-
Aπό τη στιγμή που θα κρατήσεις το ραλλύε, ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι πιο ξεκούραστο από το clio rs, το οποίο μάλλον θα πρότεινα αν θα υπήρχε για μοναδικό αυτοκίνητο.
-
Κάνε τεστ ντραιβ και το ΜΧ-5 και το RΧ-8. Το ΜΧ-5 έχει μεγαλώσει σε χώρους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.Το RX-8 δεν είναι για κάθε μέρα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τα λατρεύω αυτά τα τόπικ, όπου ο καθένας βγάζει τους κρυφούς του πόθους ονειρευόμενος ότι τα λεφτά ήταν δικά του!Λοιπόν... μια 911 2.7S ατελώς σαν κλασσική ή μια καρότσα E-Type και ένα Fiat Panda (που έχει καλή συμπεριφορά ) από εμένα!
Πέρα από την πλάκα, φίλε, αγόρασε ο,τι σου κάνει κέφι εσένα γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Προφανώς, για να βλέπω τέτοια αυτοκίνητα στην υπογραφή σου (αλήθεια, η κορολίτσα υπάρχει ακόμα; ) δεν είσαι ουρανοκατέβατος και ενδεχομένως απλά ζητάς μια έξτρα δικαιολογία για την επιλογή που ίσως ήδη έχεις στο μυαλό σου!
Καμία διευκόλυνση από εμένα, λοιπόν! Είσαι μόνος σου!Είσαι φοβερός!
Όντως είναι πολλά τα λεφτά ρε γμτ και μ' εχουνε πρήξει κιόλας οι δικοί μου - ξέρετε τώρα τόσα λεφτά στο δρόμο και εσύ προσέχεις οι άλλοι όχι κλπ κλπ.. δε διαφωνώ εντελώς αλλά νομίζω ότι είναι πλέον η ώρα μου..
Στο θέμα τώρα, μακάρι να είχα αποφασίσει φίλε D-Jet και απλά να ζητούσα επιβεβαίωση.. Το κακό είναι ότι όντως είμαι εντελώς αναποφάσιστος, όπως και σε πολλά πράγματα στη ζωή μου..
ΥΓ: Η κορολίτσα δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον (μάλιστα αυτή της υπογραφής δεν είναι καν η αληθινή, που ήταν κίτρινη μουσταρδί - απλά βαριόμουν να σκανάρω παλιές φωτό..) ούτε το CRX. Αλλά για κορόλα ψήνομαι τρελά να πάρω καμιά πάλι αν βρω με 1-1,5 χιλ. έχει ένας γείτονας και δε μου τη δίνει με τπτ.. τι ατελείωτο παιχνίδι ήταν αυτό τ'αμάξι.. και να φανταστείς ήταν του πατέρα μου, μεγαλωσα σε αυτό και μ' αυτό έμαθα να οδηγάω..... συγκινήθηκα τώρα..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Aπό τη στιγμή που θα κρατήσεις το ραλλύε, ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι πιο ξεκούραστο από το clio rs, το οποίο μάλλον θα πρότεινα αν θα υπήρχε για μοναδικό αυτοκίνητο.Συμφωνώ.. Το clio rs μάλλον αποκλείεται.. αλλά ποτέ δε ξέρεις..
Κάνε τεστ ντραιβ και το ΜΧ-5 και το RΧ-8. Το ΜΧ-5 έχει μεγαλώσει σε χώρους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.Το RX-8 δεν είναι για κάθε μέρα.
Αυτό εννοείται.. δεν αποφασίζω πριν τα οδηγήσω όλα..
Εκτός από αναποφάσιστος είμαι και πολύ ψείρας..
Ζαλίστηκα πραγματικά..
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Aπό τη στιγμή που θα κρατήσεις το ραλλύε, ίσως να μπορούσες να πάρεις κάτι πιο ξεκούραστο από το clio rs, το οποίο μάλλον θα πρότεινα αν θα υπήρχε για μοναδικό αυτοκίνητο.Μ'αυτή την λογική είμαι και'γω
Αλλά κάπως διαφορετική
Έχεις που έχεις κορυφαίο μπροστοκίνητο για να συμπληρώσεις την 'συλλογή' σου πρέπει και ένα κορυφαίο πισωκίνητο. Μια Lotus Elise S1 (ή και 2) μετάχειρη;; Το MX-5 επίσης μαμάει αλλά δεν σ'αρεσει..
-
JOIN THE CLUB !!!!!
ΜΕΤΆ ΤΟ rALLYE ... TI ?????
δώσε για προκαταβολή 30Κ και το ραλλύε !!!!
και πάρε μια bmw E92 320Coupe
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Είχα rallye και εδώ και 2 μήνες είμαι κατοχος ΜΧ-5 1.8 NC. Το ραλάκι μου δεν το εδωσα. Το ΜΧ-5 διαφορετικό αυτοκίνητο αλλά και τα δύο ευχαριαστούν τον οδηγό στο μέγιστο με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Άλλωστε κορυφαίο προσθιοκίνητο το μεν κορυφαίο πισωκίνητο το δε. Στην περίπτωσή σου πιστεύω πως πιο κοντά σε αυτό που ζητάς είναι το 207 RC λόγω και της καλής του τιμής. Αν δε σε ενδιαφέρουν τόσο οι χώροι το Cooper S σε φτιάχνει κάθε μερα. Υπάρχει βέβαια και το clio RS που είναι πιο καθαρόαιμο απο αυτά που αναφέρεις. Θα σου θυμίσω και το RX-8 αν δε σε πειράζει η αυξημένη κατανάλωση.
Αν θες να χαρείς οδήγηση, πισωκίνητο. Σε αυτά τα λεφτά που λες, Rx-8 Αυτό το αμάξι έχει τόσο τέλειο στήσιμο για τα χρήματα που κοστίζει, το έχω ερωτευτεί Από εκεί και πέρα, από προσθιοκίνητα GTI θα πρότεινα το Mazda 3 MPS είτε Cooper S με μπλοκέ. Διαφορετικά, μπορείς να ψάξεις για Z4 μεταχειρισμένη.
Aντί να με βοηθήσετε μου βάζετε κι άλλα διλήμματα!!
Στο ΜΧ5 θα χωράω ρε παιδιά?? Είμαι 1,92 και 96 κιλά..
Το RX8 δε καίει τον άμπακο?? Αν και μ' αρέσει πολύ...
Δε βλέπω να αποφασίζω φέτος..Για το RX-8, μιας και το έχω 1 χρόνο τώρα, έχω να σου πω τα εξής:
Είναι μια πολύ τίμια προσφορά, μιας και λόγω των 1308 κ.εκ. δεν πληρώνεις σχεδόν καθόλου τέλος ταξινόμησης. Πληρώνεις δηλαδή την καθαρή αξία του αυτοκινήτου, και όχι τους παράλογους ελληνικούς φόρους. Να σου αναφέρω χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι η διαφορά στην τιμή άνευ φόρων μεταξύ π.χ. RX-8 Cosmo και 350Ζ είναι περίπου 2 χιλίαδες ευρώ και μετά την ταξινόμηση το Ζ εκτοξεύεται στα 60++ χιλιάρικα. Στα οικονομικά οφέλη πρόσθεσε την ασφάλεια(κάτω από 200 ευρώ το εξάμηνο η απλή) αλλά και το σήμα. Η κατανάλωση είναι βέβαια τσιμπημένη, αλλά αν την συμψηφίσεις με τα παραπάνω, τα λειτουργικά έξοδα είναι πολύ μικρότερα από τον ανταγωνισμό.
Οδηγικά, είναι αρκετά διασκεδαστικό, προβλέψιμο και δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, παρά την πίσω κίνηση. Μην περιμένεις βέβαια το τράβηγμα των υπερτροφοδοτούμενων συνόλων, και για να λέμε και την αλήθεια, τα 231 άλογα που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι μια πολύ αισιόδοξη εκτίμηση. Στην πραγματικότητα είναι γύρω στα 210-220,(190 στον τροχο).
Πάντως, πλησιάζοντας το 2008, το RX-8 δεν είναι και η πιο φρέσκια πρόταση της αγοράς. Λόγω και των πολύ καλών πωλήσεών του, έχει γίνει και κάπως κοινό στους ελληνικούς δρόμους. Αν τελικά το κοιτάξεις, πήγαινε για το Cosmo. Στην βασική τιμή έχει τα πάντα από εξοπλισμό, εκτός από το μεταλλικό χρώμα . Το Challenge δεν το βρισκω τόσο ελκυστικό. Εκτός από γυμνο σε εξοπλισμό, έχει και πεντάρι κιβώτιο αλλά και μεγαλύτερη κατανάλωση.[/code] -
Corsa OPC?
*τον D-Jet μην τον ακούς. θα σε καταστρέψει *
-
Μετάβαση από rallye σε OPC=C.S.T
commit suicide training... -
Leon FR με DSG. Θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα με το στήσιμο-επιδόσεις. Όσο αφορά το DSG τι να πούμε...
-
οχι κλιο....
για κανα κουπερ σε βλεπω..
-
To Corsaki δε μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτηκα.. δε πήγα να το δω ακόμα βέβαια..
Το Leon το σκέφτομαι πολύ.. αλλά είμαι πολύ προκατειλημμένος με τα αυτόματα κιβώτια.. βέβαια όλοι λένε τα καλύτερα για το DSG, αλλά εγώ θέλω χειροκίνητο.. το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της απόλαυσης!
Το κουπεράκι θα το κάνω κι ένα test drive πρώτα..
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
-
Ford Focus ST
-
Golf GTi
-
**Seat Leon Cupra
-
[b]Mini Cooper S **
Πριν από περίπου 8 μήνες είχα ανάλογες σκέψεις (στην παραπάνω λίστα είχα και το S3). Μου πήρε εβδομάδες και σιγά-σιγά έδιωχνα από τη λίστα κάποια υποψήφια.
Το ΜΙΝΙ έφυγε πρώτο καθώς ναι μεν είναι στριφτερό και έχει ένα πολύ καλό κινητήρα καθώς και μούρη αλλά (για μένα) είναι μια 'ολίγη' από αυτοκίνητο. Στριμωγμένο πίσω, και πορτμπαγκάζ για γέλια. Και επειδή έψαχνα αυτοκίνητο να με συντροφέψει για πολλά χρόνια και σε πολλές καταστάσεις όπως είπα έφυγε πρώτο.
Το Φόρντ έφυγε κυρίως γιατί τα 500 κυβικά παραπάνω δεν δίνουν όσα παραπάνω θα έπρεπε να δίνουν σε σχέση με τους άλλους καθώς και ότι μου φαίνεται ότι είναι το πιο αποστειρωμένο απ'όλα(δεν το έχω οδηγήσει. Οτι διαβάζω απο περιοδικα) + του ότι σε ένα οικογενειακό 'συγκριτικό' 8ετίας μεταξύ ενός Φιέστα και ενός Πόλο (το 1ο με 50.000 χλμ και το δεύτερο με 100.000 ) το μεν πρώτο είναι σχεδόν για πέταμα και το δεύτερο εξακολουθεί να είναι αυτοκίνητο! Οπότε κάτι δεν μου πήγαινε καλά στο θέμα 'ποιότητα' και 'πάει' και αυτό !
Το Κούπρα έχει μακράν (πλην S3 βέβαια) τον καλύτερο κινητήρα και μάλλον απευθύνεται περισσότερο σε ευθείες και καμπές. Δεν με χαλούσε κάτι πάρα πολύ αλλά από την άλλη δεν με έφτιαχνε και κάτι πάρα πόλυ. Οπότε πάει και αυτό από τη λίστα!
Το S3 έφυγε με ψιλοβαριά καρδιά (απίστευτος κινητήρας να σε πωρώνει μια ζωή!) κυριώς γιατί δεν το βγάζει 4πορτο (στο δίκο μου μυαλό οι 2 πόρτες ΔΕΝ κάνουν απαραίτητα ένα αυτοκίνητο 'σπορ' . Προφανώς η Audi διαφωνεί μαζί μου! ) + του ότι είναι ψιλοπαράλογα ακριβό. Δεν το κρίνω απο τα 42 χιλιάρικα αυτό όσο από το ότι έχει κάτι αστεία στα εξτρά (πίσω πατάκια=80 ευρώ! Γελοίο για αυτοκίνητο 42 Κ) και πολύ ακριβές τιμές (value for money κοντά στο 0 σε σχέση με VW) σε όλες τις εκθέσεις παίρνεις κάτι τρομέρες εκπτώσεις για το S3 (είχα πάρει 1500 ευρώ κάτω χωρίς πίεση ή γνωριμία) ενώ για το GTI αν ξεπεράσεις τα 600-700 ευρώ στην έκπτωση τότε είσαι ποολύ τυχερός. Και τα αναφέρω αυτά καθώς το Γενάρη-Φλεβάρη το s3 ήταν 3-4 μήνες στην αγορά και κανονικά δεν θα έπρεπε να έπαιζαν εκπτώσεις και το GTI ήταν περίπου 2.5 χρόνια και θα έπρεπε να σε 'κυνηγάνε' !! Από οδήγηση φυσικά και ήταν πυροβόλο απο κινητήρα και γενικά όλα ήταν φοβερά εντός, γιατί εκτός έμοιαζε με ένα απλό A3 με s line (είδα ένα το καλοκαίρι και έπρεπε να πλησιάσω για να δώ στη μάσκα αν δίπλα στο S έγραφε 3 ή line! Τελικά έγραφε Sline! Μπορέις επίσης για παράδειγμα να παραγγείλεις ένα Α3 με flat bottom τιμονάκι. Πιο απλα: πρόβλημα ταυτότητας! Για μένα τουλάχιστον.) . Τέλος (μια λεπτομέρεια) τον ψεύτικο διαχύτη πίσω τον βλέπουν τα Κλίο RS και γελάνε. Όταν κάνεις κάτι κάντο σωστά ή μην το κάνεις καλύτερα !
