-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το ότι πήρε την αντιβίωση είναι δεδομένο; Μήπως πήρε ένα την παρασκευή και μετά το παράτησε;Απ' ό,τι μου είπε την τελευταία φορά που μιλήσαμε, πήρε όλες τις δόσεις που του συνέστησε ο γιατρός...
Το ΣΚ αισθανόταν άσχημα. Δε μπορούσε να μιλήσει καλά από το πρήξιμο και έπινε με καλαμάκι (στη δουλειά πάντα). Κανένας δε φανταζόταν ότι θα είχε αυτήν την κατάληξη η περιπέτειά του με το δόντι.... -
Εδώ νομίζω εξηγείται τι, κατά πάσα πιθανότητα, συνέβη ........
Μεγάλη προσοχή!
-
Ενδοκαρδίτιδα μάλλον...
-
Τον τελευταιο μηνα παιρνω τις βιταμινες epresat.. Χθες τελειωσαν και σημερα μεχρι να παω να παρω καινουργιες δεν πηρα τιποτα... Επειδη ομως τις τελευταιες ωρες εχω παρατηρησει οτι με τιποτα δεν μπορω να συγκεντρωθω, σκεφτομουν μηπως παρω τωρα.. Φοβαμαι ομως μηπως απο την υπερενταση δεν μπορεσω να κοιμηθω το βραδυ.. Τι λετε;
Σημ. Πρεπει να το παιρνω καθε φορα πριν το πρωινο.. -
ποιος σου τα έδωσε αυτά;
-
Κανεις.. Εγω το πηρα διχως συνταγη γιατρου (που δεν νομιζω να χρειαζεται εδω )
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Σήμερα το πρωί έφυγε ένας φίλος... δεν έχω λόγια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε κάνει απόστημα από χαλασμένο δόντι. Πήρε αντιβίωση (augmentin), το πρήξιμο υποχώρησε αλλά ξαφνικά επανήλθε και μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτά την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν τον κράτησαν στο νοσοκομείο, γύρισε σπίτι το ΠΣΚ. Ήταν καλά, απ' όσο γνωρίζω, μέχρι σήμερα το πρωί........ Ήταν μόνο 46 χρονών και ήταν εξαιρετικός άνθρωπος.ενδοκαρδίτιδα η διάγνωση? Κλασικό παράδειγμα από χαλασμένο δόντι, ή από κακή υγιεινή του στόματος.
εγώ είχα ασθενή χθες που είχε παθολογικό καρδιογράφημα. Θα μου πει κανείς σιγά, συμβαίνει σε αρκετούς. Στο ιστορικό είχε έμφραγμα αν θυμάμαι καλά πριν μερικά χρόνια. Έκτοτε έπαιρνε ασπιρίνη. Ο ορθοπαιδικός την κόβει για να έρθει σε εμάς στο νοσοκομείο χωρίς να του δώσει θρομβοπροφύλαξη ο παθολόγος του για 5 μέρες πριν μας έρθει. Γράφω σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξέταση από παθολόγο για να του δώσει ο ίδιος μιας κ δεν είναι δική μας αρμοδιότητα. Δεν τον εξετάζουν τελικά μέσα στη μέρα. Επειδή δε με άφηνε η συνείδησή μου, του δίνω με δική μου πρωτοβουλία θρομβοπροφύλαξη. Την άλλη μέρα τρέχει η παθολογική εξέταση κ έχει 3 εκατοστά θρόμβο στον αριστερό κόλπο. Αποτέλεσμα, διπλασιάζει η παθολόγος την θρομβοπροφύλαξη. Θέλει προσοχή. Δε θέλει πολύ για να γίνει η στραβή. Και όλα αυτά μία ώρα πριν πάρει εξιτήριο. Εγώ απλώς δεν θα τον άφηνα να φύγει χωρίς να τον δει παθολόγος. Και πάλι καλά να λέμε που τον είδαν.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Κανεις.. Εγω το πηρα διχως συνταγη γιατρου (που δεν νομιζω να χρειαζεται εδω )όσο σοβαρή είναι η υποβιταμίνωση, άλλο τόσο είναι η υπερβιταμίνωση.
υποβιταμίνωση παθαίνει κανείς από υδατοδιαλυτές βιταμίνες. Αντιθέτως από λιποδιαλυτές σχεδόν ποτέ.
Οι λιποδιαλυτές είναι 4, οι A,D,E,K. Μην το παρακάνεις. Εγώ θα έλεγα κάθε 2-3 μέρες ένα χάπι το περισσότερο, αλλιώς φρούτα. -
ρε πετράν τί γίνεται στη γερμανία με τα μολυσμένα λαχανικά και την επιδημία?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε πετράν τί γίνεται στη γερμανία με τα μολυσμένα λαχανικά και την επιδημία?κάτι άκουσα από τρίτους ότι πέθαναν μερικοί, αλλά επειδή δεν είχα χρόνο δεν έχω πληροφορηθεί. Δυστυχώς δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε πετράν τί γίνεται στη γερμανία με τα μολυσμένα λαχανικά και την επιδημία?escherichia coli κυκλοφορεί λένε
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Κανεις.. Εγω το πηρα διχως συνταγη γιατρου (που δεν νομιζω να χρειαζεται εδω )αναλόγως πώς το εννοεί ο καθενας το 'χρειάζεται'.
-
περί της επιδημίας στη Γερμανία απο E. coli
Επιδημία» η μόλυνση από το βακτήριο των λαχανικών
Στους 10 οι νεκροί
Η επιδημία του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο 10 ανθρώπους, είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως και η σημαντικότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC). Οι αρχές συμβουλεύουν τους Γερμανούς και όσους ταξιδεύουν στη χώρα να αποφεύγουν τα αγγούρια, τις τομάτες και τα μαρούλια.
**
Το ECDC, που εδρεύει στη Στοκχόλμη και παρακολουθεί τις ασθένειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την επιδημία 'μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί στη Γερμανία'.
**
Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως υπάρχουν υποψίες ότι μολυσμένα αγγουράκια, εισαγόμενα από την Ισπανία, προκάλεσαν την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται στο STEC, ένα είδος βακτηρίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας.Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΟΑΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία. Τρία κρούσματα αναφέρθηκαν και στη Γαλλία.
Το ECDC χαρακτήρισε επίσης την επιδημία 'ασυνήθιστη' επειδή πλήττει κυρίως ενήλικους και ιδίως γυναίκες. 'Μολονότι κρούσματα του ΟΑΣ παρατηρούνται συνήθως σε παιδιά κάτω των 5 ετών, σε αυτήν την επιδημία το 87% των κρουσμάτων είναι ενήλικοι και το 68% γυναίκες', ανέφερε.
Το ΟΑΣ επηρεάζει το αίμα, τα νεφρά και, σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Οι αρχές συμβουλεύουν τους Γερμανούς και όσους ταξιδεύουν στη χώρα να αποφεύγουν τα αγγούρια, τις τομάτες και τα μαρούλια. Πολλά καταστήματα έχουν ήδη απομακρύνει αυτά τα τρόφιμα από τα ράφια τους.
-
Άσχετο: Έμαθα για κάποιον Κοντέα, διατροφολόγο, μπορεί κανείς να με βοηθήσει να βρω το στοιχεία του (στο google δεν βρίσκω κάτι) . thanks
-
που μπορω να μαθω περι των κουνουπιων?
(μολις ειδα κατι σαν θεορατο κουνουπι με τεραστεια ποδια τεραστειο σωμα να πεταει μεσα στο σπιτι μου και πραγματικα εμεινα να το κοιταω ηταν τεραστειο!) -
να ρωτησω μπας και ξερει καποιος, μια fixotide που βρηκα ειναι για δερματιτιδα?
μου ειχαν δωσει πριν ενα χρονο αλοιφη για δερματιτιδα και τη χρησιμοποιησα μια βδομαδα (και εξαφανιστηκε χωρις πολλα πολλα) , αλλα φετος μου ξαναβγηκε στο ιδιο ακριβως σημειο (αρα πρεπει να ειναι απο το αγχος σε συνδυασμο με το καλοκαιρι γιατι βγαινει 3η χρονια σερι η μαλακια )
ομως αυτο που δε θυμαμαι ειναι αν οντως ειναι αυτη η σωστη αλοιφη γιατι εχουμε διαφορες εδω μεσα πεταμενες (μεχρι και παλιες για ακμη βρηκα ) και δε θυμαμαι ποια ειναι ποια
υποπτευομαι οτι ειναι αυτη παντως, ληγει και 12/11 αρα μια χαρα, απλα δε μπορω να βγαλω ακρη με το γουγλη αν ειναι οντως αυτη και δε θελω να βαλω λαθος πραγμα
καμια βοηθεια ?
ΥΓ επειδη βαριεμαι να βλεπω το χερι μου σε αυτη τη φαση, τη βαζω εγω και αν εκανα καμια μαλακια πειτε μου
-
Υποθέτω εννοείς flixotide που είναι κρέμα ή αλοιφή με κορτικοστεροειδές και όντως είναι κατάλληλο για δερματίτιδα ατοπικής προέλευσης.
Δεν κάνει όμως χωρίς διάγνωση για οιουδήποτε τύπου δερματικού ερεθισμού αλλά με βάση αυτά που λες, ότι βγαίνει κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο πρέπει να είσαι οκ.Ρίξε και μια ματιά εκεί αν ενδιαφέρεσαι: http://eof1.eof.gr/Syntagologio/Chapter13.htm
-
Ναι μπραβο, εφαγα ενα 'l'
Η γιατρος περισυ μου ειπε οτι μαλλον προκειτα για μολυνση, αλλα εγω πιστευω οτι το βγαζω λογω αγχους .περισυ μαλιστα ειχα παει σε αυτη για αλωπεκια (ευτυχως ειχα πολυ μαλλι και δε φαινοταν) , απλα της ειπα να κοιταξει και αυτο . Δε της φανηκε βεβαια τοσο σημαντικο γιατι εδινε βαση στο αλλο θεμα οπως ειναι φυσικο
Φετος να σου το παλι.. αρα μαλλον δεν ειναι απλα μολυνση
(Τη πρωτη φορα που το εβγαλα περνουσαμε οικογενειακα ζορια και ημουν τρομερα πιεσμενος )Η αλοιφη παντως θυμαμαι οτι ειχε κανει δουλιτσα σχετικα συντομα, φετος το αφησα πολυ καιρο (κανα μηνα) και πλεον εχει εξαπλωθει αρκετα, οποτε μαλλον ειναι καιρος να το εξαφανισω γιατι δε μου αρεσει να εχω μπιρμπιλονια στα χερια μου.
Sent from my LG-P500
-
Από τη Παρασκευή έχω ωτίτιδα και πονόλαιμο (μάλλον η αριστερή αμυγδαλή μου) και δεν μπορώ να καταπιώ χωρίς να πονάει πάρα πολύ. Ούτε να κοιμηθώ μπορώ, γιατί όταν πάω να καταπιώ το σάλιο μου πονάω και πάλι.
Το απόγευμα θα πάω στο γιατρό, αλλά μέχρι τότε θα'χω πεθάνει από τη πείνα. Έχει κανείς κανένα γιατροσόφι ή καμία συμβουλή; -
Γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο 4-5 φορές την ημέρα, καλό πλύσιμο του στόματος και -λογικά- ο γιατρός σου θα σου δώσει αντιβίωση. Περαστικά σου...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες