-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ευχαριστώ Φάνη.
Το Site που έβαλες έχει τιμές για Mini cooper. Φαντάζομαι για το works θα είναι άλλες τιμές (π.χ. για τακάκια)Λογικά ναι, ειδικά στα φρένα. Τις τιμές τις έβαλα για να πάρεις μια ιδέα. Ανάλογα με το που θα το πάς για σέρβις, μπορεί να πληρώσεις και λιγότερα.
-
Μπορώ να σας βάλω 2-3 αγγελίες και να μου πείτε αρχική γνώμη; Προφανώς δε ζητάω διάγνωση εξ' αποστάσεως, απλά μια πρώτη εικόνα για τους ανοιχτομάτηδες και γνωρίζοντες. Θα ήθελα και σχόλια και για την τιμή.
http://www.car.gr/6259228-mini-cooper-s
ΟΚ χιλιόμετρα, του 2010. Ακριβούτσικο το βρισκω για 6ετίας.http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8395796/
Νορμάλ χιλιόμετρα για 2010. ΟΚ αν έχει κάνει μεγάλο σέρβις. Χρήματα;http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7800718/
Ύποπτα λίγα χιλιόμετρα. Με περίεργη φθορά στο πλαινό μέρος του καθίσματος του οδηγού. Πολύ καθαρό και (καινούριο; ) μούτρο και πλαστικά μέσα στο καπώ.http://www.car.gr/7904535-mini-cooper-s
Συμπαθητικά χιλιόμετρα, χωρίς να είναι ύποπτα λίγα. Συμπαθητικό δείχνει από τις φωτό, ενώ είναι και αυτόματο.http://www.car.gr/8509236-mini-cooper-s
Πολύ λίγα χιλιόμετρα. Μήπως μου βγάλει εμένα όλα τα προβλήματα; Επίσης ακριβούτσικο. Παρατηρώ κόκκινο κάθισμα συνοδηγού ενώ το υπόλοιπο σαλόνι είναι γκρί/μαύρο;http://www.car.gr/7374788-mini-cooper-s ... ift-184-hp
Από μάντρα. Πώς το βλέπετε; Θα ήθελα τις δικές του ζάντες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Η. -
Τα χιλιόμετρα για αυτοκίνητα 6 ετών μου φαίνονται λίγα στα περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά αυτό είναι κάτι που ελέγχεται. Το κόκκινο κάθισμα είναι 'ύποπτο' στο προτελευταίο αυτοκίνητο...θέλει διερεύνηση.
Γενικά μην φοβάσαι τα χιλιόμετρα, εφόσον έχει γίνει σωστή συντήρηση. Οπωσδήποτε έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να σου πουν:
- Τα πραγματικά χιλιόμετρα
- Εάν έχουν γίνει τα απαιτούμενα service
- Εάν είναι Ελληνικό ή εισαγωγής
- Ένα έχει προβλήματα που χρήζουν άμεσης διόρθωσης.
-
Αυτοκίνητα που δεν κάνουν πολλά ταξίδια, ή δεν κάνουν καθημερινά 100-200χλμ λόγω π.χ. απόστασης γραφείο-σπίτι, δεν έχουν κάποιο λόγο να ξεπερνάνε τα 10Κ χλμ/έτος. Άρα τα 5-6Κ χλμ/έτος δεν είναι κατ'ανάγκη 'περίεργα'. Περίεργο, και 99% απάτη, είναι να βλέπεις 80-90Κ χλμ σε εισαγόμενο diesel 5ετίας, το πιθανότερο είναι να έχουν σβήσει το '1' ή το '2' από μπροστά
-
Τα 25 χιλ. χλμ νομίζω είναι πολύ λίγα για αυτοκίνητο του 2010.
Είναι εξαιρετική περίπτωση και σίγουρα παραξενεύουν.Fanis έχεις να προτείνεις κάποιο εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα που έχεις εμπειρία;
Καλύτερα να πάμε σε εξουσιοδοτημένο ή καλύτερα να στείλω αυτή την υπηρεσία που πάνε κάνουν έλεγχο και σου στέλνουν γραπτή αναφορά; Έχουν άραγε τα εξουσιοδοτημένα παρόμοια υπηρεσία (που ελέγχουν διεξοδικά διάφορα πράγματα όπως πόσο συμπλέκτης έχει μείνει, κατάσταση μπροστινού συστήματος, κινητήρα σαζμάν κτλ;;; -
To ξαναγράφω για να γίνω ίσως πιο κατανοητός: αυτοκίνητο που δεν γράφει πολλά καθημερινά ή πολλά μονοκοπανιά χλμ, είναι απολύτως λογικό να γράφει μόλις 3 ή 4 ή 5Κ χλμ ανά έτος. Το ίδιο και αν είναι το 2ο ή 3ο όχημα μιας οικογένειας. Το λέω από προσωπική εμπειρία, καθώς στο RX8 είχα γράψει οριακά 10Κ χλμ/έτος, και στα τελευταία μας 'μεγάλα' CX7 και C5, ούτε 5Κ χλμ/έτος. Και τώρα αν πάρω κάποιο καινούριο και το κρατήσω για 5-6 χρόνια, με τη χρήση που υπολογίζω να έχει δύσκολα θα ξεπεράσει τα 30Κ στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος.
Τα καλά εξουσιοδοτημένα μπορούν να σου κάνουν και πρόβλεψη για το τι θα χρειαστείς, πότε και πόσο θα κοστίσει. Συνήθως σου δίνουν γραπτή αναφορά, προφανώς όχι δεσμευτική, αλλά για να έχεις ένα μπούσουλα....
-
Fanis έχεις να προτείνεις κάποιο εξουσιοδοτημένο στην Αθήνα που έχεις εμπειρία;
Καλύτερα να πάμε σε εξουσιοδοτημένο ή καλύτερα να στείλω αυτή την υπηρεσία που πάνε κάνουν έλεγχο και σου στέλνουν γραπτή αναφορά; Έχουν άραγε τα εξουσιοδοτημένα παρόμοια υπηρεσία (που ελέγχουν διεξοδικά διάφορα πράγματα όπως πόσο συμπλέκτης έχει μείνει, κατάσταση μπροστινού συστήματος, κινητήρα σαζμάν κτλ;;;Έχω να προτείνω τον Σπανό στην Ν. Σμύρνη (επειδή εκεί πηγαίνω χρόνια και έχω καλή εμπειρία) και γνωρίζω ότι κάνουν ελέγχους μεταχειρισμένων.
Η υπηρεσία που λές (spotmechanic) είναι πολύ καλή αλλά δεν έχει τρόπο να ελέγξει τα πραγματικά χιλιόμετρα, ειδικά εάν αυτός που τα γύρισε γνωρίζει πως να τα γυρίσει.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
To ξαναγράφω για να γίνω ίσως πιο κατανοητός: αυτοκίνητο που δεν γράφει πολλά καθημερινά ή πολλά μονοκοπανιά χλμ, είναι απολύτως λογικό να γράφει μόλις 3 ή 4 ή 5Κ χλμ ανά έτος. Το ίδιο και αν είναι το 2ο ή 3ο όχημα μιας οικογένειας. Το λέω από προσωπική εμπειρία, καθώς στο RX8 είχα γράψει οριακά 10Κ χλμ/έτος, και στα τελευταία μας 'μεγάλα' CX7 και C5, ούτε 5Κ χλμ/έτος. Και τώρα αν πάρω κάποιο καινούριο και το κρατήσω για 5-6 χρόνια, με τη χρήση που υπολογίζω να έχει δύσκολα θα ξεπεράσει τα 30Κ στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος.Τα καλά εξουσιοδοτημένα μπορούν να σου κάνουν και πρόβλεψη για το τι θα χρειαστείς, πότε και πόσο θα κοστίσει. Συνήθως σου δίνουν γραπτή αναφορά, προφανώς όχι δεσμευτική, αλλά για να έχεις ένα μπούσουλα....
Σε ευχαριστώ πολύ.
Έχεις δίκιο. Και εγώ έχω Panda στην οικογένεια του 2009 με 30 χιλ χλμ. Το οδηγεί η πεθερά μου εντός Κηφισιάς. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι ο κανόνας.
Αυτό που με ανυσηχεί στα πολύ λίγα χλμ είναι ότι έχει πέσει αρκετή ακινησία. Φοβάμαι ότι αν το πάρω εγώ και κάνω 15χιλ χλμ το χρόνο μήπως βγάλει προβλήματα που ούτως ή άλλως θα τα έβγαζε στην εγγύηση. -
Απ αυτα που εβαλες καλυτερη περιπτωση μου φαινεται το λευκο απο τον ιδιωτη!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απ αυτα που εβαλες καλυτερη περιπτωση μου φαινεται το λευκο απο τον ιδιωτη!Το λευκό πράγματι δείχνει καθαρό αλλά δεν είναι σε περίεργη κατάσταση το κάθισμα του οδηγού για τόσα λίγα χλμ;
για το ανθρακί αυτόματο τι λες; είναι αγορασμένο στο βέλγιο από την συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια η οποία επαναπατρίστηκε.
Έχει αλλαγμένο πίσω προφυλακτήρα και επισκευή πόρτας από σύγκρουση με μηχανάκι (900 ευρώ στη BMW). -
Το προσεξα και ηταν η επομενη επιλογη μου αλλα αυτο το αμαξι δε το παιρνεις αυτοματο.
Τους εμπορους τους αποφευγω σα ο διαολος το λιβανι, δε σταθηκα σχεδον καθολου.
Αν ειναι ευσωμος ,δε θελει και πολυ το καθισμα. Τιμονι, πενταλ και λεβιες θα σου πουν αν λεει αληθεια. Αν ειναι δευτερο χερι απο εμπορο αγορασμενο κρατα μικρο καλαθι.Το κοκκινο ,δε ξερω τι παιζει με το καθισμα οπως λετε κι εσεις.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το προσεξα και ηταν η επομενη επιλογη μου αλλα αυτο το αμαξι δε το παιρνεις αυτοματο.Εδω θα διαφωνησω! Το ειχα αυτοματο και ηταν απολαυστικο (ασε που το χειροκινητο του Μινι δεν ειναι και απο τις κσλυτερας υλοποιησεις χειτοκινητου) και συναμα πολυ ξεκουραστο.
-
Ειναι ο χαρακτηρας του αυτοκινητου και οι δυνατοτητες του που σε σπρωχνουν στα χειροκινητο θεωρω. Ειναι drivers machine. Νταξ βεβαια εγω δε θελω ν ακουω γι αυτοματα και εσυ εχεις δηλωσει οτι δε βρισκεις λογο να παιρνει καποιος χειροκινητο, οποτε ακρη δε θα βγει
-
Δεν έχω θέμα με το αυτόματο. Νομίζω πως το προτιμώ.
Το θέμα από ότι διαβάζω γίνεται πολύπλοκο.
Η αναζήτηση και ο έλεγχος πρέπει να λάβει υπόψη διάφορα όπως: τεντωτήρες και κροτάλισμα μοτέρ, κατανάλωση λαδιού , αντλίες καυσίμου, αντλία τιμονιού και άλλα τέτοια όμορφα.Σήμερα το απόγευμα θα πάω να δω ένα από ιδιώτη. Άντε να δούμε.
-
Δεν έχω θέμα με το αυτόματο. Νομίζω πως το προτιμώ.
Το θέμα από ότι διαβάζω γίνεται πολύπλοκο.
Η αναζήτηση και ο έλεγχος πρέπει να λάβει υπόψη διάφορα όπως: τεντωτήρες και κροτάλισμα μοτέρ, κατανάλωση λαδιού , αντλίες καυσίμου, αντλία τιμονιού και άλλα τέτοια όμορφα.Σήμερα το απόγευμα θα πάω να δω ένα από ιδιώτη. Άντε να δούμε.
Πάντα είναι πολύπλοκος ένας έλεγχος σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Η κατανάλωση λαδιού (εφόσον δεν οφείλεται σε βλάβη) είναι φυσιολογική σε αυτό το μοτέρ. Η αντλία καυσίμου 'πονάει', ειδικά εάν το αυτοκίνητο κινείται συχνά με άδειο ρεζερβουάρ καυσίμου. Η αντλία τιμονιού δεν έχει ιδιαίτερο θέμα στο R56 (στο R50/53 χάλαγε συχνά).
Ένας σωστός έλεγχος σε ένα καλό συνεργείο μπορεί να σου πει πολλά για την κατάσταση του αυτοκινήτου.
-
Καλησπέρα στην παρέα. Έπειτα από μία δεκαετία με το peugeot 307cc, το βαρέθηκα και μου έχει κάτσει στην εμφάνιση το mini cooper και λέω να κινηθώ προς τα εκεί.
Το budget είναι χαμηλό, έλεγα να δώσω 5-9κ ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου. Έχω διαβάσει αυτές τις μέρες αρκετά αλλά έχω χάσει το τόπι (το μόνο που κατάλαβα είναι να μην πάρω με τίποτα κάποιο R50).
Δεν έχω καμία ιδιαίτερη αγάπη στην ταχύτητα, οπότε δε με ενδιαφέρουν πολύ τα άλογα (ευπρόσδεκτα βέβαια), θα με ενδιέφερε να μάθω διαφορές ανάμεσα σε πχ ένα απλό cooper, cooper S, one, clubman, convertible, σε ότι αφορά ζημιές που εμφανίζουν και κατανάλωση (μέσα στην πόλη, καθώς και ταξιδάκια κοντιά κυρίως). Κάνω περίπου 10.000 χλμ το χρόνο. Έχω βρει σε αγγελίες αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω σε πρώτο στάδιο (φυσικά θα πάω με μηχανικό όταν καταλήξω σε 2-3 να τα δω). Όποιος έχει λίγο χρόνο να μου πει 2-3 πράγματα θα βοηθήσει... -
Καταρχήν να πω ότι το budget σου σε οδηγεί σε R50 κυρίως και ελάχιστα R56 (κάποια ONE ίσως).
Να πώ για το R50 για να φύγει από την μέση. Όντως δεν είναι και το πιο αξιόπιστο, αλλά είναι και τι θα σου τύχει. Της γυναίκας μου (το πούλησα την προηγούμενη εβδομάδα) είναι του 2004, έχει 232.000 χλμ. και δεν έχει βγάλει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Βέβαια είναι άριστα συντηρημένο (από μηχανικής άποψης) και εννοείται ότι στα τόσα χιλιόμετρα έχουν αλλάξει όλα τα αναλώσιμα τουλάχιστον 1 φορά.
Το R56 είναι γενικά πιο αξιόπιστο αλλά και αυτό υποφέρει σε σασμάν, σύστημα ψύξης και αντλία υψηλής πίεσης τους καυσίμου. Το Cooper είναι 1.6 με 120 ίππους ενώ το Cooper S πάλι 1.6 με τούρμπο και αποδίδει 175 ίππους ή 184 μετά το facelift. Το ONE έβγαινε 1.4 και 1.6 με απόδοση 75 ή 95 ίππους. Είχα το R56 Cooper S, αλλά μόνο για 2 χρόνια και 30.000 χλμ και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις:
- Να έχει πραγματικά χιλιόμετρα
- Να έχει συντηρηθεί σωστά
- Να το κοιτάξει μηχανικός για πιθανά προβλήματα που θα βγάλει.
-
Καλησπέρα Φάνη και σ ευχαριστώ για το χρόνο σου..
Με έναν έχω μιλήσει στο τηλ, ήταν R53 το δικό του spoiler:3h3tjvxq[/spoiler:3h3tjvxq], ενώ τα άλλα υποψήφια που έχω δει είναι [spoiler:3h3tjvxq]http://www.car.gr/8587410-mini-clubman-panorama[/spoiler:3h3tjvxq] , [spoiler:3h3tjvxq]http://www.car.gr/8387488-mini-peper-cabrio[/spoiler:3h3tjvxq] , [spoiler:3h3tjvxq]http://www.car.gr/8183126-mini-cooper-s-cabrio-full-extra[/spoiler:3h3tjvxq].Αυτά είναι 2006-2009 οπότε εικάζω ότι δε θα είναι R50 (και το ελπίζω, βεβαίως βεβαίως). Πώς τα βλέπεις?
Επίσης, για κατανάλωση γνωρίζεις?
-
Ο χρήστης stelios21 έγραψε:
Καλησπέρα Φάνη και σ ευχαριστώ για το χρόνο σου..
Με έναν έχω μιλήσει στο τηλ, ήταν R53 το δικό του spoiler:rdped220[/spoiler:rdped220], ενώ τα άλλα υποψήφια που έχω δει είναι [spoiler:rdped220]http://www.car.gr/8587410-mini-clubman-panorama[/spoiler:rdped220] , [spoiler:rdped220]http://www.car.gr/8387488-mini-peper-cabrio[/spoiler:rdped220] , [spoiler:rdped220]http://www.car.gr/8183126-mini-cooper-s-cabrio-full-extra[/spoiler:rdped220].Αυτά είναι 2006-2009 οπότε εικάζω ότι δε θα είναι R50 (και το ελπίζω, βεβαίως βεβαίως). Πώς τα βλέπεις?
Επίσης, για κατανάλωση γνωρίζεις?
To 1o είναι Clubman οπότε είναι R56. Τα άλλα 2 είναι R50 (R53 to 2o γιατί στην 1η γενιά ήταν R50 το Cooper/One και R53 το Cooper S). Προσωπικά το Clubman δεν μου αρέσει καθόλου και το cabrio θα το απέφευγα.
Καταναλώσεις το R50 Cooper είναι στα 9.5 μέσα στην πόλη μέσο όρο, το Cooper S R53 αρκετά παραπάνω. To R56 είναι γύρω στο 8 στις ίδιες συνθήκες.
-
Μερικές σκέψεις καθώς και εγώ ψάχνω τον τελευταίο καιρό για r56 s. Δεν είμαι φωστήρας, τα παιδιά ξέρουν περισσότερα, απλά σου γράφω παρακάτω τι έκανα εγώ.
Για μια πρώτη εικόνα αν το αυτοκίνητο έχει εμπλακεί σε ατύχημα, μιλάς με τον ασφαλιστή σου ο οποίος ελέγχει βάσει πινακίδες. Φυσικά υπάρχει περίπτωση το αυτοκίνητο να έχει κοπανήσει δέντρο/τοίχο κτλ και έτσι δεν καταγράφεται κάποιο ατύχημα. Σε κάθε περίπτωση γλιτώνεις χρόνο.
Δες το μόνος σου και δες πράγματα ποιο απλά (σαπουνάδες στο λαδι, αν λειτουργεί το μοτερ σωστα στα αυτιά σου, αν ακούς θορύβους όταν το ρίχνεις σε λακούβες, αν κοπανάει η κρεμαργιέρα από τέρμα αριστερά σε τέρμα δεξιά, αν έχει τζόγους, αν εχει λάστιχα και τακάκια, αν βλέπεις διαρροές από λάδι στο μοτέρ - ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΦΑΚΟ ΛΕΝΤ). Επίσης κοιτάς ότι λειτουργούν όλα τα υποσυστήματα (κλιματισμός, cd, μουσική κτλ).
Στη συνέχεια και αν είσαι ικανοποιημένος βρίσκεις ένα καλό συνεργείο που θα κάνει τον έλεγχο. Δεν θέλεις μόνο φαναρτζή αλλά και κάποιον μηχανικό που να ξέρει που πονάει το συγκεκριμένο μοντέλο. Απαραίτητο να έχει διαγνωστικό για να τσεκάρει χλμ, βλάβες που δεν έχουν σβηστεί κτλ, τζογόμετρο, αμορτισερόμετρο.
Σημαντικό για μένα είναι ποιές γνωστές βλάβες έχουν επιδιορθωθεί πρόσφατα. Π.χ προτίμησα να κλείσω ένα μινι με 55 χιλ χλμ που είχε αλλαξει προ διμήνου αντλία υψηλής και αλλαγμένο θερμοστάτη (στο r56 s δακρύζουν) παρά ένα με 50 που δεν είχε κάνει τίποτα.
Καλή επιτυχία.
New MINI Forum