-
Ανυπόφορο δεν τον λες. Βασικά έχω βαρύ κεφάλι γενικά 3 μερες τωρα (από το φύσημα μάλλον) οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Αν δεν φύγει σε κανα 2 μέρες μάλλον θα πρέπει να πάω στον γιατρό.
Επρεπε να παίξω κι ενα τζόκερ αυτην την εβδομαδα, τέτοια τύχη να μην πάει χαμένη!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
πεθαίνειςΒλαμμένος όπως πάντα
με ξες και από χθες;
1ον. Έτσι κι αλλιώς θα πας στο γιατρό. Λες και αν σου πούμε ότι είναι ιγμορίτιδα θα την θεραπεύσουμε από δω μέσα.
2ον Κατά 99% δεν εχεις ιγμοριτιδα γιατί δεν ανέφερες ενα βασικο συμπτωμα. Δεν σου λέει ποιο ειναι, γιατι people lie και θα μας το ξεφουρνίσεις μετά καθώς κατά βάθος ΘΕΣ να ναι ιγμοριτιδα
Κι από προχτες κι από αντιπροχθές
1ον. Αμα πάω όλο και κάτι θα βρει, τους έχω πάρει από φόβο
2ον. Με κατάλαβες
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
2ον. Με κατάλαβες
δεν πήγε τζάμπα η εντατικη παρακολουθηση house md
-
Την κακία την πετυχες!Η μαγκούρα και το ταλέντο σου λείπει μόνο!
αμα πουλήσω κι εγω τα χαρτομαντηλα μου στο e-bay λες να βγάλω τίποτα;
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Την κακία την πετυχες!Η μαγκούρα και το ταλέντο σου λείπει μόνο!αμα πουλήσω κι εγω τα χαρτομαντηλα μου στο e-bay λες να βγάλω τίποτα;
Η μαγκουρα και η μηχανη θα λεγα
Σίγουρα dr cuddy!
-
Mπορεί να είναι και κάποιο πρόβλημα στο δακρυικό πόρο, το σωληνάκι που παροχετεύει τα δάκρυα από τα μάτια στη μύτη.Πρόσεξες αν δακρύζεις περισσότερο από εκείνη τη μεριά;
Όπως και να έχει αν συνεχίσει πήγαινε να δεις ένα γιατρό -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.eye-net.gr/PUBLIC/optics3.asp' target='_blank
Παιδιά που έχουν υπερμετρωπία μπορεί να βρίσκουν δύσκολο το διάβασμα.ειχε ενας φιλος μου εκ γενετης και το αντιληφθηκαν οι γονεις του στα 12
αλλα ποτε δε καταλαβα τι ακριβως ηταν αυτο
μεχρι τοτε ειχε σοβαρα προβληματα στο σχολειο,πραγμα που φαινεται εως σημερα στην ορθογραφια του.παντα αναρωτιομουν αν μπορουσαν να το ειχαν κοιταξει νωριτερα οι γονεις του αφου εβλεπαν οτι εχει μαθησιακες δυσκολιες...αν κρινω απο το συγκεκριμενο παραδειγμα,κατι τετοιο μπορει να σε καταστρεψει μιας και αφου το χεις εκ γενετης δε μπορεις εσυ ο ιδιος να αντιληφθεις τη σοβαροτητα της καταστασης και μενεις να αναρωτιεσαι αν εισαι απλα καθυστερημενος...
με γυαλια παντως ειναι αναστρεψιμο!
-
Υπερμετρωπία: ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΝΤΑ. Είναι το αντίθετο (όσον αφορά τα συμπτώματα) της μυωπίας. Είναι ίδιο, όσον αφορά τα συμπτώματα, με την πρεσβυωπία, με τη διαφορά ότι η τελευταία εμφανίζεται μετά από μια αρκετά μεγάλη ηλικία, ενώ η υπερμετρωπία υπάρχει εκ γενετής και, αν δεν την προσέξεις, επιδεινώνεται. Απαιτεί γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής. Δεν ξέρω αν θεραπεύεται με λέιζερ.
-
ΥΠΕΡμετρωπια,σε απλη γλωσσα ειναι η παθηση κατα την οποια αναλογως τους βαθμους που εχει καποιος,βλεπει πολυ καλα σε πολυ μακρινες αποστασεις ,εκει που το κανονικο Αμετρωπικο ματι,δεν βλεπει (σιγουρα θα εχετε καποιον φιλο ο οποιος κοκορευεται για την εξαιρετικα καλη του οραση...αφου βλεπει στα 5χλμ κατι που εσεις γιοκ...),αλλα σε κοντινες αποστασεις καθημερινοτητας δυσκολευεται να εστιασει,ή εστιαζει σε διπλο+ χρονο απο τον αμετρωπικο (κανονικο ανθρωπο).
Τα γυαλια που διορθωνουν την διαθλαστικη αυτη ανωμαλια ειναι ιδια με της πρεσβυωπιας οπως πολυ σωστα ειπωθηκε,απλα χρησιμοποιουνται για αλλες αποστασεις.πχ ενας 45αρης θα βαλει +2,00 βαθμους για να δει σε αποστασεις εως 35-40εκ,κι ενας πιτσιρικας 10 χρονων για να εστιαζει καλα απο 20εκ-6 μετρα περιπου.Πολυ συχνα σε μικρες ηλικιες συνδιαζεται με αμβλυωπια (τεμπελικο ματι) η οποια ειναι υπουλη παθηση και αντιμετωπιζεται εως 8 χρονων.Οσοι εχετε πιτσιρικια ψαξτε το... -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Σε όσα λες είσαι σωστός πράγμα που δείχνει ότι γνωρίζει το θέμα. Τα γυαλιά είναι τα κλασικά Ray Ban με μονόχρωμο φακό. Απλά ο προβληματισμός μου είναι αν πρέπει να παραγγείλω άλλους φακούς μόνο με μυωπία ή να κρατήσω αυτούς αν τους συνηθίσω. Είμαι μπερδεμένος...
Αν μιλαμε για τα κλασσικα πιλοτικα rayban (aviator RB3025 right?),αυτα δεν εχουν καποιο προβλημα με μυωπικους φακους εαν κι εφοσον εχουν κεντραρισει σωστα.Θα σου προτεινα να πας σε εναν αλλο οπτικο και να συγκρινεις γυαλια ορασεως με ηλιου,και να δεις τυχον διαφορες.Τονισε στον εκει οπτικο να μετρησει τις διακορικες αποστασεις στο ενα και στο αλλο.Το οτι ειναι και θεμα συνηθειας αυτο ειναι αληθεια,καθως οι δυο σκελετοι (ηλιου και αυτος της ορασης)εχουν τελειως διαφορετικη οπτικη εφαρμογη.Επισης και το χρωμα των φακων παιζει και αυτο τον ρολο του καθως οντας πιο σκουρα τα ηλιου θα μειωνουν λιγο την οπτικη σου οξυτητα.
Πήγα σε μηχάνημα στο μαγαζί των οπτικών και πράγματι επιβεβαίωσε τον μυωπικό αστιγματισμό αλλά και 0.25 sph στο ένα μάτι καθώς και 0.5 στο άλλο. Δεν έπρεπε να τα συμπεριλάβει ο γιατρός στην συνταγή? Επίσης μου είπαν ότι λογικά θα τα συνηθίσω αλλά δεν το βλέπω μέχρι τώρα.
Κανονικα θα επρεπε,εχει να κανει με τον οφθαλμιατρο,και τις απαιτησεις που εχεις απο την οραση σου.
πχ αλλος δεν τον ενδιαφερει να βλεπει 10/10,ή πιο συχνα δεν εχει παρει χαμπαρι οτι εχει διαθλαστικο προβλημα...εχουν ερθει επαγγελματιες οδηγοι να τους φτιαξω γυαλια,(ναι οπτικος ειμαι )και εχουν τα κερατα τους απο μυωπιες υπερμετρωπιες,και δεν εχουν παρει χαμπαρι,μιλαμε για δημοσιο κινδυνο ετσι?Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να μην είναι καλά φτιαγμένοι οι φακοί? Εκεί καταλήγω. Ότι δεν έχει γίνει σωστά το κεντράρισμά τους ή όπως το λένε. Σε άλλο οπτικό θα μπορέσει να τα μετρήσει και να μου πει?
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο να μην είναι καλά φτιαγμένοι οι φακοί? Εκεί καταλήγω. Ότι δεν έχει γίνει σωστά το κεντράρισμά τους ή όπως το λένε. Σε άλλο οπτικό θα μπορέσει να τα μετρήσει και να μου πει?
χλωμό...τόσα ζευγάρια έχω αλλάξει στην ζωή μου δεν μου έχει τύχει ποτέ εμένα και άλλους που ξέρω.
γενικά προσέχουν πολύ αυτοί που φτιάχνουν τους φακούς. -
Συνηθως προσεχουμε,αλλα καλου-κακου αποκλεισε αυτο ενδεχομενο.
Αν θες την σθμβουλη μου και θελεις να το ψαξεις,παρε την συνταγη του οφθαλμιατρου,παρε και τα γυαλια σου και πηγαινε σε εναν αλλο οπτικο,και ζητησε του να τσεκαρει αν ειναι συμφωνα,δεν εχεις να χασεις κατι,ουτε θα στοιχισει τπτ... -
Τελικά αυτη η χώρα ίσως να έχει μέλλον. Είχα κλείσει πριν 3 μέρες ραντεβού με παθολόγο για σήμερα το απόγευμα. Χθές μου αφήνουν μηνυμα στο τηλέφωνο - μάλλον δε θα είχα σήμα στο κινητο - απο το ΙΚΑ να μου πούν ότι ο γιατρός απο σήμερα θα είναι σε άδεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό μετά απο 1-2 ώρες με παίρνουν τηλέφωνο για 2ρη φορά και μου το ξαναλένε!!!!
-
Τις τελευταίες μέρες κρυολόγησα, πυρετό, μπούκωμα, και τα συναφή. Τίποτα ιδιαίτερο, απλώς έβγαλα και έρπητα σε δυο σημεία στα χείλη μου. Ευτυχώς έβαλα αμέσως zovirax(μιας και μου έχει συμβεί άλλες 3-4 φορές παλιότερα) με αποτέλεσμα να μην εξαπλωθεί, και πλέον έχει σχεδόν φύγει.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι, πότε μπορώ να φιλήσω την κοπέλα μου;
-
όταν φύγουν τα σημάδια από έρπητα. αν δεν έχει σκάσει δεν μεταδίδεται εύκολα. αλλά μην το ρισκάρεις.
να προσέχεις αν έχει σκάσει πως πλένεσαι με την πετσέτα. δεν πρέπει επ ουδενί να καθαρίζεις το σημείο που πάει στην ουλή και μετά τα μάτια σου.
αν πάει εκεί δημιουργείται ερπητική κερατίτιδα και η τελική θεραπεία είναι μεταμόσχευση κερατοειδούς.προσοχή.
-
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Εννοείται πως προσέχω πολύ όλα αυτά τα πράγματα, και καλού κακού θα περιμένω άλλες 1-2 μέρες αφ' ότου επουλωθεί τελειως
-
-
Δηλαδή το συμπέρασμα ποιό είναι; Καλύτερα χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και όσο ζήσεις - έζησες; Αν ο ασθενής το προτιμά, δικαίωμά του.
-
Έλεος! Είχε μπει και στο greekmeds και μας έσπαγε τα @@.
Θέλει να πείσει τον εαυτό της ότι δεν είναι ασθενής, και αυτό είναι δικαιωμά της.
Όταν βέβαια αυτό συνδυάζεται με επικίνδυνες συμπεριφορές... αυτό γίνεται και πρόβλημά μας.
Αλλά είναι δημοσιογράφος, έχει 'υποστήριξη από τον εργασιακό της χώρο' οπότε κανείς δεν την ακουμπάει για τα όσα επικίνδυνα διαδίδει.
Ας είναι καλά που ζει, έχει και ένα βιβλίο με πιασάρικο τίτλο οπότε από υλικής άποψης, μάλλον καλά θα ζει.Για την ιστορία, ένας φορέας που πέρνει φαρμακευτική αγωγή και διατηρεί τα επίπεδα του ιού σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα (οι περισσότεροι το καταφέρνουν αυτό) δεν είναι μολυσματικός και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε κατά την ελεύθερη σεξουαλική επαφή. Δεν πρόκειται να γίνει αιμοδότης βέβαια αλλά δεν κινδυνεύει να μολύνει τον σύντροφό του ή κάποιον άλλον.
Χωρίς φαρμακευτική αγωγή βέβαια, και αν κάποιος θεωρεί πως είναι υγιής (=δεν πέρνω προφυλάξεις), ο Θεός να βάλει το χέρι του! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έλεος! Είχε μπει και στο greekmeds και μας έσπαγε τα @@.
Θέλει να πείσει τον εαυτό της ότι δεν είναι ασθενής, και αυτό είναι δικαιωμά της.
Όταν βέβαια αυτό συνδυάζεται με επικίνδυνες συμπεριφορές... αυτό γίνεται και πρόβλημά μας.
Αλλά είναι δημοσιογράφος, έχει 'υποστήριξη από τον εργασιακό της χώρο' οπότε κανείς δεν την ακουμπάει για τα όσα επικίνδυνα διαδίδει.
Ας είναι καλά που ζει, έχει και ένα βιβλίο με πιασάρικο τίτλο οπότε από υλικής άποψης, μάλλον καλά θα ζει.
.........................................+1
Προκειται περί επικινδύνου ψυχοπαθητικής περιπτώσεως
...και καθίσταται ακόμη επικινδυνότερη,διότι λόγω 'θέσης' και επαγγέλματος, η μπουρδολογία της βρίσκει βήμα μαζικής έκφρασης
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες