-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Α ναι... Ξέχασα... Η Enzo δε φτάνει τόσο.Πως είναι πιο γρήγορη τοτέ;
Παλεύεις; Δε νομίζω... Οι νορμάλ F1 είχαν τελική 350 κατά δήλωση της ίδιας της McLaren! Κάτι GTR, LM κλπ δεν είναι μέτρη σύγκρισης γιατί θα ήταν σαν να μιλούσαμε για την FXX Evo!
@SV2: Γιώργο, με όλο το σεβασμό, οι μετρήσεις άλλα λενε.
Τεσπα, ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει. Τουλάχιστον παρέθεσα τεκμηρίωση, αντίθετα με άλλους... Τέλος απο εμένα αυτό το θέμα.
-
Οι GTR/LM είχαν μικρότερη τελική από τις απλές GT. Τα ρεκόρ ταχύτητας (380+) επιτεύχθηκαν με μία νορμαλ F1, ίδια με όσες πουλήθηκαν σε αυτούς που την αγόρασαν.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι GTR/LM είχαν μικρότερη τελική από τις απλές GT. Τα ρεκόρ ταχύτητας (380+) επιτεύχθηκαν με μία νορμαλ F1, ίδια με όσες πουλήθηκαν σε αυτούς που την αγόρασαν.Νορμάλ με ειδικά λάστιχα μειωμένης τριβής και ειδικιούς κινητήρες δοκιμών; ΟΚ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι GTR/LM είχαν μικρότερη τελική από τις απλές GT. Τα ρεκόρ ταχύτητας (380+) επιτεύχθηκαν με μία νορμαλ F1, ίδια με όσες πουλήθηκαν σε αυτούς που την αγόρασαν.
Νορμάλ με ειδικά λάστιχα μειωμένης τριβής και ειδικιούς κινητήρες δοκιμών; ΟΚ...
τη παλευεις?
-
Α ναι... Ξέχασα... Η Enzo δε φτάνει τόσο.
Πως είναι πιο γρήγορη τοτέ;
Παλεύεις; Δε νομίζω... Οι νορμάλ F1 είχαν τελική 350 κατά δήλωση της ίδιας της McLaren! Κάτι GTR, LM κλπ δεν είναι μέτρη σύγκρισης γιατί θα ήταν σαν να μιλούσαμε για την FXX Evo!
@SV2: Γιώργο, με όλο το σεβασμό, οι μετρήσεις άλλα λενε.
Τεσπα, ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει. Τουλάχιστον παρέθεσα τεκμηρίωση, αντίθετα με άλλους... Τέλος απο εμένα αυτό το θέμα.
Εσύ παλεύεις; Δες ποια F1 έκανε το ρεκόρ ταχύτητας και μετά μου λες.
Η τεκμιρίωση ποια είναι; Το 0-400 ενός περιοδικού; Γιατί όχι 0-1000; 0-800; Γύρος πίστας;
Από ένα 0-400 βγάζουμε συμπέρασμα; -
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επειδή γίνεται αστείο το θέμα, ελπίζω το παρακάτω να το λήξει:φοραει λαστιχα μισελεν energy saver III 155/60/17''
επισης εχουν αφαιρεσει 2 λιτρα λαδι απο το μοτερ
εχει κομενα ελατηρια απο barba-mitos springs -
Ειχα δει σε βίντεο ενός αγγλάρα για το πόσο στοίχιζε η συντήρηση μιας F1 ...εξωπραγματικά νούμερα σε σχέση με κάτι Φεράρι και Λαμπο που είχε στο γκαράζ του.
Ασχετο
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ειχα δει σε βίντεο ενός αγγλάρα για το πόσο στοίχιζε η συντήρηση μιας F1 ...εξωπραγματικά νούμερα σε σχέση με κάτι Φεράρι και Λαμπο που είχε στο γκαράζ του.Ασχετο
τι πας και γραφεις ρε ανθρωπε, εκτος θεματος, μας χαλας και τη κουβεντα να ουμε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειχα δει σε βίντεο ενός αγγλάρα για το πόσο στοίχιζε η συντήρηση μιας F1 ...εξωπραγματικά νούμερα σε σχέση με κάτι Φεράρι και Λαμπο που είχε στο γκαράζ του.
Ασχετο
τι πας και γραφεις ρε ανθρωπε, εκτος θεματος, μας χαλας και τη κουβεντα να ουμε.
τέλειωσε το ποπ κορν
-
ΑληθινέΔία δώθηκε η απάντηση με την πιο απλή αναφορά (το bold).
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Ακαδημαϊκά εντελώς (γιατί απλά δεν έχει κανένα νόημα) θα ήθελα να δω μια άμεση σύγκριση Enzo me F1.
Όσο φεραρικός και να είμαι δεν μπορώ να μην παραδεχτώ το μηχανολογικό μεγαλείο της F1 και μάλιστα για την εποχή που βγήκε. Μια 10ετία πίσω απο την Enzo??Βαριέμαι να ψάχνω αλλά κάποτε είχες αναφέρει σε συγκρίσεις μεταξύ supercars σχετικά με την τεχνολογία των ελαστικών. Έλεγες πάνω κάτω (και προφανώς είχες δίκιο) ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα ελαστικά διαφορετικών χρόνων. Τώρα όμως αντιφάσκεις καθώς δεν μπορείς να παραδεχτείς ότι η Enzo είναι πιο αργή από την F1, ένα αυτοκίνητο που φορούσε ελαστικά τεχνολογίας 10 χρόνων πριν αυτής των ελαστικών της Enzo. Δεν πιστεύω ότι εκείνα τα ελαστικά ήταν 'καλύτερα' από αυτά της Enzo. Μην αναφερθούμε δε και στο μηχανικό μέρος (πάλι bold).
-
Λοιπόν δεν είχα σκοπό να το συνεχίσω, αλλά αφού είναι λαϊκή απαίτηση αναγκάζομαι να το κάνω.
Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα που έχουμε. Ένα τεστ επιτάχυνσης ανεξάρτητου περιοδικού από τη μία που βγάζει την Enzo ΣΑΦΩΣ ταχύτερη της F1. Τελική ταχύτητα δεν μέτρησαν σε κάνένα από τα δύο για ευνόητους λόγους, η επιτάχυνση της Enzo όμως (μέχρι τα 150 μίλια που μέτρησαν) ήταν πολύ καλύτερη. Από την άλλη έχουμε ένα video της McLaren που κατηγορήθηκε (και ποτέ δεν το αρνήθηκε) ότι χρησιμοποίησε αυτοκίνητο με πουσαρισμένο μοτέρ δοκιμών και ειδικά λάστιχα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που παρέδιδε στους πελάτες της. Μάλιστα το τελευταίο είναι αδιαμφισβήτητο καθώς δεν ήταν road legal ελαστικά. Εσείς τι θα εμπιστευόσασταν; Ένα ανεξάρτητο τεστ ενός περιοδικού με δύο ΙΔΙΟΚΤΗΚΤΑ (άρα όχι περίεργα λάστιχα, μοτέρ κλπ) αυτοκίνητα ή το βιντεάκι της γνωστής για τις κλεψιές της ΜακΛάρεν (Spygate, Liegate); Επίσης το αυτοκίνητο στο βίντεο είναι το XP5... experimental prototype δηλαδή και όχι παραγωγής! Το αφήνω στην κρίση του καθενός. Αν υπάρχουν άλλα ανεξάρτητα συγκριτικά τεστ, ας παρουσιαστούν.
SV2: Φαντάζομαι αναφέρεσαι στον γνωστό Σ.Χ. που έγραφε το 1995 στη γνωριμία της F50, ότι είναι καλύτερη της F1 που είχε οδηγήσει μερικούς μήνες πριν...
Djalma: Φυσικά τα λάστιχα της F1 ήταν 10 χρόνων παλαιότερα τεχνολογικά και φυσικά αυτό μετράει. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Enzo έγραψε καλύτερους χρόνους στο μοναδικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ τεστ που έχω δει. Φυσικά, εκτός από τα νεότερα και καλύτερα λάστιχα, κινητήρα, κιβώτιο, τεχνολογία γενικότερα, είχε και το μειονέκτημα των αυξημένων προδιαγραφών ασφαλείας που επέβαλαν επιπλέον βάρος.
-
Ωραία, έχεις δίκιο τελικά. Πάμε παρακάτω
Φαντάζομαι δεν θα έχεις αντίρρηση να δεχτείς πως ένα Nissan GT-R είναι γρηγορότερο από μια ENZO, σωστά?
ΥΓ. Ίσως είναι και αυτά πουσαρισμένα όμως
ΥΓ2. Σταματάω το trolling εδώ -
Δυο ενδιαφέρον link για την κόντρα μας.
http://www.ferrarilife.com/library/view ... .php?id=53
http://www.modernracer.com/features/wor ... cars4.html
Αν δεν μάθω ποια είναι τελικά γρηγορότερη δεν θα ησυχάσω
Πρέπει αυριο να μιλήσω με Christie's kai Sotheby's για να δώσω εντολές! -
Πάρε και τις δύο Χρήστο!
-
Πάρε και τις δύο Χρήστο!τωρα που το λές γιατι αυτός και όχι εγώ? εεε???
Όταν έχεις το μαρούλι δεν αναλώνεσαι με τέτοια διλήμματα, παίρνεις και τα 2 και ησυχάζεις
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Νορμάλ με ειδικά λάστιχα μειωμένης τριβής και ειδικιούς κινητήρες δοκιμών; ΟΚ...
τη παλευεις?
-
Θύμιο αυτά είναι τα παλαιά. Έχουν αποσυρθεί...
ΥΓ: Όταν καταλάβει ο spiros ότι ήταν ένα XP (Eχperimental Prototype), θα του δώσω τα καινούρια...
-
Δία απλά πλακίτσα να γίνεται
Από τα λίγα που γνωρίζω και τα λιγότερα που θυμάμαι, το ρεκόρ είχε όντως επιτευχθεί με μια F1 XP5 ή ΧΡ6. Αυτό όμως ελάχιστα αλλάζει τα δεδομένα. Η F1 είναι κατά τη γνώμη μου το επόμενο ορόσημο στην ιστορία των υπεραυτοκινήτων, μετά την F40. Ήταν πολλά βήματα εμπρός από άλλες κατασκευές της εποχής, που έμοιαζαν παντοδύναμες, όπως η Ντιάμπλο ή ακόμη και η ΕΒ110. Ακόμη κι αν τα ρεκόρ έγιναν με παρεμβάσεις, δε μειώνεται σε καμία περίπτωση η αξία του αυτοκινήτου. Και φυσικά δεν έχει κανένα νόημα αν κάνει η καθεμιά το 0-100 σε 3,3 ή 3,5. Άλλωστε η F1 ήταν κάτω των 2 κιλών/ίππο, ενώ η Enzo οριακά πάνω. Η ουσία είναι στην πίστα και εκεί είχα διαβάσει κάποτε οτι η συμπεριφορά της F1 είναι αρκετά δύστροπη. Όπως και να χει, και μόνον το γεγονός οτι συγκρίνουμε δύο αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν με 10 χρόνια διαφορά σαφέστατα τιμά την F1 κι όχι την Enzo.
-
Μα κανείς δεν αμφιβάλει για την αξία τέτοιων κατασκευασμάτων και η F1 ήταν σταθμός για πολλά χρόνια! Άλλο αυτό όμως και άλλο το να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πασάρει ο αρχιψεύταρος (Dennis*).
ΥΓ: 1.89 kg/CV είχε η Enzo.
- Κάθε φορά που τον σκέφτομαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Πέρσι, στην παρουσίαση της MP4 12C, έκανε πολλές αναφορές στο ότι το αυτοκίνητο θα είναι κατασκευασμα τις πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία της F1 κλπ. Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι η Ferrari είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του σπορ, έσπευσε να αλλάξει θέμα συζήτησης...
McLaren MP4-12C/650S