-
Το Mini δεν το λες ταξιδιάρικο και άνετο Bouki οπότε μάλλον δεν σου κάνει.
Nickolas: Στην Αγγλία δεν μπορείς να πάρεις αριστεροτίμονο εκτός αν δεν βγαίνει σε δεξιοτίμονο το μοντέλο που θέλεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Mini δεν το λες ταξιδιάρικο και άνετο Bouki οπότε μάλλον δεν σου κάνει.Nickolas: Στην Αγγλία δεν μπορείς να πάρεις αριστεροτίμονο εκτός αν δεν βγαίνει σε δεξιοτίμονο το μοντέλο που θέλεις.
Δεν υπάρχει παραθυράκι δεδομένου ότι πρόκειται για αυτοκίνητο 'προς εξαγωγή'?
Η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη!
Να σημειωθεί ότι και τα αριστεροτίμονα Μini στην Αγγλία κατασκευάζονται! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το Mini δεν το λες ταξιδιάρικο και άνετο Bouki οπότε μάλλον δεν σου κάνει.
Nickolas: Στην Αγγλία δεν μπορείς να πάρεις αριστεροτίμονο εκτός αν δεν βγαίνει σε δεξιοτίμονο το μοντέλο που θέλεις.
Δεν υπάρχει παραθυράκι δεδομένου ότι πρόκειται για αυτοκίνητο 'προς εξαγωγή'?
Η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη!
Να σημειωθεί ότι και τα αριστεροτίμονα Μini στην Αγγλία κατασκευάζονται!Πηγαίνουν για εξαγωγή κατευθείαν και οι εταιρείες δεν τα πουλάνε εκεί ούτε κατά παραγγελία τα αριστεροτίμονα ακόμα και αν παράγονται στο νησί... ζούσα χρόνια στην Αγγλία...
-
Δεν ειναι δηλαδη για μεγαλες διαδρομες το μινι;; Κουραζει;; Α ρε Zeus ναξερες τι μαχαιρι μου γυριζεις στην καρδια
-
Δεν είπα ότι δεν μπορεί να κάνει μεγάλες διαδρομές. Είπα ότι δε θα είναι τόσο άνετο όσο ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Golf μιας και το ανέφερες πχ. Το Μini είναι αρκετά σφιχτο και κοπανάει στους ελληνικούς καρόδρομους ενώ το τιμόνι και το πλαίσιο είναι υπερκινητικά και ίσως κουράζουν στις μεγάλες αποστάσεις.
-
@Bouki: Σίγουρα το Mini δεν είναι Golf, είναι πιο σκληρό. Αλλά κουραστικό δεν θα το έλεγα. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο η ανάρτηση και ακόμα μεγαλύτερο τα λάστιχα. Χωρίς τα Run Flat το αυτοκίνητο γίνεται πολύ καλύτερο σε άνεση και κράτημα. Με το δικό μου έχω κάνει μέχρι 4 ώρες ταξίδι...έχω κάνει και πιο άνετα ταξίδια, αλλά δεν με κούρασε (και πάτησα τα 33 αισίως...!). Περισσότερο με κουράζει στην πόλη για πάνω από 1 ώρα. Επίσης, το παλιό είναι πιο σκληρό από το καινούργιο, ειδικά στην Σπορ έκδοση. Έχω οδηγήσει για αρκετά χιλιόμετρα 3 διαφορετικά Mini, οπότε θα σου πω εντυπώσεις:
-
Το δικό μου, Cooper S με σπορ ανάρτηση και 17αρες ζάντες με Run Flat (205/45/17). Τα έγραψα και πιο πάνω. Είναι σκληρό, αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει στο σημείο να με κουράζει. Η επόμενη αλλγή ελαστικών θα είναι με απλά λάστιχα (όχι Run Flat) και πιστεύω ότι θα στρώσει αρκετά.
-
Cooper S (ανήκει στην ξαδέρφη μου) με 16αρες ζάντες με Run Flat (195/55/16) και normal ανάρτηση. Είναι πιο μαλακό από το δικό μου και πιο άνετο. Βέβαια και εδώ τα Run Flat κάνουν τη ''ζημια''. Σε σχέση με το Golf που είχε (TSi) είναι πιο σκληρό το Mini, αλλά μέχρι στιγμής δεν παραπονιέται.
-
Cooper με τις στάνταρ 15αρες ζάντες (175/65/15) και κανονικά λάστιχα. Όταν το οδήγησα πρώτη φορά, νόμιζα ότι μπήκα σε άλλο αυτοκίνητο! Πολύ πιο άνετο απο τα 2 παραπάνω.
Εν κατακλείδι, θα σου πρότεινα τα εξής, εάν θέλεις να πάρεις Cooper (και όχι το ''S''): α) Οδήγησέ το, η δυνατόν για αρκετή ώρα και όχι 10-15 λεπτά και β) αν το πάρεις να το πάρεις με τις 15αρες ζάντες και τα κανονικά λάστιχα.
-
-
...και χωρις τη σπορ αναρτηση που δε προσφερει και πολλα στους Ελληνικους δρομους.
-
χμμμ ενδιαφεροντα ολα αυτα..Σας ευχαριστω πολυ
ναι, για το cooper ελεγα, καποιος μουχε πει για 16αρες ζαντες, αλλα αν κανει διαφορα δεν εχω κανενα προβλημα. Αυτο το 4ωρο ταξιδι με προβληματισε. Μονο; Κανω αρκετα μεγαλα-μεγαλυτερα απο αυτο κ αρκετα συχνα...Δε θελω να βγαινω απο το μινι μετα ενα ταξιδι κ να με πονανε τα κοκκαλα μου. Κ δυστυχως τεστ ντραιβ για 400χλμ δε στο δινει κανεις... -
Εγω,με το ΜΙΝΙ, εχω κανει 1100 σε μια μερα,εκτος Ελλαδος ομως.
-
ναι βρε κωστα, οκ αν ηταν autobahn που ψαχνεις να βρεις λακκουβα κ δεν υπαρχουν! Η στη γαλλια -ιταλια που ειναι φοβεροι οι δρομοι (οδηγουσα στη γαλλια κ οταν γυρισα ελλαδα κ αντιμετωπισα ελληνικο οδοστρωμα τρομαξα)..
Κ καλα τα κανες τα 1100. Πως βγηκες απο μεσα μετα;;
Πολυ το παιδευω αλλα 23 -24χιλαιρικα θα τα δωσω, ας μην τα κλαψω αργοτερα... -
@FANIS
Φανη βλεπω η ξαδελφη σου ειχε κ τα 2 υποψηφια αυτοκινητα μου (γκολφ +μινι).
Πως κ εφυγε απο το ενα κ πηγε στο αλλο;; γιατι μιλαμε για διαφορετικα πραγματα...
Κ δευτερον, δεν τοχει μετανοιωσει, δεν γκρινιαζει;; Ειναι πανευτυχης;; -
4ωρο έχω κάνει, γιατί απλά δεν μου έχει τύχει μεγαλύτερο...όχι για λόγους άνεσης. Όπως είπα στις 4 ώρες ήμουν ΟΚ με το δικό μου. Με το Cooper με τις 15αρες ήμουν ακόμα πιο άνετος. Αλλά ότι και να σου πούμε, πρέπει να δοκιμάσεις η ίδια για να δείς εάν σου κάνει η όχι. Εμένα π.χ. δεν με κουράζει (την Κυριακή έκανα 500χλμ μονοήμερη εκδρομή...ήμουν μια χαρά), ούτε τον πατέρα μου, αλλά τον ξάδερφό μου τον κουράζει μετά από 3 ώρες.
Για το Test Drive μην το λές, η φίλη μου που έχει το Cooper πήρε για Test Drive ένα ΣΚ το Μινι! Έτσι κατέληξε
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
@FANIS
Φανη βλεπω η ξαδελφη σου ειχε κ τα 2 υποψηφια αυτοκινητα μου (γκολφ +μινι).
Πως κ εφυγε απο το ενα κ πηγε στο αλλο;; γιατι μιλαμε για διαφορετικα πραγματα...
Κ δευτερον, δεν τοχει μετανοιωσει, δεν γκρινιαζει;; Ειναι πανευτυχης;;Το Golf το άλλαξε βασικά γιατί την έπεισε ο άντρας της (!!!) και της το έκανε δώρο το Μινι. Είναι όντως διαφορετικά αυτοκίνητα...τελείως. Ευτυχώς δεν γκρινιάζει! Προτιμάει το Mini εμφανισιακά (μέσα/έξω), το βρίσκει πιο βολικό στην πόλη (ελέω μεγέθους) και της αρέσει πιο πολύ σαν αυτοκίνητο. Αρνητικά βρίσκει τους μικρούς χώρους (αν και δεν την ενοχλεί), το ότι είναι πολύ γρήγορο (έχει το ''S'') και το ψιλοφοβάται και ότι είναι πιο σκληρό (αλλά σαν αυτοκίνητο γενικά, όχι μόνο στην ανάρτηση)...πιο άγριο. Μετά από 3 μήνες που το έχει, δηλώνει ότι το προτιμέι από το Golf, ενώ στην αρχή ελεγε το ανάποδο....άντε βγάλε άκρη...!!!
-
ελα!!ένα σ/κ;; εντυπωσιαστηκα!!απο ποια αντιπροσωπεια;;
-
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
ελα!!ένα σ/κ;; εντυπωσιαστηκα!!απο ποια αντιπροσωπεια;;Από τον Σπανό στη Συγγρού. Γενικά δίνουν αυτοκίνητα για ένα ΣΚ (αρκεί να το έχεις κανονίσει από πρίν, μην πάς τελευταία στιγμή) και ίσως να βοήθησει που ήταν και κοπέλα! Αν πάς εκεί, πές μου να σου πώ (με ΠΜ για να μην κάνουμε διαφήμιση) με ποιόν θα μιλήσεις.
-
εννοειται!!
στειλε ΠΜ θα ηταν ιδανικο να το εχω για σκ -
Καλησπερα
Ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου mini cooper s...τι πρεπει να προσεξω και για ποια μοντελα να κοιταξω κυριως?(εννοω ετος)ξεχασα το σημαντικοτερο...τιμη μεχρι 17-18κ...το πολυ 20...
γνωμες? -
Ο χρήστης attreidis έγραψε:
Καλησπερα
Ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου mini cooper s...τι πρεπει να προσεξω και για ποια μοντελα να κοιταξω κυριως?(εννοω ετος)ξεχασα το σημαντικοτερο...τιμη μεχρι 17-18κ...το πολυ 20...
γνωμες?Ήμουν έτοιμος να σου πω να κοιτάξεις το νέο μοντέλο (R56) το οποίο άρχισε να παράγεται από τον Οκτώβριο 2006, αλλά μετά είδα το Budget σου, οπότε άκυρο, γιατί δεν το βρίσκεις με €20Κ. Γύρω στα €17 - 21Κ πωλούνται τα Mini προηγούμενης γενιάς (R53).
Γενικά δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά τα σημεία που πρέπει να προσέξεις:
-
Κιβώτιο Ταχυτήτων. Είχαν μια ευπάθεια στο κιβώτιο και τον συμπλέκτη. Να προσέξεις να μην ακούς τίποτα περίεργους θορύβους, οι ταχύτητες να κουμπώνουν καλά (αφού ζεσταθεί το κιβώτιο) και ο συμπλέκτης να μην πατινάρει.
-
Επειδή γενικά έχουν σκληρή ανάρτηση, ειδικά εάν φοράνε την Sport ή Sport+, να προσέξεις για τριγμούς (συνήθως τρίζουν ελαφρά μετά από 3-4 χρόνια αλλά να μην είναι και κουδουνίστρα) και καταπονήσεις στις ζάντες.
-
Καλό είναι να έχει καλό εξοπλισμό (τουλάχιστον πακέτο Chili που περιλαμβάνει όλα τα βασικά έξτρα, όπως Ξένον, Σπορ Καθίσματα, κλπ).
Αν κανείς ξέρει και κάτι παραπάνω ας με συμπληρώσει, γιατί για το R53 δεν τα ξέρω τόσο καλά όσο για το R56.
Όπως και να έχει, η συμβουλή μου είναι να το πας οπωσδήποτε γιε έλεγχο πριν το πάρεις, ώστε να ελέγξουν αναρτήσεις (σχετική ευπάθεια λόγο σκληρής ανάρτησης Run Flat και Ελληνικών λακουβόδρομων), να το βάλουν στον για τυχόν προβλήματα και φυσικά αν δουν αν είναι τρακαρισμένο σοβαρά (δεν συζητάω για ένα φτερό, αλλά να μην έχει πάθει σοβαρή ζημιά).
Αν θες δες και τις αγγελίες, πουλάει ένας φίλος μου το δικό του γύρω στα €20Κ (μπορεί και να κατέβει και άλλο).
-
-
το cooper του φιλου σου ειναι πολυ καλη προσφορα οπως το βλεπω αλλα δεν ειμαι ακομα σε θεση να κανω την αγορα...
επειδη δεν εχω οδηγησει ακομα cooper και ειδικα το s εχω μια απορια..
εγω τωρα οδηγαω ενα dodge caliber...υπαρχει περιπτωση κατι στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου (mcs) να με ξενισει τοσο πολυ? -
το cooper του φιλου σου ειναι πολυ καλη προσφορα οπως το βλεπω αλλα δεν ειμαι ακομα σε θεση να κανω την αγορα...
επειδη δεν εχω οδηγησει ακομα cooper και ειδικα το s εχω μια απορια...
εγω τωρα οδηγαω ενα dodge caliber...υπαρχει περιπτωση κατι στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου (mcs) να με ξενισει τοσο πολυ? -
Προτεινω να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις το νεο μοντελο. Για μενα δεν αξιζει να δωσεις 20 χιλιαρικα για το παλιο. Σκεψου το λιγο, ειναι παρα πολλα τα λεφτα για ενα παλιο μεταχειρισμενο αμαξι, που εχει αλλαξει μοντελο. Με 22 χιλιαρικα βρισκεις πολλα νεα cooper s.
New MINI Forum