-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
[Παλιός συμφορουμιτης το είχε το αυτόματο. Προβληματικό κιβώτιο.
Αν θυμάμαι όλα τα αυτόματα IQ είχαν πρόβλημα μ'αυτο. Ψάξτο λίγο.Εάν θυμάμαι σωστά ο SV2 το είχε με αυτόματο κιβώτιο.
Δεν έχω διαβάσει για προβλήματα (πέρα από τον ιμάντα του CVT που θέλει αλλαγή κάποια στιγμή), αλλά εάν και όταν έρθει η στιγμή θα το ψάξω. Σε ευχαριστώ!
-
Ναι. Ο sv2.
Και αν θυμάμαι υπήρξε και επισκευή και αντικατάσταση αλλά δεν... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ναι. Ο sv2.
Και αν θυμάμαι υπήρξε και επισκευή και αντικατάσταση αλλά δεν...Τελικά δεν ήταν το κιβώτιο το πρόβλημα, αλλά το γνωστό θέμα με τον καταλύτη, που έγινε και ανάκληση. Οπότε όλα καλά με το CVT.
Φυσικά και δεν πλήρωσα αλλά τελικά ήταν η βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων και ο καταλύτης.Μου τα αλλάξανε και αυτά και από τότε πάει σφαίρα.
Εχω ήδη 106.000 χλμ !
-
Ανακλήσεις που αφορούν το iQ , αυτές τουλάχιστον που εχω υπόψη:
Απο το υπουργείο υποδομών - μεταφορών υπάρχει μόνο μια ανάκληση για τον αισθητήρα του τιμονιού
http://www.yme.gr/index.php?tid=1290&aid=3343μια για όσους ψάχνουν το diesel , λάδι στο ιντερκούλερ
https://car-recalls.eu/listing/toyota-iq-2008-2014/αυτές που η αντίστοιχη υπηρεσία στην Αγγλία εχει ,εξτρά απο τις παραπάνω μια που αφορά δεξιοτίμονα μοντέλα ,μειωμένη απόδοση φρένων
https://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recall ... search.aspμια απο USA για το αντίστοιχο scion , για το καλώδιο αισθητήρα βάρους στο κάθισμα του οδηγού
https://www.cars.com/recalls/scion-iq/Τελευταίο αφήνω το πρόβλημα EGR - πολλαπλής εξαγωγής - καταλύτη , αυτό που αρχικά κάποιοι νόμιζαν οτι ήταν το CVT.
Ενα απο αυτά που έκανα test drive το παρουσίασε και ήταν με μηχανικό σασμάν ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβετε οτι υπάρχει πρόβλημα το αμάξι δεν πάει μια και ξαφνικά αν επιμείνεις στο γκάζι πετάγατε μπροστά , το απέρριψα παρόλο που η Toyota τα αντικαθιστά όλα χωρίς χρέωση (Εθελοντική καμπάνια CGG12- δεν είναι ανάκληση )
μύριζε και κάπως περίεργα το εσωτερικό , ζήταγε και 7200Αυτό που είναι καλό είναι οτι η Toyota εχει ηλεκτρονικό αρχείο πανευρωπαϊκά και φαίνονται service χλμ και ανακλήσεις -καμπάνιες σε εκκρεμότητα , είναι κρίμα να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για μεταχειρισμένο και να λυπηθεί τα 30-35 € που θέλει η αντιπροσωπεία για έλεγχο !
-
Ενα θέμα που υπάρχει στο iQ είναι ενας συντονισμός στις 1900-2000 στροφές , σε άλλα που οδήγησα ήταν πιο έντονος σε άλλα λιγότερο στο δικό μου παρόλο που είχε πολλά χλμ (110.000) είναι όσο το περιμένεις για τρικύλινδρο μοτέρ, τον νοιώθεις ως οδηγός αλλα σαν συνοδηγός που δεν ακουμπάς τιμόνι , μοχλό ταχυτήτων όχι.
Είναι εύκολο να τον αποφύγεις αν αλλάζεις ταχύτητες στις 3 - 3500 σαλ ή αν πατάς απαλά το γκάζι αν πέσεις χαμηλότερα , εγω λόγω συνήθειας απο τον diesel ξεχνιέμαι στις 1-2 πρώτες αλλαγές και δεν ανεβάζω στροφές αλλα οταν δω να θολώνει ο καθρέπτης προσαρμόζομαι
Περισσότερα (πολλά μάλλον) στο αγγλικό forum που είναι δραστήριο και ζωηρό σε αντίθεση με το Toyota club hellas που είναι κλειστό εδώ και καιρό
https://www.toyotaownersclub.com/forums ... h-2000rpm/ -
Ελαστικά
Το iQ θέλει μια μικρή προσοχή με τα ελαστικά του , η πρώτη προειδοποίηση ήταν απο ιδιοκτήτη που μου είπε οτι σβούρηξε 2-3 φορές και το esp δεν τον έσωσε , το μικρό μεταξόνιο όμως απέτρεψε να κτυπήσει κάπου και την έβγαλε χωρίς ζημιές , μετα όμως παραδέχτηκε ότι είχε την ίδια τετράδα κοντά 100.000 χλμ
Το δικό μου είχε έρθει με λάστιχα τεσσάρων εποχών , τα μπροστινά είχαν 4 χιλ βάθος πέλματος τα πίσω 7,5 , επειδή ήταν του '16 είπα να τα κάνω εμπρός - πίσω , ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ , το αυτοκίνητο έγινε ο ορισμός του drift έμαθα οτι όταν επεμβαίνει το Esp εχει και βομβητή εκτός απο οπτική ένδειξη , άρχισε να μπλοκάρει τα φρένα στον πίσω άξονα σχεδόν σε κάθε φρενάρισμα , οπότε έβαλα πίσω τα περσινά χειμωνιάτικα που είχα απο το yaris και το esp δεν ξανακούστηκε ακόμα και σε βρεγμένο και με επιθετική οδήγηση .
Συμπέρασμα ,το αυτοκίνητο είναι απόδειξη του νόμου*** καινούργια -καλά λάστιχα πάνε στον πίσω άξονα*** και όποιος το πάρει να προσέξει αυτό το σημείο. Τέλος για μια ακόμα φορά εντυπωσιάζομαι απο την πρόσφυση που δίνουν τα χειμωνιάτικα στην γυαλί- στεγνή άσφαλτο της πόλης ,θα τα κρατήσω όσο γίνεται περισσότερο γίνεται πριν βάλω τα θερινά !
-
Δίσκος Πλατό
Πριν κάνα εξάμηνο το iQ άρχισε να πατιναρει με την τρίτη ταχυτητα , όπως έγραψα και αλλού μετά από ψάξιμο κατέληξα στο σετ της aisin το οποίο τοποθετήθηκε σε εξειδικευμένο με κόστος 350 €.
Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά κραδασμοί συντονισμοί εξαφανίστηκαν τώρα με 4 η ταχύτητα και 2-2500 στροφές κίνησε άνετα στην πόλη . Βελτιώθηκε και η κατανάλωση ίσως και γιατί τώρα το πάω με λιγότερες στροφές γιατί δεν τρέμει και αρπάζει καλλίτερα στα κατεβάσματα που πάντα θα χρειαστούν για να ξυπνήσουν τα 68 άτια .
Μια άλλη πηγή ενόχλησης ήταν ένας τριγμος που ακούγονταν σε ανώμαλο οδόστρωμα απ' το καπέλλο που είναι πάνω από ηχοσύστημα , προχθές με έναν φίλο φανοποιο το βγάλαμε και βάλαμε ,αφού το κόψαμε κατάλληλα ένα μαλακό πλαστικό που ήταν στην συσκευασία του Xiaomi που αγόρασα πρόσφατα , είχε ακριβώς το πάχος που θέλαμε ! Το πρόβλημα λύθηκε αν και 100% θα σιγουρευτώ το καλοκαίρι μετά από παρκάρισμα στον ήλιο .
Τώρα μένει σε κάποια ευκαιρία να δω και τα ημιμπαρα που άρχισαν να θορυβούν , λογικό με τις γωνίες που παίρνουν οι τροχοί όταν κόβεις τέρμα το τιμόνι .
Πάντως και όπως επιβεβαίωσε και ο φίλος φανοποιός είναι πολύ αθόρυβο και στη λειτουργία κινητήρα μετάδοσης και στην κύλιση ακόμα και από το δικό του civic του 2007.
-
Καλησπέρα, είμαι στη διαδικασία αγοράς μοντέλου 2010 και διάβασα αρκετά πριν αποφασίσω να προβώ στην αγορά ενός IQ αυτόματου..., τελικά το θέμα με το EGR αφορά και στα μοντέλα του 2010?
Υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω?
Ευχαριστώ
Δίσκος Πλατό
Πριν κάνα εξάμηνο το iQ άρχισε να πατιναρει με την τρίτη ταχυτητα , όπως έγραψα και αλλού μετά από ψάξιμο κατέληξα στο σετ της aisin το οποίο τοποθετήθηκε σε εξειδικευμένο με κόστος 350 €.
Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά κραδασμοί συντονισμοί εξαφανίστηκαν τώρα με 4 η ταχύτητα και 2-2500 στροφές κίνησε άνετα στην πόλη . Βελτιώθηκε και η κατανάλωση ίσως και γιατί τώρα το πάω με λιγότερες στροφές γιατί δεν τρέμει και αρπάζει καλλίτερα στα κατεβάσματα που πάντα θα χρειαστούν για να ξυπνήσουν τα 68 άτια .
Μια άλλη πηγή ενόχλησης ήταν ένας τριγμος που ακούγονταν σε ανώμαλο οδόστρωμα απ' το καπέλλο που είναι πάνω από ηχοσύστημα , προχθές με έναν φίλο φανοποιο το βγάλαμε και βάλαμε ,αφού το κόψαμε κατάλληλα ένα μαλακό πλαστικό που ήταν στην συσκευασία του Xiaomi που αγόρασα πρόσφατα , είχε ακριβώς το πάχος που θέλαμε ! Το πρόβλημα λύθηκε αν και 100% θα σιγουρευτώ το καλοκαίρι μετά από παρκάρισμα στον ήλιο .
Τώρα μένει σε κάποια ευκαιρία να δω και τα ημιμπαρα που άρχισαν να θορυβούν , λογικό με τις γωνίες που παίρνουν οι τροχοί όταν κόβεις τέρμα το τιμόνι .
Πάντως και όπως επιβεβαίωσε και ο φίλος φανοποιός είναι πολύ αθόρυβο και στη λειτουργία κινητήρα μετάδοσης και στην κύλιση ακόμα και από το δικό του civic του 2007.
-
Πας σε μια αντιπροσωπεία toyota και με τον αριθμό πλαίσου βλέπουν εάν είναι σε εκκρεμότητα ή έχει γίνει η ανάκληση ,εγώ είχα πληρώσει 35€ για τον έλεγχο και υπόψη λόγω προσωπικών δεδομένων χρειάζεται να είναι εκεί ο ιδιοκτήτης ή να έχεις κάποια εξουσιοδότηση.
-
Πας σε μια αντιπροσωπεία toyota και με τον αριθμό πλαίσου βλέπουν εάν είναι σε εκκρεμότητα ή έχει γίνει η ανάκληση ,εγώ είχα πληρώσει 35€ για τον έλεγχο και υπόψη λόγω προσωπικών δεδομένων χρειάζεται να είναι εκεί ο ιδιοκτήτης ή να έχεις κάποια εξουσιοδότηση.
Οκ, σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ελληνικό από αυτά που πωλούνται στο car..., έχω πάρει τηλ σε 12 αγγελίες, και τα 11 είναι εισαγωγής!
-
MONMAN2 wrote:
Οκ, σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ελληνικό από αυτά που πωλούνται στο car..., έχω πάρει τηλ σε 12 αγγελίες, και τα 11 είναι εισαγωγής!
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είχε φέρει το 2015 από Γερμανία ένας συνάδελφος ένα IQ 1,33 CVT του '11 αν θυμάμαι καλά και ήταν το καλύτερο IQ που έχω δει. Σβέλτο, εύκολο και αξιόπιστο.
-
Θα ήθελα και το feedback από κατόχους σχετικά με την επιλογή χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου για χρήση μέσα στην Αθήνα [διαδρομές των 25 χιλιομέτρων].
Θα δω από κοντά σήμερα δύο υποψήφια (ένα αυτόματο κ ένα χειροκίνητο), και κάθε βήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
-
Δεν είμαι κάτοχος (αν και είχα φτάσει στο παρα πέντε αλλα δυστυχώς δεν έκατσε), αλλά για χρήση πόλης το αυτόματο προφανώς είναι πολύ καλύτερο, δεν υπάρχει συζήτηση.
-
Εγώ το πήρα επίτηδες με χειροκίνητο γιατί ήθελα να μάθει την τέχνη καλά ο γιος μου που το χρησιμοποιει πιο πολύ από μένα , με το μικρό 1000 αρι μοτέρ θέλει συνέχεια να ανεβοκατεβάζεις τις ταχυτητες για να διατηρείς την φόρα σου , ευτυχώς είναι από τα καλλίτερα χειροκίνητα που έχω χειριστεί, πολύ καλή αίσθηση και κοντές διαδρομές του επιλογέα.
-
Κι εγώ το σκέφτηκα χειροκίνητο για το γιο μου (νέος οδηγός γαρ), ωστόσο το αυτόματο που τσεκάρισα και οδήγησα χθες απόγευμα είναι άλλο πράγμα μέσα στην πόλη!
To B στο αυτόματο, πως ακριβώς χρησιμοποιείται?
-
ωστόσο το αυτόματο που τσεκάρισα και οδήγησα χθες απόγευμα είναι άλλο πράγμα μέσα στην πόλη!
To B στο αυτόματο, πως ακριβώς χρησιμοποιείται?
Εννοείται, δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των 2 κιβωτίων για χρήση μέσα στην πόλη.
Το Β = Brake, δηλαδή φρενάρει περισσότερο με τον κινητήρα, είναι για μεγάλη κατωφέρια ή συνεχόμενη κατάβαση.
-
Παίδες ποιά η διαφορά στο multidrive κιβώτιο του IQ?
Το ένα κιβώτιο έχει επιλογέα S-D και Β, και το άλλο +-M D.
-
Λογικά το πάνω είναι CVT ενώ το κάτω είναι μονοσύμπλεκτο αυτόματο με σειριακή λειτουργία, σαν και αυτό που έχει ακόμη και σήμερα η Toyota στα Aygo.
-
-το πήρα
-ποιό τελικά?
-το 1,33 multidrive shifttronic +-M D 7 σχέσεων.
-με τις υγείες σου!
-ευχαριστώ πολύ!
-
Καλοτάξιδο!
Toyota IQ