-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σήμερα στις 12:00 έβγαλα το φρονιμίτη. Ωστόσο ο οδοντίατρος είναι αστέρι και παρόλο που ήταν τεράστιος και με βαθιές ρίζες, δεν έχω πάρει παυσίπονο, έχω πρηστεί ελάχιστα και δεν πονάω. Μπράβο στον οδοντίατρό μουΕβγαλες φρονιμιτη χωρις αντιβιωση κ αντιφλεγμονωδες εγω μια εβδομαδα πηρα διπλη αντιβιωση +αντιφλεγμονωδες ,ειχε χαλασει η ριζα κ μου εφαγε οστο ,μετα απο δυομιση ωρες χειρουργειο κατερευσα κ τρομαξαν να με επαναφερουν .
-
αν είναι 'ίσιες' οι ρίζες και δεν κάνουν τπτ 'γαντζάκια' ή δεν είναι μπλεγμένες μεταξύ τους, δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Κι εγώ σαν τον kon, ούτε αντιβίωση, ούτε παυσίπονα ούτε τπτ. Σε μια δυο μέρες είχε φύγει και η περίεργη αίσθηση της τρύπαςΒέβαια έχει να κάνει και με το για ποιους μιλάμε, οι πάνω είναι πιο εύκολοι.
-
Ο κάτω ήταν mjacob. Το κενό που μου άφησε η εξαγωγή του, το έραψε και συνεπώς τρύπα yok
-
Όλα είναι σχετικά. Εγώ έκανα εξαγωγή και μάλιστα δύσκολη χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο ένα Mesulid προληπτικά το οποίο δεν χρειαζότανε και φυσικά δεν έχει να κάνει με τον γναθοχειρουργό.
-
εγω ειχα βγαλει τον κατω χωρις χαπια αλλα και χωρις ραμματα,η γιατρος με ειχε αφησει με την τρυπα να χασκει βεβαια μετα απο 2-3 μερες ημουν μια χαρα αλλα σε οσους το ανεφερα κουφαθηκαν,ειναι οντως περιεργο?
-
εξαρτάται από το τι έχει γίνει μέσα.
ΑΝ δεν έχει υπάρξει εκτενής τραυματισμός, μπορεί να μην υπάρχει λόγος. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εξαρτάται από το τι έχει γίνει μέσα.
ΑΝ δεν έχει υπάρξει εκτενής τραυματισμός, μπορεί να μην υπάρχει λόγος.Της πουτανας ειχε γινει στο τελος προσθεσαμε οστο για να καλυψουμε το κενο που ειχαν δημιουργησει οι σαπιες ριζες τρωγοντας κ οστο της γναθου .
Το περιεργο ειναι οτι δεν με ενοχλουσε καθολου κ στις ακτινογραφιες δεν φαινοτανε . -
Πήγες σε γναθοχειρουργό; Αυτό κανονικά θέλει κανονικό χειρουργείο και νάρκωση. Έχω τους 2 κάτω που βγαίνουν οριζόντιοι και πρέπει να βγούνε κάποια στιγμή...Δεν θέλω να το σκέφτομαι
-
Ναρκωση δεν πιστευω να εννοεις ολικη ενεσεις ομως εφαγα πολλες που πονεσαν κ εκει ειχαμε την πρωτη λιποθυμια .
Δεν θελω να σε τρομαξω ,αλλα πρεπει να ημουν απο τις χειροτερες περιπτωσεις ,μαλιστα στο τελος μου ειπαν οτι μια εγχειρηση σκωληκοειδιτιδας ειναι λιγοτερο σοβαρη απο την επεμβαση που εκανα εγω ,εκτος κ ηθελαν να δικαιολογησουν το 800αρι που μου πηραν .Δυομιση ωρες χειρουργειο δεν ειναι κ λιγο κ αγωνια στη συνεχεια αν θα δεχτει ο οργανισμος το μοσχευμα (οστο) .Τεσερα κιλα εχασα απο την ταλαιπωρια κ απο τον φοβο μου -
Πριν λίγο έχασα ένα σφράγισμα. Τίποτα τρομερό θα μου πείτε - αλλά φεύγω το απόγευμα για 4ημερο.
Θα είναι λέτε κακό να περιμένω ως τη Δευτέρα ή να ψάξω οδοντίατρο στο Ρέθυμνο;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πριν λίγο έχασα ένα σφράγισμα. Τίποτα τρομερό θα μου πείτε - αλλά φεύγω το απόγευμα για 4ημερο.Θα είναι λέτε κακό να περιμένω ως τη Δευτέρα ή να ψάξω οδοντίατρο στο Ρέθυμνο;
Το να σου φτιαξει ο οδοντιατρος ενα σφραγισμα ειναι ευκολη υποθεση,δεν χρειαζεται να ειναι καλλιτεχνης.
Το αν θα σε ποναει εξαρταται απο το ποσο βαθυ ηταν,σε τι κατασταση ειναι το δοντι κτλ,υποπτευομαι οτι για να ρωτας μαλλον καλα ειναι -
Βασικά το σφράγισμα είχε γίνει ανάμεσα στα δύο δόντια και τώρα νιώθω το κενό. Δεν πονάει καθόλου και δεν πρέπει να είναι σε κακή κατάσταση, απλώς δε μου αρέσει να τα αφήνω έτσι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...Δεν θέλω να το σκέφτομαιMην το σκέφτεσαι. Αν θέλεις να σε στείλω στον δικό μου. Έχει ειδικευθεί στην Αμερική και κάνει μόνο μεγάλα χειρουργεία. Αστεράκι. Κολλητός μου και καλό παιδί.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eίχε πάντα κωδεϊνη το N Πέτρο
Παλιά θυμάμαι μόνο το 400+50 καφεϊνη
Τεσπα πρόσφατα μου συνταγογράφησε ο γιατρός εδώ για ένα κρύωμα που είχα το Rhinadvil που είναι Ibuprofène με Pseudoéphédrine. 3 μέρες 2 την ημέρα και μπορώ να πώ πως εντυπωσιάστηκα από τα αποτελέσματα. Γενικά στην Γαλλία παίζουν τέτοια παυσίπονα ειδικά για τα κρυολογήματα και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν και στην Ελλάδα.
Υ.Γ. Επίσης στην Γαλλία έχουν μια μανία με τα σιρόπια για το βήχα
Υ.Γ To Mesulid είναι turbo αντιφλεγμονώδες καμιά σχέση με τα ταπεινά LonaridComtrex Cold
Παρακεταμόλη+Ψευδοεφεδρίνη+Αντισταμινικό
-
Ο πάγος κάνει κακό στα χτυπήματα
Την πιο κοινή ενέργεια για την άμεση αντιμετώπιση χτυπημάτων και ειδικά εκείνων που προκαλούν πρήξιμο έρχεται να ανατρέψει μια νέα έρευνα η οποία αναφέρει ότι ο πάγος που οι περισσότεροι τοποθετούν στο σημείο όπου έχουν χτυπήσει όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά κάνει κακό.
Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Φλεγμονών του Νευρικού Συστήματος στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το «πάγωμα» της τραυματισμένης περιοχής εμποδίζει την παραγωγή μιας ορμόνης που παίζει κεντρικό ρόλο στον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του τραύματος και έτσι καθυστερεί η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα των περιοχών όπου υπάρχουν φλεγμονές παράγουν σε υψηλές ποσότητες τον αυξητικό παράγοντα 1 ινσουλίνης (ΙGF-1) ο οποίος επιταχύνει την αναγέννηση των μυών.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ο πάγος εμποδίζει την παραγωγή του ΙGF-1. «Η ανακάλυψη ότι τα κύτταρα στις περιοχές των φλεγμονών παράγουν ουσίες που επιταχύνουν την φυσική αποκατάσταση του προβλήματος ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων αποτελεσματικότερων θεραπειών για την αντιμετώπιση μυϊκών τραυματισμών» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» o καθηγητής Λαν Τσου, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
-
Διαβάζω πως >...για να φτιαχτούν 2,5 τρισεκατομμύρια ερυθρά κύτταρα αίματος, προς αντικατάσταση όσων λήφθηκαν. Αυτή η διαδικασία παρασκευής, η ερυθροποίηση, πραγματοποιείται στο μυελό των μεγάλων οστών με ρυθμό περίπου δύο εκατομμύρια κύτταρα ανά δευτερόλεπτο
πηγή & focusmag
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου αυτό σημαίνει πως σε 21 λεπτά έχουμε αναπληρώσει τα ερυθρά μας αιμοσφαίρια. Στέκει;Υποψιάζομαι ότι πρέπει να λείπουν κάπου 3 μηδενικά (π.χ. 2500 τρισεκατομμύρια ερυθρά κύτταρα αίματος και όχι 2,5) οπότε βγαίνει ένα ποιό λογικό 14 μέρες
κάνω λοιπόν λάθος στις πράξεις ή κάπου λάθος είναι το άρθρο ?
-
14,5 μέρες βγαίνει, κάποιος λάθος έχεις κάνει στους υπολογισμούς σου (2.5 τρισ = 2.500.000.000.000 )
2,5τρισ/2 εκατομ = 1.250.000 δευτερόλεπτα = 20.833 λεπτά = 347 ώρες = 14,46 μέρες
-
κάπου εκεί πρέπει να είναι, το οποίο μάλλον συμφωνεί με ένα 'αναπλήρωσης κάτι λιγότερου του 1% του συνόλου ημερησίως'
(το σύνολο πρέπει να είναι κάπου 30τρις) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
14,5 μέρες βγαίνει, κάποιος λάθος έχεις κάνει στους υπολογισμούς σου (2.5 τρισ = 2.500.000.000.000 )2,5τρισ/2 εκατομ = 1.250.000 δευτερόλεπτα = 20.833 λεπτά = 347 ώρες = 14,46 μέρες
σωστός
-
Κάπου εδω μέσα πρέπει να έχω ξαναναφέρει τα ευτράπελα του ολλανδικού συστήματος υγείας.
Προφανώς για την μείωση του κόστους περίθαλψης, στα νοσοκομεία επιτρέπεται να πας μόνο σε πολύ σοβαρό περιστατικό. Την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την αναλαμβάνει ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος δεν είναι καν παθολόγος (GP). Για να δεις ειδικευμένο γιατρό, πρέπει να περάσεις απ την έγκρισή του, και η γραμμή που έχουν είναι δεν στέλνουμε παραπάνω παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Πέρισυ που είχα βρογχίτιδα, με είχε εξετάσει η νοσοκόμα του οικογενειακού γιατρού , η οποία έψαχνε να βρει στον υπολογιστή εμπορικές ονομασίες σκευασμάτων. Όταν δεν της είπα ότι έχω αλλεργία στο augmentin тα πράγματα περιπλέχτηκαν ακόμα περισσότερο, και στο τέλος της έλεγα εγώ τί να κοιτάξει.
Τεσπα, πάμε στο χτεσινόΧτες το βράδυ λοιπόν, είχαμε ένα καλό σκηνικό.
Η κοπελιά ενός φίλου, το σάββατο το βράδυ, είχε ενα τρομερό πόνο, και είχε πρηστεί. Είχε απο την πέμπτη ενοχλήσεις, αλλά ο οικογενειακός γιατρός ήταν φουλ και έπρεπε να περιμένει μέχρι τη δευτέρα.
Σαββάτο χαράματα λοιπόν, με τον πόνο να μην αντέχεται και το πρήξιμο να έχει ξεφύγει, πάει στο νοσοκομείο. Αφού επιμένουν κάμποση ώρα στις αιτιάσεις της ρεσεψιόν να πάνε πρώτα στον οικογενειακό γιατρό, δέχεται να τους δει κάποιος στα επείγοντα.
Εμφανίζεται λοιπόν ένα τυπάκι, του περιγράφει το πρόβλημα κοιτάει, λέει δεν μπορώ να ξέρω τί είναι, φωνάζει άλλον έναν, το ίδιο. Γυναικολόγος δεν ήταν διαθέσιμος. Τηλεφωνούν στην γυναικολόγο, και αφού της εξηγούν το πρόβλημα, αυτή λέει ρωτήστε αν οφείλεται σε extensive masturbation
Εξηγεί η κοπελιά ότι δεν μαλακίζεται γιατί γαμιέται, και οι τυπάδες λένε, πάρε παρακεταμόλη και έλα από δευτέρα.
Της δίνουν δε εξιτήριο πάνω στο οποίο έγραφε επι λέξη ' δεν έχουμε ιδέα (ik heb geen idee) τί είναι αλλά δεν είναι επείγον και χορηγήσαμε παρακεταμόλη 'Φεύγουν τα παιδιά, και χτες το βράδυ, γυρίζοντας από μια επίσκεψη, με το χιόνι να έχει θάψει τα πάντα, με παίρνουν τηλ και μου λένε έλα απ το σπίτι να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα γυναικολόγο γιατί με τα αγγλικά δεν την παλεύουμε.
Γύρω στις 11 ξεκινάμε τα τηλέφωνα, πρώτα στο νοσοκομείο. Εξηγώ οτι το πρόβλημα έχει χειροτερεψει, η κοπέλα κλαίει απ τον πόνο και θέλουμε να δούμε γυναικολόγο. Μας λένε πάλι ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος στο νοσοκομείο. Τους ρωτάω, σας παρακαλώ πείτε μου πού μπορούμε να βρούμε, δε μας νοιάζει η απόσταση και με τα πολλά μας δίνουν το τηλέφωνο ενος νοσοκομείου σε μια πόλη. Τηλεφωνούμε, καταφέρνουμε να μας συνδέσουν με το γυναικολόγο, ο οποίος μας λεέι αφού σας είπαν να έρθετε από δευτέρα, με τέτοιο καιρό ίσως να ήταν καλύτερα να μείνετε εκεί. Λέμε δεν υπάρχει περίπτωση, ξεκινάμε τώρα.Με τους δρόμους σκεπασμένους εντελώς και την κοπελιά πλέον να μην αντέχει άλλο, φτάνουμε στο νοσοκομείο, και μόλις την βλέπει η νοσοκόμα, αμέσως φωνάζει τον γυναικολόγο.
Έμεινε μέσα το βράδυ, της κάναν εγχείρηση με ολική νάρκωση και σήμερα είναι καλύτερα.Αυτά τα ολίγα από χτες, και για να προλάβω τους προτρέχοντες, ΔΕΝ είναι τυχαίο το συγκεκριμένο. Εϊναι μέσα στα πλαίσια καθαρά της επιλογής μείωση κόστους, με κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής. μου έχει ξανασυμβεί με φίλο που είχε 2 μέρες 40 πυρετό και τον κουβάλησα άρον τον άρον στο νοσοκομείο με παριασθήσεις για να μας διώξουν χωρίς καν να τον κοιτάξουν.
Αυτά απ τη χώρα που τους έχουν πείσει ότι είναι καλύτερο να γεννάς στο σπίτι σου, μακρυά απ το νοσοκομείο
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες