-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα λεφτά θα τα πάρεις πίσω αν το πας δικαστικώς, οπότε είναι καθαρά θέμα ελεύθερου χρόνου & διάθεσης ρευστού.
λεπτομέρειες δηλαδή
Ναι μωρέ.
-
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ MINI COOPER?????
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παλιά νομίζω υπήρχε ο νόμος ότι αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες έπρεπε κάθε 6 μηνο να βγαίνει εκτός συνόρων, και αποδεικνιόταν με σφραγίδα εξόδου και εισόδου στο διαβατήριο του οδηγού.
Τώρα νομίζω ότι μόνο η διευθυνση κατοικίας σε ξένη χώρα της Ε.Ε. αρκεί.
Το μόνο προβληματάκι ίσως είναι στους πολλούς και τακτικούς ελέγχους των συνοριοφυλάκων στις Ε.Ο. ...Το θέμα είναι να αποδείξεις ότι είσα ΜΟΝΙΜΟΣ κάτοικος Γερμανίας...
Νομίζω ζητάνε και λογαριασμούς στο όνομά σου σε γερμανική διέυθυνση και εκκαθαριστικό από γερμανική εφορία με δηλωμένα εισοδήματα εκεί, οπότε δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Το θέμα είναι να αποδείξεις ότι είσα ΜΟΝΙΜΟΣ κάτοικος Γερμανίας...
Νομίζω ζητάνε και λογαριασμούς στο όνομά σου σε γερμανική διέυθυνση και εκκαθαριστικό από γερμανική εφορία με δηλωμένα εισοδήματα εκεί, οπότε δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται...Νομίζω πως έχεις δίκιο. Ετσι είναι.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Δε μου λέτε. 1) Γιατί δεν έχουν φέρει το MINI ONE με τον νέο 1.4 95hp ενώ ήδη πωλείται σε όλη την Ευρώπη με τιμή 17-17500?Στο πηγάδι χέσαν οι Έλληνες?2)Γιατί το Cooper ξεκινά από τα 21500 στην Ελλάδα ενώ σε Ιταλία Γαλλία κλπές χώρες ξεκινά από 19- 19500? Γιατί 2500e ευρώπουλα γαμησιάτικα? Μήπως στην Ελλάδα ψάχνουν για μαλάκες?
-
Το έχουν φέρει εδώ και αρκετούς μήνες (όταν πήρα το δικό μου τον Ιούλιο παραδίδαν ήδη τα πρώτα ΟΝΕ).
-
Μα σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό...λέγεται Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης, δλδ. σε απλά Ελληνικά ο Φόρος που πληρώνουμε!! Εάν δείτε την τιμή του αυτοκινήτου και τις τιμές του έξτρα εξοπλισμό πρό φόρων, είναι ίδια με την Γερμανία (και ίσως λίγο χαμηλότερα).
Επίσης, υπάρχουν διαφορές στο εξοπλισμό, π.χ. στην Ελλάδα είναι στάνταρ το DSC και το Α/C ενώ σε κάποιες άλλες χώρες (π.χ. Αγγλία) είναι έξτρα.
-
-
Παιδιά μια βοήθεια, αν είναι εύκολο.
Πουλάει μια φίλη ένα Cooper S, μοντέλο 2005 με full extra (xenon, δέρμα, ηλιοροφή, κεντρική κονσόλα με Navi, κλπ) και 41.000 χλμ, αγρατζούνιστο και προσεγμένο. Το έχει φέρει από Γερμανία (έχει ξένες πινακίδες). Θέλει να ξέρει πόσο μπορεί να το πουλήσει εδώ (από... έως...) και τι γίνεται με τις πινακίδες. Στις αγγελίες του Auto Triti γίνεται ένας χαμός, άλλα είναι πιο καινούρια με λιγότερα χλμ και τα σκοτώνουν, άλλα πιο παλιά, με αρκετές χιλιάδες χλμ παραπάνω και τα πουλάνε σα συλλεκτικά...
-
Oι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο ΜΙΝΙ δεν έγιναν και στο cabrio?
http://www.worldcarfans.com/9080211.008/mini-cabrio-spied-again -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δε μου λέτε. 1) Γιατί δεν έχουν φέρει το MINI ONE με τον νέο 1.4 95hp ενώ ήδη πωλείται σε όλη την Ευρώπη με τιμή 17-17500?Στο πηγάδι χέσαν οι Έλληνες?
2)Γιατί το Cooper ξεκινά από τα 21500 στην Ελλάδα ενώ σε Ιταλία Γαλλία κλπές χώρες ξεκινά από 19- 19500? Γιατί 2500e ευρώπουλα γαμησιάτικα? Μήπως στην Ελλάδα ψάχνουν για μαλάκες?
-
Το έχουν φέρει εδώ και αρκετούς μήνες (όταν πήρα το δικό μου τον Ιούλιο παραδίδαν ήδη τα πρώτα ΟΝΕ).
-
Μα σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό...λέγεται Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης, δλδ. σε απλά Ελληνικά ο Φόρος που πληρώνουμε!! Εάν δείτε την τιμή του αυτοκινήτου και τις τιμές του έξτρα εξοπλισμό πρό φόρων, είναι ίδια με την Γερμανία (και ίσως λίγο χαμηλότερα).
Επίσης, υπάρχουν διαφορές στο εξοπλισμό, π.χ. στην Ελλάδα είναι στάνταρ το DSC και το Α/C ενώ σε κάποιες άλλες χώρες (π.χ. Αγγλία) είναι έξτρα.
Δεν είναι σωστό αυτό φίλε. Η μεγάλη διαφορά τιμών Ελλάδας-Γερμανίας είναι στα μεγάλα κυβικά. Στα 1.4 είμαστε σε γενικές γραμμές φθηνότεροι απο τους Γερμανούς (έχουμε μόνο 12% ΕΦΚ) και στα 1.6 (20% ΕΦΚ)είμαστε περίπου στις ίδιες τιμές (+-1000 ευρώ). Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούνται σε αυτά τα κυβικά διαφορές των 3-4.000 ευρώ. Κατι δεν πάει καλά με τις τιμές του mini.
-
-
αυτο που δε παει καλα, ειναι η BMW που εχει βαλει τις τιμες των mini & bmw στο Θεο!
απο την αλλη, καλα κανει, αφου μπορει και πουλαει τοσο ακριβα.
ας μην αγοραζε κανενας και θα εβλεπες που θα πηγαιναν οι τιμες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο την αλλη, καλα κανει, αφου μπορει και πουλαει τοσο ακριβα.Μας βρήκε στην ανάγκη και μας πατάει..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Oι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο ΜΙΝΙ δεν έγιναν και στο cabrio?
http://www.worldcarfans.com/9080211.008/mini-cabrio-spied-againΟχι, το κάμπριο είναι ακόμη το παλιό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο που δε παει καλα, ειναι η BMW που εχει βαλει τις τιμες των mini & bmw στο Θεο!απο την αλλη, καλα κανει, αφου μπορει και πουλαει τοσο ακριβα.
ας μην αγοραζε κανενας και θα εβλεπες που θα πηγαιναν οι τιμες...
Πάντως η 116 έχει ελάχιστη διαφορά τιμής από Γερμανία (
-
double post...
-
Δε μου λέτε. 1) Γιατί δεν έχουν φέρει το MINI ONE με τον νέο 1.4 95hp ενώ ήδη πωλείται σε όλη την Ευρώπη με τιμή 17-17500?Στο πηγάδι χέσαν οι Έλληνες?
2)Γιατί το Cooper ξεκινά από τα 21500 στην Ελλάδα ενώ σε Ιταλία Γαλλία κλπές χώρες ξεκινά από 19- 19500? Γιατί 2500e ευρώπουλα γαμησιάτικα? Μήπως στην Ελλάδα ψάχνουν για μαλάκες?
-
-
Φίλε είσαι σίγουρος οτι έχουν φέρει εδώ και καιρό το ONE με τα 95 άλογα? Για πες μου τότε σε τι τιμή πωλείται? Στο επίσημο site της MINI δεν υπάρχει πάντως το ONE 1.4 95ΗΡ.... http://www.mini.com/gr/el/general/homepage/index.jsp
-
-
Να απαντήσω σε ότι ξέρω:
-
Η εργοστασιακή τιμή του MINI 1.6 (Cooper) είναι περί τις €15.000, άρα με το 20% του ΕΤΤ προστίθονται άλλες €3.000 στην τιμή που πωλείται στο εξωτερικό. Επίσης, στην Ελλάδα έχει στάνταρ A/C ενώ στην Γερμανία είναι έξτρα. Οι τιμές των BMW/MINI είναι ίδιες (με +- 5%) σε όλη την Ευρώπη όπου υπάρχουν θυγατρικές της BMW AG και τα περιθώρια κέρδους επίσης είναι ίδια. Αλλάζουν οι φόροι και ο ΦΠΑ (π.χ. 19% εδώ και Γερμανία, 17.5% Αγγλία, 21% Δανία κλπ.)...δείτε για παράδειγμα πόσο έχει το Cooper στην Δανία, όπου έχει την χαμηλότερη τιμή CIF σε όλη την Ευρώπη: € 39.000!!! Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο: http://www.finfacts.com/irelandbusiness ... 6812.shtml
-
Tα Site της BMW & MINΙ δεν ενημερώνονται όσο τακτικά πρέπει. Το ΜΙΝΙ ΟΝΕ 1.4 (95ps) πωλείται κανονικά από το καλοκαίρι...αρχική τιμή €18.600. Όλες οι εκθέσεις ΜΙΝΙ το έχουν κανονικά.
-
Οι τιμές τιμοκαταλόγου είναι ενδεικτικές...μια βόλτα από μια έκθεση (και 2-3 ίσως!) και μια προσφορά θα δώσει διαφορετικά αποτελέσματα. Παίζουν εκπτώσεις, μικρές στο ΜΙΝΙ (€1.000-2.000) και μεγάλες στις BMW (€3.000 - 7.000).
-
@ Nidosan: Το αυτοκίνητο της φίλης σου μπορεί να πουληθεί άνετα €23.000-25.000 με Ελληνικές πινακίδες. Άρα πρέπει να το πουλήσει τόσο ώστε με τον εκτελωνισμό να πετύχει αυτή τη συνολική τιμή. Δεν θυμάμαι τον συντελεστή (με τις νέες αλλαγές) για τα μεταχειρισμένα βάση παλαιότητας και χιλιομέτρων, αλλά χοντρικά σου λέω περί τις €3.000.
-
-
4. @ Nidosan: Το αυτοκίνητο της φίλης σου μπορεί να πουληθεί άνετα €23.000-25.000 με Ελληνικές πινακίδες. Άρα πρέπει να το πουλήσει τόσο ώστε με τον εκτελωνισμό να πετύχει αυτή τη συνολική τιμή. Δεν θυμάμαι τον συντελεστή (με τις νέες αλλαγές) για τα μεταχειρισμένα βάση παλαιότητας και χιλιομέτρων, αλλά χοντρικά σου λέω περί τις €3.000.Σε ευχαριστώ.
-
Δε ξερω ποσοι το γνωριζετε αλλα ,το ΜΙΝΙ εχει κρυφο τεστ μενου στην οθονη που βρισκεται μεσα στο κοντερ,δηλαδη στο χιλιομετρητη.
Μπαινοντας μεσα στο μενου,μπορουμε να δουμε διαφορα στοιχεια οπως καταναλωση,voltage,ημερομηνια κατασκευης αλλα και πραγματικη θερμοκρασια κινητηρα(το δοκιμασα και παιζει απο 83 μεχρι 94 βαθμους)
Mιλαω για R50 R52 R53Οι οδηγιες στα αγγλικα.
Προσοχη στο μενου 21!!!!Κανει RESET!!!- With the key in the ignition, but in the off position, press and hold down the odometer reset button, while holding the button down, switch the key in the ignition to position 1.
- The screen will say 'Test' and a number.
- Scroll through, (pressing reset button) through to test 19 and wait a moment.
- Wait and the message will say 'log i-off' then 'log i-on' and back to 'log i-off' again. When 'log i-off' appears, press again. You are now in the system. (Woooo)
- You can (if you wish) start the ignition any time from now.
- Scroll through to test 7.0 (or whichever from the list below) and wait a moment, after a pause you will enter the test 7.* range of information.
- You can scroll through now (7.1,7.2,7.3 etc.) using the reset button.
- You can exit each menu by pressing, holding for a few seconds, then releasing the reset button.
- To leave the system scroll to 19 and leave it for a few moments.
Switching off the ignition also exits the system.
Test:
1.0 Chassis number
1.1 Kilometer count
1.2 Parts number
1.3 Coding-, Diagnostic- and Bus-index
1.4 Production Date (Calender week/year)
1.5 Hard- and Software status
1.6 Injectorstatus, Cylinder count, Engine factor.
2.0 Combisystem Test
3.0 Service intervall counter
4.0 Actual fuel consumption in l/100km. eg.0154 = 15,4 liters/100kms.
4.1 Consumption in liters/100kms.
5.0 Distance consumption in l/100kms.
5.1 Actual rest distance with available fuel in Kms.
6.0 Actual amount of fuel in tank. eg. 123321 =12,3liters left 32,1 liters right
6.1 Total amount of fuel in tank.
6.2 Show value of Fuel guage. 1= both senders OK, 2= sender failure, 3=ti signal unplausible (no reading)
7.0 Actual coolant temp.
7.1 Actual outside temp.
7.2 Actual engine revs.
7.3 Actual speed
8.0 Hexadecimal readings of menu 7.0 to 7.3
9.0 Actual on board voltage (Battery)
10.0 Land codes
11.0 Unit codes
12.0 No funktion13.0 Gong test
14.0 - 14.4 On board diagnostic codes. eg 000000 = no failures
15.0 - 18.0 No funktion
19.0 On/Off for Test menu.
20.0 Correction factor for Fuel consumption
Formula for correction:
Shown consumption x 1000 / user defined consumption
Push the trip reset button to begin the correction. Numbers count up from 0-9, when correct number shows push trip reset button.20.1 Sets 10ths. for consumption factor
20.2 Sets 100ths. and 1000ths. for consumption factor
20.3 Saves the new consumption factor and shows new value21.0 Software reset. (Same as disconnecting battery)
-
Το έχει και το R56...βασικά το έχουν όλες οι BMW από την Ε36 και μετά (ίσως και η Ε34...δεν είμαι σίγουρος) και δείνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες, όπως αυτές που αναφέρεις, καθώς και συνολική κατανάλωση από την ημέρα που πήρε πρώτη φορά μπρός ο κινητήρας, αριθμό πλαισίου, αριθμό κινητήρα (για να ελέγχουμε μαϊμουδιές), κάνει Test σε όλο τον πίνακα οργάνων κλπ.
-
Παιδιά αν κάποιος θέλει να μετατρέψει το cooper s του σε works, πού απευθύνεται, στην επίσημη αντιπροσωπεία; Έξω από ότι ξέρω υπάρχει ξεχωριστή 'αντιπροσωπεία' john cooper works.
-
Ναι σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο Service μπορούν να σου εγκαταστήσουν το JCW Kit.
New MINI Forum