-
Ο χρήστης Gilles_27 έγραψε:
Trident έχεις απαντήσει μόνος σου απο πάνω -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
γιατρους πτωματα ζομπι κουρασμενους
Κάποιοι εκείνες τις ώρες που γράφεις κλείνουν κάτι άπειρες ώρες δουλειας. Πιθανόν αχρείαστα κοπιαστικής, επειδή όπως εσύ, έτσι και άλλοι πηγαίνουν στα ΤΕΠ για θέματα που τους απασχολούν άγνωστο πόσο καιρό.
Απλό? -
γιατρους πτωματα ζομπι κουρασμενους
Κάποιοι εκείνες τις ώρες που γράφεις κλείνουν κάτι άπειρες ώρες δουλειας. Πιθανόν αχρείαστα κοπιαστικής, επειδή όπως εσύ, έτσι και άλλοι πηγαίνουν στα ΤΕΠ για θέματα που τους απασχολούν άγνωστο πόσο καιρό.
Απλό?Φυσικα και ειναι ετσι, ΑΛΛΑ
Εγραψα οτι σεβομενος αυτο και τους υπολοιπους πιθανους ασθενεις της εφημεριας, ειδα πρωτα σε διαστημα μιας ωρας τουλαχιστον οτι το νουμερακι δεν προχωρουσε, μετα πηρα δικο μου, ξαναπεριμενα καμποσο και ΜΕΤΑ πηγα και τους βρηκα να λενε ανεκδοτα. Κοινως, καθοντουσαν και τον παιζανε για τουλαχιστον μιαμιση ωρα + το νουμερο ηταν κατι σαν 12 ή 15, οχι το 150 που βλεπεις ανετα στο παθολογικο και τα 90αρια του ορθοπεδικου..
Δεν πηγα εν τω μεταξυ σε παθολογο να του πω 'ξερεις, εχω ενα πονο απο προπερσι', πηγα σε ΩΡΛ που οπως πχ και οι οφθαλμιατροι, (δε συζηταμε για τον οδοντιατρο που κοιμάται γιατι εχει λιωσει στη βαρεμαρα) δεν εχει τον ιδιο φορτο με Παθολογικο/Χειρουργικο/Καρδιολογικο και Ορθοπεδικο στη διαρκεια της εφημεριας.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, αυτο που ξεχασα και το θυμηθηκα τωρα, ειναι οτι το νοσοκομειο τοτε ειχε ενα (ειδικευόμενο μαλλον) για triage οποτε πηγα πρωτα σε αυτόν, του εξηγησα την κατασταση (προηγουμενο ιστορικο) και τι εξεταση θελω (μιλαμε για απλα πραγματα, 2 λεπτα υποθεση), και με εστελε κατευθειαν στον ΩΡΛ. Ο δε ΩΡΛ, ρωτησε 'ποιος σε εστελε εδω, δεν περασες απο triage' και οταν απαντησα καταφατικα, τα πηρε στο κεφαλι και ελεγε 'θα του δειξω εγω, θα ον κανονισω'.
Μιλαμε απλα για μαλακα, δεν υπηρχε απολυτως τιποτα επιληψιμο σε αυτο που εκανα.
-
Το νούμερο δε λέει τίποτα, γιατι απλούστατα για τμήματα με 'μικρά νούμερα' έχουμε 'μικρό αριθμό εφημερευόντων γιατρών'*****. Τουτέστιν μια απο τα ίδια...
Δεν απασχολήθηκα με το γιατί **εσύ **πήγες και το τι **εσύ **έκανες. Η ερώτησή σου ήταν
Τι προβλημα εχετε οταν εχει εφημερια και ειστε χαλαροινα εξετασετε καποιον στις 3 το πρωϊ?, στο οποίο και σου απάντησα...*****O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
-
Το νούμερο δε λέει τίποτα, γιατι απλούστατα για τμήματα με 'μικρά νούμερα' έχουμε 'μικρό αριθμό εφημερευόντων γιατρών'*****. Τουτέστιν μια απο τα ίδια...Δεν απασχολήθηκα με το γιατί **εσύ **πήγες και το τι **εσύ **έκανες. Η ερώτησή σου ήταν
Τι προβλημα εχετε οταν εχει εφημερια και ειστε χαλαροινα εξετασετε καποιον στις 3 το πρωϊ?, στο οποίο και σου απάντησα...*****O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Τζανειο=οχι πολυ μεγαλο?
ηταν με παρεα=δεν ηταν μονος του
Ηταν ΧΑΛΑΡΟΣ.
Ειπαμε, σεβαστα ολα τα υπολοιπα και ξερω τι εννοεις. Εχω τσαντιστει και εγω γιατι πηγα στο Κρατικο με την παλαμη φετες απο τζαμι, και πηγε να μου φαει τη σειρα ενας κωλογερας (καμμια 60αρια) με τσιροτο και γαζα στο δεικτη του δεξιου χεριου που προφανως τσιμπηθηκε απο τριανταφυλλια στον κήπο και νομιζε οτι θα του το κοψουν. Δεν ειχαμε ποτε πρωτοβαθμια φροντιδα στην Ελλαδα, ουτε βεβαια υπευθυνους πολιτες, αλλιως δε θα ηταν τοσο μπουρδελα τα νοσοκομεια. -
***O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. ** Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Πού το λέει αυτό;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
***O ΩΡΛ σε εφημερία νοσοκομείων όχι πολύ μεγάλων, μπορεί να είναι και μόνος του. ** Στις 3 το πρωϊ θα πρεπει να κλείσει και κανα βλέφαρο....
Πού το λέει αυτό;
Το έχεις δοκιμάσει και ξέρεις, ε?
-
Προβλεπεται κατακλυση;
-
Τώρα σόρρυ κιόλας.... αλλά εγώ υποτίθεται ότι πρέπει να απαντάω σοβαρά στις υποτιθεται σοβαρές ερωτήσεις?
-
Τώρα σόρρυ κιόλας.... αλλά εγώ υποτίθεται ότι πρέπει να απαντάω σοβαρά στις υποτιθεται σοβαρές ερωτήσεις?Και όταν έρχεται το περίπολο τι κάνεις;Προλαβαίνεις να κάνεις αναγνώριση;
-
ΖΥΛ,
Σοβαρα τωρα προβλεπεται υπνος για τους 'εφημεριους' ή ειναι κατι που απλα συνηθιζεται οταν δεν εχει δουλεια?? -
Τώρα σόρρυ κιόλας.... αλλά εγώ υποτίθεται ότι πρέπει να απαντάω σοβαρά στις υποτιθεται σοβαρές ερωτήσεις?Εσυ ξεκινησες πρωτος
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τώρα σόρρυ κιόλας.... αλλά εγώ υποτίθεται ότι πρέπει να απαντάω σοβαρά στις υποτιθεται σοβαρές ερωτήσεις?
Εσυ ξεκινησες πρωτος
Μπορείς και να μου θυμίσεις... Εξίσου
Ρε λίγη λογική. Τους κοιτώνες στα νοσοκομεία τι τους έχουν? Για να μη λένε οτι είμαστε αφιλόξενοι?
-
Ντεκορασιόν.
Sent from Corsair's brick
-
λοιπον εχουμε και λεμε....
Κάτσε ρε μάστορη. Θέλεις να αλλάξεις νοσοκομείο τη μάνα σου ενω η κλινική που ήδη νοσηλεύεται μπορεί να διαχειριστεί το περιστατικό? Και ήθελες και διακομιδή με ασθενοφόρο για αυτό?
Κατα τ'αλλα .... περαστικά
Trident έχεις απαντήσει μόνος σου απο πάνω
εγραψα κατι τετοιο; το νοσοκομειο που ειμαστε δεν μπορει πια να διαχειριστει ουτε τσιμπιμα τριανταφυλιας , δεν υπαρχουν σεντονια δεν υπαρχει τιποτα . τα σοβαρα περιστατικα τα στελνουν αθηνα . απλα εγω τους ζητησα αφου θα την στειλουν που θα την στειλουν να παει σε ενα νοσοκομειο που να μπορω να διαχειριστω καπως την δικη μου κατασταση μια που θα κατασκηνωσω εκει , καθως δεν παιζει βοηθεια απο πουθενα.σε περιπτωση που δεν εχουν ασθενοφωρο που παιζει και αυτο θα την μεταφερω με το αυτοκινητο , τι αλλο να κανω;
η πλακα ειναι οτι η διευθυντρια της παθολογικης ειχε ορεξη το σαββαττο το απογευμα και καλεσε την γυναικα μου (ειναι ξενη και εχει σπουδασει LSE)και προσπαθουσε να την πεισει οτι μας μισουν οι ευρωπαιοι και για αυτο φτασαμε ως εδω , πως ειμαστε κατευθειαν απογονοι των αρχαιων ελληνων , πως οι θεοι των ελληνων υπηρξαν πραγματικα , και πως οι ελληνες ειναι κατευθειαν απογονοι των θεων. ευτυχως που κρατειθηκε και δεν λυθηκε στα γελια. -
ρε σεις δεν εχει ενας ενα κοτετσι τελος παντων με ενα στρωμα να μεινει ο ανθρωπος?
-
H εφημερία είναι για τα επείγοντα περιστατικά.Ο γιατρος βρίσκεται εκει για τα επείγοντα.Είναι stand by για αυτο το λόγο.Κανένας δεν ξέρει πόσο σοβαρό περιστατικό θα του έρθει στα επόμενα λεπτά οπότε πρεπει όσο γίνετε να κρατάει δυνάμεις για εκείνα τα περιστατικά.
Επίσης ο ΩΡΛ που γραφτηκε οτι καθόταν και έλεγε ανεκδοτα να έχετε στο μυαλο σας ότι θα συμπληρώσει 32 ωρες στο νοσοκομειο και όλα αυτα για περίπου 4 με 3 ευρω την ώρα.Ενώ το πιθανότερο είναι οτι θα είχε μόνος του και τους νοσηλευομενους στη κλινική.Κάπου θα πρεπει να χαλαρώσει και αυτός.Ανθρωπος είναι.
Στις σοβαρές χώρες δε περνάς ούτε απεξω απο το νοσοκομείο χωρίς χαρτάκι-παραπεμπτικό απο GP ή περιφεριακό ιατρείο.Πόσο μάλλον στη εφημερεία.
Στο νοσοκομειο που έκανα ειδικότητα στην εφημερεία του οφθαλμολογικου εξετάζαμε απο 100 μεχρι 250 ασθενείς ,οι παθολογοι χτύπαγαν 800αρες.
Τώρα αν το βρίσκεται λογικο να επιβαρύνεται και άλλο το ήδη τελειωμένο σύστημα με μη επείγοντα περιστατικά τι να πω...Απλά σκεφτείτε οτι με αυτο το τρόπο μειωνετε και αλλο την ήδη χαμηλή ποιοτητα αντιμετώπισης ενός επείγοντος περιστατικου. -
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι ηθικά μεμπτό εδώ.
Εφόσον το ΕΣΥ ορίζει εφημερίες και πληρώνονται γι'αυτό (ασχέτως αν είναι λίγα ή πολλά) σημαίνει ότι ο γιατρός είναι εν ώρα υπηρεσίας. Αν ΔΕΝ έχει δουλειά και τον πάρει λίγο οκ, αποδεκτό, άνθρωπος είναι, αλλά δεν θα διώξει πελάτη για να συνεχίσει τον ύπνο του!! Ήμαρτον δλδ.
Σαν ασθενής/πολίτης έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία.It's a feature not a bug
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σαν ασθενής/πολίτης έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω αυτή την υπηρεσία.Βεβαίως και έχεις δικαίωμα, αλλά όχι σα βησιγρόθος νεοέλληνας, να στήνεσαι πονηρούλικα σε ουρές, για να τους βάζεις δουλειά, να μη ξύνονται
-
και χάρη τους κάνουμε που περνάνε ευχάριστα την ώρα τους
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες