-
Δεν αποκλείεται. Μεταμόρφωση μένω. Αν σε έχω δει σε έχω δει μπροστά από το car wash πάντως και ενώ έπλενα το αμάξι...
-
Το πλένω κι εγώ εκεί. Και περνάω για να πάω στο σπίτι. Στο S-άκι πάντως μόνο κάτι παιδιά στο μαγαζί με τις μηχανές με έχουν δει να παραφέρομαι...
-
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 105004.asp
Ηταν άσχημο, προστέθηκε και το κιτς και έδεσε!
-
Το ειδα σημερα εν κινησει! Πρωτοτυπα φωτα εχει πισω!! Κατα τα αλλα πολυ τετραγωνισμενο...
-
Εγώ δεν το βρίσκω άσχημο άλλα με τα πειράγματα της ABT έγινε χάλια.
-
Μαζι με το αμαξι δινουν δωρο και την αντιστοιχη στολη:
-
Bρηκα τι θα ντυθω φετος...
Eνα up! μου λειπει με χρωματα ABT... -
Πηγα και είδα σήμερα από κοντά το νέο up!.Στην αντιπροσωπεία είχαν την έκδοση move up με τα 75 αλογα.Η τιμή της συγκεκριμένης που έχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (esp,4 airbabs,a/c,rcd και όλα τα ηλεκτρικα) είναι 10790€(με απόσυρση πέφτει στα 10030€) και τη βρίσκω πολύ λογική.Γενικά μου άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο ποιοτικά(ακόμα και το κλείσιμο της πόρτας είναι σαν κλασικό vw ,δεν θυμίζει τενεκέ όπως τα αντίστοιχα τριδυμα 107-c1-aygo και pixo-alto που ποιοτικά είναι τουλάχιστον 2 επίπεδα κάτω ),όσο σχεδιαστικά(μου αρέσει πολύ από πισω το τρικ με το τζάμι και τα φανάρια,σοφιστικέ το βρήκα ) και σαν το κερασάκι στην τούρτα το έσωτερικο πλάτος της καμπίνας μπροστά(πιο φαρδύ μέσα και πιο άπλα από το fiesta μου )όπως πολύ καλά και τα 251 λίτρα πορτ παγκαζ σε ένα αυτοκίνητο με μόλις 3,5 μέτρα.Ενώ ο 1.0 με τα 75 άλογα από ότι λέγεται είναι επαρκέστατος και εύστροφος και παράλληλα πολύ οικονομικός σε καύσιμο.Θετικότατο το γεγονός πως ζυγίζει γύρω στα 860 κιλά,όταν το αντίστοιχο νέο panda ζυγίζει 200 κιλά παραπάνω .Μειονεκτήματα βρίσκω το γνωστό θέμα με το διακοπτη για το παράθυρο του συνοδηγου που πρέπει να κάνεις τον ταρζάν για να το πατήσεις,το ότι δεν το εισάγουν με το start-stop ώστε να μην πληρώνει τέλη και τα μόνο 2 χρόνια εγγύηση όταν η kia δίνει 7,η toyota 6 και η renault & ford 5.Κατά τα άλλα το βρίσκω ανάμεσα στις 3 καλύτερες αγορές για μίνι αυτοκίνητο και ισάξιο περίπου ανάμεσα στα επίσης αξιόλογα kia picanto 1.2,hyundai i10 1.2,fiat panda 0.9 t.
-
Επίσης μου άρεσαν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες όπως το κοφτό-επίπεδο κάτω τμήμα του τιμονιού(κάτι σαν s3 και gti ),το πολύ εύχρηστο σασμάν(καμία σχέσυ με τα σασμάν της opel,nissan,fiat για παράδειγμα που είναι σκληρά και σκαλώνουν ) το ότι η όπισθεν είναι πίσω δεξιά και όχι μπροστά αριστερά(αλήθεια από πότε είχε να κάνει κάτι τέτοιο η vw,ας βοηθήσει κάποιος που ξέρει) και τέλος μου άρεσε πως σχεδιαστικά έχει μια απλή ομορφιά χωρίς φανφάρες και φλυαρίες όπως για παράδειγμα το chevrolet spark που το βρίσκω υπερβολικό .Κάποια στιγμή θα το κάνω και test drive αν ξαναβρεθώ.
-
Ποιο είναι το αντίστοιχο Panda που ζυγίζει 200 κιλά παραπάνω;
Εγώ βλέπω πως και το 1200 και το 900 τα δίνει κάτω από τόνο η Fiat. -
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
... δεν θυμίζει τενεκέ ...καλό...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ βλέπω πως και το 1200 και το 900 τα δίνει κάτω από τόνο η Fiat.Στην ζυγαρια των 4τροχων παντως (τευχος 497 Φεβρουαριος 2012) το Panda twinair 85ps μετρηθηκε στα
1011κιλα, ενω το up! στην εκδοση των 75ιππων στα 884κιλα αντιστοιχα. -
Ποιος ο λογος να ασχολειστε με τα κιλα οταν ας πουμε το Panda Twinair που ειναι βαρυ κινειται σαφως πιο ανετα απο το ελαφρυ Up 75;
-
Αφού το είπαν οι 4Τ!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εγώ βλέπω πως και το 1200 και το 900 τα δίνει κάτω από τόνο η Fiat.Η fiat μια ζωή στα τεχνικά χαρακτηριστικά κλέβει .Εδώ έδινε το gp 1.4 95 ps sporting 0-100 στα 11,4 και όλοι το μετρούσαν πάνω από 13 δλ.Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα τέτοια στο grouppo fiat.Τεσπα στο περιοδικό drive ζύγισαν το panda 1.3 multijet στα 1090 κιλά και το 0.9 στο autocar 1060 κιλά,όταν το up έχει μετρηθεί από 880 μέχρι 920 κιλά,δηλαδή διαφορά από 150 κιλά και πάνω σαν να λέμε 2 επιβάτες.Το up! πάντως αδίκως επικρίθηκε από πολλούς χωρίς καν να διαβάσουν κάποιοι μια δοκιμή ή ένα συγκριτικό(ακόμα και σε κάποιο αγγλικο μμε) ή να το δουν από κοντά.Απλά μόνο και μόνο επειδή ήταν πατάτα το βραζιλιάνικο fox,κατευθείαν να το θάψουμε.Και στα suv δεν είχε εμπειρία η vw και το tiguan τελικά αποδείχτηκε ένα από τα κορυφαία αν όχι το καλύτερο.Εμένα με κέρδισε σχεδόν παντού,με μόνο κουσούρι το διακόπτη για το παράθυρο του συνοδηγού .Κατα τα άλλα ευρύχωρο απρόσμενα(πιο άνετο π.χ από ένα swift ή mazda 2 ),πολύ ευελικτο με μήκος 3,54,ποιοτικό,ασφαλέστατο(5άστερο και με esp στάνταρ),χαμηλότερη κατανάλωση από άλλα μίνι,με σχετικά καλές επιδόσεις(μιλάω για το 75άρι στην έκδοση move up με τα 165/70/14 και όχι με τα 195/45/16 που το δοκιμάζουν στα διάφορα τέστ τα περιοδικά ),με κορυφαία φρένα στις μετρήσεις ίσως και λόγω χαμηλού βάρους,λογική τιμή,σχεδιαστικά με χαρακτήρα και τον αέρα του φρέσκου και άψογη εργονομία-ορατότητα αλλά και θέση οδήγησης(τομέας που σχεδόν όλα τα μίνι πάσχουν,εκτός από το νέο πικάντο ).
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Ποιος ο λογος να ασχολειστε με τα κιλα οταν ας πουμε το Panda Twinair που ειναι βαρυ κινειται σαφως πιο ανετα απο το ελαφρυ Up 75;Για φρασεις οπως, 'καλυτερη ευελιξια', 'ευκολοτερο εργο για τα φρενα', και πιθανοτατα 'μικροτερη αποσταση ακινητοποιησης', ας πουμε.
Για την ιστορια, το περιοδικο Drive εδειξε στην ζυγαρια του, για την καλυτερη σε επιπεδο εξοπλισμου εκδοση white (σε σχεση με την Move up! Των 4τροχων) βαρος 920κιλα, εναντι 1060κιλα για το Panda twinair στην εκδοση lounge με 15αρες ζαντες αλουμινιου.
Επισης μιας και εκανα αναφορα, για ενδεχομενη μικροτερη αποσταση ακινητοποιησης, το ιδιο περιοδικο μετρησε 37,6μετρα για το 100-0km/h στο up!, εναντι 41,3μετρα στο Panda, ΑΛΛΑ για το ελαφρως βαρυτερο βεβαια κατα 30κιλα, 1.3 m-jet. (δυστυχως δεν υπηρξε διαθεσιμη, η συγκεκριμενη μετρηση για το twinair)
Σιγουρα το 85αρι twinair Panda ειναι σαφως γρηγοροτερο απο το 75αρι up!, παντου, και απο σταση και σε ρεπριζ, και αυτο ειναι παντα καλοδεχουμενο, σε ενα μικρο αυτοκινητο πολης, οχι ομως και βασικη προτεραιοτητα, ειδικα απο την στιγμη που,
κοστολογειται περισσοτερο συγκριτικα αφενως, αλλα και οταν οι επιδοσεις του Up! ειναι ετσι κι αλλιως ικανοποιητικες για τον χαρακτηρα/χρηση για τα οποια προοριζεται το συγκεκριμενο αυτοκινητο. -
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
...Το up! πάντως αδίκως επικρίθηκε από πολλούς χωρίς καν να διαβάσουν κάποιοι μια δοκιμή ή ένα συγκριτικό(ακόμα και σε κάποιο αγγλικο μμε) ή να το δουν από κοντά.Απλά μόνο και μόνο επειδή ήταν πατάτα το βραζιλιάνικο fox,κατευθείαν να το θάψουμε.
+1000
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ισχύει αυτό με τα 195/45/16 λάστιχα? Ποιά η απόσταση ακινητοποίησης με κανονικά, γιατί αυτά είναι για διπλάσια ιπποδύναμη.Θες να πεις ότι προσπάθησαν να μας ξεγελάσουν μαρκετινίστικα και ότι με τα 165/80/14 (ή κάτι τέτοιο) μπαλόνια της βασικής έκδοσης δεν θα πετυχαίνει τα ίδια αποτελέσματα? Shame on you!
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii