-
Το α' βαθμού είναι απλά ερυθρότητα του δέρματος, δεν έχεις λόγο να βάλεις κάτι. Απλά έναν αποστειρωμένο επίδεσμο, αν θες, για να αποφύγεις την επαφή/τριβή του 'ταλαιπωρημένου' δέρματος. Α, και στην αρχή αφαίρεση τυχόν αντικειμένων, ρουχων κλπ που το ακουμπουν και αφήνουμε να τρέξει πάνω του δροσερό/χλιαρό νεράκι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι να βάλει?Γρήγορα πάγο [για λίγο] ή αρκετό δροσερό τρεχούμενο νερό. Μετά καμιά ειδική αλοιφή για εγκαύματα.
Θυμάμαι πάντως κάποια παλιά γιατροσόφια με βαζελίνη ή...πελτέ ντομάτας αμφίβολης αποτελεσματικότητας. -
Εγώ οδοντόπαστα θυμάμαι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι να βάλει?
Γρήγορα πάγο [για λίγο] ή αρκετό δροσερό τρεχούμενο νερό. Μετά καμιά ειδική αλοιφή για εγκαύματα.
Θυμάμαι πάντως κάποια παλιά γιατροσόφια με βαζελίνη ή...πελτέ ντομάτας αμφίβολης αποτελεσματικότητας.Νομίζω και για οδοντόκρεμα έλεγαν καθώς ανακούφιζε το σημείο.
-
Ντίνο πιάσε κόκκινο
-
Ανακούφιζει η οδοντόπαστα? Το έχετε δοκιμάσει? Γιατί εγώ το έχω δοκιμάσει και με οδοντόκρεμα και με αλάτι. Πόοονος στην αρχή αλλά μετά είσαι ΟΚ. Πάντως είχα διαβάσει από γιατρό που ήταν διευθυντής σε μονάδα εγκαυμάτων κάποιου νοσοκομείου οτι σε εγκαύματα Β βαθμού το Betadine είναι η καλύτερη λύση μέχρι να το δεί κάποιος γιατρός.
-
Αλάτι σε ανοιχτή πληγή ρε;
-
Aυτά να τα πείς στον οικογενειακό φίλο και γιατρό...Λές να με μισεί? Πάντως μια χαρά έκανε την δουλειά του. Και η οδοντόκρεμα πονάει εξίσου πάντως.
-
Οι οδοντοπαστες/γιαουρτια κλπ έχουν την λογική ότι απορροφουν θερμότητα και ότι σχηματίζουν κρούστα προστασίας πάνω απ το έγκαυμα. Εγώ πάντως προτιμώ τις αλοιφές.
-
Αμα δεν έχεις αλοιφή μια χαρά είναι και η οδοντόπαστα
-
Μη βαζεις τπτ..ασε τους γιατρους να λενε!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και τα 2 κάνουν κακό από αρκετό έως πολύ (όσο περισσότερο τόσο χειρότερα)Δεν χρειάζεται να έχεις ήδη πίεση για να αποφεύγεις το πολύ αλάτι, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού θα στην αυξήσει τόσο ώστε ίσως να γίνεις υπερτασικός ...Όμως είναι απαραίτητο για τον οργανισμό οπότε δεν θα μπορούσες ποτέ να το κόψεις εντελώς (αν και προσλαμβάνεις αλάτι από μεριές που ίσως δεν φαντάζεσαι)...
Καλά για τη ζάχαρη δεν το συζητάμε, μόνο ζημιά κάνει (με πρώτη από όλες την 'απλή' παχυσαρκία), αν μπορείς να την αποφεύγεις θα ήταν ωραία, αλλά γίνεται?
η ketsup είναι φουλ στη ζάχαρη και αλάτι, γι'αυτό είναι τόσο γευστική.
-
Για να κάνει κάποιος εξετάσεις χοληστερίνης τριγλυκεριδίων σάκχαρου πρέπει να είναι νηστικός?
-
Ναι θα ηταν σωστοτερο.Μη φας το πρωι και πηγαινε νωρις να σου παρουν αιμα.
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Για να κάνει κάποιος εξετάσεις χοληστερίνης τριγλυκεριδίων σάκχαρου πρέπει να είναι νηστικός?Ειδικά το σάκχαρο μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς..
Μπορεί νηστικός να έχεις 80 και αν φας σε μισή ώρα να πάει 130..
Οπότε ούτε καφέ μην πιεις γιατί έστω και λίγη ζάχαρη να έχει θα αλλάξει το αποτέλεσμα..Ξέρετε αν μπορώ να κάνω εξετάσεις αίματος στο ΙΚΑ, που είμαι γραμμένος;Και αν ναι μπορώ να κάνω και πιο εξειδικευμένες ή μόνο τις βασικές;
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Για να κάνει κάποιος εξετάσεις χοληστερίνης τριγλυκεριδίων σάκχαρου πρέπει να είναι νηστικός?
Ειδικά το σάκχαρο μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς..
Μπορεί νηστικός να έχεις 80 και αν φας σε μισή ώρα να πάει 130..
Οπότε ούτε καφέ μην πιεις γιατί έστω και λίγη ζάχαρη να έχει θα αλλάξει το αποτέλεσμα..Ξέρετε αν μπορώ να κάνω εξετάσεις αίματος στο ΙΚΑ, που είμαι γραμμένος;Και αν ναι μπορώ να κάνω και πιο εξειδικευμένες ή μόνο τις βασικές;
ευχαριστώ για την απάντηση.
Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις εξετάσεις αίματος στο ΙΚΑ που είσαι γραμμένος. Κλείνεις ραντεβού με παθολόγο.
Ξεκινάς με τις βασικές και αν εκεί υπάρχει κάτι περίεργο προχωράς σε εξειδικευμένες -
Εγινε κ αυτό.
Σε άλλο θέμα είχα αναφέρει για πόνο σε φρονιμίτη πίσω και επάνω. Ε λοιπόν σήμερα είδε την ακτινογραφία η οδοντίατρος μου. Και εξεπλάγην...
Γιατί; ....Διότι έχω και στις δύο μεριές πάνω... από 2 φρονιμήτες. Οι επάνω έχουν φύγει και έχουν μείνει μόνο οι ρίζες ευτυχώς. Αλλά από κάτω έχω άλλους 2 ....backup!
Δεν το έχει ξαναδει τόσα χρόνια μου είπε. Εν τω μεταξύ κάτω και δεξιά έχω άλλον έναν ο οποίος δεν έχει σκάσει και ούτε πρόκειται γιατί είναι στραβά και όπως πάει θα μου κάνει ζημιά στο δίπλα δόντι.
Διάγνωση : αφαίρεση όλων με άνοιγμα ούλων και ράμματα.
ξεκινά ο γολγοθάς μου.
καλή μου τύχη.
-
Αφαίρεση φρονιμιτων; Καλό κουράγιο! Έχω βγάλει 4 και μένουν και άλλοι 2.
-
καταραμένοι φρονιμήτες...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αφαίρεση φρονιμιτων; Καλό κουράγιο! Έχω βγάλει 4 και μένουν και άλλοι 2.Ποσοι ειναι οι φρονημητες;Δεν ειναι 4;
Εχω αφαιρεσει τον ενα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες