-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εσυ εχεις αλλο θεμα.**Υπερπονεις **τον μυ με αποτελεσμα να σε ποναει η γαμπα.Εγω το ειχα χτυπησει το ποδι ποιο παλια αλλα με πιανει ασχημο πιασιμο και οχι στη γαμπα αλλα στο καλαμι αλλα και πονος κιολλας.Οχι ομως σαν να εχω κανει εξασκηση στα ποδια μου αλλα σαν να το εχω χτυπησει ασχημα.Λογικα απο βδομαδα θα παω σε γιατρο επειδη εχω αρχισει να ανησυχω.Καταπονείς
Προφανώς είχες κάποιο αιμάτωμα και σου άφησε ένα ελαφρύ κουσούρι μιας και το έγραψες στα @@ σου.
-
ρε γιώργο δε τ'αφήνουν αυτά
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εσυ εχεις αλλο θεμα.**Υπερπονεις **τον μυ με αποτελεσμα να σε ποναει η γαμπα.Εγω το ειχα χτυπησει το ποδι ποιο παλια αλλα με πιανει ασχημο πιασιμο και οχι στη γαμπα αλλα στο καλαμι αλλα και πονος κιολλας.Οχι ομως σαν να εχω κανει εξασκηση στα ποδια μου αλλα σαν να το εχω χτυπησει ασχημα.Λογικα απο βδομαδα θα παω σε γιατρο επειδη εχω αρχισει να ανησυχω.
Καταπονείς
Προφανώς είχες κάποιο αιμάτωμα και σου άφησε ένα ελαφρύ κουσούρι μιας και το έγραψες στα @@ σου.
Mε καμια φυσικοθεραπεια διορθωνεται αυτο?
-
Aυτό θα το πει γιατρός και όχι εγώ
-
Kαλα αυτο εννοειται.Κλεινω 7 μηνες απο το χειρουργιο που εκανα στον αχιλλειο,το ελεγξε πολλες φορες απο τοτε ο ορθοπεδικος μου κ ειχαμε πει να το δει μια τελευταια φορα τελη αυγουστου αφου το ειχα γυμνασει κ αρχιζα τρεξιματακι.2 μηνες του εβαζα βαρη,ολο το καλοκαιρι ατελειωτες ρακετες αλλα τωρα δε πηγα να το τσεκαρει.Δε μ ενοχλει καθολου και επαιξα και 2-3 φορες μπασκετ χωρις καθολου διστακτικοτητα απο το ποδι μου..Εχει ενα μικρο μικρο πρηξιματακι στο σημειο του χειρουργειου..Ειναι ανυσηχητικο ή λογω ''υπερκοπωσης''?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν έχω 15,5 πίεση με ανώτερο το 14 τί γίνεται?Εκείνη την στιγμή ... προσπαθείς να ηρεμήσεις.
Γενικά όμως ... προσέχεις και πας και σε γιατρό! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν έχω 15,5 πίεση με ανώτερο το 14 τί γίνεται?Τιποτα.
Με μια μετρηση πιεσης ειναι λαθος να βγει συμπερασμα.
Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι για ενα χρονικο διαστημα 2+ εβδομαδων να καταγραφεις την πιεση σου δυο φορες την ημερα. Απαραιτητη προϋποθεση για να μετρησεις την πιεση σου, ειναι να εισαι τουλαχιστον 15 λεπτα καθιστος, σε ηρεμια και να μην εχεις καπνισει. Το καλυτερο μηχανημα για μετρηση ειναι τα πιστοποιημενα ηλεκτρονικα πιεσομετρα βραχιονα (πχ της Omron). Καταγραφεις λοιπον πρωι και βραδυ και μετα το 15ημερο, πας σε ενα παθολογο που εξειδικευεται στην υπερταση ή σε καρδιολογο. Πιθανοτατα να χρειαστει να κανεις καποιες εξετασεις, για να βρεις πιθανες βλαβες σε οργανα-στοχους (ματια,νεφροι,καρδια,εγκεφαλος) και για να βρεις πιθανη αιτιολογια της υπερτασης (συνηθως ειναι βεβαια ιδιοπαθης). Μετα απο ολα αυτα και αφου εκτιμηθει ο συνολικος καρδιαγγειακος κινδυνος (αν υπαρχουν δηλαδη και αλλοι παραγοντες) ισως χρειαστει να παρεις αντιυπερτασικη αγωγη. -
εχω μια ερωτηση οφθαλμολογικου χαρακτηρα σχετικα με τον μικρο μου γιο
και δεν ηξερα που να το βαλω μιας και δεν ταιριαζει ουτε στο θεμα με τους φακους επαφης, αλλα ουτε και με την
επεμβαση λαζερ.
μαλλον κυριοι μοντς θα επρεπε να υπηρχε θεμα με οφθαλμολογικα και υποκατηγοριες, τελος παντων αν μου εχει ξεφυγει
καποιο αναλογο θεμα μπορειτε να βαλετε και το δικο μου εκει.στο θεμα μας τωρα .
πηγαμε τον γιο μου στον οφθαλμιατρο (7 ετων) τον ειχαμε ξαναπαει 4ρων, και διεγνωσε αστιγματισμο και μυωπια.το χαρτακι απο το μηχανημα γραφει
right
[REF VD=13.5mm]
SPH CYL AXIS
< +1.00 -4.50 19 >left
[REF VD=13.5mm]
SPH CYL AXIS
< +0.75 -2.00 177 >ΣΤΑ δε γυαλια που συνεστησε να αγορασουμε εχει γραψει
ΔΟ ΑΟ
cyl axe cyl axe
-2,00 20 -1,25 180ξερει κανεις τι σημαινουν ολα αυτα? το SPH +1.00 και +0.75 ειναι αστιγματισμος?
το CYL ειναι μυωπια? αν ναι πολυ δεν ειναι? και δεν το ειχαμε καταλαβει?
το AXIS τι ειναι?και αυτος τι προτεινει? γυαλια αστιγματισμου η μυωπιας?
συγγνωμη που ρωταω εδω και οχι τον γιατρο , μιας και ειναι κρατικος του νοσοκομειου και μας ξεπεταξε τρια παιδια
χωρις εξηγησεις και επειδη απο υποθεση με τον πατερα μου δεν του εχω εμπιστοσυνη.ασχετο αλλα ενδιαφερον , τασημερινα ραντεβου τα εκλεισε η γυναικα μου την 1-1 ναι ανημερα πρωτοχρονια πρωι και το πιο συντομο ηταν για σημερα .
προσπαθησε δε την επομενη να κλεισει ενα ξανα και δεν μπορεσε ειχαν τελειωσει ολα τα ραντεβου της χρονιας.
επειδη δεν πιστευω οτι ολοι ξυπνησαν την πρωτοχρονια και ετρεξαν στο τηλεφωνο , τι κολπο κανει ο πουστης?
μιλαμε για επαρχιακο νοσοκομειο.
ευχαριστω. -
Αυτο που ξέρω εγω είναι ότι τα Cyl (σε βαθμούς) και Axe (σε μοίρες) είναι οι ενδείξεις του αστιγματισμού. Το SPH (επίσης σε βαθμούς) είναι η μυωπία.
-
Σωστά! Θέλει παρακολούθηση η πίεση. Ο γιατρός μου κάποια στιγμή μου πρότεινε διπλή μέτρηση δυο φορές την ημέρα τουλάχιστον για 2 εβδομάδες.
-
Κοίτα, θα σου πω κάτι:
ξηλώσου λιγάκι (50-60 ευρώ) για ιδιώτη γιατρό ώστε να έχεις δεύτερη γνώμη ή πήγαινε σε κάποιον άλλο, ακόμα και σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο με την ασφάλειά σου.ΠΑΡΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ Ή ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. Χωρίς να γνωρίζει κάθε γιατρός ότι το παιδί ήδη έχει εξεταστεί.
-
Ή κλείσε ραντεβού σε κάποιον ακόμα μέσω του ταμείου σου (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ) για να μην πληρώνεις επισκεψη.
-
Το 'χαρτάκι 'απο το διαθλασιμετρο έδειξε υπερμετρωπια ,το +, και αστιγματισμο όπου αναγράφεται η δύναμη του κυλινδρου και οι μοίρες του άξονα του αστιγματισμου (axis).
Το μηχάνημα όμως, δεν βγάζει πάντα τις αληθινές τιμές.πολλές φορές , ειδικά σε νέους ασθενείς , μπερδεύεται απο την ισχυρή προσαρμογή του ακτινωτου και βγάζει υπερμετρωπικες τιμές ενω στη πραγματικότητα ο ασθενής έχει μυωπία.Πολυ πιθανό αυτό να συνέβη και στη περίπτωση του παιδιού σου.Ο γιατρός υποπτευθηκε την ανακρίβεια του διαθλασημετρου και κατέληξε με άλλες τεχνικές στη σωστή διαθλαση.
Έγραψε δηλαδή γυαλιά μυωπιας (-)και αστιγματισμου,ενω σύμφωνα με το μηχάνημα έπρεπε να γράψει γυαλιά υπερμετρωπιας (+)και αστιγματισμου. -
Είναι πολύ κακό που κάτι εξετάσεις αίματος που έκανα πρόσφατα έδειξαν χοληστερίνη 265?
Είμαι 33ων, 1.81 και 87 κιλά και γενικά στην οικογένειά μου έχουμε ένα ιστορικό από την πλευρά του πατέρα μου.
Διατροφή κάνω σχετικά προσεγμένη, εκτός από τα γλυκά, μου έκανε εντύπωση που το ζάχαρο ήταν σε νορμαλ επίπεδα, από αλλού το περίμενα. Βεβαια η αλήθεια ειναι οτι μια βδομάδα πριν την εξεταση, το προηγούμενο Σ/Κ ειχαμε οργιάσει λίγο από άποψη διατροφής, σε 2 γενεθλια πήγαμε και σε ένα ακόμα τραπέζι που μας κάλεσαν.
Δυστυχως δεν εχω μετρησεις HDL - LDL, η εξέταση ήταν μια απλή αίματος/ούρων, από αυτές που προσφέρει δωρεάν η Alpha με το πρόγραμμα υγείας που έχει. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εσυ εχεις αλλο θεμα.**Υπερπονεις **τον μυ με αποτελεσμα να σε ποναει η γαμπα.Εγω το ειχα χτυπησει το ποδι ποιο παλια αλλα με πιανει ασχημο πιασιμο και οχι στη γαμπα αλλα στο καλαμι αλλα και πονος κιολλας.Οχι ομως σαν να εχω κανει εξασκηση στα ποδια μου αλλα σαν να το εχω χτυπησει ασχημα.Λογικα απο βδομαδα θα παω σε γιατρο επειδη εχω αρχισει να ανησυχω.
Καταπονείς
Λες ε?Σε τι να παω πρωτα φυσικοθεραπευτη η ορθοπεδικο?
ρε γιώργο δε τ'αφήνουν αυτά
Τωρα μου βγηκε ρε γαμωτο.
-
Ορθοπεδικο ρε geo,αυτος θα κρινει αν θα χρειαστεις φυσικοθεραπευτη
-
Thanks Σωκρατη.Δε μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο και δεν εχω ιδεα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Είναι πολύ κακό που κάτι εξετάσεις αίματος που έκανα πρόσφατα έδειξαν χοληστερίνη 265?
Είμαι 33ων, 1.81 και 87 κιλά και γενικά στην οικογένειά μου έχουμε ένα ιστορικό από την πλευρά του πατέρα μου.
Διατροφή κάνω σχετικά προσεγμένη, εκτός από τα γλυκά, μου έκανε εντύπωση που το ζάχαρο ήταν σε νορμαλ επίπεδα, από αλλού το περίμενα. Βεβαια η αλήθεια ειναι οτι μια βδομάδα πριν την εξεταση, το προηγούμενο Σ/Κ ειχαμε οργιάσει λίγο από άποψη διατροφής, σε 2 γενεθλια πήγαμε και σε ένα ακόμα τραπέζι που μας κάλεσαν.
Δυστυχως δεν εχω μετρησεις HDL - LDL, η εξέταση ήταν μια απλή αίματος/ούρων, από αυτές που προσφέρει δωρεάν η Alpha με το πρόγραμμα υγείας που έχει.Κώστα είσαι αρκετά άνω του ορίου, εγώ που έτρωγα ό,τι να ναι είχα 236 και με παραπάνω κιλά. Επίσης άκουσα ότι η χοληστερίνη μιας και ανέβει μια φορά μετά μια ζωή θα πρέπει να προσέχεις, δε ξέρω κατά πόσο ισχύει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δυστυχως δεν εχω μετρησεις HDL - LDL, η εξέταση ήταν μια απλή αίματος/ούρων, από αυτές που προσφέρει δωρεάν η Alpha με το πρόγραμμα υγείας που έχει.Κώστα είσαι αρκετά άνω του ορίου, εγώ που έτρωγα ό,τι να ναι είχα 236 και με παραπάνω κιλά. Επίσης άκουσα ότι η χοληστερίνη μιας και ανέβει μια φορά μετά μια ζωή θα πρέπει να προσέχεις, δε ξέρω κατά πόσο ισχύει.
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει...
Αν υπάρχει κληρονομικό, καλό είναι να προσέχεις...
Εμένα η θανατηφόρα τριάδα με έστειλε...ευτυχώς έπεσα στα μαλακά..
Βάρος-χοληστερίνη, κάπνισμα (αποτέλεσμα του ο υψηλός αιματοκρίτης) και πίεση (αποτέλεσμα των προηγούμενων δύο) -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δυστυχως δεν εχω μετρησεις HDL - LDL, η εξέταση ήταν μια απλή αίματος/ούρων, από αυτές που προσφέρει δωρεάν η Alpha με το πρόγραμμα υγείας που έχει.Επειδή έχω εγώ τέτοιο πρόβλημα(κληρονομικό κι εμένα από τον πατέρα μου)
Πρόσεχε αρχικά να μην τρως πολλά λίπη και κρέατα.Να προτιμάς άπαχα κρέατα σε μικρές ποσότητες κι όχι τακτικά
Στις κρεπάλες μείωσε τις ποσότητες και τρώγε ταυτόχρονα αρκετά λαχανικά(χόρτα,σαλάτα κλπ ) μαζί με το κρέας
Επίσης πολλά ψάρια και χορταρικά
Εγώ μετά από 3ετη προσπάθεια κατάφερα να πέσω κάτω από το 200αρι(και πρέπει να μαζευτώ λιγο γιατι μετά απ' αυτό έχω αφηνιάσει λίγο).Επίσης προσπάθεισε να κινείσαι αρκετά
Προσοχή πάντως γιατι αν αρχίσεις στα 33 δεν θα μπορείς να την μαζέψεις μετά
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες