-
Αντε να δουμε τι πιστευει η 'κοινη γνωμη' του φορουμ.
Επειδη το θεμα εχει συζητηθει εξαντλητικα στο σχετικο νημα, εδω καλυτερα μονο να ψηφιζουμε (και να αναφερουμε, αν θελουμε, τι ψηφισαμε), για να μη δημιουργηθει παραλληλη συζητηση.
Εγω ψηφισα 'σχετικα δικαιη και ισορροπημενη'.
-
Επειδη το θεμα εχει συζητηθει εξαντλητικα στο σχετικο νημα, εδω καλυτερα μονο να ψηφιζουμε (και να αναφερουμε, αν θελουμε, τι ψηφισαμε), για να μη δημιουργηθει παραλληλη συζητηση.
-
-
Εγώ πολύ επιεική γιατί η γνώση του 2007 θα βοηθήσει και το 2008...άσε που θα πάρουν το οδηγών με 'κλεμμένο' μονοθέσιο...
-
Υπερβολικα αυστηρη σε σχεση με οσα αποδειχτηκαν.
-
Υπερβολικά αυστηρή σε σχέση με όσα αποδείχτηκαν
-
Ισορροπημένη.
Αν και οπαδός Φερράρι, και θεωρόντας κάπως παράδοξο το να συνεχίσουν το κατασκευαστών, νομίζω οτι ήταν η μέση λύση.
Θα ήταν αδιάφορο το πρωτάθλημα να αποκλειστούν στο οδηγών.
Επίσης επειδή ενημερωνόμαστε από τύπο και μας πασάρουν οτι θέλουν διάλεξα τη 'μεσαία' λύση. Πολλές φορές στοιχεία που δε γνωρίζουμε αλλάζουν πολύ την υπόθεση.
-
Χάδι τελικά. ΙΜΗΟ θα έπρεπε να είχαν αφαιρέσει και την Super License από τους FA και PdR για 2 έτη.
Τελικά έξυπνο το τρικ του counsel 'Λυπηθείτε τον Λούη και τον Φερνάντο όμως για να κερδίσει ο Λούης το πρωτάθλημα....'
-
ήταν καθαρά θέμα τηλεοπτικών... εσόδων η απόφαση.
αν ήμασταν στις αρχές του πρωταθλήματος θα είχαν αποκλειστεί και οι οδηγοί.
-
Υπερβολικα αυστηρη σε σχεση με οσα αποδειχτηκαν
-
Αν υπήρχε ακόμη μια επιλογή ανάμεσα στο υπερβολική κ στο δίκαιη θα μου ήταν πιο εύκολη η επιλογή.Παρόλαυτα επέλεξα το σχετικά δίκαιη με το ''σχετικά'' να με καλύπτει τελικά.
-
Επιεικής.
Μεταξύ δίκαιης και επιεικούς ήμουν, αλλά έβαλα επιεικής επειδή με εκνεύρισε απίστευτα όλη αυτή η υποκρισία της ομάδας 'δεν ήξερα- πέφτω από τα σύννεφα- ο Coughlan μόνο την έβρισκε κοιτώντας τα έγγραφα σπίτι του'.Παρ'όλ'αυτά, μου αρέσει που υπάρχει ακόμα πρωτάθλημα οδηγών με ενδιαφέρον για το 2007. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με νομική δικαιοσύνη.
-
Υπερβολικά αυστηρή σε σχέση με όσα διαπράχθηκαν.
Για αποδείχθηκαν δεν μιλάμε καν. -
Η ποινή είναι ουσιαστικά χάδι. Μιλάμε τώρα για έναν οργανισμό ο οποίος αντιμετώπισε την όλη υπόθεση βουτηγμένος στο ψέμα. Είναι απίστευτο το πως μπορούν να βγαίνουν με 'straight face' και να αμολάνε το ένα ψέμα μετά το άλλο με ταχύτητα μυδραλίου. Από τη στιγμή που άρχισε η όλη υπόθεση το μόνο που ακούγαμε από πλευράς McLaren ήταν διαψεύσεις για οποιοδήποτε στοιχείο είχε βγει την εκάστοτε χρονική στιγμή, ενώ και μετά την πρώτη αθωωτική απόφαση του Ιουλίου η οποία βασίστηκε σε ένα μάτσο ψέματα, είχε το φίδι το θράσος να βγει και να λέει πως 'έλαμψε η αλήθεια', 'βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε παρέχοντας όλα τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας', μετά κάτι έλεγε για 'sport' κλπ...
Στην πορεία βέβαια αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο Coughlan τελικά και τόσο 'rοgue employee', αλλά τα μοιραζότανε τα μπικικίνια με όλους όσους θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν στην ομάδα. Το αν αποδείχτηκε ότι το έκαναν ή όχι, είναι αδιάφορο σύμφωνα με το άρθρο 151c. Για το γεγονός ότι τα αξιοποίησαν, προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Για αυτό είμαι σίγουρος, επειδή κόπτονται ότι τίποτα δεν αξιοποιήθηκε και θα ήταν παντελώς παράλογο να είναι αλήθεια αυτό, όταν όλα τα άλλα είναι ψέματα. Δεν ταιριάζει στο προφίλ της εταιρίας, έτσι όπως εκπροσωπήθηκε ως το τέλος.
Η ποινή όμως δεν ήταν παράλογη. Αν και η μόνη δίκαιη ποινή θα ήταν αποκλεισμός και στα δύο πρωταθλήματα για το 2007 τουλάχιστον, έπεσαν τόσο μαλακά γιατί όσο νά'ναι δεν έχει ίδια αξία η F1 χωρίς τη McLaren και τη Mercedes. Aν δεν υπήρχαν αυτοί ας πούμε, ο Alonso θα οδηγούσε κάπου αλλού κι αυτό θα ήταν κρίμα (πλάκα κάνω ρε, μην τσιμπάτε ). Είναι και οι σπόνσορες από πίσω, οι πολυεθνικές... δεν είναι απλά πράματα αυτά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για οικονομική καταστροφή η οποία θα άγγιζε και όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην F1. Ένα constructors λιγότερο και ένας σκασμός εκατομμύρια δολλάρια πρόστιμο, δεν είναι και τόσο μεγάλο πλήγμα για τη McLaren και τη Mercedes. Το μεγαλύτερο πλήγμα για τη McLaren είναι το γκρέμισμα του ηθικού/sporting προσωπείου που πλάσαρε με αρκετή επιτυχία μπορώ να πω ανά τους αιώνες, κυρίως λοιδορώντας άλλους ταυτόχρονα με μπηχτές διαμέσω του Τύπου. Η ταμπέλα του ψεύτη και του κλέφτη που θα κουβαλάει από δω και πέρα, είναι το στοιχείο που θα την πλήξει περισσότερο από οποιοδήποτε 'κατασκευαστών' ή μια χούφτα δολλάρια. Και το κέρδος για τον κόσμο, θα είναι πως πλέον θα φιλτράρει πιο υποψιασμένος το μέλι των ανακοινώσεων τους, προκειμένου να μην καταπίνει μαζί και το δηλητήριο. -
Προς όσους λένε πως η ποινή ήταν υπερβολική σε σχέση με όσα αποδείχθηκαν (πχ. migf1): ποιά πιστεύετε θα ήταν μια δίκαιη ποινή ?
Προσωπικά ψηφίζω 'σχετικά δίκαιη και ισορροπημένη' αν και ήταν περισσότερο 'ισορροπημένη' (με την έννοια της τήρησης ισορροπιών και του 'όλοι ευχαριστημένοι') παρά 'δίκαιη'.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Η ταμπέλα του ψεύτη και του κλέφτη που θα κουβαλάει από δω και πέρα, είναι το στοιχείο που θα την πλήξει περισσότερο από οποιοδήποτε 'κατασκευαστών' ή μια χούφτα δολλάρια. Και το κέρδος για τον κόσμο, θα είναι πως πλέον θα φιλτράρει πιο υποψιασμένος το μέλι των ανακοινώσεων τους, προκειμένου να μην καταπίνει μαζί και το δηλητήριο.Ναι καλα, με αυτη την ταμπελα πορευεται ο Τοντ και η παρεα του χρονια τωρα χωρις προβλημα. Ξενερωμα για μενα και για σενα αλλα γενικοτερα μικρο το κακο.
-
Ο Τοντ δεν πορεύεται με καμία τέτοια ταμπέλα. Πορεύεται με μόνη ταμπέλα το όφελος της Ferrari._
-
Άσε ρε Μάνο, εσύ τώρα μας λες ότι η ΜακΛάρεν και ο Ντένις είναι ο ένας και μοναδικός ανήθικος, ψεύτης, υποκριτής παίκτης της Φ1 και ότι η Φεράρι και ο Τοντ είναι η προσωποποίηση της εντιμότητας, της αλήθειας και της ευγενούς άμιλλας. Τη στιγμή που όλοι ξέρουν πως είναι όλοι ίδιοι, με χειρότερο από όλους τον Μόσλει.
Το πόσταρα και στο άλλο τόπικ, αλλά η επαναλήψη είναι η μήτηρ της μάθησης: http://www.msfree.gr/core/details.php?id=1917
-
Επρεπε να την πεταξουν εξω δια βιου.Το τελικο μηνυμα ειναι οτι μπορεις να κλεβεις και να συνεχιζεις να διεκδικεις πρωταθλημα με τους οδηγους σου.Εκτος εαν η κατασκοπεια θεωρειται δεδομενη στον χωρο,κατι σαν το doping στον αθλητισμο!
-
Σχετικα δικαιη και ισορροπημενη, γιατι σκοπος δεν ειναι να εξοντωσεις το σπορ.
Το ποσό το περνανε ολοι στο ντουκου, αλλα αν τελικα δεν παρει και πριμ θεσης γινεται δυσβασταχτο για οποιονδηποτε, χωρια που του χρονου θα ειναι στα πιτς παρεα με τον Ριτσαρντς, τη Σπυκερ, τα Αγγουρια και τις Μιναρντι (ή οπως τις λενε τωρα) και οχι με τον ανταγωνισμο
Πως κρινετε την ποινη της ΜακΛαρεν για το StepneyGate;