-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Χαλαρα GOLF απο εμενα.Υπερτερει σε χωρους,σιγουρα σε αξιοπιστια (αλλο vw και αλλο fiat)
Mα πως ειναι δυνατον για καλυτερη αξιοπιστια του golf αφου ο κινητηρας της fiat τωρα κυκλοφορησε....Εχεις μηπως κανα φιλο που να του χαλασε κιολας ?
Σου λέει, ιταλικό είναι, δε μπορεί, θα χαλάει...
Ε βέβαια, τι άλλο θα κάνει; Γι' αυτό, πάρτε ιάπωνα!
-
Μάλλον με παρεξήγησες...
Και για να μην είμαι εντελώς off topic. Εντύπωση, οδηγικά, δεν έχω για κανένα από τα δύο. Περιμένω να δώ το Bravo για να σχηματίσω πιο συγκεκριμένη εντύπωση. Πάντως, αν και διαβάζω ότι δε φτάνει το Golf σε οδική συμπεριφορά, πιστεύω ότι θα εκπλήξει ευχάριστα. Απο εμφάνιση, τουλάχιστον, φαίνεται κούκλα, μέσα - έξω.
Συν το ότι έχουμε γεμίσει Golf.... -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Εγω απλά θυμάμαι τα σχόλια που είχαν γραφτεί στις εκάστοτε παρουσιάσεις των: Ritmo,Tipo,Bravo I,Stylo.Ε μόνο το Ritmo ηταν ανταγωνιστικό του Golf εκείνης της εποχής.
Οποια δήποτε αλλη αντιγραφή απέτυχε. (γιατί αντιγραφή παεί να κάνει η FIAT)
Να σημειώσω πως μέχρι το 1990 ήμουν φανατικός Ιταλός. Μετα το Gti mkII όμως ......
Το πιο επιτυχημένο ήταν το Tipo και όχι το Ritmo.
Το Bravo κάθε άλλο παρά αντιγραφη είναι, αφού το ένα έχει έντονες καμπύλες ενώ το άλλο με περισσότερες ακμές.
Το μπροστά κομμάτι έχει σαφές επιρρόες από το GPunto ενώ το πίσω από το Bravo mk1
-
Φαίνεται πως κάποιοι ξεχνάνε ότι το Tipo είχε βγει αυτοκίνητο της χρονιάς το 1989
-
Το Bravo πραγματικά δε ξέρω πόσο επιτυχημένο θα βγει, αυτό όμως κανείς δεν το ξέρει.
Σε σχέση με το Golf σύγκριση μπορεί να γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή όσον αφορά την εμφάνιση, τους χώρους, τις επιδόσεις, την ποιότητα των υλικών, την τιμή.
Η αξιοπιστία είναι μια άγνωστη παράμετρος, όπως και η μέση κατανάλωση υπό φυσιολογικές συνθήκες και όχι υπό συνθήκες τεστ περιοδικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το Bravo κάθε άλλο παρά αντιγραφη είναι, αφού το ένα έχει έντονες καμπύλες ενώ το άλλο με περισσότερες ακμές.
Το μπροστά κομμάτι έχει σαφές επιρρόες από το GPunto ενώ το πίσω από το Bravo mk1
+1, η μονη αντιγραφη ηταν το Στιλο, καθαρα γερμανικη φατσα.
-
Καλά μην ξεχνάμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι και η καλύτερη για golf.Σε λίγο
αλλάζει οπότε καλό θα ήταν να περιμένει κάποιος.Εγώ θα έπαιρνα ή το bravo ή το leon -
Αυτή τη στιγμή θα ήμουν μεταξύ Leon 1.8Τ και Golf...
Πέραν ό,τι άλλου, θα σταθώ στο ότι είναι αλήθεια όσα έλεγαν για τους πολλάπλούς συνδέσμους πίσω...
Με τέτοια ανάρτηση ο πίσω άξονς συμμετέχει στο στρίψιμο με τρόπο που ο ημιάκαμπτος δεν μπορεί να διανοηθεί.
Πίστευα ότι δε θα ήταν μεγάλη η διαφορά αλλά είναι...
Όσον αφορά το ότι βγαίνει νέο Golf το 2009, προσωπικά θα απέφευγα να πάρω ένα αυτοκίνητο με το που θα παρουσιαστεί για λόγους προβλημάτων νεότητας...
_
-
Εγώ δεν πιστεύω στην ανωτερώτητα των πολλαπλών μόνο και μόνο επειδή
είναι πολλαπλοί...Δες και στι civic πόσο ωραία είναι υλοποιημένος ο ημιάκαμπτος(τουλάχιστον απόσα διαβάζουμε)..
Γενικά πιστεύω στο καλό στήσιμο της κάθε διάταξης.Τώρα αν ο άλλος έχει σούστες πίσω εντάξειΤο νέο golf δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές, σε κινητήρες και τέτοια.Δεν θα είναι μια εντελώς νέα υλοποίηση δηλ για να υπάρχουν οι μεγάλες αμφιβολίες.Αλλά και πάλι δεν έχεις άδικο καλό είναι να δοκιμαστεί λίγο.
Γενικά πάντως θα απέφευγα ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει σε 2 χρόνια.
Μην ξεχνάμε πως 2 χρόνων αμάξι καινούριο θεωρείται. -
Bravo κι απο μένα. Φρέσκο, ολοκαίνουργιο και πανέμορφο.
-
Bravo λόγω νέου συνόλου και γενικότερα ομορφότερης παρουσίας, τώρα για το εσωτερικό του δε μπορώ να εκφέρω συγκεκριμένη άποψη καθότι δεν έχω μπει να το δοκιμάσω από πρώτο χέρι, αλλά καλό φαίνεται...
-
Ο χρήστης link20 έγραψε:
Εγώ δεν πιστεύω στην ανωτερώτητα των πολλαπλών μόνο και μόνο επειδή
είναι πολλαπλοί...Δες και στι civic πόσο ωραία είναι υλοποιημένος ο ημιάκαμπτος(τουλάχιστον απόσα διαβάζουμε)..
Γενικά πιστεύω στο καλό στήσιμο της κάθε διάταξης.Τώρα αν ο άλλος έχει σούστες πίσω εντάξειΤο νέο golf δεν θα έχει ιδιαίτερες αλλαγές, σε κινητήρες και τέτοια.Δεν θα είναι μια εντελώς νέα υλοποίηση δηλ για να υπάρχουν οι μεγάλες αμφιβολίες.Αλλά και πάλι δεν έχεις άδικο καλό είναι να δοκιμαστεί λίγο.
Γενικά πάντως θα απέφευγα ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει σε 2 χρόνια.
Μην ξεχνάμε πως 2 χρόνων αμάξι καινούριο θεωρείται.Όταν μου λένε αμάξι με φύλλα σούστας στον πίσω άξονα μου έρχεται ένα ερείπιο στο νου...
Πέρα από την πλάκα τα αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση δεν μου δίνουν τόσο έντονα την αίσθηση ότι κρατάνε καλύτερα αλλά ότι εάν χάσεις την ουρά σου θα την χάσεις πιο γλυκά και προοδευτικά. Αντίθετα οι ημιάκαμπτοι μου φαινόντουσαν αρκετά πιο απότομοι στο όριο...
-
Κι όμως καρτάνε. ¨οσο καλά στημένος και να είναι ο ημιάκαμπτος δεν φτάνει την αποτελεσματικότητα μιας ανεξαρτητης ανάρτησης. Και δεν μιλάω μόνο για το Γκολφ. Σίγουρα υπάρχουν αυτοκίνητα με ημιάκαμπτο που στέκονται καλά΄. ΄Σαφώς και παίζει ρόλο και η ρύθμιση της ανάρτησης. Αλλά γενικά οι ανεξάρτητες θεωρούνται καλύτερες.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Όταν μου λένε αμάξι με φύλλα σούστας στον πίσω άξονα μου έρχεται ένα ερείπιο στο νου...http://www.sportscarforums.com/attachments/2321d1137281848-z06vetten468.jpg
Κλασσική παρανόηση... Η Corvette δεν έχει πίσω άκαμπτο άξονα με φύλλα σούστας (όπως άλλα Αμερικάνικα muscle-cars) αλλά ανεξάρτητη ανάρτηση με εγκάρσια φύλλα σούστας αντί για ελατήρια
GM has equipped the Corvette with two one-piece fiberglass composite leaf springs in place of coils. They run transversely across the width of the car, mounted in two places equidistant from the centerline. Each end is bolted to the bottom of an A-arm such that when the A-arm rises, the leaf pulls it down, again in proportion to a known spring rate. In this way, four coils are replaced with two leaf springs.
http://en.wikipedia.org/wiki/Corvette_leaf_springs
Πέρα από την πλάκα τα αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση δεν μου δίνουν τόσο έντονα την αίσθηση ότι κρατάνε καλύτερα αλλά ότι εάν χάσεις την ουρά σου θα την χάσεις πιο γλυκά και προοδευτικά. Αντίθετα οι ημιάκαμπτοι μου φαινόντουσαν αρκετά πιο απότομοι στο όριο...
Νομίζω η μεγαλύτερη διαφορά είναι πως με ανεξάρτηση πίσω ανάρτηση είναι ευκολότερο να δώσεις πιο σπορ χαρακτηριστικά, πχ. ελεγχόμενη υπερστροφή.
-
Στα μείον του Bravo το μη απενεργοποιήσιμο (απ' όσο το έχω ψάξει) ESP.
Κατά τα άλλα, εκπληκτικό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Στα μείον του Bravo το μη απενεργοποιήσιμο (απ' όσο το έχω ψάξει) ESP.Κατά τα άλλα, εκπληκτικό αυτοκίνητο.
Απ οτι λενε ομως ολα τα περιοδικα ειναι πολυ καλα ρυθμισμενο και οχι εκνευριστικο μεχρι και λιγο υπερστροφη στο αφημα του γκαζιου επιτρεπει.
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Στα μείον του Bravo το μη απενεργοποιήσιμο (απ' όσο το έχω ψάξει) ESP.
Κατά τα άλλα, εκπληκτικό αυτοκίνητο.
Απ οτι λενε ομως ολα τα περιοδικα ειναι πολυ καλα ρυθμισμενο και οχι εκνευριστικο μεχρι και λιγο υπερστροφη στο αφημα του γκαζιου επιτρεπει.
Δεν είναι το ίδιο αλλά αν πράγματι είναι έτσι, σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από κάποια ESP που αποστειρώνουν εντελώς την οδήγηση. Μικρό μπράβο στη FIAT
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Φαίνεται πως κάποιοι ξεχνάνε ότι το Tipo είχε βγει αυτοκίνητο της χρονιάς το 1989Και το Bravo Ι ειχε βγει. Και πιο παλια ειχαν βγαλει και Ford Scorpio, Renault 9, Ford Mondeo I, Golf III (από τα χειρότερα Golf)
-
Από θέμα εμφάνισης και μόνο, Bravo...
Πραγματικά μου κάνει απίστευτη εντύπωση το πόσο πολύ μου αρέσειΕίναι πρώτη φορά που μου αρέσει FIAT ΤΟΣΟ πολύ ! ! !
........ψέμματα . . . μου άρεσε και το Coupe, αλλά normal fiat, οικογενειακό αυτοκίνητο..... πρώτη φορά
-
Απλά είναι τα πράματα παιδιά, ο ιταλός σχεδιαστής ξυπνάει με μεσογειακή λιακάδα, βλέπει και κάνα δυό belluciaka πιπινάκια στον δρόμο και φτάνει στην δουλειά με έμπνευση και ζωγραφίζει.
Ο γερμανός με τον βρωμόκαιρο και τις κοτσιδιάρες, σχεδιάζει porsche και τανκς...
Χιουμοριστικό είναι το post, μην αρχίσετε να τρώγεστε, αν και η πολιστική κληρονομιά των ιταλών έχει προσφέρει πολλά στην ωραιοποίηση τούτου του κόσμου...
Fiat Bravo T-jet vs Golf TSI 140ps