-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο μεσος οδηγος ,πιστευω, θα αγορασει VW για το ονομα, την αξιοπιστια, και την ποιοτητα κατασκευης.Παραδειγμα καποιος καλος μου φιλος: Δεν συγκινειται καθολου απο τα αυτοκινητα, τα χρησιμοποει και τα βλεπει αποκλειστικα σαν 'εργαλεια μετακινησης'. Ας πουμε οτι ειναι τυπος που αγοραζει λαστιχα απο super market...
Πηρε πριν 5 χρονια το Golf 1.4 επειδη ηταν 'πιο αμαξι'.Συμφωνα με τα λεγομενα του, επειδη ειναι βαρυ 'παταει καλυτερα στο δρομο' και ειναι 'πιο ασφαλες'. Αλλωστε ειναι... golf. Tου εβγαλε αρκετα προβληματα αλλα δεν τον ενοχλουσε καθολου γιατι αυτος ηξερε οτι απλα ειναι αξιοπιστα. Δεν τον νοιαζει που χαλασε ο γρυλος απο το παραθυρο 2 φορες, που καιει ενα τενεκε λαδι ανα 5000χλμ (αλλωστε μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα γιατι 'αναβει προειδοποιητικο λαμπακι που σημαινει οτι μπορω να κανω ακομα 50χλμ), που μια μερα κολλησε η μιζα, μια αλλη φορα το γυρισε στο γκαραζ του με οδικη λογω αγνωστης βλαβης, που συνεχεια ακουγονται περιεργοι ηχοι και αλλα πολλα...
Πριν λιγες μερες παρρηγγειλε το GT. Αν τον ρωτησεις γιατι, θα σου πει γιατι ειναι golf. Πιο αμαξι, πιο αξιοπιστο, πιο ποιοτικο...Δεν ξερω αν πρεπει να γελαω ή να κλαιω. Γελιο τρελο για ολα τα τρομερα σχόλια τυπου αλλα και κλαμα γιατι το θαψαμε το θεμα με αποτελεσμα το πιο πανω να ειναι το πρωτο ποστ επι του θεματος.
Εγω δεν εχω VW και ουτε θα επερνα ποτε γιατι απλα δεν ειναι τοσο καλα οσο λενε. Μονο το ονομα τους εχει μεινει.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πριν τα 4 χρόνια όμως πούλα το γιατί μετά θα τα πληρώνεις μόνος σου και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πληρώνεις
Καλά όλα τα ξέρεις εσύ!!!!Τι αμάξι έχεις να πάρω το ίδιο;
Ωχ... μπλέξαμε πάλι
Η απάντησή μου ήταν κοροϊδευτική και βασιζόταν πάνω σ' αυτό...
Γιατι είχα στην κατοχή μου ενα Renault Clio για 2 χρόνια και στη συνέχεια ένα Toyota Corolla και κατάλαβα τι μπούρδες και τι φούμαρα μου πουλούσαν τόσα χρόνια περί αξιοπιστίας και πολυετών εγγυήεων οι αντίστοιχες εταιρίες.
Επιτέλους απέκτησα ένα αυτοκίνητο (Golf GT 1.4 l 170 PS) που πέραν της ποιότητας της αξιοπιστίας και της δύναμης του κινητήρα μου προσφέρει και **ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγγύηση 4 ετών για ολα τα μηχανικά μέρη! **Θεώρησα υπερβολικό δηλαδή το να κατηγορεί ως αναξιόπιστα τα Toyota και να κοροϊδεύει την 6ετή εγγύηση και να θεωρεί αξιόπιστα τα VW και να είναι υπερήφανος για την 4ετή εγγύηση.
Παρεπιπτόντως, στον αδερφό μου του διόρθωσαν ένα μηχανικό πρόβλημα στα 5 χρόνια και ~360 μέρες μέσα στην εγγύηση.
Μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για τίποτε, πόσο μάλον για τα Toyota.Αναρωτήθηκες μήπως γιατί η Toyota ενώ είναι η μεγαλύτερη εταιρία σε τζίρο στην Ελλάδα δεν έχει τα αναμενόμενα κέρδη? Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών το σπρώχνει για να καλύπτει ζημιές που προέρχονται απο εγγυήσεις. Το ξέρεις οτι οι αντιπρόσωποι της Toyοta παίρνουν κάθε χρόνο Bonus με βάση την αμμεσότητα στο Service και την κάλυψη των εγγυήσεων? Εγώ προσωπικά μόνο όταν γεράσω και παροπλιστώ απ΄τη ζωή πλέον θα σκεφτώ ίσως να αγοράσω Toyota! Μέχρι τότε Golfάρα και πάλι Golfάρα !!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Avensis έιχες ποτέ;Έχεις ακούσει τίποτα για τα κιβώτια των Carina;Λέω μήπως....Όλη μέρα λάδια αλλάζουνε στα σέρβις αυτά δηλαδή;Είμαστε κάπως off βέβαια...
Toyota έχουμε στην οικογένεια πολλά χρόνια τώρα γιατί ΜΟΝΟ Toyota αγοράζει ως εταιρικά αυτοκίνητα η εταιρία στην οποία εργάζεται ο πατέρας μου. Toyota αγόρασε και ο αδερφός μου.
Έχω λοιπόν πληροφορίες για Starlet, Yaris, Corolla, Rav4, Land Cruiser, Hilux και ναι μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόπιστα αυτοκίνητα, εξού και η εμπιστοσύνη στη μάρκα.
Ατυχίες υπάρχουν πάντα, οπότε λυπάμαι πραγματικά που ήσουν ένας από αυτούς που ατύχησαν. Carina κυκλοφορούν πάρα πολλές στο δρόμο που ύστερα από 200 και 250 χιλ χλμ δενν έχουν αλλάξει ποτέ ούτε συμπλέκτη.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Avensis έιχες ποτέ;Έχεις ακούσει τίποτα για τα κιβώτια των Carina;Λέω μήπως....Όλη μέρα λάδια αλλάζουνε στα σέρβις αυτά δηλαδή;
Είμαστε κάπως off βέβαια...
Toyota έχουμε στην οικογένεια πολλά χρόνια τώρα γιατί ΜΟΝΟ Toyota αγοράζει ως εταιρικά αυτοκίνητα η εταιρία στην οποία εργάζεται ο πατέρας μου. Toyota αγόρασε και ο αδερφός μου.
Έχω λοιπόν πληροφορίες για Starlet, Yaris, Corolla, Rav4, Land Cruiser, Hilux και ναι μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόπιστα αυτοκίνητα, εξού και η εμπιστοσύνη στη μάρκα.
Ατυχίες υπάρχουν πάντα, οπότε λυπάμαι πραγματικά που ήσουν ένας από αυτούς που ατύχησαν. Carina κυκλοφορούν πάρα πολλές στο δρόμο που ύστερα από 200 και 250 χιλ χλμ δενν έχουν αλλάξει ποτέ ούτε συμπλέκτη.
Πολύ απλά η εταιρεία του πατέρα σου παίρνει μεγάλη έκπτωση από την Toyota σαν καλοί πελάτες που είναι και ποσώς αδιαφορούν γιατί όλα τα Yaris που βλέπω 5ετίας στο δρόμο έχουν κάτι μπροστινά φανάρια θαμπά και κίτρινα σαν να έχει ρίξει κανείς διαλυτικό σε φτηνό πλαστικό πάνω... Αλήθεια το βράδυ βλέπουνε αυτοί;Ο κ.Λεμάνης-Krusenstern νομίζω έχει Yaris.Δε μας λέει την αποψή του για τα φώτα;Τα καλύπτει η εγγύηση της Toyota;Γιατί δεν πάει ο κόσμος να τα αλλάξει τζάμπα;
-
Εγώ πάλι δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ Yaris 5ετίας με κιτρινισμένα φανάρια!
Μήπως βλέπεις ότι θέλεις?!
-
Το αν της κάνει έκπτωση ή όχι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Αν δεν τους έκαναν τ' αυτοκίνητα θα πήγαιναν σε άλλο μαγαζάκι και θα τους έκαναν και εκείνοι έκπτωση.
