-
και ο φαναρτζης αυτο του ειπε.τα παντα φτιαχνονται.αλλα δεν θα ειναι το ιδιο,ακομα και ισιο να ειναι,ποσο γερο θα ειναι το δεσιμο μπροστα.πρεπει να κοπει η κολωνα μπροστα και να ξανακοληθει.ποσο ασφαλες ειναι αυτο.
μην αρχισουμε τωρα τις αντιπαραθεσεις.
-
H κόλληση αν γίνει με εργοστασιακές προδιαγραφές σε καλό φαναρτζίδικο δεν θα έχει πρόβλημα. Η opel τι λέει;
-
H κόλληση αν γίνει με εργοστασιακές προδιαγραφές σε καλό φαναρτζίδικο δεν θα έχει πρόβλημα. Η opel τι λέει;
-
Επειδη τυγχανω μηχανολογος και εχω σπουδασει (και) σχεδιαση πλαισιων αυτοκινητου, να πω τα εξης*:
η ψηφιακη καλιμπρα θα φερει το αυτοκινητο στις ολοσωστες διαστασεις κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι τα μερη που εχουν στραβωσει και ξαναισιωσει σε ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση δεν θα εχουν την ιδια αντοχη και ακαμψια με αυτες προ του ατυχηματος, και φυσικα το αυτοκινητο θα ειναι επικινδυνο σε περιπτωση νεου ατυχηματος.
Δεν μιλαμε για κανα φτερο εδω περα, μιλαμε για βασικα δομικα μερη του αμαξωματος. Μιλαμε για κοψιμο του σασσι και ξανα κολλημα.
Εκτος των αλλων, εγω οσο μπορω να κανω υποθεσεις με το ματι, το κοβω να θελει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και κιβωτιο απο την αγρια σφαλιαρα που θα εχει φαει απο τον τροχο. Και βλεπουμε.
EDIT@drdino
Αντε και ο φαναρτζης πετυχε την κολληση (που δεν θα την πετυχει). Τα μερη που στραβωσαν και ξαναισιωνουν ειναι το προβλημα.
*Αυτα τα λεω οχι για να το παιξω εξυπνος, αλλα για να δηλωσω ως τι τα λεω και τι ξερω περι του θεματος.
-
Nα παρει ενα μεταχειρισμενο κορσα 1.0 και να κανει μεταγγιση τα πραματα;;;
Ποσο θα του παρουν αν το δωσει ολο οπως ειναι;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Nα παρει ενα μεταχειρισμενο κορσα 1.0 και να κανει μεταγγιση τα πραματα;;; -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
+10000000000000 για τα emoticons
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Nα παρει ενα μεταχειρισμενο κορσα 1.0 και να κανει μεταγγιση τα πραματα;;;Ποσο θα του παρουν αν το δωσει ολο οπως ειναι;
...και τις ενισχυσεις σε πλαισιο ποιος θα τις κανει?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
να φτιαξει τι ακριβως?
ενα κινητο κινδυνο?
ενα αμαξι που μονο και μονο το ψυχολογικο θα τον κανει να τρεμει?
ενα αμαξι που ποτε.- δεν θα ερθει στα ισα του?ωραιες συμβουλες διαβαζω...κριμα που υπαρχουν τετοιες αποψεις...ακου εκει τα παντα φτιαχνοντε (ειδικα στην συγκεκριμενη περιπτωση)
Καταρχήν να ζητησω μια συγνώμη που βοηθαω και εγω με το παρών ποστ μου να ξεχειλωσει το συγκεκριμένο thread αλλα δυστυχώς οταν βλεπω απαξιοτικές και υπεροπτικές απαντησεις σαν την παραπάνω δεν μπορω να μην μιλησω.
Φιλε μου MAD-MAX-13 μιλας ' για ενα κινητο κινδυνο?
ενα αμαξι που ποτε.- δεν θα ερθει στα ισα του? 'Πρόσεξε όμως τωρα να δεις που ειναι η διαφορα.... Οτι όλα φτιαχνονται πλέον , ειναι δεδομένο σωστα ? Σωστα.... Οτι ' ΝΑΙ ' δεν θα ειναι στην αρχικη του κατατσταση και αυτο είναι δεδομένο.... ΑΛΛΑ....Εδω ερχεται το μεγάλο ΑΛΛΑ..... Αν το φτιαξει ο φίλος και το κρατήσει Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α ( και το λεω απο προσωπική πείρα καθώς μου εχει τυχει ακριβως ιδια λαμακια με ενα BMW ) .... Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α , ξαναλέω , θα εχει βαθια μεσα στο μυαλό του πως το αμάξι είχε γινει όπως ειχε γίνει , φτιαχτηκε όπως και με οποιον τρόπο φτιαχτηκε , ΟΠΟΤΕ και δεν θα χωράνε πολλές λαμακιες. Οταν λοιπον και αν το πουλήσει το προβλημα αυτοματως θα μεταφερθει σε αυτον που θα το αγορασει και θα πρεπει ο τελευταιος να προσεχει καθώς δεν θα το ξερει κιόλας....Αλλα θα υπαρχει υπερ του νεου κατόχου το αβανταζ ενος αυτοκινητου πλέον μεταχειρισμένου και καποιας χρονολογίας αν λαβουμε σαν δεδομενο πως το αυτοκινητο θα επισκευαστει και θα χρησιμοποιηθει για καποιο χρονικο διαστημα. Οπότε ισως λοιπον και ο νεος κατοχος να σκεφτει πως το αυτοκινητο δεν ειναι στην αρχικη κατατσταση και πως δεν χωρανε πολλες λαμακιες
Παμε λοιπον στην περιπτωση που το αμαξι δεν φτιαχτει απο το ατυχο φίλο μας που το στραβωσε αλλα αγοραστει , όπως επιθυμει ο ιδιοκτητης του απο καποιον αλλο ολοκληρο. Και ας πουμε πως εγω ειμαι αυτος που θα το αγορασω και εγω εχω συνεργειο ή εχω κανει σαν επαγγελμα μου την επισκευη τετοιων αυτοκινητων. Θα το αγορασω λοιπον εγω που φτιαχνω τετοια αυτοκινητα τρακαρισμενα και θα το κανω γυαλί.... Γιατι ? Γιατι ξερω να τα φτιαχνω ή εχω ανθρωπους που τα φτιαχνουν , γιατι θα το αγορασω για ενα κομματι ψωμί και όντας καινουργιο με μονο 2800χλμ θα εχω τεραστιο περιθωριο κερδους στην μετεπειτα πωληση του και αφου λοιπον το φτιαξω ΚΑΙ με τον χειροτερο και τον φθηνοτερο τρόπο....ισα ισα να μην φαινεται πως εχει γινει .... Θα ερθεις εσυ στο μαγαζι μου, που δεν ξερεις να ελεγχεις σωστα ενα αυτοκινητο ή που εισαι ο κα@λωμενος πιτσιρικας που θελεις OPC και θα το αγορασεις για 2000ευρω μειον της αρχικης τιμης καθως οπως ειπαμε και παραπανω θα αγορασεις ενα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ - ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ αυτοκινητο με ελαχιστα χιλιομετρα.
Για πες μου λοιπον τωρα σε παρακαλω , ποια ειναι η καλυτερη λυση απο τς δυο ?
α) Να το φτιαξει ο φιλος μας και να το κυκλοφορήσει και να εχει στο μυαλο του οτι εχει συμβει και να προσέχει ή
β) Να γινει το 2ο που περιγραφω και να το παρει καποιος που δεν θα ξερει τι αγοραζει και στην πρωτη στραβη να παθει χειροτερα απο οτι επαθε ο φίλος μας που ευτυχως που βγηκε ατσαλακωτος απο το αυτοκινητο ?Η δική μου καλύτερη λύση αν με ρωτησει καποιος , θα ηταν ΦΥΣΙΚΑ το αυτοκινητο να πουληθει σε κομματια γιατι όντως
α) Πιο πολλα θα βγαλει ο φίλος μας κομματι κομματι παρα να το παρει καποιος γατος γαι ενα ξεροκομματο και τελος
β) Γιατι δινοντας το κομματι κομματι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ κανεναν γατο μαγκα και φυσικα θα εξαλήψει ή μαλλον θα αφανισει τον κυνδυνο να το αγορασει καποιος μετα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ και να βρει τον ομοίως μπελα του.Ζητώ συγνώμη για το μεγεθος του post μου καταρχήν και εν συνεχεία και απο σενα φιλε MAD-MAX-13 που ισως απαντησα σε εντονο τροπο αλλα με ενοχλεί όπως ειπα και παραπάνω η απαξιοτική και υπεροπτικη σου απαντηση με βιδωσε. Οτι ειπα λοιπον το ειπα ακρως φιλικα και ελπίζω να τελιωσει εδω το θεμα , πριν καλα καλα ανοιξει.
Τελος λυπάμαι ειλικρινα και κριμα για οτι εγινε στον φίλο μας αλλα και αυτα στην ζωή ειναι . Τα τυχερα που λενε.Με εκτιμηση
Κωστας -
Κάτι άσχετο.
Χωρίς να θέλω να χαλάσω την αγγελία, το παλικάρι δεν είχε
μεικτή ασφάλεια; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Κάτι άσχετο.
Χωρίς να θέλω να χαλάσω την αγγελία, το παλικάρι δεν είχε
μεικτή ασφάλεια;Πλακα θα κανεις?
Ειναι προφανες οτι δεν εχει μικτη διαφορετικα θα περιμενε την αποζημιωση απο την ασφαλεια κ δεν θα εψαχνε το πουλησει.
Στην μικτη δυο πραγματα συμβαινουν- Το επισκευαζεις κ περνεις το κοστος των εργασιων !
- Βγαινει ολικη καστροφη στο παιρνει η ασφαλεια κ σου δινει παλι τα λεφτα!
-
Ο χρήστης e36m3zf έγραψε:
να φτιαξει τι ακριβως?
ενα κινητο κινδυνο?
ενα αμαξι που ποτε.- δεν θα ερθει στα ισα του?ωραιες συμβουλες διαβαζω...κριμα που υπαρχουν τετοιες αποψεις...ακου εκει τα παντα φτιαχνοντε (ειδικα στην συγκεκριμενη περιπτωση)
Καταρχήν να ζητησω μια συγνώμη που βοηθαω και εγω με το παρών ποστ μου να ξεχειλωσει το συγκεκριμένο thread αλλα δυστυχώς οταν βλεπω απαξιοτικές και υπεροπτικές απαντησεις σαν την παραπάνω δεν μπορω να μην μιλησω.
Φιλε μου MAD-MAX-13 μιλας ' για ενα κινητο κινδυνο?
ενα αμαξι που ποτε.- δεν θα ερθει στα ισα του? 'Πρόσεξε όμως τωρα να δεις που ειναι η διαφορα.... **Οτι όλα φτιαχνονται πλέον , ειναι δεδομένο σωστα **? Σωστα.... Οτι ' ΝΑΙ ' δεν θα ειναι στην αρχικη του κατατσταση και αυτο είναι δεδομένο.... ΑΛΛΑ....Εδω ερχεται το μεγάλο ΑΛΛΑ..... Αν το φτιαξει ο φίλος και το κρατήσει Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α ( και το λεω απο προσωπική πείρα καθώς μου εχει τυχει ακριβως ιδια λαμακια με ενα BMW ) .... Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Α , ξαναλέω , θα εχει βαθια μεσα στο μυαλό του πως το αμάξι είχε γινει όπως ειχε γίνει , φτιαχτηκε όπως και με οποιον τρόπο φτιαχτηκε , ΟΠΟΤΕ και δεν θα χωράνε πολλές λαμακιες. Οταν λοιπον και αν το πουλήσει το προβλημα αυτοματως θα μεταφερθει σε αυτον που θα το αγορασει και θα πρεπει ο τελευταιος να προσεχει καθώς δεν θα το ξερει κιόλας....Αλλα θα υπαρχει υπερ του νεου κατόχου το αβανταζ ενος αυτοκινητου πλέον μεταχειρισμένου και καποιας χρονολογίας αν λαβουμε σαν δεδομενο πως το αυτοκινητο θα επισκευαστει και θα χρησιμοποιηθει για καποιο χρονικο διαστημα. Οπότε ισως λοιπον και ο νεος κατοχος να σκεφτει πως το αυτοκινητο δεν ειναι στην αρχικη κατατσταση και πως δεν χωρανε πολλες λαμακιες
Παμε λοιπον στην περιπτωση που το αμαξι δεν φτιαχτει απο το ατυχο φίλο μας που το στραβωσε αλλα αγοραστει , όπως επιθυμει ο ιδιοκτητης του απο καποιον αλλο ολοκληρο. Και ας πουμε πως εγω ειμαι αυτος που θα το αγορασω και εγω εχω συνεργειο ή εχω κανει σαν επαγγελμα μου την επισκευη τετοιων αυτοκινητων. Θα το αγορασω λοιπον εγω που φτιαχνω τετοια αυτοκινητα τρακαρισμενα και θα το κανω γυαλί.... Γιατι ? Γιατι ξερω να τα φτιαχνω ή εχω ανθρωπους που τα φτιαχνουν , γιατι θα το αγορασω για ενα κομματι ψωμί και όντας καινουργιο με μονο 2800χλμ θα εχω τεραστιο περιθωριο κερδους στην μετεπειτα πωληση του και αφου λοιπον το φτιαξω ΚΑΙ με τον χειροτερο και τον φθηνοτερο τρόπο....ισα ισα να μην φαινεται πως εχει γινει .... Θα ερθεις εσυ στο μαγαζι μου, που δεν ξερεις να ελεγχεις σωστα ενα αυτοκινητο ή που εισαι ο κα@λωμενος πιτσιρικας που θελεις OPC και θα το αγορασεις για 2000ευρω μειον της αρχικης τιμης καθως οπως ειπαμε και παραπανω θα αγορασεις ενα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ - ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ αυτοκινητο με ελαχιστα χιλιομετρα.
Για πες μου λοιπον τωρα σε παρακαλω , ποια ειναι η καλυτερη λυση απο τς δυο ?
α) Να το φτιαξει ο φιλος μας και να το κυκλοφορήσει **και να εχει στο μυαλο του οτι εχει συμβει και να προσέχει ή **
β) Να γινει το 2ο που περιγραφω και να το παρει καποιος που δεν θα ξερει τι αγοραζει και στην πρωτη στραβη να παθει χειροτερα απο οτι επαθε ο φίλος μας που ευτυχως που βγηκε ατσαλακωτος απο το αυτοκινητο ?Η δική μου καλύτερη λύση αν με ρωτησει καποιος , θα ηταν ΦΥΣΙΚΑ το αυτοκινητο να πουληθει σε κομματια γιατι όντως
α) Πιο πολλα θα βγαλει ο φίλος μας κομματι κομματι παρα να το παρει καποιος γατος γαι ενα ξεροκομματο και τελος
β) Γιατι δινοντας το κομματι κομματι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ κανεναν γατο μαγκα και φυσικα θα εξαλήψει ή μαλλον θα αφανισει τον κυνδυνο να το αγορασει καποιος μετα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ και να βρει τον ομοίως μπελα του.Ζητώ συγνώμη για το μεγεθος του post μου καταρχήν και εν συνεχεία και απο σενα φιλε MAD-MAX-13 που ισως απαντησα σε εντονο τροπο αλλα με ενοχλεί όπως ειπα και παραπάνω η απαξιοτική και υπεροπτικη σου απαντηση με βιδωσε. Οτι ειπα λοιπον το ειπα ακρως φιλικα και ελπίζω να τελιωσει εδω το θεμα , πριν καλα καλα ανοιξει.
Τελος λυπάμαι ειλικρινα και κριμα για οτι εγινε στον φίλο μας αλλα και αυτα στην ζωή ειναι . Τα τυχερα που λενε.Με εκτιμηση
ΚωσταςΓια το πρωτο bold:
ΟΧΙ, οταν λεμε οτι κατι ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, εννοουμε οτι γινεται οπως ηταν ή τουλαχιστον ΣΩΣΤΟ. Αυτο το αυτοκινητο αν δεν αλλαξει σασσι με καινουριο, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορει να γινει ουτε οπως ηταν, ουτε σωστο.
Για τα υπολοιπα bold:
Καλα ολα αυτα οπυ θα προσεχει κλπ κλπ, μεχρι να σου βγει ενας απο ενα ΣΤΟΠ, να τον εμβολισεις στο μαρσπιε του (το δυνατοτερο σημειο ενος αμαξωματος) με ~50 χαω, και να σου μπει το τιμονι απο τον οισοφαγο μεχρι το παχι εντερο απο την καταρευση της κατα τα αλλα 'επισκευασμενης' μπροστα κολωνας...Το τι θα το κανει αυτος που θα το αγορασει ειναι δικια του ευθυνη (οπως ειναι ευθυνη καποιου αγοραστη να ελεγξει διεξοδικα ενα αυτοκινητο που πωλειται με μολις 2800 χλμ...), και ΟΧΙ του πωλητη. Ανευθυνες (και επικινδυνες) ειναι συμβουλες του τυπου 'κρατα το, φτιαξ΄το και μετα προσεχε'. Και αναψε και κανα κερακι συμπληρωνω εγω...
-
το ιδιο ειχε τυχει σε ξαδερφο μου σε impreza με 680 χιλιομετρα στο κοντερ.(το αυτοκινητο πουληθηκε οπως ηταν τρακαρισμενο και πριν λιγο καιρο το ειδα στο δρομο. δεν ειναι ενα προφυλακτηρας μια πορτα να πεις οτι δεν τρεχει τιποτα, απο την στιγμη που μπενει σε διαδικασια κοψε ραψε ποτε δεν ειναι το ιδιο.
και αν γινει αυτο το α;μαξι πρεπει να ξαναπερασει απο ελεγχο αν δεν κανω λαθος και σαν αριθμο πλαισιου μπενει η πινακιδα πλεον και αυτο που λεει ισχυει γιατι το εχω δει σε αυτοκινητο απο κοντα. -
Παιδιά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις γνώμες σας και θα ήθελα να ακούσω και άλλες. Όπως επίσης και άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες που δίνετε. Τέλος θα ήθελα να πω ότι όπως και να καταλήξει το θέμα, εγώ θα κάνω ότι μπορώ αν φτιαχτεί τ' αμάξι για να μην το πάρει κάποιος ανυποψίαστος για ατρακάριστο... Γιατί απ'ότι είδα είναι πολλοί αυτοί που βάζουν τα λεφτά πάνω απ'τις ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον αν το αμάξι μεταπωληθεί, νομίζω ότι ο αγοραστής ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει την κατάσταση του αυτοκινήτου. Παρεπιπτόντως ακόμα περιμένω τιμές από μαντράδες και φανοποιούς... 2-3 καθίκια έχουν έρθει και λένε: 'Ανταλλακτικά για το OPC; Τι να τα κάνω; Αφού κυκλοφορούν πολύ λίγα τέτοια αμάξια....'
υγ. Εγώ είμαι ο μαλάκας που έκανα την Πεντάμορφη τέρας...
-
σε ολους μπορει να τυχει φιλε.
τα σιδερα ειναι σιδερα να χαιρεσαι που εισαι καλα και μπορεις να δουλεψεις και να παρεις αλλη πενταμορφη.το χειροτερο θα ειναι να το παρει καποιος ανυποπσιαστος για καινουργιο ατρακαρστο.
το καλυτερο για εσενα παντως πιστευω οτι ειναι να το δωσεις ειτε ολοκληρο ειτε ανταλακτικα.
εσυ θα κρινεις τι σε συμφερει αναλογα τι σου δινουν για ολοκληρο και τι πιστευεις οτι θα παρεις απο ανταλακτικα.
και μην ξεχνας σιδερα ειναι αλλα φτηνα και αλλα ακριβα αλλα ολα κατω απο εσενα.
-
e36m3zf
Με καλυψε απολυτα ο KACEY... -
Ο χρήστης piii έγραψε:
+10000000000000 για τα emoticons
Kαλά ρε πολύξεροι μη βαράτε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για το πρωτο bold:
ΟΧΙ, οταν λεμε οτι κατι ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, εννοουμε οτι γινεται οπως ηταν ή τουλαχιστον ΣΩΣΤΟ. Αυτο το αυτοκινητο αν δεν αλλαξει σασσι με καινουριο, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορει να γινει ουτε οπως ηταν, ουτε σωστο.
Για τα υπολοιπα bold:
Καλα ολα αυτα οπυ θα προσεχει κλπ κλπ, μεχρι να σου βγει ενας απο ενα ΣΤΟΠ, να τον εμβολισεις στο μαρσπιε του (το δυνατοτερο σημειο ενος αμαξωματος) με ~50 χαω, και να σου μπει το τιμονι απο τον οισοφαγο μεχρι το παχι εντερο απο την καταρευση της κατα τα αλλα 'επισκευασμενης' μπροστα κολωνας...Το τι θα το κανει αυτος που θα το αγορασει ειναι δικια του ευθυνη (οπως ειναι ευθυνη καποιου αγοραστη να ελεγξει διεξοδικα ενα αυτοκινητο που πωλειται με μολις 2800 χλμ...), και ΟΧΙ του πωλητη. Ανευθυνες (και επικινδυνες) ειναι συμβουλες του τυπου 'κρατα το, φτιαξ΄το και μετα προσεχε'. Και αναψε και κανα κερακι συμπληρωνω εγω...
Ωπα ωπα ωπα.....Καταρχήν λαθος επιτιθεσαι σε μένα..... Νομίζω πως μαλλον δεν καταλαβες σωστα τα λεγόμενά μου.... Εγω δεν ειπα πουθενα ( και ας το εχω κανει σε δικο μου αυτοκινητο ) φτιαξτο και μετα πουλατο.... Εχω ζησει την αγωνια να ειμαι στην εθνικη με χιλιομετρα μετα απο επισκευη αγριοτρακαρισμενου αυτοκινητου και να παρακαλάω τον θεούλη να μην κοπεί τωρα που τρεχω αλλα οταν σταματησω να το λιώσει μια μπουλντόζα.... Δεν ειπα λοιπον εγω φτιαχτο και πουλατο..... Αν διαβασεις λιγο παρακατω γραφω τα εξής ...
' Η δική μου καλύτερη λύση αν με ρωτησει καποιος , θα ηταν ΦΥΣΙΚΑ το αυτοκινητο να πουληθει σε κομματια γιατι όντως
β) Γιατι δινοντας το κομματι κομματι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ κανεναν γατο μαγκα και φυσικα θα εξαλήψει ή μαλλον θα αφανισει τον κυνδυνο να το αγορασει καποιος μετα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ και να βρει τον ομοίως μπελα του. 'Τελος με αυτο ?
Παμε σε ενα αλλο κομματακι τωρα που εθιξες.... Έγραψα παραπάνω διερωτώμενος ... ' Οτι όλα φτιαχνονται πλέον , ειναι δεδομένο σωστα ? και απαντώ μόνος μου ... Σωστα.... '
Απαντας λοιπον εσυ στο ερωτημά μου με τον εξής τρόπο.... ΟΧΙ, οταν λεμε οτι κατι ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, εννοουμε οτι γινεται οπως ηταν ή τουλαχιστον ΣΩΣΤΟ. Αυτο το αυτοκινητο αν δεν αλλαξει σασσι με καινουριο, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορει να γινει ουτε οπως ηταν, ουτε σωστο.ΑΡΑ συμφωνούμε απολύτως αλλα δεν το ξερεις γιατι ? Γιατί στην Ελλαδα , ρωτησε το αν δεν το ξερεις , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ να γινει αλλαγη σασι σε οποιοδηποτε αυτοκινητο και για οποιοδήποτε τρακαρισμα... Αρα λοιπον.... Οπως λες και εσυ παραπάνω ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΣΑΣΙ δεν θα φτιαχτει σωστα.... Σασι λοιπον ΔΕΝ αλλαζει οποτε δεν φτιαχνεται και σωστα ... Σωστα ? Εχω γνωστο με Μ5 Ε60 κοπανημενη στα πλευρα στα ιδια σχεδον χιλιομετρα με του φίλου μας, που χρηζει αλλαγης πατωματος και μερος σασι και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι σε ενα υπογειο σε γνωστη αντιπροσωπια των Βορείων προαστείων και σκουριάζει καθως δεν υπαρχει αυτη η δυνατότητα βαση νόμου.
Αν τωρα βρισκόμασταν στην Γερμανια και το αμαξι ήταν δηλωμενο εκει με Γερμανικα χαρτια θα μπορουσε καλλιστα να καλεσει στην εξυπηρετηση πελατων της opel ο φίλος μας , να παραγγείλει ενα νεο σασι με νεα νουμερα , να εριχνε πανω ολα τα πραγματα που εχουν σωθεί , να αντικαθιστούσε τα τσακισμενα τμηματα με καινουργια και να ειχε απο την αρχη ενα αυτοκινητο σε υπερτελεια κατασταση, χωρις κολληματα χωρις καλίμπρες χωρις κανενα αλλο πρόβλημα.Και απλα θα δήλωσε στο υπουργείο που ανηκε το αυτοκινητο νεα νουμερα... Εκει όμως... Δυστυχως όμως βρισκόμαστε στην Ελλαδα.Ξεκαθαρίσω πως οτι λεω παραπάνω και σε αυτο το post ου τα λέω ΑΚΡΩΣ φιλικα καθως ουτε εσενα φίλε μου kacey γνωρίζω προσωπικα ουτε τον εταιρο φίλο μας MAD-MAX-13 και ουδεποτε θα ηθελα ή θα ξεκινουσα μια κοντρα αναμεσα μας για εναν τοσο ασκοπο λόγο... Ενημερωτικα λοιπον και φιλικα μιλησα καθώς τυγχανει να εχω 2 γνωσεις επι του θεματος. Ισως ο τόνος μου να ηταν ο καλύετρος ή εστω λίγο ανεβασμενος. Αν τωρα το θεμα παρεξηγηθηκε ζητω συγνωμη και απο τους δυο σας προκαταβολικα αλλα, πιστεψε με , το θεμα επειδη τυγχανει σου ξαναλέω να γνωριζω καποια πραγματα , ειναι ακριβως οπως στο λεω....
Και τελος ξαναξεκαθαρισζω για να μην υπαρχουν υπονοιες.... Στην θεση του φίλου μας , παρα την χασούρα που θα ειχα σε τετοια περιπτωση , αυτο που θα εκανα και συμβουλευω να κανει ειναι ή πωληση του αυτοκινητου κομματι κομματι... Ξαναλεω..και πιο επικερδες θα ειναι και θα μειωθει η χασούρα αλλα βασικο δεν θα βασανισει και κανέναν....
Φιλε Storm1672... Όπως το ειπες ειναι...ΚΑΘΙΚΙΑ.... ο κ@λος τους κανει κλικ κλικ σε ολους τους μαντροφαναρτζηδες που το είδαν αλλα ειναι κακό να πληρωσουν αυτα που ζητας.... Και 100ε να ζητησει 70 θα σου πουν ..Είναι η παγια τεχνικη πλέον... Σαν τα κορακια συμπεριφερεται η πλειοψηφία του κλαδου αυτου.... Βλέπουν σαρκα και ορμάνε...και οτι αρπαξουν....
Ξανα συγνωμη , απο μενα προσωπικα , απο όλους για το μεγεθος του ποστ και για το δευτερο ξεχειλωμα του θεματος.
Ταδε εφη
Κώστας -
Ο χρήστης e36m3zf έγραψε:
Για το πρωτο bold:
Για τα υπολοιπα bold:
Ωπα ωπα ωπα.....Καταρχήν λαθος επιτιθεσαι σε μένα..... Νομίζω πως μαλλον δεν καταλαβες σωστα τα λεγόμενά μου.... Εγω δεν ειπα πουθενα ( και ας το εχω κανει σε δικο μου αυτοκινητο ) φτιαξτο και μετα πουλατο.... Εχω ζησει την αγωνια να ειμαι στην εθνικη με χιλιομετρα μετα απο επισκευη αγριοτρακαρισμενου αυτοκινητου και να παρακαλάω τον θεούλη να μην κοπεί τωρα που τρεχω αλλα οταν σταματησω να το λιώσει μια μπουλντόζα.... Δεν ειπα λοιπον εγω φτιαχτο και πουλατο..... Αν διαβασεις λιγο παρακατω γραφω τα εξής ...
' Η δική μου καλύτερη λύση αν με ρωτησει καποιος , θα ηταν ΦΥΣΙΚΑ το αυτοκινητο να πουληθει σε κομματια γιατι όντως
β) Γιατι δινοντας το κομματι κομματι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ κανεναν γατο μαγκα και φυσικα θα εξαλήψει ή μαλλον θα αφανισει τον κυνδυνο να το αγορασει καποιος μετα ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΟ και να βρει τον ομοίως μπελα του. 'Τελος με αυτο ?
Παμε σε ενα αλλο κομματακι τωρα που εθιξες.... Έγραψα παραπάνω διερωτώμενος ... ' Οτι όλα φτιαχνονται πλέον , ειναι δεδομένο σωστα ? και απαντώ μόνος μου ... Σωστα.... '
Απαντας λοιπον εσυ στο ερωτημά μου με τον εξής τρόπο.... ΟΧΙ, οταν λεμε οτι κατι ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, εννοουμε οτι γινεται οπως ηταν ή τουλαχιστον ΣΩΣΤΟ. Αυτο το αυτοκινητο αν δεν αλλαξει σασσι με καινουριο, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορει να γινει ουτε οπως ηταν, ουτε σωστο.ΑΡΑ συμφωνούμε απολύτως αλλα δεν το ξερεις γιατι ? Γιατί στην Ελλαδα , ρωτησε το αν δεν το ξερεις και σου μιλαω τωρα ακρως φιλικα και όχι επικριτικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ να γινει αλλαγη σασι σε οποιοδηποτε αυτοκινητο και για οποιοδήποτε τρακαρισμα... Αρα λοιπον.... Οπως λες και εσυ παραπάνω ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΣΑΣΙ δεν θα φτιαχτει σωστα.... Σασι λοιπον ΔΕΝ αλλαζει οποτε δεν φτιαχνεται και σωστα ... Σωστα ? Εχω γνωστο με Μ5 Ε60 κοπανημενη στα πλευρα στα ιδια σχεδον χιλιομετρα με του φίλου μας, που χρηζει αλλαγης πατωματος και μερος σασι και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ειναι σε ενα υπογειο σε γνωστη αντιπροσωπια των Βορείων προαστείων και σκουριάζει καθως δεν υπαρχει αυτη η δυνατότητα βαση νόμου.
Αν τωρα βρισκόμασταν στην Γερμανια και το αμαξι ήταν δηλωμενο εκει με Γερμανικα χαρτια θα μπορουσε καλλιστα να καλεσει στην εξυπηρετηση πελατων της opel ο φίλος μας , να παραγγείλει ενα νεο σασι με νεα νουμερα , να εριχνε πανω ολα τα πραγματα που εχουν σωθεί , να αντικαθιστούσε τα τσακισμενα τμηματα με καινουργια και να ειχε απο την αρχη ενα αυτοκινητο σε υπερτελεια κατασταση, χωρις κολληματα χωρις καλίμπρες χωρις κανενα αλλο πρόβλημα.Και απλα θα δήλωσε στο υπουργείο που ανηκε το αυτοκινητο νεα νουμερα... Εκει όμως... Δυστυχως όμως βρισκόμαστε στην Ελλαδα.Ξεκαθαρίσω πως οτι λεω παραπάνω και σε αυτο το post ου τα λέω ΑΚΡΩΣ φιλικα καθως ουτε εσενα φίλε μου kacey γνωρίζω προσωπικα ουτε τον εταιρο φίλο μας MAD-MAX-13 και ουδεποτε θα ηθελα ή θα ξεκινουσα μια κοντρα αναμεσα μας για εναν τοσο ασκοπο λόγο... Ενημερωτικα λοιπον και φιλικα μιλησα καθώς τυγχανει να εχω 2 γνωσεις επι του θεματος. Ισως ο τόνος μου να ηταν ο καλύετρος ή εστω λίγο ανεβασμενος. Αν τωρα το θεμα παρεξηγηθηκε ζητω συγνωμη και απο τους δυο σας προκαταβολικα αλλα, πιστεψε με , το θεμα επειδη τυγχανει σου ξαναλέω να γνωριζω καποια πραγματα , ειναι ακριβως οπως στο λεω....
Και τελος ξαναξεκαθαρισζω για να μην υπαρχουν υπονοιες.... Στην θεση του φίλου μας , παρα την χασούρα που θα ειχα σε τετοια περιπτωση , αυτο που θα εκανα και συμβουλευω να κανει ειναι ή πωληση του αυτοκινητου κομματι κομματι... Ξαναλεω..και πιο επικερδες θα ειναι και θα μειωθει η χασούρα αλλα βασικο δεν θα βασανισει και κανέναν....
Φιλε Storm1672... Όπως το ειπες ειναι...ΚΑΘΙΚΙΑ.... ο κ@λος τους κανει κλικ κλικ σε ολους τους μαντροφαναρτζηδες που το είδαν αλλα ειναι κακό να πληρωσουν αυτα που ζητας.... Και 100ε να ζητησει 70 θα σου πουν ..Είναι η παγια τεχνικη πλέον... Σαν τα κορακια συμπεριφερεται η πλειοψηφία του κλαδου αυτου.... Βλέπουν σαρκα και ορμάνε...και οτι αρπαξουν....
Ξανα συγνωμη , απο μενα προσωπικα , απο όλους για το μεγεθος του ποστ και για το δευτερο ξεχειλωμα του θεματος.
Ταδε εφη
Κώστας -
Εγω ξερω τουλαχιστον ενα αυτοκινητο που μετα απο τρακαρισμα φτιαχτηκε με αλλαγη σασσι με ολοκαινουριο και μεταφορα ολων (οσων ηταν οκ) ή αλλαγη καποιων αλλων ανταλλακτικων. Νομιμοτατα, δηλωμενα, με τα ιδια νουμερα σασσι, χτυπημενα απο το υπουργειο.
Τρακαρισμένο (πήρε σασί...) Τι γίνεται τώρα ?