-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...η πιστα θα αποδειχθει η μεγαλυτερη παπαρα του φετινου προγραμματος .... εδω θα ειμαστε (1α ο Θεος )Με την Suzuka σιγουρα δεν μπορει να υπαρξει συγκριση...
Μακαρι να εχουμε βροχερο τριημερο.
-
Η απόσταση είναι όντως πάνω από 4 χιλιόμετρα, αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης ευθείας.
Ο αριθμός των στροφών είναι πολύ μικρός. Μετράνε... 'διπλές' κάποιες μεγάλες καμπές μήπως και συμπληρώσουν αξιοπρεπή αριθμό στην αρίθμηση...
Για τους θεατές παίζει να έχει πλάκα, θα καταλαβαίνουν κι ευκολότερα τί γίνεται στην πίστα, αλλά οι οδηγοί πιστεύω θα βαριούνται ανελέητα. -
Παιδια ενταξει νομιζω υπερβαλλετε καπως...Δεν ειναι και τοσο χαλια, η πιστα εχει 8 τουλαχιστον στροφες σε σχετικα μικρο γυρο. Για το Montreal και τη Monza που ειναι στα ιδια ή και χειροτερα δε νομιζω να παραπονιεται κανενας...Βεβαια οσοι την εχετε τρεξει απ'το pc θα ξερετε καλυτερα...
Αλλωστε η πιστα εχει φιλοξενησει ηδη αγωνες SuperGT κλπ. με επιτυχια. Να σημειωθει οτι αν δεν κανω λαθος η ζητηση για εισιτηρια ειναι ανευ προηγουμενου και η διαθεση εγινε με αιτησεις, λιστα αναμονης και κληρωση!!!
-
Pini, δε διαφωνώ ότι μπορεί να βγάλει εξαιρετικό αγώνα η πίστα (άλλωστε με τα σημερινά δεδομένα οι απλούστερες πίστες βγάζουν και περισσότερες μάχες... δυστυχώς), απλά θεωρώ γελοία και μόνο την αρίθμηση που βλέπουμε στα σχεδιαγράμματα...
Μετράνε 16... αν είναι δυνατόν! 8-9 είναι... κι είμαι κι απλόχερος! Σε άλλες πίστες λέμε π.χ. έχει '7 δεξιές κι 9 αριστερές' κι εδώ είναι 8 όλες κι όλες! -
Phaethon η αριθμηση ειναι ετσι και στις αλλες πιστες και γινεται για λεπτομερη χρηση & περιγραφη απο τους οδηγους (το σχεδιαγραμμα που βλεπουμε στα τιμονια). Πχ. στο Nurburgring και το δεξι 'flick' στον 3ο τομεα αριθμειται οπως και η Curva Grande στη Monza.
Για παραδειγμα σε ενα σικαιην δεν αρκει να πει ο οδηγος στην ομαδα 'εχω υποστροφη στο s ταδε', πρεπει να αναφερει αν η υποστροφη ειναι στο 'αριστερο' ή στο 'δεξι' μερος, το ιδιο σε μια παρατεταμενη ή με διπλο apex, εξ'ου και η διπλη αριθμηση.
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
...η πιστα θα αποδειχθει η μεγαλυτερη παπαρα του φετινου προγραμματος .... εδω θα ειμαστε (1α ο Θεος )
...η βροχη δινει ενδιαφερων αγωνα ...δεν κανει την πιστα ενδιαφερουσα
(εκτος εαν εγινες φαν του Hungaroring απο προπερσι )
-
Ναι, συμφωνώ, αλλά στην Curva Grande έχουμε ΜΙΑ στροφή, όχι δύο. Anyway, θα τη δούμε και θα κρίνουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι 1.5/4.5=0.33, δηλαδή το 1/3 της πίστας είναι ευθεία.
Είναι κατανοητή η αρίθμηση, άλλωστε και σχεδιαστικά είναι ανεξάρτητες οι καμπές (βοηθάει και το σχέδιο που είναι σε φωτογραφία από το f1.com σε αυτό). Απλά κατ'ουσίαν ο οδηγός νιώθει πόσες φορές στρίβει το τιμόνι, όχι αν μεταβαίνει από τόξο σε τόξο και κλωθοειδή σε κλωθοειδή.
Κι επαναλαμβάνω, μπορεί να βγει ωραίος αγώνας, μπορεί να έχει ωραίες στροφές, αλλά είναι λίγες. Μου φαίνεται σα να βάζουμε τους οδηγούς να τρέχουν γύρω γύρω σαν τα χάμστερ.
-
Μάλλον χρόνους Ιντυ θα δούμε.....
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
...η πιστα θα αποδειχθει η μεγαλυτερη παπαρα του φετινου προγραμματος .... εδω θα ειμαστε (1α ο Θεος )
...η βροχη δινει ενδιαφερων αγωνα ...δεν κανει την πιστα ενδιαφερουσα
(εκτος εαν εγινες φαν του Hungaroring απο προπερσι )
Eννοειται αυτο, και το Νurburgring με τον αγωνα που ειχαμε φετος δεν παει να πει οτι ειναι ενδιαφερουσα πιστα...
Ειχε ωραιο αγωνα το Hungaroring το 2005 και δεν το θυμαμαι...?
Μαλλον περυσι θα ηθελες να πεις... -
καλησπέρα κι απο εμένα,
η πίστα μάλλον δεν έχει ενδιαφέρον όπως φαίνεται απο την αεροφωτογραφία, αλλά το ενδιαφέρον είναι βαθμολογικό. πιστεύω μια χαρά αγώνα θα δούμε, ειδικά αν αρχίσει τα παιχνίδια του ο καιρός!
λένε οτι οι Ferrari υπερτερούν σε αυτό τον αγώνα.οψόμεθα.
μακάρι να τα πάμε καλά!
-
Φανη μηπως τα στανταρ σου ειναι λιγακι ψηλα?????
και στη τελικη πως κρινεις αν μια πιστα ειναι ενδιαφερουσα?
το nurburgring το βρισκω πολυ ενδιαφερον , και η ουγγαρια κατι λεει...
αλλο αν μετραμε προσπερασματα... -
Ο χρήστης patro έγραψε:
Φανη μηπως τα στανταρ σου ειναι λιγακι ψηλα?????και στη τελικη πως κρινεις αν μια πιστα ειναι ενδιαφερουσα?
το nurburgring το βρισκω πολυ ενδιαφερον , και η ουγγαρια κατι λεει...
αλλο αν μετραμε προσπερασματα...Προσωπικα για να θεωρησω μια πιστα ενδιαφερουσα δε δινω βαση μονο στη χαραξη την οποια διαθετει, για μενα παιζει σημαντικο ρολο και το ποσο καλοι ειναι οι αγωνες που δινει καθε χρονια...
Και το SPA π.χ. θεωρειται απο πολλους η καλυτερη πιστα στο καλενταρι, ομως φετος ο αγωνας που εγινε εκει ηταν χαλια.
-
συγνώμη δηλαδή αν μια πίστα είναι κυκλική, αλλά γίνονται καλοί αγώνες αυτομάτως την κάνει κι ενδιαφέρουσα?
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
συγνώμη δηλαδή αν μια πίστα είναι κυκλική, αλλά γίνονται καλοί αγώνες αυτομάτως την κάνει κι ενδιαφέρουσα?Το αυτό νομίζω κ εγώ.Ως καλή θεωρώ μια πίστα που αποτελει πρόκληση για τους οδηγους.
Από εκεί κ πέρα σίγουρα υπάρχει περίπτωση σε μια αδιάφορη πίστα να έχουμε έναν ενδιαφέρων αγώνα,αλλά όπως προειπώθηκε αυτό δεν κάνει κ την πίστα ενδιαφέρουσα.
Περισσότερο οδηγοκεντρικά κριτήρια δηλαδή,ανεξαρτήτως ενδεχόμενης μάχης.
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
λένε οτι οι Ferrari υπερτερούν σε αυτό τον αγώνα.οψόμεθα.Γιατί θα ευνοεί τη Ferrari η πίστα αυτή? (εγώ πιστεύω ότι είναι της McLaren πάντως)
-
στο ITV το άκουσα.είναι κάργα μακλαρενικοί(Χάμιλτον γαρ) οπότε γιατί να είναι υπέρ της Ferarri?
μάλιστα δεν αναφέρθηκαν μόνο στην συγκεκριμένη πίστα αλλά και στις 3 που απομένουν.
-
Για Shanghai είναι αρκετά διαδεδομένο, για Interlagos υπάρχει περισσότερη συζήτηση. Ίσως στο ITV το λένε για να φανεί ακόμα πιό μεγάλη μια πιθανή επιτυχία της ΜcLaren.
Στο Fuji χαρακτηριστικά είναι η τεράστια ευθεία και οι κατεξοχήν αργές στροφές. Εκτός από τις στροφές 4-5, στις υπόλοιπες δείχνει να απαιτείται μηχανική πρόσφυση, όπου υπερτερεί η McL. Νομίζω.
-
Εγώ πάντως έτσι που τη βλέπω τη γουστάρω την πίστα, μπας και δούμε καμια μάχη.
-
Εγώ την έχω καταβρεί με την ευθεία. Γενικά θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Παίζει να δούμε και ομάδες που δεν είχαν φανεί όλη τη χρονιά στην κορυφή.
Κοινώς θα μιλήσουν τα άλογα... -
Πρέπει να υπάρχουν και τέτοιοι αγώνες.
Πρέπει να μιλάνε και τα άλογα - και να ξεκλειδωθούνε οι κινητήρες.
Όταν μιλάμε για μηχανοκίνητα το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι η μηχανή.
Μείωση του κόστους και πράσινα άλογα. Τώρα αντί να κάνουν μηχανές φτιάχνουν αεροδυναμικές σύραγγες. Περισσότερη σπατάλη.
Καλύτερα να παγώσουν την αεροδυναμική και να αφήσουν ελεύθερες τις μηχανές.
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Δε σκάνε οι μηχανές
F1 χωρίς να σκάνε οι μηχανές ! ! ! !
Αν δεν τύχαινε να κάτσει ο Αλόνσο και ο Χάμιλτον στην ίδια ομάδα, φέτος θα είχαμε το πιο βαρετό πρωτάθλημα όλων τον εποχών.
Μα και αυτούς τους 2 να πάρεις, μια φορά δεν έχουν προσπεραστει!
Επίσημο thread: GP Ιαπωνίας - Fuji 2007