Στέκεσαι δε σε ένα πρόβλημα κακής ποιότητας των φαναριών της 1ης γενιάς Yaris και το αναγάγεις σε πρόβλημα αξιοπιστίας.
Αντίστοιχα μπορώ να σου βρω πολύ περισσότερα και πολύ σοβαρότερα προβλήματα που πάνω κάτω έχει αντιμετωπίσει ένας οποιοδήποτε κάτοχος VW.
- Μεγάλη κατανάλωση λαδιού.
- Πρόβλημα με τους οδηγούς των παραθύρων.
- Προβληματικά κιβώτια
- κτλ
Υ.Γ. Αλήθεια, πού ξέρεις τι αμάξι είχε ο Krusenstern πριν από ένα χρόνο απ' τη στιγμή που γράφτηκες στις 03 Σεπ 07;
-
Εγώ αγόρασα VW γιατί την περίοδο που ήθελα αυτοκίνητο (πριν 3 μήνες) ήταν η καλύτερη προσφορά στο άνω χρηματικό μου όριο. Καμία άλλη εταιρεία δεν μπορούσε με 19.000 ευρώ να μου προσφέρει 140 άλογα και 22 κιλα ροπής, πολλαπλούς συνδέσμους, χώρους μικρομεσαίου και επαρκή εξοπλισμό. Δεν πολυτρελαινόμουν για VW αλλά κατάφεραν να κερδίσουν τα λεφτά μου και αυτό είναι μαγκιά τους
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
- κτλ
Υ.Γ. Αλήθεια, πού ξέρεις τι αμάξι είχε ο Krusenstern πριν από ένα χρόνο απ' τη στιγμή που γράφτηκες στις 03 Σεπ 07;
Έχω μαντικές ικανότητες όπως εσύ που ξέρεις σε 4 χρόνια τι θα κάνει το Golf του άλλου....Το κτλ είναι ακριβή ζημιά;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγώ πάλι δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ Yaris 5ετίας με κιτρινισμένα φανάρια!Μήπως βλέπεις ότι θέλεις?!
Όχι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν. Έχω δει και εγώ. Έχω συναντήσει-παρατηρήσει περίπου 4-5 διαφορετικά Yaris (ίσως από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν), σε διαφορετικές στιγμές και όντως τα μπροστινά φανάρια ήταν κιτρινισμένα και θολά.
-
Και σε rav4 προηγούμενης γενιάς...
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
- κτλ
Έχω μαντικές ικανότητες όπως εσύ που ξέρεις σε 4 χρόνια τι θα κάνει το Golf του άλλου....Το κτλ είναι ακριβή ζημιά;
Μα δε θ' αρχίσει να τις βγάζει στα 4 χρόνια τις ζημιές, από τώρα τις βγάζει, απλά μέχρι τότε θα πληρώνει το κορόιδο η VW
Το κτλ ναι είναι ακριβή ζημιά γιατί σημαίνει ότι σε ένα VW μπορεί να χαλάσει το οτιδήποτε.
Υ.Γ. Τελικά είμαι πολύ εγκάθετος
Υ.Γ.2 @Vasgti
Κιτρινισμένα είναι τα φανάρια των Yaris 1ης γενιάς -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Υ.Γ.2 @Vasgti
Κιτρινισμένα είναι τα φανάρια των Yaris 1ης γενιάςΓια αυτό είπα ότι ίσως να είναι αυτά που πρωτοκυκλοφόρησαν (οπότε αναφέρομαι σε 1η γενιά). Είχε και η πρώην μου τέτοιο στο οποίο δεν έχουν κιτρινίσει.
-
Ο χρήστης KK265 έγραψε:
Πολύ απλά η εταιρεία του πατέρα σου παίρνει μεγάλη έκπτωση από την Toyota σαν καλοί πελάτες που είναι και ποσώς αδιαφορούν γιατί όλα τα Yaris που βλέπω 5ετίας στο δρόμο έχουν κάτι μπροστινά φανάρια θαμπά και κίτρινα σαν να έχει ρίξει κανείς διαλυτικό σε φτηνό πλαστικό πάνω... Αλήθεια το βράδυ βλέπουνε αυτοί;Ο κ.Λεμάνης-Krusenstern νομίζω έχει Yaris.Δε μας λέει την αποψή του για τα φώτα;Τα καλύπτει η εγγύηση της Toyota;Γιατί δεν πάει ο κόσμος να τα αλλάξει τζάμπα;Είχα, δεν έχω πια. Και το είχα αναφέρει, ότι στα Yaris πρώτης γενιάς και προ του facelift τα πλαστικά καλύμματα των προβολέων κιτρίνιζαν. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα Toyota έχουν γενικώς αδύναμα φώτα. Αυτό δεν κάνει κακή τη μάρκα. Μακάρι τα προβλήματα όλων των αυτοκινήτων να λύνονταν ΤΟΣΟ φθηνά όσο κοστίζει ένα κιτρινισμένο πλαστικό.
Γιατί από ζημιές, τουλάχιστον το δικό μου, βασανισμένο παντοιοτρόπως (πόλη, εθνική με τελική ταχύτητα, βουνό, πίστα) επί 6,5 έτη και 150.000 χιλιόμετρα, δεν έβγαλε απολύτως τίποτα. Πουλήθηκε με τον συμπλέκτη της μάνας του, με 2 σετ τακάκια, 2 σετ αμορτισέρ και 4 σετ λάστιχα αλλαγμένα και τίποτα παραπάνω. Η δε τωρινή ιδιοκτήτις το χαίρεται χωρίς να έχει ρίξει δραχμή πάνω του.
-
Εχω το Polo 1.4 από το Φεβρουάριο του 2002
Για τις επιλογές του poll:
Για την ποιότητα κατασκευής/αξιοπιστία-> Πριν το πάρω υπέθετα ότι θα είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας. Τώρα βλέπω ότι ίσως να είναι και λίγο πιο πάνω σε ποιότητα κατασκευής και λίγο πιο κάτω σε αξιοπιστία
Για τον εξωτερικό σχεδιασμό -> Ούτε με τρέλαινε, ούτε με χάλαγε. Αντίθετα, το εσωτερικό με τον μπλε φωτισμό στο ταμπλώ μου άρεσε πολύ.
Για την οδική συμπεριφορά (τιμόνι , ανάρτηση)-> Πολύ χειρότερο από ό,τι αυτοκίνητο είχα οδηγήσει μέχρι τότε (στην οικογένεια είχαμε Peugeot 106, 206 και το προηγούμενό μου αυτοκίνητο ήταν Peugeot 306). Ισως στα ίδια επίπεδα με το Yaris.
Για το όνομα της VW-> Ποιο όνομα? Μήπως έχει πάρει κανα πρωτάθλημα Formula 1 και δε το ξέρω? Μήπως κάποιο πρωτάθλημα WRC? Από το σκαραβαίο έγινε γνωστή και σιγά σιγά προσπαθεί να μετεξελιχθεί σε premium.
Για την υψηλη μεταπωλητική αξία -> Ετσι πίστευα κι ίσως να είναι αλήθεια. Πάντως απ΄ ότι έχω καταλάβει είναι ευκολοπούλητο.
Για την καλή επίδοση στις δοκιμές των περιοδικών-> Δεν είχε λάβει και κακές κριτικές όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Τις έλαβα υπόψην κατά την αγορά αλλά δεν ήταν καθοριστικός παράγοντας αγοράς.
Για τις επιδόσεις του κινητήρα-> 1.4 75 άλογα. Βάρος αυτοκινήτου 1.050 κιλά. Υπάρχουν/υπήρχαν και γρηγορότερα, αλλά κι αυτό με καλύπτει. Σίγουρα δεν το πήρα για τις επιδόσεις του.
Εχω κάνει μέχρι σήμερα 60.000km, κάνω κανονικά τα σέρβις στην αντιπροσωπεία παρόλο που έληξε η εγγύηση.
Βλάβες: Το κυριότερο πρόβλημα το έχω με τους πολλαπλασιαστές που μου έχουνε χαλάσει 3 φορές. Επίσης μια φορά είχε καεί μια ασφάλεια και δεν ανάβανε τα στοπ, και μια φορά μου χάλασε η μίζα και δεν ξεκίναγε το αυτοκίνητο. Λάδια δεν έχει κάψει, παράθυρο δεν έχει πέσει, κι ας είναι και δίπορτο.
Πάντως εγώ δύσκολα θα ξανααγοράσω VW. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πολύ απλά η εταιρεία του πατέρα σου παίρνει μεγάλη έκπτωση από την Toyota σαν καλοί πελάτες που είναι και ποσώς αδιαφορούν γιατί όλα τα Yaris που βλέπω 5ετίας στο δρόμο έχουν κάτι μπροστινά φανάρια θαμπά και κίτρινα σαν να έχει ρίξει κανείς διαλυτικό σε φτηνό πλαστικό πάνω... Αλήθεια το βράδυ βλέπουνε αυτοί;Ο κ.Λεμάνης-Krusenstern νομίζω έχει Yaris.Δε μας λέει την αποψή του για τα φώτα;Τα καλύπτει η εγγύηση της Toyota;Γιατί δεν πάει ο κόσμος να τα αλλάξει τζάμπα;
Είχα, δεν έχω πια. Και το είχα αναφέρει, ότι στα Yaris πρώτης γενιάς και προ του facelift τα πλαστικά καλύμματα των προβολέων κιτρίνιζαν. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα Toyota έχουν γενικώς αδύναμα φώτα. Αυτό δεν κάνει κακή τη μάρκα. Μακάρι τα προβλήματα όλων των αυτοκινήτων να λύνονταν ΤΟΣΟ φθηνά όσο κοστίζει ένα κιτρινισμένο πλαστικό.
Γιατί από ζημιές, τουλάχιστον το δικό μου, βασανισμένο παντοιοτρόπως (πόλη, εθνική με τελική ταχύτητα, βουνό, πίστα) επί 6,5 έτη και 150.000 χιλιόμετρα, δεν έβγαλε απολύτως τίποτα. Πουλήθηκε με τον συμπλέκτη της μάνας του, με 2 σετ τακάκια και 4 σετ λάστιχα αλλαγμένα και τίποτα παραπάνω. Η δε τωρινή ιδιοκτήτις το χαίρεται χωρίς να έχει ρίξει δραχμή πάνω του.
Πως θα μπορούσε να έχει ρίξει δραχμή αφού είμαστε στην εποχή του ευρώ?
-
Εγκαθετίζεις Βασίλη ε?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εγώ πάλι δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ Yaris 5ετίας με κιτρινισμένα φανάρια!
Μήπως βλέπεις ότι θέλεις?!
Όχι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν. Έχω δει και εγώ. Έχω συναντήσει-παρατηρήσει περίπου 4-5 διαφορετικά Yaris (ίσως από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν), σε διαφορετικές στιγμές και όντως τα μπροστινά φανάρια ήταν κιτρινισμένα και θολά.
ΑΑΑΑΑ!!Γεια σου ρε kouk.Δες και το ίδιο πρόβλημα σε s class για να δεις ότι δεν έχω κολλήματα και για να μην ψάχνεις αύριο στο δρόμο..
Γιατί δε μου λέει κάποιος γιατί η Toyota δεν αλλάζει δωρεάν τα φανάρια αυτά;Φταίνε οι ιδιοκτήτες τους;Ή είναι μούφα η εγγύηση.Γιατί δε με νοιάζει αν η vw είναι κορόιδο και πληρώνει.Με νοιάζει να το φτιάχνει τζάμπα. -
Η μούφα εγγύηση στην οποία αναφέρεσαι είναι 3+3, όπου στα 3 πρώτα χρόνια περιλαμβάνονται τα πάντα (πλην αυτών που φθείρονται λόγω χρήσης) και στα υπόλοιπα τρία περιλαμβάνονται τα μηχανικά μέρη και μερικά άλλα. Αν μη τι άλλο δηλαδή ό,τι μπορεί να βγάλει κάποια σοβαρή ζημιά...
Τα φανάρια δε νομίζω ότι περιλαμβάνονται στην εγγύηση ΚΑΝΕΝΟΣ αυτοκινήτου. Το ότι λοιπόν χ στον αριθμό αυτοκίνητα έβγαλαν πρόβλημα στα φανάρια τους δεν καθιστά μούφα μια εγγύηση ούτε αναξιόπιστη μια εταιρία.
Ελπίζω να είσαι από τους τυχερούς που δε θα γνωρίσουν τη VW απ' την κακή πλευρά της. Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα κάτοχο VW που να μην έχει πάθει κάτι το αμάξι του.
VW Golf V TSi φίλου καίει 1λίτρο λάδι ανά 5000 χλμ
VW Golf V 1.6 FSi φίλου παρουσίασε πρόβλημα στο ηχοσύστημα και χρειάστηκε να αλλαχτεί ολόκληρη η μονάδα
VW Golf IV 1.4 φίλου καίει λάδι σαν τρελό
VW Golf IV 1.4 φίλου χρειάστηκε αλλαγή κιβωτίουΠρακτικά δε ξέρω κάποιον που να έχει VW και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, πλην ενός φίλου των γονέων μου με VW Touareg, μόνο που το έχει ~2 μήνες μόνο.
Δεν είναι λοιπόν θέμα εμπάθειας με τη μάρκα. Ποιοτικά μ' αρέσουν τ' αυτοκίνητα, όπως και από άποψη απόδοσης οι κινητήρες τους. Μ' αυτά που διαβάζω όμως και μ' αυτά που βλέπω, μου λένε οι φίλοι μου γιατί ν' αγοράσω VW; Θ' αγοράσω κάτι που θα είναι πιο πιθανό ότι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
-
Eπιτελους ενα θεμα που αφορα τους κατοχους Vw και μονο!
Γιατι μονο οι κατοχοι VW ξερουν πραγματικα τι κρυβεται πισω απο
το ονομα αυτο.. και οχι οι φιλοι και γνωστοι τους..Εχουμε και λεμε λοιπον,
Αγορασα Vw για την αριστη ποιοτητα κατασκευης,
την πολυ καλη οδικη συμπεριφορα,
τις επιδοσεις του συγκεκριμενου κινητηρα(Τsi) σε συνδιασμο με την αναλογη καταναλωση,
την υψηλη μεταπωλητικη αξιαΟι λογοι τωρα που με εκαναν να το παρω αποφαση και να προχωρησω στην αγορα ηταν..
ηταν οι πολυ καλες επιδοσεις του κινητηρα σε σχεση με την αλλα μικρομεσαια
η υψηλη μεταπωλητικη αξια
οι διθυραμβικες αποψεις των ανθρωπων στο φορουμ των 4 τροχων για τον Τsi(ολοι ελεγαν με λιγα λογια..αγορασε το,ιδανικο μικρομεσαιο.η καλυτερη τιμη σε σχεση με την ιπποδυναμη,ο Τsi ειναι πολυ απλη και ευφυη σκεψη με τον κομπρεσσορα και το turbo sta 1400,μην ανησυχεις ειναι αξιοπιστος κινητηρας ,δεν ειναι πιεσμενος στα 1400κλπ κλπ)Tι ισχυει στην πραγματικοτητα απο ολα αυτα τωρα..(μετα την αγορα)
Ισχυει η πολυ καλη οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου
Ισχυουν οι επιδοσεις του κινητηρα
Δεν ισχυει η χαμηλη καταναλωση
Οι ανθρωποι στο φορουμ 4τροχοι τωρα, εχουν αποψεις που αλλαζουν μερα με την μερα ως προς την αξιοπιστια.Τι ελπιζω ?
Ελπιζω το αμαξι να μην μου βγαλει προβληματα γιατι δεν το θελω μονο για 5 χρονια οπως πολλοι αποτι καταλαβα εδω
Ελπιζω να αποδειχτει αξιοπιστο και να συνεχισει να με ενθουσιαζει
με τις επιδοσεις του και την οδικη του συμπεριφορα οπως κανει
καθημερινα,και το απολαμβανω. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η μούφα εγγύηση στην οποία αναφέρεσαι είναι 3+3, όπου στα 3 πρώτα χρόνια περιλαμβάνονται τα πάντα (πλην αυτών που φθείρονται λόγω χρήσης) και στα υπόλοιπα τρία περιλαμβάνονται τα μηχανικά μέρη και μερικά άλλα. Αν μη τι άλλο δηλαδή ό,τι μπορεί να βγάλει κάποια σοβαρή ζημιά...Τα φανάρια δε νομίζω ότι περιλαμβάνονται στην εγγύηση ΚΑΝΕΝΟΣ αυτοκινήτου. Το ότι λοιπόν χ στον αριθμό αυτοκίνητα έβγαλαν πρόβλημα στα φανάρια τους δεν καθιστά μούφα μια εγγύηση ούτε αναξιόπιστη μια εταιρία.
Ελπίζω να είσαι από τους τυχερούς που δε θα γνωρίσουν τη VW απ' την κακή πλευρά της. Προσωπικά δεν έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα κάτοχο VW που να μην έχει πάθει κάτι το αμάξι του.
VW Golf V TSi φίλου καίει 1λίτρο λάδι ανά 5000 χλμ
VW Golf V 1.6 FSi φίλου παρουσίασε πρόβλημα στο ηχοσύστημα και χρειάστηκε να αλλαχτεί ολόκληρη η μονάδα
VW Golf IV 1.4 φίλου καίει λάδι σαν τρελό
VW Golf IV 1.4 φίλου χρειάστηκε αλλαγή κιβωτίουΠρακτικά δε ξέρω κάποιον που να έχει VW και να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, πλην ενός φίλου των γονέων μου με VW Touareg, μόνο που το έχει ~2 μήνες μόνο.
Δεν είναι λοιπόν θέμα εμπάθειας με τη μάρκα. Ποιοτικά μ' αρέσουν τ' αυτοκίνητα, όπως και από άποψη απόδοσης οι κινητήρες τους. Μ' αυτά που διαβάζω όμως και μ' αυτά που βλέπω, μου λένε οι φίλοι μου γιατί ν' αγοράσω VW; Θ' αγοράσω κάτι που θα είναι πιο πιθανό ότι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Η VW καλύπτει ΚΑΙ τα φανάρια για 4 χρόνια και τα εμπρός και τα πίσω.Ζήτα το αύριο γραπτώς δες το μόνος σου.Μόνο,τακάκια,ρόδες,δίσκος είναι αναλώσιμα.Και επειδή έχεις πολλούς φίλους έχω και εγώ φίλο με AVENSIS του 2005 που επί 1 χρόνο είχε τρέμουλο στο τιμόνι μετά τα 100 χλμ και άλλαξε στην εγγύηση της κορόιδας της toyota που πλήρωνε:
1.Κρεμαγιέρα
2.κολώνα τιμονιού
3.Όλα τα άκρα
4.δισκόπλακες και ρόδες+ένα κάρο ζυγοσταθμίσεις
5.Κιβώτιο ταχυτήτων
και στο τέλος του πρότειναν και μοτέρ.Οπότε τους σιχτίρισε και το έδωσε ανταλλαγή σε μία BMW και πήρε ένα 316 και ησύχασε ο άνθρωπος.Άντε πες του για Toyota..Όσο για την κατανάλωση λαδιού σχεδόν όλα τα νέα αυτοκίνητα που ξέρω citroen,renault,bmw κλπ καίνε λάδι.Μέχρι και η ferrari και η lamborghini και τα Porsche.Δηλαδή πρέπει να κυκλοφορούμε με hilux για να μην κοιτάμε το δείκτη του λαδιού που και που;Δεν κουβαλάμε μελισσια όλοι φίλε κάθε μέρα...Εσύ με το auris μείνε ήσυχος και κάνε δεξιά στα Golf τα GT που καίνε το λάδι να περνάνε στην αριστερή λωρίδα με 220km/h!Ε αφού καίνε λάδι και πληρώνουν κάτι παραπάνω.....
Γιατί αγοράσατε VW;