-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εχω ένα Cooper S του 2008 και δεν είμαι ευχαριστημένος με το κράτημα από τα λάστιχα. Λέω ν' αλλάξω τα run flat με 'συμβατικά. Τι έχετε να προτείνετε ?
Την ίδια σκέψη έχω κάνει και εγώ (βέβαια δεν είναι χάλια...αλλά τα RF υστερούν, αφού γλυστράνε απότομα) και μάλλον όταν τα αλλάξω θα βάλω Conti SportContact 3, αλλά όχι RF. Επίσης κοιτάζω και Michelin & Yokohama.
τα sport contact που φοραω εγω με εχουν αφησει πολυ ευχαριστημενο απο θεμα κρατηματος το μονο κακο που εχουν τα δικα μου συγκεκριμενα,ειναι οτι αργουν να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας,λογω μεγαλου δεικτη ταχυτητας(να το προσεξεις αυτο).
το αλλο κακο που εχουν ειναι οτι ειναι μαλακα,ετσι μπορει να φθειρεις σχετικα γρηγορα και οταν κανει ζεστη μπορει να υπερθερμανθουν(οταν το πιεζεις οχι νορμαλ)
απο την αλλη ομως εχουν κορυφαιο κρατημα(παλι επειδη ειναι μαλακα) και δε με εχουν πουλησει ποτε ουτε σε στροφη ουτε σε φρεναρισμα,επισης δεν κανουν θορυβο ουτε χτυπανε σε ανωμαλιες...
θα στα προτεινα ανεπιφυλακτα,το ζητημα ειναι αν θες τοσο μαλακη γομα
τα michelin για παραδειγμα ειναι σαφως πιο σκληρα,αντεχουν περισσοτερο,ταιριαζουν πιο πολυ στην ελληνικη ζεστη,εχουν ομως χειροτερο κρατημα...
παντως μετα απο τα run flat που φορας τωρα, ο,τι και να βαλεις θα σου φανει οτι καθεσαι σε πουπουλα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα sport contact που φοραω εγω με εχουν αφησει πολυ ευχαριστημενο απο θεμα κρατηματος το μονο κακο που εχουν τα δικα μου συγκεκριμενα,ειναι οτι αργουν να πιασουν θερμοκρασια λειτουργιας,λογω μεγαλου δεικτη ταχυτητας(να το προσεξεις αυτο).το αλλο κακο που εχουν ειναι οτι ειναι μαλακα,ετσι μπορει να φθειρεις σχετικα γρηγορα και οταν κανει ζεστη μπορει να υπερθερμανθουν(οταν το πιεζεις οχι νορμαλ)
Πολύ σωστά όσα αναφέρεις. Έτσι ακριβώς είναι. Στο προηγούμενοα υτοκίνητό μου είχα τα SC2 και ο πατέρας μου είχε τα SC και τώρα έχει τα SC3....για εμένα είναι πολύ καλά λάστιχα με μόνο μειονέκτημα (όπως σωστά αναφέρεις) ότι έχουν πολύ μαλακή γόμα και θέλουν προσοχή στα πεζοδρόμια...αλλά κράτημα κορυφαίο!
-
Τωρα τελευταια εχω μπει και εγω σε διαδικασια σκεψεως αγορας ενος μτχ μινι κουπερ ς.
Ετσι μετα απο καποιες βολτες σε μερικες τοπικες μαντρες εντοπισα ενα ς και μαλιστα το
Works στα 200 αλογακια μοντελο 2004 με 65000 χλμ στην τιμη των 20000 ευροπουλακιων.
Τι γνωμη εχετε(ειδικα οι κατοχοι) για αυτο το μοντελο,τι πρεπει να προσεξω,τι να περιμενω,
και γενικα αν αξιζει μια τετοια κινηση ειδικα αν στο πισω μερος του μυαλου υπαρχει η
υποψια-πεποιθηση οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν θα του φεροταν και με το γαντι;
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις-γνωμες-εμπειριες σας. -
@dum: Αν και έχω το νέο μοντέλο, θα σου πώ ότι γνωρίζω για το προηγούμενο από φίλους. Θέλει προσοχή στο να μην το έχουν σκίσει και τα χλμ. που λέει οτι έχιε κάνει να είναι αληθινά (δυστυχώς δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσεις). Οπωσδήποτε έλεγχο στο αυτοκίνητο για τρακαρίσματα και ''σκισίματα'' και να δού και το κιβώτιο, αφού είναι ένα σημείο που υπέφεραν τα ΜΙΝΙ.
-
καλημέρα του ολλ,
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι,
για την έκδοση GP τι έχετε να πείτε;
βρήκα πρόσφατα ενα 08/06 με 18.000 χλμ στα 26κ.
Απλά μου μπήκε σαν ιδέα για αμάξι της συμβίας( τρελαμένη με τα Cooper S)/g
-
GP για γυναικα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
GP για γυναικα?δεν λέει;
έχει πολλές διαφορές από το απλό S;
απλά βλέποντας το εξωτερικα και μόνο της άρεσε ( κάτοχος του cooper 05)
αλλά γι αυτό θέλω τα φώτα σας.
εμένα μου φάνηκε ξεχωριστό, αλλά λέει για αυτήν; λέει σαν αμάξι;
/g -
Το GP δεν είναι με την μπάρα πίσω αντί για καθίσματα?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το GP δεν είναι με την μπάρα πίσω αντί για καθίσματα?ναι,
συν διαφορικό
218 άλογα
άλλο πιο επιθετικό kit
//g -
Αν δεν της αρέσει η σβέλτη οδήγηση τόσο πολύ ώστε να κάνει παραχωρήσεις στις πίσω θέσεις και στην ανάρτηση, τότε γιατί όχι? (αν και με 30Κ παίρνει ένα καινούριο cooper S, καλύτερο deal για γυναίκα κατά τη γνώμη μου..)
-
αν δε πηγαινει συνεχεια σε πιστες δεν εχει νοημα, και ειναι πολυ σκληρο.
πολυ καλυτερα ενα S
-
μινι κουπερ 1.6 τουντει...
το τεστ ντραιβ γενικα δεν ηταν οπως θα το θελαμε, σημερα η θεσσαλονικη πνιγηκε σε ολους τους δρομους απο τη κινηση...βεβαια χαρη σε αυτο χαζεψαμε και λιγο παραπανω το εσωτερικο...
το μινι μου φανηκε καλο αλλα ακριβο...και πολυ σκληρο...πλην μιας σχετικοτατης μουρης (εμενα πχ δε μου αρεσει το σχεδιο αλλα δεν εχω και καθολου γουστο ειναι η αληθεια) δε βρισκω κανεναν λογο να κοστιζει το 1.6 21-22-23 χιλιαρικα με τα ξτρα..
και αφου εβγαλα ολο το δηλητηριο, να πω και τα καλα λογια για το συνολο κινητηρα-ρυθμισης κιβωτιου-τιμονιου...ο κινητηρας καλος για ατμοσφαιρα χωρις κατι το φοβερο βεβαια εχει πολυ καλη υποβοηθηση απο το κιβωτιο που τον κανει να δειχνει ζωηρουλης παραπανω αποτι ειναι...εχω την αμυδρη εντυπωση οτι ειναι θορυβωδης λιγο παραπανω αποσο πρεπει αλλα με κλειστα παραθυρα ολα πανε καλα...αν ειδα καλα με 6η και 2.500 εχεις καπου 120 χλμ/ωρα, αντε λιγο παραπανω, αρα μαλλον και μια καλη καταναλωση ειναι εφικτη!
το καλο σε αυτο το αμαξι ειναι οτι εχει οντως καλο τιμονι...πολυ αμεσο, βαρυ οσο πρεπει, το νιωθεις το μινι να παταει καλα αλλα και να ειναι ετοιμο να αλλαξει κατευθυνση σε χρονο dt...βεβαια δεν ειναι μονο το τιμονι που τα κανει ολα αυτα αλλα γενικα θα πρεπει να αποδοθουν ευσημα...
η αναρτηση που ειχε το τεστ ντραιβ παιρνει 6/10 για ελληνικους δρομους...αν βρεις καλο οδοστρωμα εισαι οκ, αν δεν βρεις και βρεις χαραδρες η λοφακια τη πηδηξες....σε κανει να αναρωτιεσαι πως θα στριβε αυτο το αυτοκινητο αν ειχε μια μαλακη αναρτηση...θα το κανε η οχι? στο ελαντα παντως πολυ θα το σκεφτομουν να συμβιωσω με αυτο...
μεσα τα πραγματα ειναι γνωστα απο τις φωτογραφιες...χτυπωντας λιγο τα πλαστικα σε ορισμενα σημεια μπορω να πω οτι εχει σε μερικα σημεια καλυτερα πλαστικα απο την 116 που ειχε στην εκθεση....αλλου τα πραγματα δεν ειναι τοσο καλα...οι χωροι ειναι οκ για 4 ατομα χωρις τους 2...ο κλιματισμος δυνατος...το ηχοσυστημα οπτικα σε δυσκολευει αλλα ειναι οκ εχοντας ομως κατι κουμπια απο super nintendo...
το dsc αναβε συχνα πυκνα, ισως τα λαστιχα να χαν θεμα, οποτε το βγαλα... παω να παρω μια δεξια αλλα βρηκε πανω σε μια ανωμαλια που να πω την αληθεια δε μου φανηκε τοσο μεγαλη και καταληξαμε κανα 2 μετρα πιο εκει απο οπου περιμενα κανοντας και ενα κρακμπαμ... οποτε electronics on για μας που δε το ξερουμε και πολυ...
εκεινο το κωλοφλας δε το συνηθισα με τπτ και μου σπασε τα @@....και ο επιλογες θα μπορουσε να μην ειναι εκεινο το ματζαφλερι αλλα κατι πιο βολικο και πιο μαλακο..και καμια αναρτηση πιο μαλακη...
overall νομιζω οτι θα πρεπει να γουσταρεις το σχεδιο...αν το γουσταρεις κατι γινεται..στα 22 χιλιαρικα εμενα μου φαινεται ακριβο...
υγ. επρεπε να χα κανει τεστ ντραιβ τοτε στο ανατολια με το cooper s...αν και κεινο στα τοσα λεφτα και με το ιδιο πανω κατω εσωτερικο δε ξερω...
-
Μίλτο κακώς!Ενδεικτικά αναφέρω οτι στο φετινο καρ σοου στο ανατόλια οδήγησα μόνο το κουπερ ες και μιας και άρχισα να παραμιλάω μετα το τεστ ντραιβ (ο υπάλληλος του Αδαμίδη κατα τη διάρκεια) σε 2 ακριβώς εβδομάδες πήγα και το έκλεισα.
Το αυτοκίνητο που οδήγησες ποιες ζάντες και ποια ανάρτηση φορούσε?Εαν διαμαρτύρεσαι πχ για ενα κομφορτ 1.6 με 16ρα,φαντάσου τι γίνεται στο τσιλι με την σκληρη ανάρτηση και τα 17ρια ρανφλατ.Παρόλαυτα τη γουστάρω την ανάρτηση κάθε στιγμη,χαλαλίζω οση απο την ανεση (ολη δηλαδη) πάει περίπατο.
-
Εγώ το οδήγησα στο αναφλώρια πάντως...
-
ξεχασα να γραψω οτι το test drive ειχε τις 16αρες...θα βαλω και τη φωτο του αυριο..
νικ χαρα στο κουραγιο σου...
-
Ωραίο τεστ και βιντεάκι από Πατέλο στο Velocity, για το Cooper Works!
http://www.velocity.gr/driven/test -
καλησπερα σε ολους!
λοιπον εγω δεν κατεχω και πολλα απο αυτοκινητα σαν γυναικα που ειμαι γι αυτο και ζητω τη βοηθεια σας!!
Ο λογος που απευθυνομαι σε σας ειναι για να με βοηθησετε για κατι που συνεβη μολις χθες με ενα mini!
Ο φιλος μου εχει ενα mini cooper s και χθες ερχομενος προς το σπιτι μου και στη βιασυνη να φτασει γρηγορα γιατι ειχε καθυστερησει πηγαινοντας με μεγαλη ταχυτητα επεσε μεσα σε μια τεραστια λακουβα στο δρομο, δεν την ειδε και κατοπονηθηκε το mini πολυ (μιας και ειναι χαμηλο αυτοκινητο).η ζημια λοιπον ειναι οτι τωρα δεν παει στην ευθεια, κλινει προς τα δεξια!!Δηλ οδηγει ευθεια και τον παει δεξια..Και τι δεν ακουσα χθες! εγω τη πληρωσα για τη λακουβά! Να σημειωσω οτι ειναι εξαιρετικος οδηγος αλλα και πολυ προσεκτικος σε οτι αφορα το αυτοκινητο!Ψειρα δηλαδη και εχει αρρωστησει! δε μιλιεται καν! Επισης να αναφερω οτι το mini ειναι ακριβη εκδοση πολυ (περιπου 45.000€) Θελω απο οποιον απο σας γνωριζει βρε παιδια να μου πει πανω κατω τι μπορει να εχει και αν ειναι ζημια επισκευασιμη και αν στοιχιζει ακριβα..!!Εχει ραντεβου τεταρτη στο συνεργειο και θα σκασω μεχρι τοτε! Κατι μου λεγε οτι μπορει να ναι ο αξονας και αν ειναι αυτο δεν αξιζει να το φτιαξει γιατι δε φτιαχνεται εντελως κλπ -
Αν ξεσπάει πάνω σου επειδή βρήκε σε λακούβα, τότε δεν μένουν και πολλά να κάνεις... Είπαμε...
Σοβαρά τώρα, για αρχή έλεγχο ευθυγράμμισης, αν είναι τυχερός θα άρπαξε εκεί. Αλλιώς κανένα ψαλίδι ή καμιά μπουκάλα. Καλά, έσκασε με τόση δύναμη και ζάντα/ελαστικό βγήκαν αλώβητα;
-
Mην αγχώνεσαι ούτε εσύ ούτε ο φίλος σου !
Το πιθανότερο είναι ο φίλος σου να προτιμούσε να έσπαγε το πόδι του παρά αυτό που έπαθε αλλά έτσι είναι ο μέσος άντρας !
Το πρόβλημα λογικά είναι ή μικρούλη ή λίγο μεγαλύτερο όπως λέει και από πάνω. Ότι και αν είναι, είναι κάτι απλό και συμβαίνει συχνά. Αν είναι τυχερός τότε απλά 'χάλασε' η ευθυγράμμιση των μπροστινών τροχών και απλά θα πρέπει να ευθυγραμμίσει το αυτοκίνητο (25 ευρώ δουλειά δλδ). Αν είναι λιγότερο τυχερός μαζί με αυτό λογικά η ζάντα θα έχει στραβώσει και απλά θα πρέπει να την πάει σε κάποιο βουλκανιζατέρ να τη στείλουν για 'ίσιωμα' (30 ευρώ). Αν είναι αρκετά άτυχος τότε θα έχει στραβώσει κάποιο ψαλίδι ή κάτι άλλο από την ανάρτηση. Αυτό δεν είναι φθηνό (ειδικά στην αντιπροσωπεία του Μινι θα τον ψιλογδύσουν) αλλά και πάλι δεν είναι σπουδαία ζημιά. απλά θα χρειαστεί αρκετά χρήματα (400+ φαντάζομαι μαζί με τα εργατικά) και μια μέρα στο συνεργείο.
Γενικά όμως ΔΕΝ είναι τίποτα σοβαρό. Απλά ήταν αρκετά άτυχος και την έφαγε γερά.
-
Ίσως με άπειρο τρέξιμο κλπ να μπορέσει να διεκδικήσει αποζημίωση για τη λακούβα από τον Δήμο. Βέβαια τα λεφτά θα τα πάρει μετά από καιρό και με μπόλικο κόπο αλλά αν το κόστος είναι μεγάλο αξίζει να το κυνηγήσει.
Λογικά κάτι θα άρπαξε και η ζάντα, ψαλίδι μάλλον θα χτύπησε. Ίσως να έγινε ζημιά και στο αμορτισέρ, ευθυγράμμιση θα χρειαστεί οπωσδήποτε έτσι και αλλιώς πλέον. Μπορεί να πήρε και η πίσω μεριά του αυτοκινήτου αφού λογικά και η πίσω ρόδα θα πέρασε από την λακούβα...
Λαμαρίνες είναι φτιάχνονται, είτε λέγονται Mini Cooper-Maserati-Datsun. Άσε που λογικά θα πρέπει να έχει και μικτή ασφάλεια σε τόσο ακριβό αμάξι.
New MINI Forum