-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σε όλα έχει γραφτεί κάτι...
Κάποιο το είχε συγκριτικό (εδώ και καιρό) με το Golf GT 170...ποιό όμως? μπας κ υπάρχει κ online αυτό το άρθρο?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στο Car είχε πρόσφατα δοκιμή του Cooper S με το Clio RS, το 207 & το Corsa OPC.και τι μας το λες?
το αποτελεσμα θελουμε ρε!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στο Car είχε πρόσφατα δοκιμή του Cooper S με το Clio RS, το 207 & το Corsa OPC.βλέπω στο site του πως το έχει στο τρέχον τεύχος (90), πάω να το πάρω!
-
οι 4τ όμως που τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση δεν έχουν κάνει κανένα συγκριτικό με το νέο CopperS?
-
Ο χρήστης genik έγραψε:
οι 4τ όμως που τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση δεν έχουν κάνει κανένα συγκριτικό με το νέο CopperS?Δεκέμβριος 06, τεύχος 435
-
Αρκετά τα τεστ και συγκριτικά με Cooper S (4Tροχοι & Drive γνωρίζω για Ελλάδα). Τα περισσότερα τεστ συμφωνούν σαν γενικό συμπέρασμα ότι: Έχει πολύ καλό κράτημα, είναι παιχνιδιάρικο, είναι πολύ γρήγορο, δεν έχει χώρους, είναι σχετικά σκληρό και είναι και αρκετά ακριβό. Αλλά από την άλλη δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, οπότε δύσκολη η οικονομική σύγκριση.
Γνώμη μου, ναί είναι ακριβό....αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το ερωτεύεσαι και το αγοράζεις, δεν το αγοράζεις με οικονομοτεχνικά κριτήρια.
-
mini is super
-
Τι λετε για το castrol ΤΧΤ 5W -30 ,το χρησιμοποιει κανεις στο μινι του?
Νομιζω οτι το προτεινει η ΜΙΝΙ...Τι λετε? -
Eφοσον το προτεινει βαλε αυτο...
-
Αυτό το λάδι χρησιμοποιώ (πρόσεξε να είναι το ΤΧΤ LL-04) και στο ΜΙΝΙ και στην BMW (την οικογενειακή και αυτή που είχα πριν το ΜΙΝΙ). Είναι πολύ καλό λάδι και ουσιαστικά είναι το λάδι που συσκευάζεται και ως BMW/MINI Quality Long Life 04. Ακόμα καλύτερο είναι το νέο Castrol Edge Sport 0W-40...μάλλον αυτό θα βάλω στην επόμενη αλλαγή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτό το λάδι χρησιμοποιώ (πρόσεξε να είναι το ΤΧΤ LL-04) και στο ΜΙΝΙ και στην BMW (την οικογενειακή και αυτή που είχα πριν το ΜΙΝΙ). Είναι πολύ καλό λάδι και ουσιαστικά είναι το λάδι που συσκευάζεται και ως BMW/MINI Quality Long Life 04. Ακόμα καλύτερο είναι το νέο Castrol Edge Sport 0W-40...μάλλον αυτό θα βάλω στην επόμενη αλλαγή.To TXT yparxei mono se 5w=30???
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
To TXT yparxei mono se 5w=30???Υπάρχει και σε 5W-40 αλλά με προδιαγραφές VW 505 01 και όχι LL-04. Εξάλλου και στην λίστα της BMW με τα εγκεκριμένα λάδια μόνο το 5W-30 αναφέρει για το ΤΧΤ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
To TXT yparxei mono se 5w=30???
Υπάρχει και σε 5W-40 αλλά με προδιαγραφές VW 505 01 και όχι LL-04. Εξάλλου και στην λίστα της BMW με τα εγκεκριμένα λάδια μόνο το 5W-30 αναφέρει για το ΤΧΤ.
Ok Thanks!!
-
Παμε κ λιγο στο ψητο ρε παιδια που δεν εχει αναφερει κανεις.
Τα σερβις γινονται απο την BMW και αυτο συνεπάγεται πολυ υψιλό κοστος εργασιας σερβις και ακομα περισσοτερο ανταλλακτικων τα οποια κυριολεκτικα καινε και τσουρουφλίζουν. Απότι γνωρίζω ειναι απο τα υψηλότερα στην ελληνικη αγορά.... Και εγω σκεφτομαι για το Mini Cooper αλλα σκεφτομαι και τα σερβις που ειναι αστα να πανε.
Εσεις τι λετε.Σαν μεταχειρισμενο το cooper εχω την δυνατοτητα πλεον για αγορα,αλλα το κοστος συντηρησης??
-
@panosm25: Η δικιά μου εμπειρία είναι τελείως διαφορετική φίλε Πάνο, και πριν το ΜΙΝΙ είχα μια BMW 325ti (E46) για 18 μήνες και πιο πρίν μια 318i (E36) για 3 χρόνια. Οι τιμές των ανταλλακτικών δεν είναι ακριβές (ειδικά από τότε που ανέλαβαν οι Γερμανοί και έφυγε ο Μανιατόπουλος). Χαρακτηριστικά η BMW έχει πιο φτηνά ανταλλακτικά από VW/Audi και Daihatsu (αυτοκίνητα που είχα/έχω και άρα μπορώ να συγκρίνω).
Επίσης πρέπει να λάβεις ύπόψιν σου ότι το ΜΙΝΙ (R56) θέλει service κάθε 50.000χλμ περίπου ή 2 χρόνια και λάδια κάθε 30.000χλμ. Εγώ τα λάδια θα τα αλλάζω στα 10.000χλμ. Τώρα που άλλαξα στα 3.000χλμ μου κόστισαν €55 για λάδια (δικά μου) και €12 για φίλτρο λαδιού...σύνολο €77, σε εξουσιοδοτημένο.
Στην BMW του πατέρα μου (330xi) πλήρωσε για service στα 33.000χλμ €420 (αν είχε πάει δικά του λάδια θα πλήρωνε €60 λιγότερο).
-
+1 @ Fanis75 , τα service σε BMW _MINI ειναι κατα πολυ φτηνοτερα απο οτι στα Γαλλικα μη σου πω και απο τα Ιταλικα FIAT.Απλα πρεπει να εχεις μια σχεση στοργης και παερακολουθησης με το συνεργειο σου και ο λογος ειναι οτι αν δεν συμφωνησεις απο την αρχη τις εκπτωσεις που θα σου κανουν (30% εργασια και 12-15% ανταλλακτικα ειναι πολυ καλα) θα πληρωνεις λεφτα που θα μπορουσες να αποφυγεις.
-
+1 @ Fanis75 , τα service σε BMW _MINI ειναι κατα πολυ φτηνοτερα απο οτι στα Γαλλικα μη σου πω και απο τα Ιταλικα FIAT.Απλα πρεπει να εχεις μια σχεση στοργης και παερακολουθησης με το συνεργειο σου και ο λογος ειναι οτι αν δεν συμφωνησεις απο την αρχη τις εκπτωσεις που θα σου κανουν (30% εργασια και 12-15% ανταλλακτικα ειναι πολυ καλα) θα πληρωνεις λεφτα που θα μπορουσες να αποφυγεις.
-
Ο χρήστης cooperS_JCW έγραψε:
+1 @ Fanis75 , τα service σε BMW _MINI ειναι κατα πολυ φτηνοτερα απο οτι στα Γαλλικα μη σου πω και απο τα Ιταλικα FIAT.Απλα πρεπει να εχεις μια σχεση στοργης και παερακολουθησης με το συνεργειο σου και ο λογος ειναι οτι αν δεν συμφωνησεις απο την αρχη τις εκπτωσεις που θα σου κανουν (30% εργασια και 12-15% ανταλλακτικα ειναι πολυ καλα) θα πληρωνεις λεφτα που θα μπορουσες να αποφυγεις.Αρα, λογικά , τα ΜΙΝΙ έχουν το φθηνότερο σέρβις στον κόσμο σωστά; Αφού βάζουν κάτω γάλλους, ιταλούς, δεν πιστεύω να μην είναι και φθηνότεροι από τους ιάπωνες;
-
Για Ιταλού δεν ξέρω...από Γαλλικά είναι σίγουρα πιο φτηνό το Service από Renault, αλλά όχι από Peugeot. Από τους Ιάπωνες, ναι είναι πιο φτηνά...Ειδικά στην Ελλάδα που οι περισσότερες αντιπροσωπείες ακολουθούν δικό τους πρόγραμμα service με αλλαγές λαδιών κάθε 7.500χλμ.
-
Μου δινετε απιστευτη χαρα,μιας κ το Mini μου αρεσει πολυ αλλα παντα θεωρουσα εμποδιο το κοστος συντηρησης,
Οποτε με budget 13-14Κ θα πηγαινατε εσεις σε καποιο μεταχειρισμενο cooper/one ή οχι??Τι πρεπει να προσεξω??Να αποφυγω τις μαντρες??*Ή μηπως να στραφω σε καποιο καινουριο με τους οποιους συμβιβασμους??
**Τα υπολοιπα που σκεφτομαι (εκτος πλεον κ του mini) ειναιΑlfa romeo 147 (μεταχειρισμενη)
+Eπιδοσεις,πατημα,κρατηματα,ιματζ
-καταναλωση,αξιοπιστιαC4 Coupe 1.4i λευκη με ηλιοροφη (καινουριο)
+εμφανιση,κοστος αγορας,χωροι
-καταναλωση,αξιοπιστια,επιδοσειςΜitsubishi Colt CZT (μεταχειρισμενο)
+Επιδοσεις,φιλικη συμπεριφορα
-καταναλωση,αναρτησηPeugeot 207 1.6 3d (μεταχειρισμενο)
+Φρένα,xώροι,ποιότητα εσωτερικού
-επιλογεαςPeugeot 206 1.6 cc (μεταχειρισμενο)
+cabrio,2+2,επιδοσεις,φτηνα ανταλλακτικα/service
-στεγανοτητα κ δυσλειτουργια οροφης,παλιο μοντελοVW polo 3d 1.4 100hp (καινουριο)
+τιμη,επιδοσεις,ποιοτητα
-κοστος συντηρησης,αποδοση κινητηρα με το περασμα του χρονουVW beetle 1.6 σε μαυρο χρωμα (μεταχειρισμενο)
+ιματζ/ξεχωριστη σχεδιαση,ποιότητα
-χωροι
New MINI Forum