιντεάκια του youtube και της τηλεόρασης. Ελεος.
Με το συμπάθιο κιόλας...
-
το να συγκρινουμε τους τοτε οδηγους με τους σημερινους ειναι δυσκολο γιατι απλα τα τουτου τα τοτε ηταν δυστροπα ,δυσκολα με λεβιε με σλικ λαστιχα και με καποια υποτυπωδη ηλεκτρονικα
τωρα οι οδηγοι μαλλον με τη βοηθεια των ηλεκτρονικων μαλλον κανουν λιγοτερα πραγματα οπως εχει πει και j stewart απλα γυριζουν τρεχοντας.
εχουμε ενα αυτοκινητο που ελεγχεται ολο απο ηλεκτρονικα και το μονο που ευχεται ο οδηγος ειναι να μην σπασει τιποτα η να μην κανει καμμια παπαρια και οι ειδικοι να εχουν φορτωσει τα σωστα προγραμματα διαχειρησης και οι επιστημονες να αποφασιζουν ποτε να μπει στα πιτς αναλογα με τη κινηση το καιρο και τα ατυχηματα.
εγω θα προτιμουσα ενα σετ λαστιχα (πιτ μονο σε βροχη) γεματο ρεζερβουαρ και ας τελειωσουν οπως μπορουν για να μαθουν να οδηγουν και με το μυαλο και να κανουν σωστη διαχειρηση του τι εχουν.
θα πει καποιος οτι το ζουμι της υποθεσης ειναι να το πηγαινουν στο οριο και τα λοιπα εγω ομως πιστευω οτι τωρα δεν γινεται αγωνας αλλα ενα σοου
τηλεοπτικο και ενα πανηγυρι με τα στοιχηματα
Επίσημο thread: GP Bραζιλίας - Ιnterlagos 2007