-
Από τα σχετικά λίγα που ξέρω, αν κάποιος είναι όχι απλώς φορέας, αλλά νοσεί από τον ιό του AIDS, είναι πρακτικά ετοιμοθάνατος, έτσι δεν είναι; Αν είναι απλώς φορέας και δεν νοσεί, μπορεί να τον μεταδόσει και αυτός στον οποίο θα μεταδοθεί μπορεί να νοσήσει και να μας αφήσει χρόνους, σωστά;
Αν ισχύουν τα παραπάνω, η κυρία αυτή (1) είναι ετοιμοθάνατη εφόσον νοσεί, αφού ένα κοινό κρύωμα μπορεί να τη σκοτώσει, (2) δεν κινδυνεύει να πεθάνει αν είναι απλώς φορέας, επομένως γιατί έπαιρνε επί τόσα χρόνια φαρμακευτική αγωγή;
Τι ισχυρίζεται λοιπόν; Ότι νοσεί, αλλά είναι μια χαρά; Μπορεί να ισχύει αυτό το πράγμα;Edit: πιο σωστό μου φαίνεται τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενο το 'μελλοθάνατος' παρά το 'ετοιμοθάνατος'.
-
Όπως τα λες είναι. Καλά, όχι ετοιμοθάνατος, αλλά αν ενεργοποιηθεί ο ιός μέσα απο τα Τ-λεμφοκύτταρα (σωστά;), οποιαδήποτε ασθένεια να κολλήσει, δε θα μπορέσει να τη πολεμήσει.
Την αγωγή πρέπει να την έπαιρνε τόσα χρόνια για να μην αφήσει τον ιό να ενεργοποιηθεί. -
Ειναι γνωστο οτι υπαρχουν ατομα που δεν πιστευουν στην υπαρξη του ιου, και αλλα που ισχυριζονται οτι ο HIV υπαρχει μεν, δεν σχετιζεται με το AIDS δε.
δειτε εδω:
http://en.wikipedia.org/wiki/AIDS_denialismΤο κακο ειναι οτι σε καποιον που δεν γνωριζει αυτα τα θεματα σε βαθος -και ειναι λογικο οι περισσοτεροι να μην τα γνωριζουμε σε βαθος- μπορει να φανουν μεχρι και λογικα αυτα που ισχυριζονται. Δυστυχως, σε αντιθεση με αλλες θεωριες συνομωσιας η συγκεκριμενη ειναι επικινδυνη
Πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα με τον Λιακοπουλο. Με την ομαδα Εψιλον. Με την αποψη οτι ο ανθρωπος δεν εχει πατησει στο φεγγαρι. Με απιθανες μαλακιες που ακουμε κατα καιρους. Τα πραγματα αυτα ομως θετουν σε κινδυνο τη δημοσια υγεια.Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από τα σχετικά λίγα που ξέρω, αν κάποιος είναι όχι απλώς φορέας, αλλά νοσεί από τον ιό του AIDS, είναι πρακτικά ετοιμοθάνατος, έτσι δεν είναι;Ο ιος ειναι ο HIV, ΑIDS ονομαζεται το συνολο των συμπτωματων που σχετιζονται με τον ιο στο τελευταιο σταδιο:
'HIV infection has basically four stages: incubation period, acute infection, latency stage and AIDS. The initial incubation period upon infection is asymptomatic and usually lasts between two and four weeks. The second stage, acute infection, which lasts an average of 28 days and can include symptoms such as fever, lymphadenopathy (swollen lymph nodes), pharyngitis (sore throat), rash, myalgia (muscle pain), malaise, and mouth and esophageal sores. The latency stage, which occurs third, shows few or no symptoms and can last anywhere from two weeks to twenty years and beyond. AIDS, the fourth and final stage of HIV infection shows as symptoms of various opportunistic infections.'
Στο τελευταιο σταδιο ναι, θα μπορουσες να πεις οτι ανα πασα ωρα μπορει να πεθανει. Βεβαια εχουν γινει αλματα προοδου και στην ενημερωση και στην φαρμακευτικη αγωγη, οι ασθενεις προσεχουν τις ευκαιριακες λοιμωξεις (οι οποιες ειναι η βασικη αιτια θανατου επειδη ο οργανισμος δεν μπορει να τις αντιμετωπισει) και παιρνοντας φαρμακα ο χρονος ζωης τους αυξανεται δραματικα.
Αν είναι απλώς φορέας και δεν νοσεί, μπορεί να τον μεταδόσει και αυτός στον οποίο θα μεταδοθεί μπορεί να νοσήσει και να μας αφήσει χρόνους, σωστά;
Εννοειται. Αυτο προφανως ειναι και το επικινδυνο, αν ο φορεας βρισκεται σε ασυμπτωματικη φαση και εχει και την πεποιθηση οτι ο ιος απ'τον οποιο εχει προσβληθει.. δεν υπαρχει .... τρεχα γυρευε. Ο φορεας μεταδιδει κανονικα και στελνει κοσμο στα θυμαρακια..
edit: αξιζει να σημειωθει οτι παρομοιος ιος υπαρχει και σε αλλα ζωα, για παραδειγμα ο FIV
http://en.wikipedia.org/wiki/FIV
Προσβαλλει γατες κ.α. αιλουροειδη.
-
Θέλω να κάνω κάποιες εξετάσεις αίματος..Αν μου τις γράψει γιατρός του ΙΚΑ υπάρχει κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο που να μπορώ τις κάνω εκεί κ να καλύπτεται απο το ΙΚΑ;
-
Νομίζω ότι η μόνη ιατρική ενέργεια καλυπτόμενη από το ΙΚΑ που μπορείς να κάνεις εκτός αυτού είναι η επίσκεψη σε συνεργαζόμενο παθολόγο.
Υ.Γ.: Αναφέρομαι σε βασικά πράγματα, όπως απλές εξετάσεις, ακτινογραφίες, επισκέψεις σε γιατρούς, κτλ. Σε ποια προχωρημένα θέματα (νοσηλείες, κτλ) δεν έχω ιδέα τι παίζει.
-
Ξεκίνησε σιγά σιγά το κλείσιμο των νοσοκομείων μιας και ΔΕΝ μπορούν να εφημερέυσουν αφου ΟΛΟΙ οι ιατροί έχουν υπερκαλύψει τις ώρες εργασίας τους... και σα να μην έφτανε αυτό είναι απλήρωτοι 2-3 μήνες. Ελάχιστοι δόσαν δημοσιότητα στο γεγονός, αφού φαίνεται πως τα που μεταφέρουν ναρκωτικά είναι σημαντικότερο θέμα... Εύχομαι να μη βρεθεί κάποιος συγγενής τους στη δυσάρεστη θέση να παρακαλά για βοήθεια, διοτι δε θα τους σώσουν ούτε τα τους ούτε οι απειλές για κάμερες.
-
πήγα τις προάλλες να κάνω μια μαγνητική τομογραφία στο Κυανό Σταυρό και άκουσα στη γραμματεία ότι υπάρχει η δυνατότητα να σου δώσουν μαζί με τα φιλμ και ένα σι-ντι που την έχει αποθηκευμένη. Με μια ελάχιστη χρέωση, μόνο 50 ευρώ .
-
Παίδες βοήθεια. Με πονάει ο σβέρκος μου σαν να έχω πιαστεί ή κρυώσει. Το χειρότερο είναι οτι με πονάει αφάνταστα πολύ όταν πάρω ...βαθειά ανάσα!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παίδες βοήθεια. Με πονάει ο σβέρκος μου σαν να έχω πιαστεί ή κρυώσει. Το χειρότερο είναι οτι με πονάει αφάνταστα πολύ όταν πάρω ...βαθειά ανάσα!!!Πάρε έναν γιατρό ή κάτι άλλο... ας πούμε φαρμακείο (τέτοια ώρα)
μην κάθεσαι!
-
Βάλε κάποιον να σε πάει σε ένα εφημερεύον. Χειρότερα είναι που αγχώνεσαι τώρα.
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
πήγα τις προάλλες να κάνω μια μαγνητική τομογραφία στο Κυανό Σταυρό και άκουσα στη γραμματεία ότι υπάρχει η δυνατότητα να σου δώσουν μαζί με τα φιλμ και ένα σι-ντι που την έχει αποθηκευμένη. Με μια ελάχιστη χρέωση, μόνο 50 ευρώ .Αν θυμάμαι καλά στο υγεία πέρυσι είχα δώσει 10 ή 20 για το ίδιο πράγμα
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παίδες βοήθεια. Με πονάει ο σβέρκος μου σαν να έχω πιαστεί ή κρυώσει. Το χειρότερο είναι οτι με πονάει αφάνταστα πολύ όταν πάρω ...βαθειά ανάσα!!!Τελικά τι έκανες;!
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Παίδες βοήθεια. Με πονάει ο σβέρκος μου σαν να έχω πιαστεί ή κρυώσει. Το χειρότερο είναι οτι με πονάει αφάνταστα πολύ όταν πάρω ...βαθειά ανάσα!!!
Τελικά τι έκανες;!
htanso21ούλη μου σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Βασικά λίγο ήτανε να πάω στο νοσοκομείο χθες. Πήρα 2 ντεπόν μαζεμένα και έβαλα μια αλοιφή στο σβέρκο, ηρέμησα λίγο και μπόρεσα νσ κοιμηθω. Το πρωί είμουνα καλύτερα αν και ο πόνος δεν είχε εξαφανηστει εντελός. Όσο περνούσε η μέρα όμως μου πέρασε, μάλλον βοήθησαν τα ντεπόν και η αλοιφή!!! Αν αύριο είμαι καλά μάλλον το ξεπέρασα!!!!
-
μπας και καθησες στο κρυο με κανα ελαφρυ τζακετ και τα δες ολα κωλυομενα?
περαστικα και προσεχε...χασαμε τζεραρντ για μερικους αγωνες, μη χασουμε και σενα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μπας και καθησες στο κρυο με κανα ελαφρυ τζακετ και τα δες ολα κωλυομενα?περαστικα και προσεχε...χασαμε τζεραρντ για μερικους αγωνες, μη χασουμε και σενα!
Δεν αποκλείεται να έφταιγε η ...εκδρομή στα χιόνια προχθές.
Όσο για τον Τζέραρντ μην το ψάχνεις, εδώ χάσαμε το πρωτάθλημα ένας παίχτης θα μας σώσει? Τέτοια ευκαιρία που θα ξαναβρούμε?Τέλοσπάντον...
Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ φίλε μου!!!! -
Μου το έστειλαν σήμερα και δεν ξέρω άν είναι αλήθεια..............
http://www.youtube.com/watch?v=0qiY93kh ... cseen.html
-
Ο χρήστης MAGIK έγραψε:
Μου το έστειλαν σήμερα και δεν ξέρω άν είναι αλήθεια..............http://www.youtube.com/watch?v=0qiY93kh ... cseen.html
Προφανώς είναι αλήθεια. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δε ρίχνουν λεφτά στην έρευνα για ένα φάρμακο από το οπόιο δε μπορούν να βγάλουν λεφτά. Προς τί η έκπληξη?
Το πανεπιστήμιο κανονικά θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της έρευνας και από ότι λέει το video αυτό συμβαίνει. Θα πάρει καιρό να βγει στην αγορά αν και, αν όντως είναι αποτελεσματικό και ειδικά για προχωρημένες μορφές καρκίνου, θα βγει πιο γρήγορα παρακάμπτωντας κάποια από τα στάδια κλινικών δοκιμών που απαιτούνται για την έγκρισή του.Με λίγα λόγια αν αποδειχθεί από την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους ότι είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και στο εργαστήριο και χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες/αλληλεπιδράσεις μάλλον θα ακολουθήσει κατευθείαν 'τελικού σταδίου' κλινική δοκιμή, ίσως ακόμα και παράλληλη διάθεση, κάτω από προϋποθέσεις για όποιον το επιθυμεί.
-
Πρόσφατα υποβλήθηκα σε αιματολογικές εξετάσεις (προληπτικά) όπου στο πακέτο συμπεριλαμβάνονταν και ορμονικές εξετάσεις (θυροειδούς, Τ3, Τ4, TSH). Η ΤSH με όρια μεταξύ 1,3 και 3,5 βρέθηκε 3,1. (Υπόψη ότι κάτω από 1,3 μιλάμε για υπερθυροειδισμό και πάνω από 3,5 για υποθυροειδισμό). Σε εξέταση μεταβολισμού που έκανα πριν μερικές μέρες σε διαιτολόγο, βρέθηκε μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (το ελάχιστο ποσό θερμίδων που καταναλώνει ο οργανισμός για να διατηρεί τις ζωτικές λειτουργίες του, καθημερινά) της τάξης των 1656 θερμίδων με φυσιολογικά όρια μεταξύ 1666 και 2150 θερμίδων (βάσει ηλικίας-σωματότυπου). Η διαιτολόγος μου συνέστησε να απευθυνθώ σε ενδοκρινολόγο για περαιτέρω ψάξιμο για τυχόν υποθυροειδισμό. Ειδικότερα μου είπε ότι ίσως χρειαστεί να κάνω εξέταση υπερήχων θυροειδούς.
Γεγονός είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια θεωρούσα ότι αναλόγως της καθημερινής μου διατροφής και των συνθηκών ζωής (lifestyle) ο μεταβολισμός μου ήταν αρκετά χαμηλός, με τελική συνέπεια τα τελευταία 6 χρόνια να έχω πάρει γύρω στα 10 κιλά χωρίς ιδιαίτερες διατροφικές ατασθαλίες.
Αν κάποιος φίλος/η έχει ή είχε παρόμοιο πρόβλημα ή εμπειρία σχετική με υποθυροειδισμό, θα ήθελα μια γνώμη, προτού απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό (που έτσι κι αλλιώς θα πράξω). -
Εφόσον είσαι ευθυρεοειδικός δεν ευθύνεται ο θυρεοειδής σου για τυχόν αύξηση του βάρους σου.
Αλλά το ότι είσαι ευθυρεοειδικός δεν είναι εξασφάλιση ότι όλα είναι οk με το θυροειδή σου.
Ένας υπέρηχος κανέναν δεν έβλαψε (πέραν της τσέπης αυτού που πληρώνει...) -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Γεγονός είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια θεωρούσα ότι αναλόγως της καθημερινής μου διατροφής και των συνθηκών ζωής (lifestyle) ο μεταβολισμός μου ήταν αρκετά χαμηλός, με τελική συνέπεια τα τελευταία 6 χρόνια να έχω πάρει γύρω στα 10 κιλά χωρίς ιδιαίτερες διατροφικές ατασθαλίες.
Αν κάποιος φίλος/η έχει ή είχε παρόμοιο πρόβλημα ή εμπειρία σχετική με υποθυροειδισμό, θα ήθελα μια γνώμη, προτού απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό (που έτσι κι αλλιώς θα πράξω).Εχω ακριβως το αντιθετο 'προβλημα' αλλα δεν το εχω ψαξει ακομα. Σκοπευω ομως να το κανω συντομα.
Τρωω απιστευτες ποσοτητες αναλογικα με τη 'κατασκευη' μου. Συνηθως ξαπλωνω αμεσως μετα (μεσημερι-βραδυ), ενω οι τροφες ειναι κυριως... παχυντικες. Το θεμα ειναι οτι αρχιζω και πειναω συντομα μετα... Ειμαι 73-75 κιλα και 1,87 εδω και 8 χρονια. Το θεμα ειναι οτι το στομαχι μου μαλλον 'ανοιγει' σταδιακα και αρχιζω και τρωω περισσοτερο...
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Ειτε στη μια περιπτωση (lazarefa) ειτε στην αντιθετη, η θεραπεια περιλαμβανει εφόρου ζωης ληψη καποιον φαρμακων?Επισης, ποια (αλλα) σημαδια δειχνουν υπερθυροειδη / υποθυροειδη ?
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες