-
Καλησπερα στους συμμετεχοντες του topic. Μια ερωτησουλα να κανω. Η λοιμωδης μονοπυρινωση εχει ως συμπτωμα παντοτε υψηλο πυρετο ή μπορει να βρισκεσαι σε μια κατασταση μονοπυρινωσης ,αν μπορει να το πει καποιος ετσι ,χωρις να το εχεις καταλαβει? Εχει σχεση η υπερβολικη κουραση με αυτην την ασθενεια?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλησπερα στους συμμετεχοντες του topic. Μια ερωτησουλα να κανω. Η λοιμωδης μονοπυρινωση εχει ως συμπτωμα παντοτε υψηλο πυρετο ή μπορει να βρισκεσαι σε μια κατασταση μονοπυρινωσης ,αν μπορει να το πει καποιος ετσι ,χωρις να το εχεις καταλαβει? Εχει σχεση η υπερβολικη κουραση με αυτην την ασθενεια?Καλησπέρα.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση οφειλόμενη συνήθως στον ιό Epstein - Barr* ,γνωστή και ως νόσος του φιλιού, μπορεί να λάβει διάφορες μορφές κλινικής εκδήλωσης. Από πολύ ήπιες μορφές που ο ασθενής πιστεύει ότι περνάει μια απλή ίωση μέχρι την κλασική εκδήλωσή της με πυρετό, λεμφαδενοπάθεια, φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, διόγκωση ήπατος ή/και σπληνός σε κάποιες περιπτώσεις ή ακόμα και πιο σοβαρές μορφές που δεν έχει νόημα να αναφερθούν εδώ.
Η κακουχία είναι χαρακτηριστικό της λ.μ. και μπορεί να διαρκέσει ακόμη και λίγους μήνες μετά την αποδρομή της.
Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντηση.
Δες και εδώ http://www.medlook.net/article.asp?item_id=723*Εντελώς εγκυκλοπαιδικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύνδρομα μονοπυρήνωσης εμφανίζονται και από άλλους ιούς όπως για παράδειγμα ο CMV.
-
Ευχαριστω πολυ!
-
Αν και θα πάω στο νοσοκομείο αύριο το πρωί, ρωτάω εδώ για να ακούσω μια γνώμη.
Το πρωί έκανα μαύρα κόπρανα ( ) τα οποία με προβλημάτισαν για περίπου 2 δευτερόλεπτα. (Χθες έφαγα το πρωι γάλα με κουλούρια, το μεσημέρι κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο και το βράδυ μετά τη πρεμιέρα ήπια 3 ποτήρια κρασί, ομολογώ κάπως απότομα και με άδειο στομάχι, μέθυσα και μάλλον δεν ήταν πολύ καλής ποιότητος το κρασί αν και εμφιαλωμένο).
Το είπα στη μάνα μου, η οποία ως συνήθως έφερε τη συμφορά, έβαλε μαύρα και άρχισε τα μοιρολόγια.
Ρώτησε την άποψη μιας φίλης της γιατρού, η οποία της είπε οτι πιθανώς έχω γαστρορραγία (μια γάστρα με ράγες δηλαδή ). Σημάδια αυτής είναι η **κόπωση **(αιμορραγία=χαμηλός αιματοκρίτης (;), παίζει να λυποθυμίσω, δεν έχει συμβεί και δεν αισθάνομαι κουρασμένος) ο **εμετός εμπλουτισμένος με αίμα **(θα το θυμόμουν), πόνος στη κοιλιακή χώρα (οι πλεροφορίες μου μεταφέρθηκαν απο το τηλέφωνο κατά τη παράσταση σήμερα, οπότε δε ξέρω ακριβώς που), το αίμα κατά την αφόδευση (θα το παρατηρούσα, τα θαυμάζω κάθε φορά) και τα μαύρα κόπρανα.
Δεν έχω ξαναπαρατηρήσει (που να το θυμάμαι δηλαδή) μαύρα κόπρανα, αν και σκουρόχρωμα μερικές φορές εμφανίζονται, συνήθως μετά απο κρέπα .
Μια ελαφριότατη ενόχληση στο ύψος του διαφράγματος (εκεί που ενώνονται τα πλευρά), όχι ακριβώς σαν καούρα, την έχω, αλλά έτσι συμβαίνει συνήθως την επόμενη μέρα μιας βραδιάς κατανάλωσης αλκοολ (αν και 3 ποτήρια κρασί δεν τα θεωρώ σοβαρή κατανάλωση).
Η γιατρός έδωσε στη μάνα μου κάτι χάπια να πάρω, ένα το βράδυ και ένα το πρωί πριν πάω στο νοσοκομείο, Controloc pantoprazole 40mg γράφουν πάνω..
Τελικά, υπάρχει περίπτωση να έχω γαστρορραγία; -
Δώσε τα στους ειδικούς να τα δοκιμάσουν. Η ύπαρξη αλμυρής γεύσης μπορεί να σημαίνει και ύπαρξη αίματος. Πρόσεξε μόνο μην τα αλατίσουν πριν τη δοκιμή και αλλοιωθούν τα αποτελέσματα της εξέτασης.
-
παντοπραζόλη είναι αναστολέας αντλίας πρωτονίων...
χαρακτηριστικό φαρμακο γαστροπροστασίας.... πάρε το άφοβα...μαύρα κόπρανα ονομάζονται μέλαινα κένωση... οφείλονται στην οξείδωση της αιμοσφαιρίνης του αίματος από το γαστρικό ύγρο.
η μέλαινα κένωση μυρίζει-βρομάει συνήθως. για να βρουν αν έχει αίμα όντως θα κάνουν μία Mayer κοπράνων (Hämoccult λέγεται στα γερμανικά )
αιματέμμεση ή μέλαινα κένωση είναι χαρακτηριστικά γαστροραγίας... πόνος στην κοιλιά, καταβολή, και οδυνοφαγία ίσως. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
χαρακτηριστικό φαρμακο γαστροπροστασίας.... πάρε το άφοβα...μαύρα κόπρανα ονομάζονται μέλαινα κένωση... οφείλονται στην οξείδωση της αιμοσφαιρίνης του αίματος από το γαστρικό ύγρο.
η μέλαινα κένωση μυρίζει-βρομάει συνήθως. για να βρουν αν έχει αίμα όντως θα κάνουν μία Mayer κοπράνων (Hämoccult λέγεται στα γερμανικά )
αιματέμμεση ή μέλαινα κένωση είναι χαρακτηριστικά γαστροραγίας... πόνος στην κοιλιά, καταβολή, και οδυνοφαγία ίσως.Α, ναι μύριζαν και λιγάκι, περισσότερο απ'οτι συνήθως (για κακά μιλάμε έτσι; ).
Η καταβολή δε ξέρω τι είναι, αλλά δεν έχω πρόβλημα να φάω, ούτε και πόνους στη κοιλιά.
Άλλη ερώτηση. Αν ενεργηθώ τώρα, να τα βάλω σε βάζο να τους τα πάω το πρωί στο νοσοκομείο, η τσάμπα θα ψάχνω στόχο; Θα τους κάνει το δείγμα η πρέπει να τα κάνω εκεί, σε ειδικό δοχείο κλπ; -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
αιματέμμεση ή μέλαινα κένωση είναι χαρακτηριστικά γαστροραγίας... πόνος στην κοιλιά, καταβολή, και οδυνοφαγία ίσως.Α, ναι μύριζαν και λιγάκι, περισσότερο απ'οτι συνήθως (για κακά μιλάμε έτσι; ).
Η καταβολή δε ξέρω τι είναι, αλλά δεν έχω πρόβλημα να φάω, ούτε και πόνους στη κοιλιά.
Άλλη ερώτηση. Αν ενεργηθώ τώρα, να τα βάλω σε βάζο να τους τα πάω το πρωί στο νοσοκομείο, η τσάμπα θα ψάχνω στόχο; Θα τους κάνει το δείγμα η πρέπει να τα κάνω εκεί, σε ειδικό δοχείο κλπ;Βάλε τα σε ένα δοχείο καλύτερα... μπορεί να είναι και χρωστική από κάποια τροφή (πχ γιενικά μιλώντας, παντζάρια, κτλ...), και μετά να μην υπάρχει σε επόμενο δείγμα... στο νοσοκομείο συνήθως παίρνουν με ένα στυλεό (μπατονέτα χονδρικά). μάζεψε ένα δείγμα αντιπροσωπευτικώς μαύρο, γιατί ίσως να μην υπάρχει σε επόμενο δείγμα. κλείσε το αεροστεγώς για να μην αφυδατωθεί πολύ. εγώ αυτό θα συνιστούσα.
σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν είμαστε σε φαρμακείο, δεν είναι αναγκαία συνθήκη το αποστειρωμένο δοχείο. πχ σε ουροσυλλέκτη καλά είναι. αλλά και σε κάποιο άλλο δοχείο πλημμένο και καθαρό. στην ανάγκη δε θα πάρουν από την περιφέρεια, αλλά κεντρικώς. -
Α, ε, όταν λέω βάζο, εννοώ βαζο σαν μαρμελάδας, με καπάκι που κλείνει..
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Α, ε, όταν λέω βάζο, εννοώ βαζο σαν μαρμελάδας, με καπάκι που κλείνει..αν ειναι spin span εγκρίνεται
-
Στα φαρμακεία πρέπει να υπάρχει ειδικό κιτάκι συλλογής κοπράνων.
Μην καθυστερήσεις πολύ την επίσκεψη στο νοσοκομείο πάντως... οι αιμορραγίες από το πεπτικό μπορεί να είναι πολύ ύπουλες! -
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Ειτε στη μια περιπτωση (lazarefa) ειτε στην αντιθετη, η θεραπεια περιλαμβανει εφόρου ζωης ληψη καποιον φαρμακων?Σιμπουτραμίνη;
Όχι εφ' όρου ζωής βέβαια... -
@ FestoNero
Οταν μιλαμε για μελαινα κενωση τα κοπρανα ειναι μαυρα σαν πισσα,ειναι χαρακτηριστικο της μελαινας.Ναι,απο αυτα που λες μπορει να εχεις γαστρορραγια και θα επρεπε ηδη να εχεις επισκεφτει ενα τμημα επειγοντων(κατα προτιμηση μεγαλου νοσοκομειου).Μπορει ομως και να ειναι χρωστικες οπως αναφερει και ο συναδελφος PeterPan.Δεν πιστευω να παιρνεις καποιο σκευασμα σιδηρου?
Δε χρειαζεται να εχεις θορυβωδη συμπτωματα για να εχεις γαστρορραγια.Μελαινα κενωση μαζι με ελαφρυ πονο συνηθως αρκουν.Αν η απωλεια αιματος σου ριξει αρκετα τον αιματοκριτη μπορει να αισθανεσαι κουρασμενος.
Δεν εχει και πολυ νοημα η επιπλεον συζητηση,αυτα που ειπωθηκαν απο τους υπολοιπους ειναι ηδη υπερ-αρκετα.Μια επισκεψη σε τμημα επειγοντων θα ξεκαθαρισει σχετικα γρηγορα την κατασταση.
Οτι και αν ειναι,περαστικα σου. -
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
@ FestoNeroΔεν πιστευω να παιρνεις καποιο σκευασμα σιδηρου?
σωστότατη παρατήρηση συνάδελφε.
την σκέφτηκα αλλά δεν την ανέφερα παραπάνω, για το λόγο ότι συνήθως οι ασθενείς που παίρνουν σίδηρο συνήθως είναι εξοικειωμένοι και δεν τους προκαλεί εντύπωση, μιας και ως γιατροί τους το αναφέρουμε εξαρχής, κατά τη συνταγογράφηση, ώστε να μη θορυβηθούν αργότερα...
αλλά παρ' όλα αυτά είναι σωστή παρατήρηση.
-
Α, όχι δε παίρνω σκεύασμα σιδήρου.
Έκανα εξετάσεις αίματος και πήγα και το.. 'δέμα' μου σε βαζάκι να το εξετάσουν, δεν βρήκαν τίποτα, είμαι υγιέστατος και οι εξετάσεις βγήκαν πολύ καλές.
Οπότε τώρα θα πάρω ένα δείγμα απο το κρασί να το στείλει η μάνα στη κολλητή της που δουλεύει σε εργαστήριο να το τσεκάρει να δούμε τι ήταν αυτό.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές. -
Το κρασι ειναι της γνωστης εταιρειας που τα εχει ολα κ συμφερει ,κατα θηβα μερια ,αν ναι ,λιγο χρωμα ηπιες , το στομαχι σου προσεξε.
-
Πως να αναγνωρίσετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο!
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ!Να θυμάστε τα '3' βήματα. Διαβάστε και μάθετε τα παρακάτω:
Καμιά φορά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.Δυστυχώς η έλλειψη επίγνωσης προκαλεί καταστροφή.
Το θύμα του εγκεφαλικού μπορεί να έχει υποστεί βλάβη εγκεφάλου ενώ οι άνθρωποι κοντά του δεν μπορούν να αντιληφθούν τα συμπτώματα του
εγκεφαλικού.Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση,
μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, ρωτώντας τον/ την να κάνει
τις 3 ακόλουθες απλές ενέργειες:-
Ζητήστε του / της ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ
-
Ζητήστε του / της να ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ )
-
Ζητήστε του / της ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ) π.χ.
.....'Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα'.
Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις 3 αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα. Ανακαλύπτοντας
ότι μία ομάδα από μη-ιατρικούς εθελοντές μπόρεσε να αναγνωρίσει αδυναμίες στο πρόσωπο, αδυναμίες στα χέρια και προβλήματα ομιλίας,
οι ερευνητές παρακίνησαν το ευρύτερο κοινό να μάθουν αυτά τα 3 βήματα. Παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους στην ετήσια συνάντηση της
Αμερικανικής Ένωσης Εγκεφαλικών την περασμένη Παρασκευή. Η διάδοση και χρήση αυτού του τεστ θα μπορούσε να συντελέσει στην άμεση
διάγνωση και θεραπεία ενός εγκεφαλικού και στην αποτροπή εγκεφαλικών βλαβών.
-
-
Chain mail μυρίζομαι..
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γεγονός είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια θεωρούσα ότι αναλόγως της καθημερινής μου διατροφής και των συνθηκών ζωής (lifestyle) ο μεταβολισμός μου ήταν αρκετά χαμηλός, με τελική συνέπεια τα τελευταία 6 χρόνια να έχω πάρει γύρω στα 10 κιλά χωρίς ιδιαίτερες διατροφικές ατασθαλίες.
Αν κάποιος φίλος/η έχει ή είχε παρόμοιο πρόβλημα ή εμπειρία σχετική με υποθυροειδισμό, θα ήθελα μια γνώμη, προτού απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό (που έτσι κι αλλιώς θα πράξω).Εχω ακριβως το αντιθετο 'προβλημα' αλλα δεν το εχω ψαξει ακομα. Σκοπευω ομως να το κανω συντομα.
Τρωω απιστευτες ποσοτητες αναλογικα με τη 'κατασκευη' μου. Συνηθως ξαπλωνω αμεσως μετα (μεσημερι-βραδυ), ενω οι τροφες ειναι κυριως... παχυντικες. Το θεμα ειναι οτι αρχιζω και πειναω συντομα μετα... Ειμαι 73-75 κιλα και 1,87 εδω και 8 χρονια. Το θεμα ειναι οτι το στομαχι μου μαλλον 'ανοιγει' σταδιακα και αρχιζω και τρωω περισσοτερο...
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Ειτε στη μια περιπτωση (lazarefa) ειτε στην αντιθετη, η θεραπεια περιλαμβανει εφόρου ζωης ληψη καποιον φαρμακων?Επισης, ποια (αλλα) σημαδια δειχνουν υπερθυροειδη / υποθυροειδη ?
Ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι εχει προβλημα στον θυροειδη....αλλα δεν εχει!
Επισης, saxon_747 αντε και μαμησου,με τον πονο μας παιζεις; -
Από την άλλη, πολλοί πάσχουν από θυροειδή και δεν το γνωρίζουν με τραγικά αποτελέσματα. Μια τακτική εξέταση αίματος κυρίως στους άνω των 40-50 μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες