-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Δε μου λέτε. 1) Γιατί δεν έχουν φέρει το MINI ONE με τον νέο 1.4 95hp ενώ ήδη πωλείται σε όλη την Ευρώπη με τιμή 17-17500?Στο πηγάδι χέσαν οι Έλληνες?
2)Γιατί το Cooper ξεκινά από τα 21500 στην Ελλάδα ενώ σε Ιταλία Γαλλία κλπές χώρες ξεκινά από 19- 19500? Γιατί 2500e ευρώπουλα γαμησιάτικα? Μήπως στην Ελλάδα ψάχνουν για μαλάκες?
- Δεν έχει έρθει ακόμα? Σίγουρα θα ρθει πάντως αλλά δεν θα έχει 17000!
- Την ίδια απορία έχω και γω. Γιατί ένα αμάξι 1600 πουλιέται τόσο παραπάνω στην ελλάδα? Οι διαφορές είναι και ακόμα μεγαλύτερες από οσο λες:
Τιμες στην Γερμανία:
mini cooper 17800
mini one 15850
mini cooper s 21600
Κάποτε που το είχα ψάξει οι διαφορές εξοπλισμού ήταν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Μιλάμε για απίστευτη κλοπή στην ελλάδα με το Mini. Καποτε μου είχε περάσει από το μυαλό για αγορά αλλα όταν είδα αυτές τις διαφορές έφυγε κατευθείαν από την λίστα.
Δηλαδή ακόμα χειρότερα με τις τιμές...
Μιλάμε για καθαρή απατεωνιά επομένως εκ μέρους της εδώ αντιπροσωπείας. Το είχα στα υπ' όψιν αλλά δε θα γίνω μαλάκας να τους στάξω τόσα πολλά χιλιάρικα παραπάνω σε σχέση με τους ευρωπαίους. Απ'οτι είδα και ο εξοπλισμός των βασικών εκδόσεων δε διαφέρει καθόλου. Μόνο οι τιμές που είναι στην Ελλάδα 25-40% ακριβότερα διαφέρουν. Αλλά φταίτε εσείς που το αγοράζετε επειδή έχετε λεφτά για πέταμα. Εάν δε πουλούσαν μία, να δούμε εάν θα συνέχιζαν τις απατεωνιές τους....
-
Ξέρω έναν τύπο που πήγε στη Γερμανία πριν 1 χρόνο και αγόρασε Mini 1.6 με 4.000 ευρώ λιγότερο από ότι θα του κόστιζε εδώ. Έβγαλε γερμανικές πινακίδες και ασφάλεια και το έφερε οδικώς στην Ελλάδα. Τώρα το κυκλοφορεί χωρίς καν ελληνικό σηματάκι για το 2008 και υποστηρίζει ότι είναι απόλυτα νόμιμος. Γίνεται αυτό το πράγμα;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ξέρω έναν τύπο που πήγε στη Γερμανία πριν 1 χρόνο και αγόρασε Mini 1.6 με 4.000 ευρώ λιγότερο από ότι θα του κόστιζε εδώ. Έβγαλε γερμανικές πινακίδες και ασφάλεια και το έφερε οδικώς στην Ελλάδα. Τώρα το κυκλοφορεί χωρίς καν ελληνικό σηματάκι για το 2008 και υποστηρίζει ότι είναι απόλυτα νόμιμος. Γίνεται αυτό το πράγμα;ΟΧΙ. παράνομος είναι. Κανονικά στο τελωνείο θα έπρεπε να τον σταματήσουν εκτός αν τους λάδωσε. Επίσης εάν είναι επαναπατριζόμενος η μόνιμος κάτοικος εξωτερικού αλλάζει η κατάσταση. Αλλά και πάλι νομίζω οτι μέχρι 6 μήνες το χρόνο μπορεί να το κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
-
Συγκεκριμένα το έφερε με καράβι από την Ιταλία και λέει δεν πέρασε από τελωνείο. Ούτε επαναπατριζόμενος είναι ούτε κάτοικος εξωτερικού. Απλά είδε ότι οι τιμές του Mini έξω είναι πολύ πιο χαμηλές και χωρίς να το ψάξει και ιδιαίτερα το θέμα πήγε το αγόρασε και το έφερε εδώ. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι δεν είναι παράνομος και θα συνεχίσει να το κυκλοφορεί έτσι, πληρώνοντας ασφάλεια και κάτι σαν τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας - δεν ξέρω ακριβώς τι - στη Γερμανία
-
-
Όταν τον πιάσουν και κατασχέσουν το αυτοκίνητο, πες το μας!
-
Αν όμως το κηνυγήσει δικαστικά κερδισμένος θα βγει. @@ θα του κατάσχουν.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν όμως το κηνυγήσει δικαστικά κερδισμένος θα βγει. @@ θα του κατάσχουν.20% τέλη ταξινόμησης ή όπως δηλαδή το λένε δεν είναι αρκετός λόγος νομίζεις ε?
Αν τον πιάσουν...γιατί έχει αρκετές πιθανότητες να μην ασχοληθεί ποτέ η τροχαία μαζί του.
-
Αν έχεις αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΕ μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα & νόμιμα εντός χωρών της ΕΕ. Οπότε ακόμα και αν του το κατάσχουν προσωρινά, μπορεί να το κηνυγήσει δικαστικά και να το πάρει πίσω, δικαιωμένος. Οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για όλους όσους θέλουν να φέρουν αυτοκίνητο από το εξωτερικό.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν έχεις αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΕ μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα & νόμιμα εντός χωρών της ΕΕ. Οπότε ακόμα και αν του το κατάσχουν προσωρινά, μπορεί να το κηνυγήσει δικαστικά και να το πάρει πίσω, δικαιωμένος. Οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για όλους όσους θέλουν να φέρουν αυτοκίνητο από το εξωτερικό.και γιατι δε το κανεις εσυ βρε που εχεις και αφθονο χρονο?
θα παρεις και το κλιο πιο φθηνα...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν έχεις αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΕ μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα & νόμιμα εντός χωρών της ΕΕ. Οπότε ακόμα και αν του το κατάσχουν προσωρινά, μπορεί να το κηνυγήσει δικαστικά και να το πάρει πίσω, δικαιωμένος. Οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για όλους όσους θέλουν να φέρουν αυτοκίνητο από το εξωτερικό.Δεν έχει ακόμα γίνει αυτό. Για λόγους προστασίας της οικονομίας.
ΔΕΝ μπορείς να κυκλοφορείς με Γερμανικές πινακίδες στην Ελλάδα. Εκτός αν είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν έχεις αυτοκίνητο με πινακίδες ΕΕ μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα & νόμιμα εντός χωρών της ΕΕ. Οπότε ακόμα και αν του το κατάσχουν προσωρινά, μπορεί να το κηνυγήσει δικαστικά και να το πάρει πίσω, δικαιωμένος. Οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για όλους όσους θέλουν να φέρουν αυτοκίνητο από το εξωτερικό.
Δεν έχει ακόμα γίνει αυτό. Για λόγους προστασίας της οικονομίας.
ΔΕΝ μπορείς να κυκλοφορείς με Γερμανικές πινακίδες στην Ελλάδα. Εκτός αν είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας.
Από όσο γνωρίζω, αυτό είναι το μυστικό. Ο τύπος μάλλον έχει δηλώσει κάποια διεύθυνση Γερμανίας και φαίνεται σαν κάτοικος Γερμανίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις πρόβλημα. Απλά πρέπει να πληρώνεις εκεί ασφάλειες κλπ.
-
Γνωρίζω άτομο που από το '99 έχει φέρει αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα και το κινεί με γερμανικά νούμερα όλο το χρόνο (έχοντας δηλώσει μια διεύθυνση στη Γερμανία). Όλα αυτά τα χρόνια και σε ελέγχους που τον έχουν σταματήσει, δεν του έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γνωρίζω άτομο που από το '99 έχει φέρει αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα και το κινεί με γερμανικά νούμερα όλο το χρόνο (έχοντας δηλώσει μια διεύθυνση στη Γερμανία). Όλα αυτά τα χρόνια και σε ελέγχους που τον έχουν σταματήσει, δεν του έχουν κάνει απολύτως τίποτα.δε λεω, μακαρι να ειναι ετσι.
αλλα δε νομιζω οτι αρκει μια απλη δηλωση.
αμα ειναι τοσο απλο, να ετοιμαζομαστε για εξορμηση
και δε χρειαζεται καν να πας Γερμανια, και Ιταλια μας κανει
το αυτοκινητο πως το δηλωνει στην εφορια? Αφου υποτιθεται οτι ειναι μονιμος κατοικος Γερμανιας, πως κανει φορολογικη δηλωση εδω?
-
Παλιά νομίζω υπήρχε ο νόμος ότι αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες έπρεπε κάθε 6 μηνο να βγαίνει εκτός συνόρων, και αποδεικνιόταν με σφραγίδα εξόδου και εισόδου στο διαβατήριο του οδηγού.
Τώρα νομίζω ότι μόνο η διευθυνση κατοικίας σε ξένη χώρα της Ε.Ε. αρκεί.
Το μόνο προβληματάκι ίσως είναι στους πολλούς και τακτικούς ελέγχους των συνοριοφυλάκων στις Ε.Ο. ... -
μηπως καποιος mod να μεταφερει τα ποστ στο αναλογο θεμα?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παλιά νομίζω υπήρχε ο νόμος ότι αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες έπρεπε κάθε 6 μηνο να βγαίνει εκτός συνόρων, και αποδεικνιόταν με σφραγίδα εξόδου και εισόδου στο διαβατήριο του οδηγού.
Τώρα νομίζω ότι μόνο η διευθυνση κατοικίας σε ξένη χώρα της Ε.Ε. αρκεί.
Το μόνο προβληματάκι ίσως είναι στους πολλούς και τακτικούς ελέγχους των συνοριοφυλάκων στις Ε.Ο. ...Αν θυμάμαι καλά όταν το πρωτοείχε φέρει όντως ανα διαστήματα έβγαζε εισιτήρια Πάτρα-Αγκόνα και επιστροφής. Τα τελευταία χρόνια νομίζω πως ούτε αυτό δεν χρειάζεται πλέον.
-
ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ...
- ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 180 ΜΕΡΕΣ (6 ΜΗΝΕΣ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΑΣ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ
- ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΙ ΣΑΣ ΔΕΣΜΟΙ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ (ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ) ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ & ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ).
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...
-
Δηλαδή όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό μπορούν να έχουν αυτοκίνητο στην Ελλάδα με πινακίδες εξωτερικού κατά τα λεγόμενα σου.
Τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω αν το πας δικαστικώς, οπότε είναι καθαρά θέμα ελεύθερου χρόνου & διάθεσης ρευστού.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω αν το πας δικαστικώς, οπότε είναι καθαρά θέμα ελεύθερου χρόνου & διάθεσης ρευστού.
λεπτομέρειες δηλαδή
New MINI Forum