-
Η παρακεταμόλη (depon) και το ακετυλοσαλυκιλικό οξύ (ασπιρίνη) ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα
-
εγώ πάντως μετά από μερικές δεκαετίες ζωής ανέπτυξα αλλεργία στην ασπιρίνη, κι έτσι ξένοιασα
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Χθες το βράδυ συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν στα φαρμακεία ...
.
.
.
.
ασπιρίνες.Είναι, λέει, πολύ φτηνές στην Ελλάδα κ οι φαρμακαποθήκες όσες παίρνουν τις προωθούν στο εξωτερικό αποκομίζοντας κέρδη, αντί να τις πουλάνε Ελλάδα στο τζάμπα.
και πάλιΕγώ πάντως αυτό θα το ονόμαζα επιχειρηματικότητα...Έχω δεχτεί παραγγελία πάντως τώρα που θα κατέβω Ελλάδα να φέρω ασπιρίνες
-
Όταν έκανα αγροτικό, Γερμανοί τουρίστες ζήτησαν το πού είναι το φαρμακείο για να αγοράσουν.... δέκα κουτιά ασπιρίνες! Στη Γερμανία μου έλεγαν ότι κοστίζουν πάνω από 5, αν θυμάμαι καλά, ευρώ το κουτί...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η παρακεταμόλη (depon) και το ακετυλοσαλυκιλικό οξύ (ασπιρίνη) ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμαΕπιβεβαιώνω Με τις παρακεταμόλες δεν έχω κανένα πρόβλημα αν πάρω ασπιρίνη .... (τα λεγαμε ... )
-
Παιδιά, ένα ένα
Να διορθώσω κάτι που ειπώθηκε. Η ασπιρίνη δεν επανεξάγεται απ την ελλάδα, απλά η Bayern δεν την εισάγει λόγω χαμηλής τιμής διάθεσης. Αυτό τουλάχιστον έχω μάθει
Επίσης άλλο το ντεπόν άλλο η ασπιρίνη.
Πολλοί έχουν πρόβλημα με την ασπιρίνη λόγω ευαισθησίας στο στομάχι (μέχρι και διάτρηση μπορεί να κάνει αν είσαι νηστικός κι έχεις ιστορικό έλκους)
Η ασπιρίνη επίσης δεν είνια μόνο για τον πονοκέφαλο και τον πυρετο έχει πολύ πιο ευρεία χρήση.
Όσο για την τιμή της ασπιρίνης στο εξωτερικό, έχει κανα 5ευρω
Στο φαρμακείο τα καλοκαίρια τις πουλάγαμε με τις κούτες σε γερμανούς-άγγλουςΕπαναλαμβάνω πάντως, κοιτάξτε για σαλοσπιρίνη, είναι και πολύ πιο φιλική στο στομάχι
-
Πολλοί έχουν πρόβλημα με την ασπιρίνη λόγω ευαισθησίας στο στομάχι (μέχρι και διάτρηση μπορεί να κάνει αν είσαι νηστικός κι έχεις ιστορικό έλκους)
Εγώ είμαι αλλεργικός στην ασπιρίνη, το στομάχι μου μια χαρά ειναι ....
-
ναι ρε, αυτό μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε ουσία, απλά ανέφερα ένα άλλο 'αρνητικό' της ασπιρίνης
Μάλιστα το είχαμε ζήσει γερά με τον πατέρα μου, ο οποίος είχε ενα μικρό έλκος και πήρε ασπιρίνη για πονοκέφαλο νηστικός μια φορά.
Μιλάμε τον θέρισε Πρέπει να ήμουν 5 χρονων και άν, ακόμα το θυμάμαι.. -
Καλά ντε, μη βαράτε, μπαταρίες πουλάω!
Δλα η μπάγιερ πουλάει (στη χοντρική λέμε) στην Ελλάδα τις ασπιρίνες φτηνότερες απ' ότι αλλού?
Κ δεν έχει τη δυνατότητα, η μπάγιερ, να βγάλει 10 εκατομμύρια κουτάκια παραπάνω μόνον για την Ελλάδα?
Ή ... χάνει? -
Ίσως ως μέτρο πίεσης Ηλία, είτε απλά γιατί δεν την συμφέρει να ασχολείται, είτε γιατί κάποιοι την αγοράζαν στην ελλάδα και την κάναν μεταπώληση στο εξωτερικό είτε όλα μαζί
η τιμολόγιση των φαρμάκων διαφέρει από χώρα σε χώρα, αν δε δεις διαφορές μεταξύ ευρώπης και αμερικής θα σου φύγει το καφάσι.
ο έντυ θα τα ξέρει καλύτερα όμως, που χάθηκε
-
Τα περί ασπιρίνης κλπ δεν τα στέλνουμε στο 'Ιατρικά θέματα' ;
-
ασπιρίνη δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως...
όσοι έχουν ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD (δεϋδρογονάση (άλλοι την αποκαλούν αφυδρογονάση) της 6 φωσφορικής γλυκόζης) απαγορεύεται να πάρουν ασπιρίνη. Η εξέταση αυτή, μαζί με άλλες 2 εξετάσεις (φαινυλκετονουρία, εξέταση θυρεοειδούς αδένα) γίνεται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, οπότε σε όλα σχεδόν τα βιβλιάρια υγείας της τελευταίας 30ετίας θα υπάρχει μέσα... άτομα με έλλειψη G6PD απαγορεύεται να φάνε κουκιά, να είναι κοντά σε ναφθαλίνη, να μην πάρουν ασπιρίνη γιατί προκαλεί αιμόλυση στα ερυθρά αιμοσφαίρια, κοινώς τα καταστρέφει.
Τώρα το salospir είναι εντεροδιαλυτό, όπερ σημαίνει πως παρακάμπτει τον στόμαχο κ γλιτώνεις πιθανή γαστροραγία. Υπό φυσιολογική λήψη ασπιρίνης, μέχρι κ 5ml αίματος μπορεί να διαφεύγουν προς τα κόπρανα/ημέρα.τώρα όσον αφορά τα φάρμακα που φεύγουν...
νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει. Για να μην μακρυγορώ, το θέμα είναι περίπλοκο, υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι εξαγωγές με κάποιους νόμους όταν δεν καλύπτεται η αγορά, κτλ. Η γειτόνισσα είναι διευθύντρια κλάδου εξαγωγών σε εταιρία που επανεξάγει τα φάρμακα. Το θέμα είναι τόοοοσο μεγάλο, που θα πάρει σελιδες ή και τόπικς... -
Πάντως drifter, ασπιρίνη δεν θα έπερνα ΠΟΤΕ νηστικός , παρόλο που δεν εχω το παραμικρό πρόβλημα με το στομάχι μου...! Φτηνά τη γλυτώσατε...! Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, να δούμε τί συμβαίνει και με αλλους. Την ασπιρίνη την πήρε ο πατέρας σου σαν όλα τα κοινά χάπια ή τη διέλυσε πρώτα σε κάποιο κουτάλι ή φλυτζάνι του καφέ.;; Εγω πάντως αυτό κάνω, αλλα έχω ακούσει κάποιους να την καταπίνουν ολόκληρη...!!!! Τί γίνεται αραγε συνηθως...;;
-
Παιδιά αν δεν βρίσκετε κάποιο φάρμακο στην αγορά, περάστε από το γνωστό πηγάδι στο Λαύριο. Φαντάζομαι θα έχει απόθεμα. Ζητήστε τον κύριο Νίκο...
-
Εγώ απλά τη μασάω ώρα και μάλιστα μου αρέσει πάρα πολύ (μου αρέσουν τα ξυνά ), μετά νεράκι και πάμε για την επόμενη καραμελίτσα
Προφανώς δεν την παίρνουμε νηστικοί όπως και τα άλλα ΜΣΑΦ (mesulid, voltaren, brufen, ponstan, nurofen etc) προκαλούν παρενέργειες στο γαστρεντερικό (ξυπνάνε - δημιουργούν έλκη, γαστρίτιδες κλπ). Δεν είναι αθώα από πολλές πλευρές πάντως και σίγουρα όχι σε μακροχρόνια χρήση.
Άλλωστε τελευταία γίνεται πολύ κουβέντα για διάφορα ΜΣΑΦ, βλ. πχ Voltaren http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=29960948 , το Vioxx έχει αποσυρθεί από το 2004. -
Πρώτα τοποθετώ την ασπιρίνη στη γλώσσα. Έπειτα ρουφάω λίγο νεράκι και την αφήνω να λιώσει (στη γλώσσα πάντα). Μετά καταπίνω το διάλυμα.
-
Ασπιρινη ηξερα οτι υπηρχε προβλημα με μια συγκεκριμενη εκδοση της,οχι την κοινη.
Οπως εχω ξαναπει παντως,στο Μοναχο ειχα παρει ενα κουτι με 5.5€,εδω ειχε τοτε 0.90€ ή κατι τετοιο. -
Εγώ τις έλιωνα σε ένα ποτηράκι νερό κ μετά τις έπινα.
Α, καλές μου ασπιρινούλες, ποιός ξέρει πότε θα σας ξαναδώ... -
-
εδώ κοίτα θλίψη που έπεσε
ρε μλκες να σας στείλω κανα δέμα αν είναι
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες