-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Να λείπουν τα φάρμακα λοιπόν και να προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστή μεσογειακή διατροφή την οποία υιοθετούν πολλοί ειδήμονες Γιατροί.+1000
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
έφτασα 75 κιλά από 90 που ήμουνα πριν 3-4 μήνες, βασικά νοιώθω κουρασμένος αυτό τον καιρό στην εξεταστική και έχω 4 ακόμη μαθήματα, Με είδε σήμερα ο θείος μου μετά από 2 βδομάδες περίπου και μου λέει ο πατέρας μου ότι σε είδε ο θείος σου κομμένο. Κάτι παίζει, η όρεξη δεν μου έχει κοπεί καθόλου.Δεν είναι άσχημη ιδέα να ελέγξεις το θυρεοειδή σου (τις ορμόνες του)
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
έφτασα 75 κιλά από 90 που ήμουνα πριν 3-4 μήνες, βασικά νοιώθω κουρασμένος αυτό τον καιρό στην εξεταστική και έχω 4 ακόμη μαθήματα, Με είδε σήμερα ο θείος μου μετά από 2 βδομάδες περίπου και μου λέει ο πατέρας μου ότι σε είδε ο θείος σου κομμένο. Κάτι παίζει, η όρεξη δεν μου έχει κοπεί καθόλου.
Δεν είναι άσχημη ιδέα να ελέγξεις το θυρεοειδή σου (τις ορμόνες του)
+1
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά της άπνοιας κεντρικού τύπου από την περιφερειακή.
-
Ποιά η διαφορά μεταξύ της αρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας?
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ποιά η διαφορά μεταξύ της αρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας?αν είσαι γιατρός προσπάθησε να είσαι και κατανοητός
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
έφτασα 75 κιλά από 90 που ήμουνα πριν 3-4 μήνες, βασικά νοιώθω κουρασμένος αυτό τον καιρό στην εξεταστική και έχω 4 ακόμη μαθήματα, Με είδε σήμερα ο θείος μου μετά από 2 βδομάδες περίπου και μου λέει ο πατέρας μου ότι σε είδε ο θείος σου κομμένο. Κάτι παίζει, η όρεξη δεν μου έχει κοπεί καθόλου.
πίστεψε με χώρις να κάνω εξετάσεις, ξέρω ότι οι ορμόνες μου είναι απόλυτα καλές, μιας και ακουλουθώ πρόγραμμα διαιτολόγου
-
giannispolo
Καποιες φορες δεν ειναι μονο θεμα διαιτολογιου ομως..
Δεν εχεις να χασεις τιποτα αν κανεις μια εξεταση!
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
giannispoloΚαποιες φορες δεν ειναι μονο θεμα διαιτολογιου ομως..
Δεν εχεις να χασεις τιποτα αν κανεις μια εξεταση!
είχα κάνει εξετάσεις για το θυρεοειδή και δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, πριν 7 χρόνια περίπου,
-
7 χρονια μου φαινονται αρκετα
Εξακολουθω να πιστευω οτι δεν θα ηταν ασχημη ιδεα να το τσεκαρεις, τουλαχιστον για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
Υ.Γ.(αν και ειναι ακρως 'αντιεπιστημονικο') Ο ξαδερφος μου ειχε χασει αποτομα βαρος, ενιωθε κουρασμενος, ειχε ταχυκαρδιες κτλ και τελικα η διαγνωση ηταν υπερθυρεοειδισμος.
-
πίστεψε με χώρις να κάνω εξετάσεις, ξέρω ότι οι ορμόνες μου είναι απόλυτα καλές, μιας και ακουλουθώ πρόγραμμα διαιτολόγου
Giannispolo, καμία σχέση το ένα με το άλλο, αν και δεν είναι σωστό να δίνουμε ιατρικές συμβουλές μέσω ίντερνετ, δεν είναι κακή ιδέα να το ψάξεις.
Κεντρικού τύπου άπνοια είναι η άπνοια η αιτιολογία της οποίας προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ περιφερικού τύπου είναι λόγω άλλων αιτιών (συνήθως αποφρακτική). Στην κεντρικού τύπου σταματάς να προσπαθείς να αναπνεύσεις, ενώ στην αποφρακτικού τύπου κάτι φράζει τον αεραγωγό.
Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή άρθρωσης ή αρθρώσεων οποιασδήποτε αιτιολογίας ενώ ρευματοειδής αρθρίτις είναι αυτοάνοσο νόσημα (το σώμα επιτίθεται σε μέρη του εαυτού του). Συνήθως επιτίθεται σε συγκεκριμένες αρθρώσεις αλλά πολλές φορές προσβάλλει και άλλα μέρη του σώματος.Αυτά χωρίς να είμαι ειδικός, σαν γενικές κατευθύνσεις
-
το αλάτι στο φαγητό πρέπει να ελατώνεται μόνο εξαιτίας της υπερβολικής αρτηριακής πίεσης, ή δημιουργεί κ άλλα προβλήματα?
Η ζάχαρη πρέπει να ελατώνεται μόνο για τους διαβητικούς και τους παχύσαρκους ή δημιουργεί κ άλλα προβλήματα? -
Όσο λιγότερο αλάτι και ζάχαρη, τόσο καλύτερα.
Το αλάτι επιδρά αρνητικά στα νεφρά, η ζάχαρη προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των οργάνων, άμεσες ή έμμεσες. Με (πολύ) μέτρο. -
Και τα 2 κάνουν κακό από αρκετό έως πολύ (όσο περισσότερο τόσο χειρότερα)
Δεν χρειάζεται να έχεις ήδη πίεση για να αποφεύγεις το πολύ αλάτι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού θα στην αυξήσει τόσο ώστε ίσως να γίνεις υπερτασικός ...Όμως είναι απαραίτητο για τον οργανισμό οπότε δεν θα μπορούσες ποτέ να το κόψεις εντελώς (αν και προσλαμβάνεις αλάτι από μεριές που ίσως δεν φαντάζεσαι)...
Καλά για τη ζάχαρη δεν το συζητάμε, μόνο ζημιά κάνει (με πρώτη από όλες την 'απλή' παχυσαρκία), αν μπορείς να την αποφεύγεις θα ήταν ωραία, αλλά γίνεται?
-
Σε έγκαυμα πρώτου βαθμού κάνει να βάλουμε τπτ μπεταντίν;
-
ρε γιατροί, με πονάει ο λαιμός μου ελαφριά στα σημείο κάτω απο την δεξιά αμυγδαλή και σχεδόν δίπλα στο λάρυγγα.
κοίταξα μια σε έναν χάρτη σώματος και εκεί είναι ο θυροειδής. παίζει να είναι τίποτα τέτοιο ή απλά έχω ψιλοκρυώσει.με πονάει απο χτες και το νιώθω κυρίως όταν στρίβω έντονα το κεφάλι μου προς τα δεξιά
-
wannabe
ασε τις διαγνώσεις απ' το internet και πήγαινε να σε δει κάποιος γιατρός αν σε προβληματίζει. (πάντως θυρ. δύσκολα να είναι)drdino
bedatine μπορείς να βάλεις. Αλλά αν είναι α' βαθμού, γιατί να βάλεις bedatine; -
Τι να βάλει?
-
Γενικά ρωτάω. Δεν θέλει κάποια προστασία το α΄; Από β' και πάνω;
-
έφτασα 75 κιλά από 90 που ήμουνα πριν 3-4 μήνες, βασικά νοιώθω κουρασμένος αυτό τον καιρό στην εξεταστική και έχω 4 ακόμη μαθήματα, Με είδε σήμερα ο θείος μου μετά από 2 βδομάδες περίπου και μου λέει ο πατέρας μου ότι σε είδε ο θείος σου κομμένο. Κάτι παίζει, η όρεξη δεν μου έχει κοπεί καθόλου.Αν είσαι σε δίαιτα δε νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς...Είναι λογικό μαζί με το στρες να χάσεις αυτό το βάρος και να νιώθεις κουρασμένος....
Αν όμως τρως το ίδιο που έτρωγες και έχασες 15 κιλά τότε σίγουρα πρέπει να ανησυχείς...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες