-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Αν και δεν έχει σημασία, επιμένω ότι το esp επεμβαίνει σε φρένα πάνω στη στροφή (όχι σε απλό άφημα του γκαζιού) κάνοντας το χαρακτηριστικό ήχοΤο ESP τι χαρακτηριστικό ήχο κάνει? Το ABS ήξερα ότι κάνει έναν συγκεκριμένο ήχο, όχι το ESP..
-
Παρόμοιο με του abs ...
-
αυτες οι ορεινες διαδρομες ερχονται στανταρ απο το εργοστασιο?
-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Αν και δεν έχει σημασία, επιμένω ότι το esp επεμβαίνει σε φρένα πάνω στη στροφή (όχι σε απλό άφημα του γκαζιού) κάνοντας το χαρακτηριστικό ήχο και δε σταματάει μέχρι το αυτοκίνητο επανέλθει στην . Εδώ και 4 μήνες το έχει κολλητός μου που το οδηγεί μονίμως απενεργοποιημένο και έχει αναγκαστεί να αλλάξει τρόπο οδήγησης. Δε γνωρίζω αν σε παλιότερα μοντέλα δεν επενέβαινε πάντως σε αυτό σίγουρα επεμβαίνει και δεν είναι το abs!ΔΕΝ μπαίνει το ESP, το ABS μπαίνει και στους 4 τροχούς!
Πολύ απλά: αν στη στροφή γλιστρήσεις και ΔΕΝ πατήσεις φρένο, ΔΕΝ θα μπεί κανένα ESP.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ΜΟΝΟ το ABS μπαίνει αν πατήσεις φρένο και όχι το ESP.-Δεν ισχύει Kido.
Το ESP μπαίνει.
-
Αν στη στροφή γλιστρήσεις και δεν πατήσεις φρένο, δε θα μπει το esp. Αν προσπαθήσεις να γλιστρήσεις αποσταθεροποιώντας το αμάξι με τα φρένα θα μπει! Έχω το tsi και ο φίλος μου το gti. Στο πρώτο δε σε κόβει κάτι σε αποσταθεροποίηση με φρένα, ενώ στο άλλο επεμβαίνει το esp και σταματά αμέσως την υπερστροφή αδράνειας. Ίσως να ισχύει από το 2007, πάντως αυτό είναι γεγονός.
-
Πσιδιά μιλάτε για 147 ένα μοντέλο που 10 χρόνια τώρα εκτός από ένα facelift δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.Μόνα τα φανάρια και οι κινητήρες είναι κάτι χρόνια πίσω...Πολύστροφοι αλλά μετά από 5 χρόνια δεν ξέρεις τι έχεις κάτω απ΄το καπό σου...πόσα ψόφησαν?και από προβλήματα άλλο τίποτα...Οι γερμανοί λενε τόσα και τόσα μένουν....και κάποιοι γιαπωνέζοι....
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το GTI ναι, αλλά TSI και GT δεν έχουν καμμία τύχη και καμμία σχέση απέναντι στην 120.Έχουν τουλάχιστον 9.000 ευρώ διαφορά...
_
-
Θα δανειστώ μόνο την ατάκα ενός καλού μου φίλου νυν κάτοχο της προηγούμενης Μ3: 'Πολύ καλή και γρήγορη στο εθνικό, αλλά αν μπεις σε κλειστή διαδρομή, αρκεί ένα 106 rallye για να σε ξεφτιλίσει'. Και μιλάμε για Μ3 με τόσα άλογα και όχι 120i. Αυτό το είπε ο φιλος μου για δείξει το πόσο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ένα πισωκίνητο σε μία κλειστή διαδρομή.
και εμενα ενας φιλος μου με Μ3 ξεφτιλιστηκε απο ενα mountain bike σε μια ορεινη κλειστη διαδρομη...........
τι αλλο θα ακουσω θεε μου..................
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
:ysterical:
Σαφως και η 147 2.0 δεν μπορει να περασει τα παραπανω στο δρομο,αλλα φιλε μου μην γελας τοσο πολυ.Ειδικα η εκδοση Imola που εχει ενας φιλος στριβει κατι παραπανω απο εκπληκτικα και **βαζει τα γυαλακια στο OPC **που με περηφανεια βαζεις στην υπογραφη σου,στον τομεα της οδικης συμπεριφορας.
Χ3$τηκα ξερεις!!
Και μιλαμε την εφτιαξα με περισση υπερηφανια την υπογραφη μου, οχι αστεια!
(μηπως να το βγαλω απο την υπογραφη?θα αρχισει ο καθενας με τις λοξες του παλι )
Οχι να μην το βγαλεις γιατι ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο που ομως ΔΕΝ κραταει καλυτερα απο την 147 2.0 Imola και επισης αλλη φορα βαλε και λιγο επιχειρημα.Υποτιμας τον εαυτο σου με την 12χρονη απαντηση:**Χ3$τηκα ξερεις!! **
Τι περιμενεις να απαντησω σε 10χρονη ερωτηση του τυπου ''ποιος την εχει μεγαλυτερη''?
Αλλος αρχισε πρωτος ομως κατι αλαζωνικα γελακια 5χρονου...
-
Ο χρήστης ch_and2003 έγραψε:
Πσιδιά μιλάτε για 147 ένα μοντέλο που 10 χρόνια τώρα εκτός από ένα facelift δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα.Μόνα τα φανάρια και οι κινητήρες είναι κάτι χρόνια πίσω...Πολύστροφοι αλλά μετά από 5 χρόνια δεν ξέρεις τι έχεις κάτω απ΄το καπό σου...πόσα ψόφησαν?και από προβλήματα άλλο τίποτα...Οι γερμανοί λενε τόσα και τόσα μένουν....και κάποιοι γιαπωνέζοι....Κανεις δεν ειπε να την παρεις και οτι ειναι η καλυτερη επιλογη.Απλα αλλο το οτι δεν ειναι η καλυτερη επιλογη και αλλο τα γελια για αυτο το πολυ καλο αυτοκινητο.Κατι αλλο η 147 κυκλοφορησε τελη 2000 αρα ειναι 7 και οχι 10 τα χρονια.Επισης μιλωντας για ιταλικα της τελευταιας οκταετιας δεν νομιζω ουτε τα προβληματα να ειναι πολλα ουτε να χανουν αλογα.Το Punto HGT που εχει ο πατερας μου ενω στα χαρτια δηλωνοταν 130 ιππους στις δυναμομετρησεις εβγαζε 138 στο στροφαλο και 128 στον τροχο και μετα απο 90000 χλμ οχι μονο εχει χασει αλλα θα ελεγα οτι εχει ανοιξει.
-
Που κολλάει η 147 στο θέμα μας ρε γμτ;
-
Παιδιά...ο άνθρωπος είχε 2 επιλογές...και του βάλατε άλλες τόσες.
Η 147 δε κολλάει πουθενά...είναι 9 χρόνια πίσω σε τεχνολογία (και crash test ) .-
Πίσω στα δικά μας τώρα... ch_and2003 πως τα πας? Νομίζω GTI για test drive έχει η VW στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Πάρε ένα τηλ πρώτα.
Πάντως τώρα που λέω test drive...μου είχαν σπάσει τα νεύρα για να βρω. Είχα πάρει τα κεντρικά τους εδώ στην Αθήνα (Καρέντα) και μου έλεγαν ότι δεν έχουν οι αντιπροσωπείες...δε μπορούν να βρουν...δε δίνουν επειδή είναι ακριβό ( ) και κάτι τέτοια. Έστειλα λοιπόν ένα πολύ όμορφο emailάκι από το Γερμανικό τους site με έναν φίλο Γερμανομαθή...και μετά από μια εβδομάδα με πήραν τηλεφωνάκι. Έπρεπε να βλέπατε τα μούτρα του πωλητή που το πήγαμε!!
Εν αντιθέσει στη BMW...πήρα τη BMW Hellas και αμέσως μου είπαν που έχει αυτοκίνητα για test drive.
-
Χωρις να εχω οδηγήσει κανενα εκ των δυο αυτοκινήτων,πιστευω πώς η οδηγηση της 120 σε ορεινες διαδρομες θα ειναι πολύ πιό ευχαριστη εμπειρια απο ότι η αντίστοιχη με το γκόλφ.
Πισωκίνητη,αρκετα δυνατη,και ατμοσφαιρική.
Ακούγεται να εχει τα σωστα συστατικά τουλάχιστον.Τωρα το αν η συνταγη πέτυχε,δεν μπορω να το γνωρίζω
Απ'την άλλη,το προσθιοκίνητο πολύ δυνατο τουρμπο,πιθανότατα να ειναι ανιαρο στις ιδιες συνθηκες,μιας και δεν θα μπορει να ξεδιπλώσει τον κινητηρα του με την ίδια ευκολία.Οσο για τα χρονόμετρα,όλοι μας τα αναφερουμε με τόση ευκολία λές και ειμαστε ο Loeb αυτοπροσωπως,και θα μετατρέψουμε την καθε μας διαδρομή σε S.S.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χωρις να εχω οδηγήσει κανενα εκ των δυο αυτοκινήτων,πιστευω πώς η οδηγηση της 120 σε ορεινες διαδρομες θα ειναι πολύ πιό ευχαριστη εμπειρια απο ότι η αντίστοιχη με το γκόλφ.
Πισωκίνητη,αρκετα δυνατη,και ατμοσφαιρική.
Ακούγεται να εχει τα σωστα συστατικά τουλάχιστον.Τωρα το αν η συνταγη πέτυχε,δεν μπορω να το γνωρίζω
Απ'την άλλη,το προσθιοκίνητο πολύ δυνατο τουρμπο,πιθανότατα να ειναι ανιαρο στις ιδιες συνθηκες,μιας και δεν θα μπορει να ξεδιπλώσει τον κινητηρα του με την ίδια ευκολία.Οσο για τα χρονόμετρα,όλοι μας τα αναφερουμε με τόση ευκολία λές και ειμαστε ο Loeb αυτοπροσωπως,και θα μετατρέψουμε την καθε μας διαδρομή σε S.S.
Αυτό ακριβώς λέω! Είναι τρομερά fun η πίσω κίνηση σε κλειστές διαδρομές...το ότι γλυστράει είναι άσχετο...αν γλυστράει πισωκίνητο με 170 άλογα...πόσο μάλλον turbo μπροστοκίνητο ΧΩΡΙΣ μπλοκέ και 200ΗΡ!
Πέτυχε, πέτυχε...αλλά κανείς δεν ακούει κάποιον που την έχει...αλλά 'ακούμε' τα περιοδικά...
-
Ρε συ Νικο,ως συνηθως οι γνωμη τον κατοχων οποιουδηποτε αυτοκινήτου θεωρειται και λιγοτερο αξιόπιστη,διότι υπάρχει πάντα ο παραγοντας του υπερβολικου ζηλου του ιδιοκτητη του στο να δικαιολογησει απόλυτα την επιλογη του.
Εσυ (π.χ.) το αυτοκινητο το εχεις οδηγησει για ελαχιστα χιλιόμετρα.Πώς μπορεις να πείς με τοση σιγουρια οτι η συνταγη του πέτυχε;Τοσο πολύ το εφτασες στα όρια,που δεν σου ξεφυγε καμμια λεπτομερειά του πάνω στην οδηγηση; -
Νίκο άκουσα πολλά...κλίνω στη bmw.Δηλαδή το πήρα απόφαση.Εκτός αν δεν τα πάει καλά στο test drive η 1,20 και το gti αποδειχθεί υπεραυτοκίνητο (πράγμα δύσκολο πιστεύω) έχω αρχίσει να ψάχνω χρώμα, extra και τιμές.
-
Περί έξτρα...ο κατάλογος είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ...αλλά επειδή τον μελετούσα σχεδόν 6μήνες...κατέληξα στα παρακάτω...
Χρώμα: Μολυβί, λευκό ή montego blue (σε μπλε την έχω εγώ). Και το λευκό ειναι TOP επιλογή...προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το μπλε.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ έξτρα:
-Chrome line exterior, εξωτερικό χρώμιο στα πλαίσια των παραθύρων, μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο καθρεπτών και επιγραφή 'BMW' στο μαρσπιέ σε γυαλιστερό ασημί. Κόστος 174 ευρώ.
-Φώτα xenon με δακτύλιους και πίσω ράβδους LED. Απίστευτη φωτεινότητα το βράδυ...φανταστικοί και πολύ ψαρωτικοί οι δακτύλιοι...και τρομερά τα πίσω LED (οι ράβδοι LED στα πορείας είναι διαθέσιμοι ΜΟΝΟ με τα xenon). Κόστος 1000 ευρώ.Έξτρα που θα μπορούσες να βάλεις:
-Πακέτο Φωτισμού, περιλαμβάνει φωτιζόμενα σκιάδια οδηγού-συνοδηγού, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό (με πορτοκαλί LED στην οροφή) που δίνει ένα ευχάριστο περιβάλλον το βράδυ, LED (πολύ ψαρωτικά) κάτω από τις χειρολαβές για να φωτίζει τον δρόμο κάτω όταν ξεκλειδώνεις και φώτα κάτω από το ταμπλό για να φωτίζει τα πόδια. Κόστος 290 ευρώ (αν θυμάμαι καλά...μπορεί και 200).
-Πακέτο καθρεπτών. Περιλαμβάνει ηλεκτρική αναδίπλωση (ΠΑΑΑΡΑ πολύ χρήσιμο με τα μηχανάκια και τα στενά δρομάκια) και βύθιση δεξί καθρέπτη όταν επιλέγεις την όπισθεν. Επίσης χρήσιμο για τα πεζοδρόμια. Κόστος 280 ευρώ.
-Ηχοσύστημα Professional με δυνατότητα παναπαραγωγής MP3 και οθόνη με 2 γραμμές. Κόστος 300 ευρώ.
-Θήκη για Σκι. Το ξέρω ότι ακούγετε χαζό...αλλά περιλαμβάνει κεντρικό υποβραχιόνιο για τους πίσω επιβάτες...αρκετά βολικό. Κόστος 95 ευρώ.Τέλος...**ΜΗΝ **επιλέξεις πίσω 3 θέσεις...αλλά 2...γιατί στη μέση ούτως ή άλλως δε κάθετε κανείς.
Αυτά πιστεύω είναι ΟΚ. Προσωπικά δεν έβαλα το professional γιατί έχει θύρα AUX για να παίζει το MP3...αλλά όλα τα παραπάνω. Μετάνιωσα που δεν έβαλα τη θήκη για σκι όμως.
-
Αυτό με τις τρεις θέσεις πίσω δεν το πιασα αν θέλεις εξηγησέ το λίγο.Δηλαδή δεν είναι fix το αλλάζεις?Όσο για τα έξτρα πιστεύω ότι αυτά που είπες ήταν τα καλύτερα...Πόσο το πηρες τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι?Όσο για το χρώμα μπήκα σ ένα λευκό στην αντιπρωσωπεία και μ άρεσε πάρα πολύ.Αλλά θα λερώνει πολύ και αμα σε γρατζουνίσουν ασε..........επειδή έχω μπλε δεν θέλω μπλε...ψάχνω κάτι διαφορετικό.
-
Και εγω την BMW θα επαιρνα οπως ειπα και πριν.Τωρα μπορει να με βρισεις και δικιο θα εχεις,αλλα αν δεις οτι με τα εξτρα ανεβαινει ακετα η τιμη δεν κτυπας μια 130i (χωρις εξτρα εξοπλισμο) για να μην κουνιουνται και τα GTi;
Δίλλημα: golf ή bmw 1?