-
Φίλε άσε τα posts εδώ μέσα, πάνε οδήγησε σε test drive το GTI με το αυτόματο κιβώτιο DSG και δεν θα θες να ξαναπατήσεις συμπλέκτη στην ζωή σου
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Φίλε άσε τα posts εδώ μέσα, πάνε οδήγησε σε test drive το GTI με το αυτόματο κιβώτιο DSG και δεν θα θες να ξαναπατήσεις συμπλέκτη στην ζωή σουΜια που το αναφέρεις (χωρίς να μειώνω καθόλου την αξία του DSG, αν και δεν είμαι οπαδός των αυτόματων) το θέμα κιβώτιο, να αναφέρω άλλη μια γελοία τιμολόγηση απο το Γκρουπ. Για να πάρεις το dsg στο νέο Λεόν ΤΣΙ πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ παραπάνω ενώ για να πάρεις το ίδιο κιβώτιο στο GTI πρέπει να δώσεις 2200 ευρώ. Ακόμη και να υπολογίσεις τη διαφορά στη φορολόγηση λόγω των 200 παραπάνω κυβικών η συνολική διαφορά αγγίζει τα όρια της κλοπής και του γελοίου...
Οπως προείπα δεν είμαι φίλος των αυτόματων κιβωτίων. Μάλλον θα τα ψάξω μετά τα 45-50 μου (αν ζήσω μέχρι τότε) . Προς το παρόν ακόμη και αν κουράζομαι λίγο παραπάνω στην κίνηση μου αρέσει ακόμη αυτό το παιχνίδι αριστερού ποδιού-δεξιού χεριού. Ασε που και σε μια περίπτωση ανάγκης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο και ένας τρίτος (ακούγεται υπερβολικο αλλά όταν είχα λιποθυμήσει κάποτε από οξεία δηλητηρίαση με πήγε στο νοσοκομείο η τότε κοπελιά μου. Φαντάσου δηλαδή το άγχος που τράβηξα μέσα στη λιποθυμία μου , πόσο μάλλον δε να οδηγούσε και με αυτόματο!!! )
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Φίλε άσε τα posts εδώ μέσα, πάνε οδήγησε σε test drive το GTI με το αυτόματο κιβώτιο DSG και δεν θα θες να ξαναπατήσεις συμπλέκτη στην ζωή σου
Μια που το αναφέρεις (χωρίς να μειώνω καθόλου την αξία του DSG, αν και δεν είμαι οπαδός των αυτόματων) το θέμα κιβώτιο, να αναφέρω άλλη μια γελοία τιμολόγηση απο το Γκρουπ. Για να πάρεις το dsg στο νέο Λεόν ΤΣΙ πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ παραπάνω ενώ για να πάρεις το ίδιο κιβώτιο στο GTI πρέπει να δώσεις 2200 ευρώ. Ακόμη και να υπολογίσεις τη διαφορά στη φορολόγηση λόγω των 200 παραπάνω κυβικών η συνολική διαφορά αγγίζει τα όρια της κλοπής και του γελοίου...
Οπως προείπα δεν είμαι φίλος των αυτόματων κιβωτίων. Μάλλον θα τα ψάξω μετά τα 45-50 μου (αν ζήσω μέχρι τότε) . Προς το παρόν ακόμη και αν κουράζομαι λίγο παραπάνω στην κίνηση μου αρέσει ακόμη αυτό το παιχνίδι αριστερού ποδιού-δεξιού χεριού. Ασε που και σε μια περίπτωση ανάγκης μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο και ένας τρίτος (ακούγεται υπερβολικο αλλά όταν είχα λιποθυμήσει κάποτε από οξεία δηλητηρίαση με πήγε στο νοσοκομείο η τότε κοπελιά μου. Φαντάσου δηλαδή το άγχος που τράβηξα μέσα στη λιποθυμία μου , πόσο μάλλον δε να οδηγούσε και με αυτόματο!!! )
Και εγώ έτσι έλεγα πέρσι που είχα το GTi με manual κιβώτιο, αλλά τώρα που έχω το DSG δεν το αλλάζω! Καμία σχέση με το κόλλημα που είχα και πως το φανταζόμουν. Είναι κορυφαίο κιβώτιο και πραγματικά μόνο απολαμβάνεις οδήγηση. Είτε είσαι σε κίνηση είτε σε γρήγορη διαδρομή δεν έχεις κανένα άγχος. Ούτε το SMG της Bmw M6 που έχω οδηγήσει αρκετές φορές, δεν με εξέπληξε έτσι ευχάριστα όπως το DSG.
Και στο άλλο που λες σε περίπτωση ανάγκης, ίσα ίσα που το αυτόματο είναι σίγουρα καλύτερη περίπτωση να το οδηγήσει κάποιος τρίτος. Είναι μόνο γκάζι φρένο. Δεν μπορεί να σου χαλάσει κάτι ούτε να σου επιβαρύνει δίσκο-πλατώ-κιβώτιο. Στο χειροκίνητο λίγο να μην πετύχει την αλλαγή και να μην πατήσει (ή να αφήσει) σωστά τον συμπλέκτη θα ακουστεί το γκρουνγκ που θα χτυπήσει η ταχύτητα. Άσε που συνήθως οι κοπελιές το παρακάνουν με το πάτημα του συμπλέκτη...
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Φίλε άσε τα posts εδώ μέσα, πάνε οδήγησε σε test drive το GTI με το αυτόματο κιβώτιο DSG και δεν θα θες να ξαναπατήσεις συμπλέκτη στην ζωή σουKαλά μπορεί να είναι το καλύτερο κιβώτιο του κόσμου δεν αντιλέγω, απλά δε θέλω αυτόματο, θέλω να παλεύω με το λεβιέ..
Και μιας και είπες για test drive, έχω πραγματικά απογοητευτεί με τις εταιρίες σε αυτό το θέμα..
Κατ' αρχήν είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν ΟΛΑ τα μοντέλα για test drive.
Και ειδικά τα θεωρητικά κορυφαία τους.. Αυτοκίνητο παίρνεις, είναι δυνατόν να μην το έχεις οδηγήσει?
Δε συζητάω καν για το test drive καθεαυτό που είναι 10-15 λεπτά διαδρομή σε ευθεία ή και σε κίνηση.. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε ο αγοραστής να έχει το αυτοκίνητο στη διάθεσή του για πολύ περισσότερη ώρα και σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης που να ορίζει ο ίδιος.
Πως θα γινόταν αυτό? Ας το έδιναν για 1-2 μέρες να πάμε ένα ταξίδι.. ή να είχανε πίστες να τα δοκιμάζαμε σε διάφορες συνθήκες..
Αλλά μάλλον πολλά ζητάω.. -
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Μια που το αναφέρεις (χωρίς να μειώνω καθόλου την αξία του DSG, αν και δεν είμαι οπαδός των αυτόματων) το θέμα κιβώτιο, να αναφέρω άλλη μια γελοία τιμολόγηση απο το Γκρουπ. Για να πάρεις το dsg στο νέο Λεόν ΤΣΙ πρέπει να δώσεις 1000 ευρώ παραπάνω ενώ για να πάρεις το ίδιο κιβώτιο στο GTI πρέπει να δώσεις 2200 ευρώ. Ακόμη και να υπολογίσεις τη διαφορά στη φορολόγηση λόγω των 200 παραπάνω κυβικών η συνολική διαφορά αγγίζει τα όρια της κλοπής και του γελοίου...
Ο λόγος είναι απλός: το Leon FR έχει στάνταρ το ESP.
Στο Golf, παίρνοντας DSG, πληρώνεις και το ESP μιας και δεν το διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.ΥΓ. επιπλέον, στο Leon μπορεί να βάζουν κανα μπαγιάτικο DSG
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Στο Golf, παίρνοντας DSG, πληρώνεις και το ESP μιας και δεν το διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.ΥΓ. επιπλέον, στο Leon μπορεί να βάζουν κανα μπαγιάτικο DSG
Υπάρχει κι ένας πιο απλός λόγος... Το ένα είναι Seat και το άλλο VW: αν το Seat κόστιζε το ίδιο, δεν θα το αγόραζε κανένας, όσο 'σπορ' στήσιμο και να είχε...
-
Kovathe από τη στιγμή που θες κάτι πιο γρήγορο από το Rallye, που να το νιώθεις αυτό συνεχώς είτε είσαι σε ευθεία είτε σε στροφές, με καλό στήσιμο, καλό κράτημα και παιχνιδιάρικο όποτε το θελήσεις και να μην υστερεί ιδιαίτερα σε κανέναν τομέα (ούτε χώρους, πρακτικότητα κτλ) η λύση είναι Golf GTi ή Leon στις γρήγορες εκδόσεις του.
Εκεί τα οδηγείς και όποιο σου αρέσει καλύτερα.
Προσωπικά το Leon με χαλάει απίστευτα το εσωτερικό του που δείχνει απελπιστικά φτωχό και το ταμπλώ σαν κάτι να του λείπει. Αντίθετα στο Golf σου γεμίζει το μάτι και δείχνει πιο πλήρες (ειδικά όταν φωτίζεται το βράδυ), ενώ και το σαλόνι και τα καθίσματα (μιλώντας πάντα προσωπικά) μου δίνουν την εντύπωση πως δημιουργούν ένα καλύτερο σύνολο αισθητικά και πρακτικά. Επίσης εξωτερικά το Leon είναι το σχήμα του τέτοιο που ή θα σου αρέσει ή θα σε χαλάσει. Δεν μπορώ να πω ότι με συγκίνησε ιδιαίτερα.
Αντίθετα το Golf είναι πιο αποδεκτό αισθητικά και δείχνει και πιο αγριεμένο. -
Ας πει και ο ΤΜ την άποψή του για την μετάβαση από ραλύ σε Golf GTI...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Υπάρχει κι ένας πιο απλός λόγος... Το ένα είναι Seat και το άλλο VW: αν το Seat κόστιζε το ίδιο, δεν θα το αγόραζε κανένας, όσο 'σπορ' στήσιμο και να είχε...
Σωστά, και αυτό. Εγώ το είδα μόνο τεχνοκρατικά
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ας πει και ο ΤΜ την άποψή του για την μετάβαση από ραλύ σε Golf GTI... -
1)Ford focus ST.
2)Mini cooper s
3)το σκ@το σου παξιμάδι προς το παρόν και το opel GT προς το μέλλον
Το civic type-r αν και ανήκει στην κατηγορία που ενδιαφέρει τον φίλο ούτε που τον άγγιξε( έστω και ως δίλημμα ). Και δεν είναι ο μόνος.
Τα έβγαλε τα ματάκια της η honda.
-
Καταρχην όποιο χοτ χατς των 30κ και να παρεις θα ειναι πιο γρηγορο overall απο το 106 σου. Μην μπερδευεις την αισθηση με την αποτελεσματικοτητα.
Αν ειμουν στην θεση σου και κρατσουσα το 106 μου, θα επελεγα ενα προσθιοκηνητο GT με αρκετη ανεση και οχι κατι σκληροπυρινικο. ή φυσικα ενα MX-5 NC 2λιτρο με μπλοκε 6ρι κλπ κατι παραπανω απο 30κ ή ενα MX5 NBFL 1800 sporty μπλοκε και 6ρι δλδ και αυτο, φυσικα μεταχειρο.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και το GTI έχει στάνταρ το ESP οπότε τα 2200 που ζητάνε είναι μόνο για το κιβώτιο (δεν έχω γνώμη για το τι ζητάνε στα άλλα Γκολφ) οπότε η γυφτοχρέωση του ομίλου παραμένει εκτός αν όντως όπως αναφέρεις το DSG του Λεόν είναι ψιλοσάπιο ή είναι τετρατάχυτο !
@Vasgti , το 'εύκολο' που λες για το αυτόματο ισχύει για όσους είμαστε εδω μέσα ή έχουν τουλάχιστον αγοράσει και μερικά περιοδικά αυτοκινήτου. Αν όμως ρωτήσεις ένα μέσο έλληνα οδηγό τι ακριβώς σημαίνουν τα D, P, R στα αυτόματα δεν νομίζω ότι θα απαντήσουν πολλοί. Πρόσφατα μια φίλη αγόρασε ένα Γιάρις για την πόλη και το πήρε (με συμβουλή εμού και ενός άλλου φίλου) με αυτόματο. Από ότι μου λέει οι περισσότεροι που μπαίνουν στο αυτοκίνητο (ειδικά γυναίκες-οδηγοί) κοιτάνε το αυτόματο λες και είναι το κιβώτιο ταχυτήτων του Starship Enterprise και την ρωτάνε ΠΩΣ μπορεί και οδηγεί !!!
-
H πρώτη μου επιλογή θα ήταν το Focus ST, αν δεν ήταν τόσο πολυέξοδο και ασύμφορο.. ας όψεται και η φορολογία μας..
Τι σας λέει το A3 TFSi? Το έχει οδηγήσει κανένας σας?
Είναι καθόλου σπορ ή τέρμα άνεση?@GTI_: Το Type R ήταν από τα πρώτα που είδα και μου άρεσε πολύ..
Αλλα για να έχεις A/C πρέπει να σκάσεις 34Κ και δε μου περισσεύουν..
Τα 30Κ είναι maximum και λίγο ζορισμένα.. -
Έχεις καταλάβει ότι αν σε 1-2 σελίδες από τώρα δεν έχεις καταλήξει κάπου θα προκύψει και η ασύμμετρη πρόταση από Ιταλία μεριά....
-
Subaru impreza wrx 2ετιας και εισαι κομπλε.
-
Seat Leon Cupra ή FR (?) - αυτό και αν το εκθειάζουν.. απ' όσα διαβάζουμε στον ειδικό τύπο τουλάχιστον, φαίνεται σαν τον ιδανικό συνδυασμό σπορ στησίματος - δύναμης και χρηστικότητας, ενώ το Cupra καίει και 95άρα.. Στα μείον βάζω τις 2 επιπλέον πόρτες και το μεγάλο μήκος του, αλλά ΟΚ δε θα τα χαλάσουμε εδώ.. Τιμή: 30 χιλ.
Το FR να το αποφυγεις.Σκληρες,σχεδον απανθρωπες αναρτησεις θα μεταφερουν καθε λεπτομερεια του δρομου,παραμορφωνοντας ευχαριστα τη σπονδυλικη σου στηλη.
Πιο κοντα απο οσα λες στην συμπεριφορα του rallye ειναι το Cooper(?)
και δες και το Rx8 αν μπορεις να αντεξεις τις ιδιαιτεροτητες του
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Seat Leon Cupra ή FR (?) - αυτό και αν το εκθειάζουν.. απ' όσα διαβάζουμε στον ειδικό τύπο τουλάχιστον, φαίνεται σαν τον ιδανικό συνδυασμό σπορ στησίματος - δύναμης και χρηστικότητας, ενώ το Cupra καίει και 95άρα.. Στα μείον βάζω τις 2 επιπλέον πόρτες και το μεγάλο μήκος του, αλλά ΟΚ δε θα τα χαλάσουμε εδώ.. Τιμή: 30 χιλ.
Το FR να το αποφυγεις.Σκληρες,σχεδον απανθρωπες αναρτησεις θα μεταφερουν καθε λεπτομερεια του δρομου,παραμορφωνοντας ευχαριστα τη σπονδυλικη σου στηλη.
Tα έχεις μπερδέψει, μάλλον για το Cupra μιλάς. Αλλά κι αυτό δεν είναι τόσο... απάνθρωπο όσο το περιγράφεις.
-
Nope δεν εχω χασει ακομα τους βωλους μου.
Το FR μου φανηκε σκληροτερο.Μου το επιβεβαιωσε και γνωστος που εχει εκθεση Seat.Οι διαφορες εντοπιζονται κυριως στο setup των αναρτησεων οπως μου μετεφερε.
Αντιθετως το Cupra σωστα γραφεις πως δεν ακραια σκληρο
-
Noμίζω ότι ο Omikrone3 έχει δίκιο... το Cupra είναι καλύτερο σε άνεση.
Mεγάλο δίλημμα για αγορά νέου αυτοκινήτου μέχρι 33Κ...