Η τελικη επιλογή ήταν το GTI. Φυσικά και ΔΕΝ θεωρώ ότι πρόκειται για το τελειότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και το διευκρινίζω εξαρχής αυτό ! Συνδυάζει όμως πολλά από αυτά που έψαχνα και ήθελα:
-έχει ένα καταπληκτικό κινητήρα (εντάξει θα μπορούσε να έχει λίγα άλογα παραπάνω αλλά εμένα αυτή η 'υπερπροσφορά' αλόγων από τις εταιρίες δεν με έχει αγγίξει ακόμη! Αλλώστε όπως λένε οι Αγγλάρες (έεελα δεν θέλω σχολιάκια για τη σεξουαλική τους ζωή!) : power is nothing without control ! )
-έχει αρκετά καλη ποιότητα ( Παίρνει όμως βελτίωση! Έχω ένα τριγμό από το πίσω μέρος από το πρώτο χιλιόμετρο, Η βάση i-pod παρέδωσε πνεύμα στα 1000χλμ και αλλάχτηκε, το υποβραχιόνιο 'έξυπνη' κατασκευή μεν αλλά δεν φαίνεται και το πιο στιβαρό του κόσμου και κάποια άλλα ακόμη 'μικρά' )
-έχει πολύ καλή 'αίσθηση' και στα χειριστήρια και στη συμπεριφορά για όποιον ζητάει κα΄τι παραπάνω. Εχει καλό τιμόνι, καλό κιβώτιο, καλά φρένα , ωραίο στήσιμο, παιχνιδιάρα ουρά όταν την θέλεις έτσι, σταθερή όταν την χρειάζεσαι, έχει πολύ καλά καθίσματα, έχει ήσυχο ταξίδι μέχρι τα 180-190...Γενικά δίνει πολλά 'καλά' σε αυτόν που το οδηγεί.
-εχει πρακτικότητα ( αυτό ήταν το σημαντικότερο για μένα!). Οπως είχε πεί ο Κλαρκσον : μπορείς να πας για ψώνια, να πας τα παιδιά στο σχολείο και μετα μπορείς να πας να λυσσάξεις στην αγαπημένη σου διαδρομή (δεν είναι ακριβώς αυτά τα λόγια αλλά περίπου!) . 'Χωράει' στην Αθήνα, οδηγειται άνετα και ξεκούραστα στην κίνηση, έχει καλό πορτμπαγκάζ, μπορέις να το πάρεις με 4 πόρτες και μετά να κάνεις τα 'πάντα' : αλητείες, δουλειά, διασκέδαση, βόλτες με το σόι, οικογένεια ! (καλύτερα δεν τα λέω από τον Κλαρκσον? Χαραμίζομαι ρε γμτ εδώ! Το ήξερα!) . Βέβαια προς το παρόν δεν με 'κυνηγά' κάποια οικογένεια αλλά μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να βάλω μέσα μια παρέα και να πάμε εκδρομούλα χωρίς να με σιχτιρίζουν στο μπες-βγες!
-προσωπικά δεν με απασχολούσε τόσο αλλά αν σε ενδιαφέρει έχει και μια κάποια 'μούρη'. Δεν είναι φυσικά Mercedes και θεωρώ ότι μια 116 θα εντυπωσίαζε περισσότερες γυναίκες αλλά και πάλι πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο σε αυτό το θέμα.
-έχει ταυτότητα και ιστορία! Μόλις το δεις ξέρεις ότι αυτό είναι το 'καλό' Γκολφ. Αυτό (οπως προείπα, δεν ισχύει σε όλα τ'άλλα. Πρέπει να ψάχνεις για τις εξατμίσεις, τις ζάντες κλπ στο Cooper και S3) ξεχωρίζει από μακρία. Και φυσικά δεν μιλάω για 'φιγούρα' μιλάω για την προσωπική ευχαρίστηση που αντλέις κοιτώντας το ! Τέλος για το θέμα 'ιστορία', το GTI 1 και 2 ήταν καταπληκτικά για την εποχή τους, τα 3 και 4 τα κοροίδευε όλος ο κόσμος (στα περιόδικα αναφέρομαι) πιστέυω ότι εδώ οι μηχανικοί ήθελαν να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους μολυβοσπρώχτες των περιοδικών !
Οπως ξαναείπα αρνητικά έχει! Θα μπορούσε να ήταν ένα κλικ πιο άνετο στις κωλολακούβες της Αθήνας, λίγο πιο ποιοτικο, λίγο καλύτερο ηχοσύστημα, λίγο φθηνότερα σέρβις και ανταλλακτικά, αλλά τελικά είναι και αυτά ότι πρέπει να δεχτείς στη συμβίωση με κάθε αυτοκίνητο!
Τέλος, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν σου κάνω διαφήμιση του GTI (δεν έχω και κάνα κέρδος άλλωστε!) απλά σου παράθεσα τις σκέψεις μου μιας και κατα σύπτωση είχα ανάλογα τετραλλήματα πρίν κάποιο καιρό !
Και όσο το σκέφτομαι....ααααχ ωραία διλλήματα !!! -
-
Φίλε ioannitis, το megane rs (που βγαίνει και σε 5πορτο, αν δεν κάνω λάθος) πώς και δεν ήταν στη λίστα σου;
-
Ε γιατί είπαμε. Ο ορθολογισμός έχει και ένα όριο...
(Εγκληματίας ο σχεδιαστής της Renault) -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
*τον D-Jet μην τον ακούς. θα σε καταστρέψει *WHO? ME?
(μας περισσέυει μια w114 6κύλινδρη BTW... τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, wannabe! )Πιστεύω οτι αν πάρεις αυτοκίνητο στην ίδια κατηγορία με το ραλλί θα απογοητευθείς... Καλύτερα κοίταξε κάτι εντελώς διαφορετικό γιατί αλλιώς η σύγκριση με το ραλλί πάντα θα σε αφήνει παραπονεμένο!
Μια μτχ 320ci ίσως; -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Φίλε ioannitis, το megane rs (που βγαίνει και σε 5πορτο, αν δεν κάνω λάθος) πώς και δεν ήταν στη λίστα σου;Να σου πω την αλήθεια είχε ένας φίλος μου το 1.6 και μετά από κανά χρόνο που το έβλεπα περιστασιακά το είχε 'συνηθίσει' το μάτι μου ΑΛΛΑ φυσικά αυτή η 'συνήθεια' δεν έφερε και την πλήρη αποδοχή! Ποτέ δεν με συγκίνησε εμφανισιακά αν και σαν αυτοκίνητο είναι πιστεύω και αυτό πολύ ολοκληρωμένο και 'καλό' σε πολλά.
Συν του ότι γενικά με τα γαλλικά ποτέ δεν είχα 'κοντινή' σχέση (αυτοκίνητο πατέρα, θείου ή αδελφού ποτέ δεν είχε τύχει να ήταν γαλλικό) . Θέμα τύχης ήτανε μεν αλλά έτσι δεν έγινα ποτέ 'φίλος' τους χωρίς φυσικά να υποτιμώ καθόλου την αξία τους (μιλάω κυρίως για Renault)...
-
Φίλε ioannitis σ' ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου από το Golf σου..
Βασικά αυτό ακριβώς ήταν που έψαχνα από αυτό το τόπικ, γνώμες αλλά και προσωπικές εμπειρίες από τα αυτοκίνητα αυτά, μπας και ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο..
Πάντως εσύ είχες μικρή λίστα, εγώ στην αρχή είχα καμιά 30αριά αμάξια μέσα.....Πάντως δεν αμφιβάλλω πως το γκολφάκι είναι πολύ καλό πακέτο..
-
Εφόσον κρατας το Rallye , θα πρέπει να επιλέξεις κατι με πιο all around χαρακτήρα σαν το Golf GTI.
Δεν αποκλείω και το Cooper S αλλα είναι αισθητά μικρότερο από τα υπόλοιπα και σε μερικές περιπτώσεις ακριβότερο. -
Φιλε Kovathe αφου το budget σου ειναι >30000ευρω
(προφανως δεν σε πειραζει η καταναλωση)
σου προτεινω το Golf GTiAπο το Τsi μου δεν εχω κανενα παραπανο στο θεμα αποδοσης κινητηρα,
ποιοτητας συναρμολογησης(ανυπαρκτοι τριγμοι) , Αναρτηση που εξομαλυνει τις λακουβες και λοιπες ανωμαλιες των δρομων και
σπουδαιο τιμονι.
Mεγάλο δίλημμα για αγορά νέου αυτοκινήτου μέχρι 33Κ...