-
Δεν ξερω αν εχει σχεση με φαι. Ειναι κατι που μου εμφανιζεται αλλα δεν ξερω τι ειναι.
Ειμαι σιγουρος οτι ειναι γνωστο, λοιπον, πως το λενε αυτο που κατα την κινηση πριν το ρεψιμο (εννοω οταν ανεβαινει στον οισοφαγο κατι) ερχεται μια παραξενη πικρα-μικρο τσουξιμο στον λαιμο ;
Δεν φευγει πινοντας νερο. -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Δεν ξερω αν εχει σχεση με φαι. Ειναι κατι που μου εμφανιζεται αλλα δεν ξερω τι ειναι.
Ειμαι σιγουρος οτι ειναι γνωστο, λοιπον, πως το λενε αυτο που κατα την κινηση πριν το ρεψιμο (εννοω οταν ανεβαινει στον οισοφαγο κατι) ερχεται μια παραξενη πικρα-μικρο τσουξιμο στον λαιμο ;
Δεν φευγει πινοντας νερο.Γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση
-
Grazie !
-
πρόσεξε το ειδικά όταν κοιμάσαι μπορεί να σε σκοτώσει.
-
τι ακριβως να προσεχω ;
-
ΓΟΠ = ΓαστροΟισοφαγική Παλινδρόμηση
Ποια είναι τα σημεία και συμπτώματα;
Ο ασθενής νιώθει κάψιμο με πόνο στην επιγαστρική περιοχή (είναι το άνω και μεσαίο μέρος της κοιλιάς εκεί που τελειώνει το στέρνο με την ξιφοειδή απόφυσή του).
Ο πόνος μπορεί να επεκτείνεται και προς τα πάνω προς τον θώρακα. Σε μερικές περιπτώσεις επειδή το κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στον θώρακα μπορεί να γίνει λάθος και αυτό να εκληφθεί σαν μια καρδιακή προσβολή.
Το χαρακτηριστικό κάψιμο που νιώθει ο ασθενής μπορεί να τον ξυπνά τις νύχτες. Μερικές φορές ορισμένα φαγητά όπως τα όξινα ή πικάντικα ή ακόμα το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν τα συμπτώματα.
Η ασθένεια αυτή μπορεί να έχει και ορισμένες σοβαρές επιπλοκές. Σε περιπτώσεις που δεν δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και ο ασθενής υποφέρει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ο οισοφάγος μπορεί να πάθει έλκη, να δημιουργηθεί οισοφαγίτιδα και στένωση του οισοφάγου.
Σε τέτοιες καταστάσεις η κλινική εικόνα επιδεινώνεται και ο ασθενής μπορεί να παρουσιάσει δυσφαγία, αιμορραγία και έντονο πόνο. Επιπρόσθετα μια χρόνια φλεγμονή του οισοφάγου μπορεί να μετατρέψει τα κύτταρα της βλεννογόνου του οισοφάγου και να τα οδηγήσει σε μια προκαρκινική κατάσταση.
από εδώ
(μήπως είμαστε λίγο off όμως και θα πρέπει να μεταφερθούν τα posts; )
-
Δεν φευγει πινοντας νερο.Έχω το ίδιο πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι αν πας σε γιατρό θα σου πει θεραπεία με πραζόλη για 1-2 μήνες. Αν δεν διορθώσεις κάποια πράγματα στη διατροφή σου ή δεν μειώσεις άγχος-στρες δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Προσωπικά, κοιτάω να έχω πάντα πρόσβαση στο aludrox της wyeth που είναι παλιό-αθάνατο φάρμακο και κυριολεκτικά με ανακουφίζει άμεσα. -
Kοιτα, κατι ιδιαιτερο δεν ειναι. Μου 'χει τυχει πες 5-6 φορες ολες κι ολες.
Για να γνωριζω ρωτησα. Τωρα μου εχει φυγει.
Αγχος δεν ξερω αλλα διατροφη ησυχα πραγματα .. -
Μπορεί απλώς να έρχεται και λίγος 'εμετός' μαζί με το ρέψιμο, και τα οξέα του στομάχου να σε τσούζουν στον οισοφάγο. Δεν είναι απαραίτητα ΓΟΠ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορεί απλώς να έρχεται και λίγος 'εμετός' μαζί με το ρέψιμο, και τα οξέα του στομάχου να σε τσούζουν στον οισοφάγο. Δεν είναι απαραίτητα ΓΟΠ.+1
αναγωγή περιεχομένου
-
Μέχρι να πας σε γιατρό πάντως, μη τρως 2-3 ώρες πριν κοιμηθείς...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπορεί απλώς να έρχεται και λίγος 'εμετός' μαζί με το ρέψιμο, και τα οξέα του στομάχου να σε τσούζουν στον οισοφάγο. Δεν είναι απαραίτητα ΓΟΠ.αυτό είναι στα πλαίσια της γοπ
ευτυχώς υπάρχουν οι μαγικές -πραζόλες , θα σε σώσουν
μέχρι να πας στον γιατρό σου, απέφυγε να τρως 2 ώρες πριν την κατάκλιση, όπως ειπώθηκε (ειδικά σουπες). γενικά ενοχλούν το στομάχι ο καφές, η σοκολάτα, τα τσιγάρα, το αλκοόλ.
πάντως μεμονωμένα περιστατικά παλινδρόμησης είναι φυσιολογικά και δεν εμπνέουν ανησυχία
-
φανταζόμουν ότι είναι θέμα αν σου συμβαίνει συχνά, στον ύπνο κ.ο.κ.
Αυτό που λες στο τέλος δλδ. Νόμιζα ότι ΓΟΠ το λες όταν συμβαίνει πλέον συχνά, όχι όταν έχεις 1-2 περιστατικά το χρόνο. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μπορεί απλώς να έρχεται και λίγος 'εμετός' μαζί με το ρέψιμο, και τα οξέα του στομάχου να σε τσούζουν στον οισοφάγο. Δεν είναι απαραίτητα ΓΟΠ.
αυτό είναι στα πλαίσια της γοπ
ευτυχώς υπάρχουν οι μαγικές -πραζόλες , θα σε σώσουν
μέχρι να πας στον γιατρό σου, απέφυγε να τρως 2 ώρες πριν την κατάκλιση, όπως ειπώθηκε (ειδικά σουπες). γενικά ενοχλούν το στομάχι ο καφές, η σοκολάτα, τα τσιγάρα, το αλκοόλ.
πάντως μεμονωμένα περιστατικά παλινδρόμησης είναι φυσιολογικά και δεν εμπνέουν ανησυχία
Eνα ,κακης ποιοτητας ελαιολαδο ,μπορει να ειναι η αιτια πολλες φορες κ να προσθεσω ,οτι αν το φαινομενο ειναι συχνο ,καταστρεφει τα δοντια εκτος των αλλων ...........
-
Kοιτα, κατι ιδιαιτερο δεν ειναι. Μου 'χει τυχει πες 5-6 φορες ολες κι ολες.
Για να γνωριζω ρωτησα. Τωρα μου εχει φυγει.
Αγχος δεν ξερω αλλα διατροφη ησυχα πραγματα ..Αν χάσεις μερικά κιλά θα ξεχάσεις την παλινδρόμηση.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φανταζόμουν ότι είναι θέμα αν σου συμβαίνει συχνά, στον ύπνο κ.ο.κ.
Αυτό που λες στο τέλος δλδ. Νόμιζα ότι ΓΟΠ το λες όταν συμβαίνει πλέον συχνά, όχι όταν έχεις 1-2 περιστατικά το χρόνο.Το ίδιο πράγμα λες στο περίπου με τον charmak66. Τα μεμονωμένα επεισόδια αναφέρονται και ως αναγωγές και είναι πολύ συχνά στα μωρά τα οποία συχνά φιλοδωρούν όσους τα παίρνουν αγκαλιά με 'γουλιές' φαγητού.
Όταν το μωρό μεγαλώσει πολύ και ανακαλύψει τις μπύρες και τα τσιγάρα, τότε πλέον όλα αυτά τα επεισόδια συν άλλα συμπτώματα που μπορεί να υπάρχουν λέγονται ΓΟΠΝ.
Τα αντιόξινα ανακουφίζουν από τα συμπτώματα και μπορούν να προλάβουν τυχόν αλλοιώσεις του οισοφάγου αλλά η κατάσταση δε θεραπεύεται οριστικά με αυτά.ευτυχώς υπάρχουν οι μαγικές -πραζόλες , θα σε σώσουν
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν χάσεις μερικά κιλά θα ξεχάσεις την παλινδρόμηση.
νεα guidelines από το 4τφ
-
Aν ο egobrain χάσει κιλά θα τον παιρνει ο αέρας.
-
Επείγουσα έκκληση των Γιατρών του Κόσμου για φαρμακευτικό υλικό
-
γίνετε μέσο αξονικής τομογραφίας ο γιατρός να χερη ακριβώς την μέρα που έπαθες egeffaliko;p.x ότι έπαθε εγκαφαλικό ο ασθενής πριν 2 βδομάδες
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες